🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2023 23:07
אבא שלי חצה את גיל ה-65, לאחרונה התחלנו לעשות סדר בכל החסכונות שלו ורציתי להתמקד בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות שלו יש לו סכום כסף דיי נאה.
את הנ"ל מנהל, באופן מפתיע אני חייב לציין, בנק דיסקונט. בין היתר הוא מחזיק ב:
קופת גמל: אלפא מור תגמולים - אגח עד 25% במניות (דמי ניהול מצבירה של 0.7%)
קופת גמל: אלפא מור תגמולים - מדרגות 60 ומעלה (דמי ניהול מצבירה של 0.7%)
קופת גמל: אנליסט מסלולית קופת גמל - מסלול לבני 50-60 (דמי ניהול מצבירה 0.6%)
קה"ש: הפניקס (דמי ניהול מצבירה של 0.5%)
קה"ש: כלל (דמי ניהול מצבירה של 0.45%)
לא מזמן ביקרנו בבנק וקיבלנו מהם קצת מידע על הנ"ל, בתור הדיוט בתחום, עולות אצלי הרבה שאלות:
1. האם אלו דמי ניהול הגיוניים? איך אפשר לעשות השוואה?
2. למה בנק דיסקונט מנהל את זה? לא עדיף לנהל את המכשירים האלו ישירות מול בתי ההשקעה? הבנק אגב טוען שהוא מקבל 0.25% אחיד מבתי ההשקעות ללא קשר לאבא שלי קח שאין לו אינטרס והוא נטו אובייקטיבי.
3. האם המכשירים האלו ממוסים בצורה כלשהי? לטענת הבנק אין מיסוי על המכשירים האלו (המושג תיקון 190 נזרק לאוויר). מה שמעלה לי את השאלה הבאה:
4. אם באמת אין מס למה לא להפוך אותם ל-100% מנייתים? תוך כדי שאני "דוחף" לתוכם על חסכון נוסף שאפשר לגרד? נכון להיום הם דיי סולידים ומנייתים באחוזים נמוכים יחסית.
אשמח לקבל כל תשובה או עצה בנושא, אני פשוט מרגיש קצת אבוד ולא יודע איפה להתחיל. אני כן יודע שהכי פשוט להיצמד למחקה מדד סנפ500 לטווח ארוך ככל הניתן (בהינתן גילו הלא צעיר של אבא שלי) קצת קשה לי לשמוע את נציגת הבנק מתלהבת מ-27% תשואה ב-5 שנים... אבל אני בטוח שיש לי הרבה מה ללמוד מכם.
את הנ"ל מנהל, באופן מפתיע אני חייב לציין, בנק דיסקונט. בין היתר הוא מחזיק ב:
קופת גמל: אלפא מור תגמולים - אגח עד 25% במניות (דמי ניהול מצבירה של 0.7%)
קופת גמל: אלפא מור תגמולים - מדרגות 60 ומעלה (דמי ניהול מצבירה של 0.7%)
קופת גמל: אנליסט מסלולית קופת גמל - מסלול לבני 50-60 (דמי ניהול מצבירה 0.6%)
קה"ש: הפניקס (דמי ניהול מצבירה של 0.5%)
קה"ש: כלל (דמי ניהול מצבירה של 0.45%)
לא מזמן ביקרנו בבנק וקיבלנו מהם קצת מידע על הנ"ל, בתור הדיוט בתחום, עולות אצלי הרבה שאלות:
1. האם אלו דמי ניהול הגיוניים? איך אפשר לעשות השוואה?
2. למה בנק דיסקונט מנהל את זה? לא עדיף לנהל את המכשירים האלו ישירות מול בתי ההשקעה? הבנק אגב טוען שהוא מקבל 0.25% אחיד מבתי ההשקעות ללא קשר לאבא שלי קח שאין לו אינטרס והוא נטו אובייקטיבי.
3. האם המכשירים האלו ממוסים בצורה כלשהי? לטענת הבנק אין מיסוי על המכשירים האלו (המושג תיקון 190 נזרק לאוויר). מה שמעלה לי את השאלה הבאה:
4. אם באמת אין מס למה לא להפוך אותם ל-100% מנייתים? תוך כדי שאני "דוחף" לתוכם על חסכון נוסף שאפשר לגרד? נכון להיום הם דיי סולידים ומנייתים באחוזים נמוכים יחסית.
אשמח לקבל כל תשובה או עצה בנושא, אני פשוט מרגיש קצת אבוד ולא יודע איפה להתחיל. אני כן יודע שהכי פשוט להיצמד למחקה מדד סנפ500 לטווח ארוך ככל הניתן (בהינתן גילו הלא צעיר של אבא שלי) קצת קשה לי לשמוע את נציגת הבנק מתלהבת מ-27% תשואה ב-5 שנים... אבל אני בטוח שיש לי הרבה מה ללמוד מכם.