⬅ חזרה לאינדקס

גלובל נט

🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2023 16:34
רוצה לנייד את קופת הפנסיה וקרן ההשתלמות שלי לIRA דרך גלובל נט.

חברה חדשה יחסית ולא מוכרת (עבורי בכל אופן).

סליחה על הבורות, אבל זה לא מסוכן לשים את הכסף אצלם? זה לא שהם חבר בורסה, יש להם רשיון ביטוח תאגיד מרשות שוק ההון. איזה רגולציה יש עליהם?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 11:54
אומנם חדשה בתחום ולא כל-כך מוכרת, אבל מנהלת היום את כל קרנות ה IRA שהיו בעבר ב: פניקס, אקסלנס, הלמן אלדובי, IBI, ובטח שכחתי עוד כמה.

אבל הכסף לא אצלהם. הכסף אצל חבר הבורסה שאתה בחור לסחור דרכו.

הם רק צינור להעברת הכספים + מתעסקים עם כל הבירוקרטיה מסביב.

מניח שאותה רגולציה שיש על כל חברות הגמל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 18:53
תראה הכל נכון ובאמת המסחר עצמו אצל חבר בורסה וחלים כל הכללים והרגולציה.

עדיין לגוף המנהל יש עניין בעת בה צריך דוחות, למשוך, לנייד, גבייה ולא מעט אנשים חוו קושי במקומות האלה בחלק מהגופים שניהלו ira בעבר

אני יודע שהם עשו פעולות ולקחו עובדים/ות מנוסים/ות בתחום כדי לנהל את זה טוב. אין לי מושג מה קורה שם כעת בפועל.

הם השחקן המרכזי כעת אין ספק
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 19:36
יש הבדל גדול בין "לקח לי 3 חודשים לנייד/למשוך/לפתוח חשבון" לבין "זה מסוכן לשים את הכסף אצלם"

הכסף לא בסכנה (מעבר לסיכון הרגיל של השקעה וכו'). במקרה הגרוע יהיו לך קצת יותר בעיות בירוקרטיות.

וגם, אין שום סיבה לחשוב שתחווה איתם יותר קשיים בתחום הזה מאשר בחברות אחרות (כבר היו לי כמה פעמים בעיות בירוקרטיות דוקא עם חברות הביטוח הגדולות).

אני אצלהם בפועל כרגע ואין לי בעיות. מצד שני מראש החיכוך שלי מינימלי (לא ניידתי/משכתי/פתחתי חשבון חדש או משהו כזה, רק הפקדות שוטפות)
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2023 21:11
גם אני אצלם אחרי שהקופות שלי טיילו אצל חברות שפחות רצו שאהיה לקוח שלהם, כנראה.

בינתיים גלובל נותנים את השירות הכי טוב מכל התחנות שעברתי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 23:10
לגמרי.

פתחתי חשבון חדש במעמד עצמאי והכל עבר חלק, כולל שיוך ההפקדה לחשבון המסחר בלאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 23:17
כולל מיטב?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2023 23:26
מיטב הכי גרועים שפגשתי. אתן להם את הקרדיט שנפלתי על נציג גרוע ולא כולם שם כאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2023 07:20
אנו חושב שיש שם 2 או 3 נציגים שבאמת מתפעלים את הניהול האישי. השאר בקושי מכירים. יש להם מייל נפרד וצריך לפנות דרכו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 11:29
שלום לכולם. אני מעונין להעביר קה"ש ל-IRA ומתלבט בין מגדל לבין גלובלנט. התנאים בשניהם זהים, והבחירה תתבצע לפי איכות השירות. אשמח לשמוע תגובות. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 18:51
אז אני מבין שגלובל נט הם המומלצים עבוא IRA מבחינת מתן שירות.

איזה דמי ניהול הם יתנו לסכום מעל 1M? האם יש משמעות לצבירות גבוהות יותר מ 1M?

לכמה זמן מובטחים דמי הניהול?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 18:57
אין לי מושג. הצטרפתי לפני שנים בקבוצת רכישה ומאז ממילא השתנה השוק.

בקבוצה שלי הרף היה, למיטב זכרוני, ד"נ של 0.22 אחוז לקופות עם צבירה של מעל 100 אש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 19:02
תודה.

