⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח לדירה שאיני גרה בה

🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2016 17:55
בבעלותי דירה להשקעה, מושכרת. אין לנו ביטוח עליה. הרכוש שיש לי בה (איני יודעת אם זה נקרא תכולה או מבנה) הוא מזגן, אמבטיה, שירותים, מטבח.. אך לא שום רהיטים. אין ולא הייתה משכנתא.

הדירה בחיפה, ולמזלנו לא ממוקמת בשכונה שניזוקה מהשריפה... ועכשיו אחרי המזל אולי כדאי להיות חכמים.

כמה שאלות:

1. איזה נזק יכול להיגרם לדירה מקטסטרופה שלא כוללת קריסה של הבניין ברעידת אדמה? (האמת שהבניין הזה בן איזה 80 שנה כך שכנראה הוא שורד יפה)? בעשור האחרון נעשה שיפוץ צנרת נרחב למיטב ידיעתי (קניתי את הדירה רק לפני שנים ספורות). נגיד שריפה, עד כמה יכולה לפגוע במבנה? סליחה אם זו שאלה פעורה, אני באמת לא מבינה בזה.

2. בקשר לצד ג' - האם האשמה תהיה בד"כ (או תמיד) על בעל הדירה או על הדייר בדירה? אני מתכוונת במקרה של משהו שלא בשליטתנו, כמו קצר חשמלי או הצפה, שיפגע בדירות של השכנים. יתבעו במקרה כזה את בעל הדירה או את הדייר?

הדיונים שראיתי בפורום התמקדו לפי מה שהבנתי בדירה שאנחנו מתגוררים בה ולא בדירה שאיננו מתגוררים בה.

יעלו לי עוד שאלות בהמשך אני מניחה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2016 18:04
נזק?

רעידת אדמה, שריפה, שטפון, ונדליזם, נזקי מים, נזקי צנרת ועוד.

צד ג' יתבע את כל מי שהוא יכול. מי שיש לו ביטוח יוכל לשלם מהביטוח. מי שאין לו, ישלם מכיסו.

נגיד שאיזה צינור יתפוצץ אצלך ויגרום נזק לרצפה אצלך ולדירה מתחת. נגיד 30 אלף שקל. אין ביטוח - מה תעשי?

את נוסעת ברכב בלי ביטוח ומסיעה בו אחרים?

ביטוח דירה זה יחסית זול ומכסה נזקי מים, צנרת, צד ג', חבות מעביד, רעידות אדמה, תכולה ועוד וכל זה תמורת כ-50 שח בחודש.

ג.נ - לי יש דירה שאני לא גר בה ומבטח אותה, "בגלל" המשכנתא. גם בדירה שכורה היה לי צד ג'.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2016 18:19
לא יודע אם זה קשור לדיון אבל אני גר בשכירות ואחד מתנאי החוזה היה ועודנו שאני נושא בעלות הביטוח הבסיסי של הנכס (שעולה לי כשקל ליום כמדומני).

בין שוכר למשכיר כיום, בהעדר חקיקה מסדירה, מה שמקובל וסביר הוא פחות או יותר מה ששני הצדדים מסכימים וחותמים עליו. (מבחינתי זה סבבה).
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2016 19:43
אין כרגע הרבה מה לעשות, לידיעתי..... חברות הביטוח לא יסכימו לבטח כרגע דירות באזור חיפה רבתי. כמנהג הבנק - מציעים ביטוח/הלוואה כשהכל רגוע ולא מוכנים לדבר איתך כשיש עבר של נזק באזור.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2016 20:09
עד לרמה שצריך להרוס את הבניין.

זה הכל תחת קטגורית מבנה ולא תכולה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2016 20:17
בדרך כלל, אם אין תנאי אחר בחוזה השכירות, נזקי צד ג' שקשורים במבנה (לדוגמא - הצפה כתוצאה מפיצוץ בצינור) נופלים על בעל הדירה, המשכיר.

יש מי שמכניס תנאי בחוזה השכירות שנזקי צד ג' שחלים עקב רשלנות השוכר, יחולו על השוכר, ואם צד ג' יתבע את המשכיר, אז השוכר מתחייב לשפות אותו.

יש מי שמגדיל ומחייב בחוזה השכירות את הדייר השוכר לבטח את הדירה בגין נזקי צד ג', ואז כדאי גם לדרוש אחריות צולבת.