⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בבנקים ביוון

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 09:21
לפני שתגידו שהשתגעתי תקשיבו לתיאוריה הבאה שעמית משקיע הציג בפני:

יש ביוון בנקים בסדרי גודל לאומיים, מקביל ללאומי ופועלים שלנו,

(Eurobank Ergasias (EUROB.AT

National Bank of Greece (NBGGY)

Alpha Bank (ALPHA.AT)

Piraeus Bank (TPEIR.AT). )

ובדיוק כמו שממשלת ישראל לא תיתן אף פעם לבנקים גדולים לפשוט רגל כי זה יגרום תוהו ובוהו וכמו שממשלת ארהב לא נתנה לבנקים הגדולים לפשוט רגל ונתנה להם כסף העיקר שירדו כך תעשה גם ממשלת יוון וכי אין שום כיוון חוץ מלמעלה למניות הבנקים היוונים (בהינתן טווח של עשר + שנים)

מה אתם אומרים? האם זו השקעת טווח ארוך נכונה?

נ.ב. עשיתי בדיקה על הבנקים האמריקאים: JPM, BANK OF AMERICA ו CITI וכולם עלו ביותר מ100% מאז המשבר ול2 מהם יש עוד דרך ארוכה למעלה עד שיגיעו לערך המקורי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 09:27
אם כן, אז למה לא דויטשה למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 09:55
במקרה של חילוץ אתה יודע מה קורה לבעלי המניות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 10:14
ההשוואה לארה"ב לא מדוייקת בעיני, כי ביוון הבעיה היא שהממשלה עצמה תפשוט רגל (וזה בעצם כבר קרה דה פקטו).

במקרה של הפגנות ענק בגלל קיצוץ עמוק בשירותים הציבוריים שנותנת הממשלה היוונית, בעלי המניות של הבנקים הם האחרונים שיזכו לסימפטיה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 12:33
ראשית, כמו שאמרו - במקרה של חילוץ בעלי המניות נמחקים או כמעט נמחקים.

שנית, ההשוואה של ישראל ליוון גרועה מאוד, כי ישראל מסוגלת לחלץ בנקים שחייבים חובות שנקובים בשקלים מתוקף זה שיכולה להדפיס שקלים כרצונה. יוון לא מסוגלת להדפיס אירו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 13:17
1. מה שקורה במקרה של חילוץ, תלוי בסוג החילוץ ע"ע ארה"ב

2. סוג של שקול להשקעה באג"ח זבל
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 14:17
זה שקול ללהשקיע באג"ח של יוון ובאג"ח של הבנקים +++++ סיכון (לדעתי) חוץ מזה ייתכן ויוון לא תוכל לחלץ או שתלאים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 17:49
מעולה תודה על המידע, אם ככה מדובר בהשקעה לא בטוחה כלל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 17:55
הייתה לי תיאוריה זהה עם National bank of greece לפני שנה. אני אשאיר לך לבדוק איך זה יצא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2016 17:56
אני רוצה להוסיף שההשוואה לישראל שגויה מאוד.

מדינת ישראל כישות פיננסית הרבה יותר יציבה מהבנקים הישראלים.

יוון על סף קריסה פיננסית, ולא שולטת במטבע שלה - אחד האמצעי ם העיקריים למניעת קריסה שכזו.

להבנתי, הסיכון העיקר הוא לא ליציבות הבנקים עצמם, אלה לסביבה הכלכלית שבה הם מתפקדים. או, שמישהו שם יקבל שכל ויוביל פיחות אגרסיבי בשווי המטבע.