⬅ חזרה לאינדקס

שכירת דירה בשלב המשיכה\פרישה ללא הכנסות ממשכורת

🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:07
כאשר אני אגיע לסכום שאני צריך בשביל לפרוש ולחיות מההון שלי בתיק ההשקעות שלי (שלב המשיכה), אני מתכוון למשוך כסף פעם בשנה או ברבעון כדי לממן את המחייה שלי ורק מתוך התיק לממן את המחיה - אני לא מתכוון לעבוד בכלל. (זאת אחת המטרות שלי).

כמו היום, גם בשלב המשיכה שאני עתיד להיות בו, אני מתכוון לגור לא בדירה בבעלותי אלא בשכירות.

בעלי הדירה האחרון רצה לראות תדפיס בנק של שלושת החודשים האחרונים שלי, כדי לוודא שאני עובד ושאני מכניס כסף מידי חודש כדי לוודא שאני יכול לעמוד בשכירות ולא אהיה דייר סרבן.

שתי תהיות\בעיות עלו לי בראש בהקשר הזה כאשר אני אהיה בשלב המשיכה:

א. זה לא ייראה בעייתי בעיני בעל הדירה כשאני אגיד שאני לא עובד או שאני אפברק משהו כמו "אני סוחר בשוק ההון"? הוא לא יחשוש שאני לא אוכל לשלם שכירות?

יותר גרוע זה אם אני אגיד לו שאני מיליונר ואז אני אוכל לשכוח מזה שהוא יתקן משהו בדירה אלא יזרוק את זה אליי בטוענה "אם אתה באמת מיליונר, שלם אתה את התיקון למזגן, לי יש משכנתא על הראש".

ב. כאמור כשהוא יבקש ממני תדפיס בנק שלושה חודשים כדי לוודא הכנסות, זה לא ייראה בעייתי בעיני בעל הדירה כשהוא יראה שאין לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים אלא רק פעם בשנה סכום גדול?
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:19
אתה יכול לעבור לתיק מבוסס דיבידנדים ואז בעל הבית יראה שבאופן קבוע נכנס לך כסף לחשבון.

באופן דומה, אג"ח שמחלק קופון עושה את העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:23
אם תראה שזה בעייתי, תעבור למשיכה חודשית.

אפשרות אחרת היא לשלם לו במזומן/העברה בנקאית את כל הסכום השנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:29
אם כבר שכרת אצלו מעל שנה סביר שבעל הדירה פחות יתעקש על בטוחות כי יש אמון בינכם והוא יודע על מצבך הכלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:29
מה יראה? זה לא שיש תלוש. תראה לו את חשבון הבנק שלך ???
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:33
אם אתה מוכן לתת מזומן לשלושה חודשים ואולי גם מישהו קרוב שיחתום לך כערב, תמצא מספיק בעלי דירות שיהיו מוכנים להשכיר לך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:34
לפי פות"ש -> כן
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 22:37
דרך אגב, יש מישהו שנתקל בבעיה הזאת שאני מתאר של בעל דירה שיש לו בעיה עם להכניס שוכר שאין לו תלושי שכר חודשיים או שזה רק בדמיון שלי יכול לקרות?

מישהו שכבר חשב על זה ומראש עשה משהו כדי לפתור את זה?

לגבי לעבור למשיכה חודשית רק כדי שיופיע לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים: זה רעיון טוב אם זה רק לכמה חודשים כדי שזה יופיע לי בתדפיס.

עקרונית אני מעדיף למשוך כסף פעם בשנה.

ולגבי לעבור לדיבידנדים רק כדי שיופיע לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים: יכול להיות שזה כבר מחיר גבוה מידי לשלם כי זה בפירוש לשלם יותר מס וזה כבר מפריע לי פסיכולוגית לעשות צעד כזה.