לכמה זמן הדמי ניהול מובטחים?

מי נשאר במשחק עם דמי ניהול סבירים? מגדל(יש לך ניסיון איתם?) וגלובל נט?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2023 19:13
אין לי מושג לגבי בתנאים בחברות אחרות.

למיטב זכרוני, לא היתה הגבלת זמן לדמי הניהול שסוכמו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 18:00
לזכרוני החוק מחייב לשמר את דמי הניהול ל 10 שנים ממתן ההטבה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 18:37
5
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 18:42
אני שם ומרוצה. עד כה הכל עובד חלק וההפקדות נכנסות מהר יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 18:55
קח בחשבון שהמינימום לIRA במגדל הוא 750K והם לא ממש גמישים בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/04/2023 19:16
יש חודשים שהכסף בחשבון מסחר כבר ב13. ממש אחלה גלובלנט.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 13:43
עברתי לגלובל נט עם קרן השתלמות ללא הפקדות ולא היתה בעיה. תוך 3 שבועות עם פסח באמצע והכסך עבר לבנק שבחרתי.

אני בתהליכים להעביר את הקרן הפעילה שלי גם לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 15:09
אם אפשר לשאול מה הסכום שהעברת? איזה דמי ניהול קיבלת ולכמה זמן הדמי ניהול האלה מובטחים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 15:52
העברתי כ 620 אלף שח בדמי ניהול של 0.32%.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 19:38
גלובלנט אחלה. שירות מצוין והכסף נכנס בזמן כמו שעון 11-15 לחודש.

מחכה שיהיה להם אפשרות לסחור דרך IB. כי בבנקים הישראלים פשוט זו לא אותה רמה מבחינת התפעול.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 20:12
למה את מתכוון? איפה הבעיה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 21:08
וואו מאיפה להתחיל. יש כל כך הרבה מה לרושם:

מעיד על עצמי שאני בחור מסודר שרושם את כל הקניות והמכירות והדיבידנד ביומן פעולות שממיר את שער הדולר לפי יום הערך ומציג זאת בדאשבורד ועדין אני מאבד את הידים והרגלים במערכת החדשנית של בנק לאומי

אני מנוסה במספר מערכות מסחר של בנקים אחרים, ספארק, ViewTrade, ואינטרקטיב ואולי ההכרות הזאת גורמת לי לשים לב להבדלים

יש לי 2 חשבונות מסחר - אחד השתלמות שני גמל ולכל אחד מהחשבונות יש מספר חשבון ולכל תת קטגוריה יש גם מספר חשבון מעט שונה. כלומר לעו"ש, למטח, לחשבון מסחר (במטח יש כמה מספרים) כלומר אסופה של מספרי חשבון.

יש אפשרות לרשום שמות כינוי לחשבונות, אבל הם מופיעים רק במסך הראשי ושנכנסים לכל תת מספר השמות כינוי נעלמים והממשק משתנה. ונראה כמו אוסף ממשקים שונים שנתפרו במהלך ההיסטוריה של הפיתוח (לפעמים חדש, לפעמים ישן)

המרת מט"ח - שאתה רוצה להמיר מטח אז מספרי המטח קופצים מחשבון לחשבון, ואני תמיד צריך לוודא שאני על המספר הנכון. וזה גורם לי לצאת ולהכנס מהממשק כדי להיות בטוח (כי אני לא זוכר את המספרים בע"פ).

יצא המקרה ויש לי גם חשבון עו"ש רגיל והמספר שלו מעט דומה ויצא פעמיים שהתבלבלתי והמרתי מטח והכנסתי את החשבון הלא נכון למינוס ואני עוד עובד בתחום המחשוב אבל בחיי שהם התאמצו לעשות לי חיים קשים.

הודעות ודואר - אין אפשרות לשלוח הודעות מייל או הודעות פוש, והמערכת הודעות שלהם מיושנת ונפתחת בחלון קטן וכמעט ולא ניתן להגדיל את הטקסט. והם שולחים מייל על כל פעולה ומסך הראשי כל ההודעות רשום אותו נושא (ללא שם נייר הערך, או סוג הפעולה) ואין אפשרות לבצע חיפוש. אם אתה מחפש משהו אתה צריך להכנס לכל ההודעות כדי לחפש את מה שאתה רוצה ולכן אני לא משתמש במערכת הדואר בכלל.

