⬅ חזרה לאינדקס

צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות

🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2024 21:14
היי חברים,

אני כרגע בתהליך של שקילת האפשרויות לתואר ראשון, ואני מתלבט בין מדעי המחשב למתמטיקה/סטטיסטיקה. חשוב לי שהלימודים יהיו באוניברסיטה ולא במכללה.

אני עובד כ-SAP System Analyst כבר שנה (לא כולל הניסיון בצבא), והמטרה שלי היא להתקדם לתחום ה-Data Science.

אני מרגיש כאילו כבר מיציתי את תחום מערכות המידע ואת העבודה ב-SAP, ואני מחפש דרך להתקדם מקצועית.

אני קצת אובד-עצות ומתלבט בנוגע לדרך הנכונה לעשות זאת, במיוחד לאור העובדה שאין לי תואר אקדמי כרגע.

אני תוהה מה הן האפשרויות העומדות בפניי ומה כדאי לי לבחור?

האם הניסיון שלי בניתוח מערכות יכול להיות יתרון או פתח לתחום ה-Data Science?

אשמח לשמוע עצות, ובמיוחד ממי שעבר דרך דומה וכבר נמצא עמוק בתחום.

תודה רבה לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 12:29
הייתי עושה תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה ומנסה להגיע לממוצע גבוה.

לדעתי מדמח עדיף מאשר סטטיסטיקה, כי זה נותן בסיס חזק של תכנות, שבהרבה חברות הוא חשוב מאוד לעבודה, ויש בו היצע גדול של קורסים בתחומים כמו vision/nlp שיכולים לעניין אותך.

לקחת בחשבון שבהרבה מקומות דורשים תואר שני עם תזה, אבל יתכן שתהיה אפשרות להשתלב תחום הדאטה אחרי תואר ראשון, תלוי במצב השוק וכו
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 15:05
מספר חברים שלמדו מתמטיקה התאכזבו והתחרטו (אולי לא בפני אחרים) על הבחירה. הסיבה היא שיש מעט מאוד עבודה, במיוחד בארץ, עם לימודי מתמטיקה "טהורים", ואז צריך או להישאר באקדמיה (קשה מאוד), או לעבור מקצוע בשוק ואז מגיעים מעמדת נחיתות.

לגבי סטטיסטיקה - נכון ש data science דורש סטטיסטיקה, אבל בתחושה שלי (ג.נ. אני מתכנת) את החלק של הסטטיסטיקה אפשר להשלים יחסית מהר למי שלמד מדעי המחשב, אבל הפוך זה יותר קשה, וגם יותר חסר.

מצד שני, אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד...
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 15:17
עוד לא התחלת תואר ראשון .

האם אתה מודע לכלים והרקע המתמטי(וכמובן העניין בו ) שנדרשים מדאטה סיינטיסט ?

בשלב שלך קשה לי להאמין שחוץ מטייטל, שכר , ותיאור התפקיד בנפנופי ידיים, יש לך מושג מה התפקיד דורש , או לפחות מה מעסיקים דורשים .

תתחיל תואר במדעי המחשב , תעבור את הקורסים המתמטיים הכבדים (ותקווה שתאהב את זה ), תשמור על ממוצע 85+ , ורק אז תדע באמת אם התפקיד מתאים לך, ואם אתה מתאים לתפקיד .

אה וגם אז , כנראה תצטרך תואר שני עם תזה ..

בקיצור הדרך היא ארוכה ,במקומך לא הייתי נועל את עצמי בראש על התפקיד עד לפחות חצי מהתואר הראשון .
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 17:11
אופציה נוספת היא תואר ראשון בדאטא סיינס (יש בטכניון)
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2024 18:24
נקודה שהייתי מעלה בדעתי בנוגע לבחירת תואר היא אפשרויות תעסוקה אחרי.

אתה החלטי שזה התחום שמעניין אותך? התנסית?

Data Science זה מקצוע מעולה, אבל מה אם אתה מגלה שזה לא התחום שלך? מה שעושים שם זה לוקחים את התואר במדעי המחשב, משאירים את החלקים המתמטיים ומוצאים את החלקים של ״מדעי המחשב״, או לפחות את חלקם.

ואז היתרון של תואר יפחת.

תואר ראשון מדעי המחשב קלאסי מיועד להרבה מקצועות.

סטטיסטיקה עלול להוות אותה הבעיה אם תמצא שהמקצוע הספציפי שלך פחות מעניין אותך.

ממליץ לשקול ללכת בדרך המלך, של תואר ראשון מדעי המחשב. תיחשף להרבה תחומים ורק אז תבחר מה באמת מתאים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2024 21:36
תודה על העצה, אבל לא הבנתי מה הקשר ל NLP?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2024 21:38
תודה יובל. ללא ספק נתת לי חומר למחשבה.

אפשר לשאול במה אתה עוסק?
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2024 21:41
אפשרויות תעסוקה זה אלמנט מרכזי בבחירת התואר. בנוסף, התניסיתי בניתוח נתונים פשוט, ולא מעבר.

לפי מה שאתה אומר - תואר במדעי-המחשב "מכסה" לי יותר תחומים שאוכל להשתלב בהם מאשר מתמטיקה/סטטיסטיקה - נשמע מאוד הגיוני.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/02/2024 21:42
מרגיש לי תואר בוסרי מדי (ותוסיף שזה הנדסה - 4 שנות לימוד), ולא נראה לי גם עומד בתנאי הקבלה.