אבל אעשה אם לא תהיה ברירה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:41
אם הייתי בסיטואציה כזאת הייתי מעדכנת פה שמחפשת לשכור+איזור. בפורום יש אלפי חברים, חלקם בעלי דירות להשכרה שבטוח יבינו :)
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2023 23:53
I retired about two years ago, moved two apartments in that time (the most recent one because the owners sold the previous one)

Didn't have any issues, one wanted a 3 months worth of security deposit, and the other wanted two guarantors and a month's worth of security deposit.

About repairs, it's most likely stated in the contract, I doubt many people would want to get sued just to screw you over.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 17:09
רק מציין את הברור מאליו. אם אתה מושך כל רבעון, אז יש לך הכנסה כל שלושה חודשים.

רבעון זה שלושה חודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 18:36
כן, זה נכון. תודה על על זה.

סליחה שכנראה לא הבהרתי: החשש שלי זה שבעל הדירה לא יבין בכלל את הקונספט של משיכה הונית בשנה\רבעון במקום משכורת חודשית ויראה בזה סיכון להשכיר לי את הדירה.

אני משער שבעל הדירה מצפה לראות 3 משכורות בשלושת החודשים האלה וזה שיש סכום גדול פעם ברבעון ולא כל חודש יעורר אצלו חשד.

כל העניין הוא בעצם איך מציגים את העניין לבעל הדירה שרוב הסיכויים לא ראה ולא שמע על מישהו שיכול לשלם שכר דירה למרות שהוא לא עובד.

היחידים שדיברתי עליהם על דבר כזה: או שלא מצליחים להבין איך אפשר לחיות רק מתיק השקעות או שחושבים שזה כ"כ מסוכן שהם בחיים לא ישכירו למישהו כזה דירה; לצערי אנשים עדיין מאמינים שבורסה זה קזינו אז לרוב אני מנסה להנגיש להם את הרעיון ע"י זה שאני אומר להם שמקור הכסף יכול להיות שכירות מדירה שבבעלותי ולא ממשיכה הונית מתיק השקעות שלי - רק אז זה נתפס בעיניהם.

להם יש בורות בכל מה שקשור לשוק ההון - לי לעומת זאת יש בורות בכל מה קשור בנדל"ן וחוסר ניסיון בכל מה שקשור ללשכור דירה.

כל אחד והחסרונות שלו :)
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 18:43
תסביר שאתה סוחר עצמאי ואין לך תלוש. תציא לו בטוחה חלופית כמו:

- החתמת ערבים עם משכורות

- תשלום מראש

- ערבון מזומן או צ'ק בנקאי

יש לי לדוגמא הפוכה: אני משכיר לעצמאי שאין לו תלוש. דרשתי את 3 הבטוחות שרשומות למעלה והוא עיקם פרצוף אבל הבין והכל טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 19:18
לעצמאי אין תלוש, אבל המקביל זה דו"ח שנתי על שנה שעברה או דו"ח הכנסות והוצאות חתום ע"י רואה חשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 20:33
סתם רעיון פשוט, תפתח עוד חשבון בנק ותעביר לשם את הסכום השנתי. ומשם תעשה העברות חודשיות. מניח שזה גם יעזור להתנהלות השוטפת
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 17:21
תודה, רעיון טוב לצורך הנראות של ההכנסות מהבחינה הזאת של להראות הכנסות חודשיות.

איך זה עוזר להתנהלות השוטפת כמו שכתבת?
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 21:45
אני מניח שאתה רגיל לשכר חודשי, אז אתה יכול פשוט להמשיך את אותה התנהלות. לא באמת קריטי אם אתה עוקב אחרי ההתנהלות השוטפצ
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 23:18
בהנחה שאתה משקיע סולידי - אתה לא סוחר בשוק ההון. סוחר בשוק ההון יש הגדרה איפהשהו, שכוללת מספר פעולות מוגדר וגבוה בחודש

אתה יכול להגיד שהצלחת מאד במה שעשית וזה איפשר לך לפרוש מוקדם.

זה אמת - הצלחה היא בעיני המתבונן.

לא פותר את בעית הביטחונות אבל כן פותר את בעית הפוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2023 23:51
הי

פשוט תספר לו את האמת ותשלם שנה מראש את תקופת החוזה.