סליקה - אורכת כמה 3 ימים אבל זה סטנדרטי אבל כאשר אתה צריך לנווט בתוך בליל החשבונות האלה אתה דיי יוצא מבולבל. כי המניה נקנת בתאריך, הכסף מחוייב אחרי כמה ימים וזה מחייב אותך לעבור על כל החשבונות כדי לא לפסס דבר.

תקרת קניה - מחושבת לפי סך הכסף שיש לך (שקלי ומטח) ויצא לי מספר פעמים להכנס למינוס במטח בגלל שלא שמתי לב שאני קונה יותר במטח. ואז אתה צריך לחכות ליום מסחר ולקנות ולפעמים זה יוצא על סוף שבוע ואתה מחוייב בריבית על המינוס וזאת למרות שאתה בפלוס בטירוף בשקלי ואתה לא מקבל ריבית זכות על כך.

מיסים ודיבידנד - הדיבידנד מופיע בשקלים למרות שהדיבידנד התקבל בדולרים. והם ממירים אותו לפי שער שקל אחר שלהם (לא הבנתי בדיוק איזה) ואז ההמרות שלי יוצאות לא נכונות ואני צריך להעתיק את הסכום דיבידנד/מס שלהם ידני

בטח שכחתי דבר אחד או שניים אבל אני מקווה שרוח הדברים מובנת. בגלובלנט יש רק מספר בנקים ואני לא מכיר את המערכות של הבנקים האחרים

אפשר לבחור בין מזרחי, פועלים, לאומי, בינלאומי.

מערכת המסחר של לאומי היא טובה (הרבה יותר מפורטת מספארק) ועם הרבה תפריטים ומידע אבל קצת מורכבת.

אם מישהו מכיר מערכת טובה יותר באחד הבנקים אז אשמח לשמוע.

עכשיו אני מכיר את הממשק של IB והוא מדהים ופשוט. אולי יש מקום לשיפור, אבל עשרות מונים מהממשק משתמש הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 22:18
כל מה שאמרת נכון. הממשק של לאומי לא להיט, נפלתי בכל מה שכתבת במהלך השנים. כנראה לא ינחם אותך לשמוע שזה אותו דבר פחות או יותר בכל הבנקים.

אין לי כמעט נסיון בבתי השקעות בארץ, אבל ספארק רחוק מלהחשב ידידותי.

הלוואי שפשוט היה אפשר לקבל את הכסף של הפנסיה ולהשקיע כראות עיני כמו ב401k בארה"ב. לא היינו תלויים במערכת הביזנטינית של קצבאות מזכות, מוכרות, דמי ניהול, הפקדות, זיכויים, תקרות ושאר ירקות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 22:28
אלי, נתקלתי כמוך בבעיות האלו (ira, מגדל, לאומי). ממש בכל מה שאמרת.

אבל אני חושב, זה לפחות הלקח שלי, שזה נובע מניסיון אופטימיזציה - כלומר להשקיע כל שקל (או דולר, אם מדובר בדיבידנד דולרי שהופקד בחשבון) בסמיכות להיווצרותו. ככה גם אני התחלתי, במקור. ואז, כשיש כסף, אז רוצים לרכוש, אבל חלק מהכסף בשקלים (הפקדת מעסיק) וחלק בדולרים (דיבידנד) ולהמרה יש זמן סליקה, ויש מספרי חשבון...

ירדתי מזה. אני עושה רכישה אחת כל חודש, מקסימום משהו מחכה לחודש הבא.

אגב, הסיבה שזה חשוב לא להיכנס למינוס זה כי זה אסור ב ira. ואחרי כמה ימים, למדתי על בשרי, הם קונסים אותך על זה (משהו כמו מאה ש"ח, נראה לי).

ועוד בעיה - אין נוטיפיקציה על הפקדה לחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 22:32
₪147
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 22:54
אני בחשבון ממוסה בבנק ישראלי והממשק שלו מעולה.

לגבי IRA, שאלת תם - אפשר לחסוך את כל הבאלגן הנ"ל בשיחת טלפון פעם בחודש שבה עושים המרה לדולר במידה ונדרש וביצוע קנייה בבורסה הרלוונטית? כלומר בIRA יש חדר מסחר שאפשר להתקשר ולקבל שירות?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2023 23:42
אתן את השנקל שלי לגבי גלובלנט - השירות טוב. יתרה מזאת - הם מכבדים הסכמים שקיבלו בירושה מבלי לעשות בעיות. הקבוצה שלי (מ2015) עדיין מקבלת 0.22% מבלי שטיקים הנהוגים בישראל.

ברמת תפעול: הפקדות מתקתקות, משכתי פיצויים מקופ"ג מאוד מהר ובלי שום בעיה וטרטור מיותר.

ברמת רגולציה: כפופים לרגולציה אז לא רואה בעיה, הכסף נמצא אצל הנאמן אז לא רואה סיבה לבעיות.

ברמת מסחר: לא ראיתי שום בעיה - אבל אני קוף מדדים ואפילו ממשק גרוע של מזרחי מספיק לי מעל הראש כדי לקנות קרנות של בלאקרוק בישראל.

קיצר - הפתעה טובה
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 08:14
@yik - financial planner

כמוך כמוני. בחשבון הממוסה אני "לא מתחכם" ורוכש רק ניירות ערך שנסחרים בת"א - ואז אין בעיה של המרות מט"ח, זמן settlement וכו'. ב-IRA אני קצת יותר מתחכם (מניות קטנות וכו') ואז זה (קצת) מתחיל להסתבך.

מאמין שכן, אבל כמעט לא ניסיתי. גם כי הממשק של הבנקים באמת סביר - לפ]חות הוא מאפשר את כל הפעולות האלו בצורה ממוחשבת - בלי שיחות. עשיתי את זה פעמים בודדות סביב פתיחת חשבון ה-IRA ובסופו של דבר זה עובד - צריך לעבור משוכה של להוכיח לטלפן שאתה מיופה כוח בחשבון ולא בעל החשבון וכו'... אבל זה עניין של כמה דקות (שלשלם פעם בחודש, אותי, היה מרגיז)
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 09:39
בIRA, אפשר לקנות קרנות איריות בלונדון בצורה ממוחשבת? כי בחשבון הממוסה לא ניתן, צריך להתקשר....
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 10:22
לא יודע מה איתך, אבל עבור הרבה אנשים שיחת טלפון זה הבלאגן הגדול ולא חיסכון של בלאגן.

זה לא קשור ל IRA או לא אלא קשור לברוקר שלך.

ברוב הבנקים זה אפשרי, בבתי השקעות לרוב לא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 10:39
אם יש לך גישה ל"חדר מסחר ניירות ערך זרים" אז עונים לך תוך שנייה ותוך 2 דקות סיימת.

כל הבנקים נותנים שירותי ברוקר ל IRA או רק חלקם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 10:45
זה לא משנה. זה עדיין דורש ממני לדבר עם בנאדם.

גם אם זה 10 שניות שיחה, אני אעדיף לעשות את זה במחשב.

בעיקרון אתה יכול לבחור כל חבר בורסה.

בפועל עדיף פשוט לקחת כזה שלחברת הגמל שלך יש הסדר איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 11:46
האם יש יתרון להשתמש כברוקר בבנק שבו אני מנהל את החשבון הממוסה שלי(וגם יש לי שם עו"ש) ויש לי שם תנאים מצויינים.(בנקאות פרטית).

האם זה מסבך את התהליך או מפשט במידה ואני בוחר בנק שהוא לא בהסדר עם החברת גמל אבל הוא כן הבנק שבו אני מנהל את החשבון הממוסה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 11:51
לעבוד עם בנק שיש לך בו כבר חשבון עו"ש יכול קצת לפשט את תהליך פתיחת החשבון.

מסבך. מאוד.

סביר שתצטרך להילחם איתם כדי שיאשרו, וגם אז לא בטוח שיסכימו.

זה גם לרוב לא משתלם כי התנאים שתקבל יהיו כנראה פחות טובים ממה שתקבל בברוקר בהסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 12:01
ראיתי שאילו האפשרויות בגלובלנט? מי הכי מומלץ?

איי בי איי טרייד, בנק הבינלאומי, בנק הפועלים, בנק לאומי, בנק מזרחי

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2023 12:12
תשווה את ההצעות שלהם ספציפית בבורסות שרלונטיות אליך.

ממה שאני זוכר (וזה היה מזמן, יכול מאוד להיות שהשתנה מאז) לאומי הכי משתלמים אם אתה קונה באירופה כי עמלות ההמרה שלהם מאוד נמוכות והעמלות על קניה באירופה אצלהם מאוד נמוכות.

מצד שני אם אתה קונה בארץ לדעתי היו אחרים שזולים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2023 16:30
ממש נחמד לשמוע פה דברים חיוביים על גוף גמל חדש

הם מקבלים גם לקוחות חדשים או רק את הלקוחות שקנו מהפניקס?

מישהו יודע מה המינימום?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2023 13:30
תגידו, הדו"ח למס לשנת 2022 המסכם את ההפקדות החודשיות וסך ההפקדות שמגישים למס הכנסה, יצא תקין אצל מי שבגלובל נט?

אצלי יצאו סכומים מוזרים וחלקים חסרים. התקשרתי לשירות הלקוחות וגם שם בודקים.

בגדול, לא ממש משנה לי, אבל אני לא חושב שכדאי לי להגיש דו"ח כזה למס הכנסה. אחכה לתשובה מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2023 15:13
אצלנו (שני בני זוג), באחת הקרנות במעמד עצמאי, ביצענו הפקדה חד פעמית בתחילת שנת 2022 לפי התקרה המוטבת לעצמאי לאותה שנה.

בדוח השנתי נראה שנעשה שימוש בתקרה של שנת 2021. שלחתי מייל לגובלנט והם שלחו אישור מעודכן.

בקרן של בן הזוג שאליה בוצעה הפקדה זהה ניתן מראש אישור תקין שעשה שימוש בתקרה המוטבת של 2022.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2023 21:19
מחזק. בקהש לפעמים הכסף נכנס אפילו בשביעי/שמיני לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2023 23:00
בדוח השנתי גיליתי טעות בדמי הניהול האחת הקרנות שלי והם תיקנו תוך כמה שעות כמו שצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 08:11
אם יש לי ביטוח מנהלים בפניקס ואני ארצה לנייד לIRA, האם הפניקס יציעו לי לעבוד עם גלובל-נט? ואם כן, האם הדוחות השנתיים שלי יגיעו מהפניקס או מגלובל-נט? מה הכוונה כשאומרים שהם מתפעלים לפניקס את הIRA?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2023 10:04
גלובלנט הם לא ברוקר, הם חברת גמל בדיוק כמו הפניקס, מגדל, הראל, מיטב וכו'.

אתה יכול לנייד לגלובלנט, בדיוק כמו שאתה יכול לנייד לכל חברת גמל אחרת.

לא יודע איפה ראית את המשפט הזה. הוא לא נכון.

הפניקס מכרו להם את חטיבת ה IRA.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2023 02:48
אני לא מבין למה בתקופה קצרה של כ 6 שנים הקרנות IRA עברו בין 4 חברות שונות. פתחתי באיי בי איי, וזה עבר להלמן אלדובי ומשם לאקסלנס ומשם לגלובל נט. מה שכן, הם היחידים שמטפלים לי בנושא של ניוד קופות ישנות שהיו לי לתוך ה IRA. אקסלנס והלמן אלדובי לא טיפלו כמו שצריך למרות בקשות חוזרות ונשנות. עכשיו ביקשתי הורדה של דמי הניהול מ 0.35 אחוז . נראה מה יענו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/03/2024 11:54
קרן ההשתלמות שלי וקופת הגמל IRA הם בגלובל נט.

היו לי כמה איטרקציות לא טובות עם שירות הלקוחות ואני חושש לכספים, עד כמה הנושא מפוקח?

אני ממש חושש מאז מקרה סלייס, מצד שני אני בתשואה עודפת ולכן לא רוצה לוותר על המסלול.