⬅ חזרה לאינדקס

נזק מנזילה לדירה שלי מהשכן למעלה - מה עושים עכשיו

🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 15:50
היי,

יש דירה ריקה בקומה למעלה שהייתה שם נזילה וזה חלחל לדירה שלי ולעוד דירה סמוכה בקומה שלי.

עברו כמה שבועות וכרגע יש כתמי רטיבות על התקרה, על הקירות ועובש, ואני מפחד שזה גם הגיע לארונות מטבח הצמודים לאותו הקיר.

לבעל הדירה הריקה אין ביטוח, ככה שאני תלוי לחלוטין בחסדיו מבחינת התיקון.

מה לעשות הלאה? אם הוא לא יסכים לשלם וימרח אותי (מה שעלול לקרות לצערי), איך אני מכין תיק לתביעה על כזה דבר? להביא דוח מאיש מקצוע שיכתוב מכתב על הנזק? האם זה צריך להיות איסטלטור או איש שיפוצים?

איזה איש מקצוע יכול לומר לי שלא קרה נזק לארונות הצמודים לקיר? משהו כמו מצלמה טרמית תעזור לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 15:53
לך יש ביטוח ? יש לך צד ג?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 15:57
יש לי ביטוח כולל צד ג. אבל איך יעזור לי הביטוח שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 16:14
אתה יכול להשתמש בביטוח שלך ולהביא איש מקצוע שיתן חוות דעת על הנזילה ומאיפה היא מגיעה.

במידת הצורך תשתמש בחוות הדעת הזאת לתביעה אם תחליט לתבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 18:54
כמו שאמר המשקיע המתחיל . דבר עם הביטוח שלך , תציג את הבעיה והם יסבירו לך מה האפשרויות .

אם השכן מתעלם אז אין לך הרבה ברירות חוץ מלהשתמש בביטוח שלך ( ויש כמובן השתתפות עצמית לזה ) או לתבוע אותו בבית משפט .

שתי הדרכים = זמן וכסף ועצבים . מדבר מהרבה ניסיון לצערי
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 18:59
אני גם במצב דומה, אבל בחברת הביטוח אמרו לי שטיפול בנזילה שמקורה לא בדירה שלך אלא בצד ג לא מכוסה, לכן אני מניח שגם איתור הנזילה לא יהיה מכוסה? (מניח שאם יהיה רשום בדו"ח שהנזילה היא מצד ג, החברה תתנער מלשלם את העלות)
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 19:53
למה שלא יהיה מכוסה? זה לא חלק מביטוח מבנה? תקרא את הפוליסה.

אני לא מומחה בנושא, אבל למשל ברכב ביטוח מקיף מתקן הכל אם אתה מפעיל אותו ללא קשר לאשמה ואז זה עניינם לתבוע את החזר ההוצאה מהצד האשם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 20:53
מבאס, אבל באמת חייבים לתקן את הנזילה. אם הדירה ריקה, אז שיסכים לסגור את שעון המים עד אשר תתוקן הנזילה.

תתעד הכל, תראה מה הביטוח שלך יכול לעזור, תשים בצד סכום נאה של כ 20 אלף שקלים.

נזילה רצינית יכולה לגרום לך נזק משמעותי לדירה וזה לפני נזק לכיס במקרה הספציפי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 20:55
עיינתי עכשיו בפוליסה "אדירה כסף" של הראל ונזילה מהשכנים בהחלט מכוסה - סעיף 5.1 בפוליסה. אז כדאי לקרוא את הפוליסה שלך ומה ביטחת...

אבל כאמור, אני לא מומחה ולא מדבר מניסיון ספציפי ובאופן כללי - בביטוח דירה יש יתרון לעבודה עם סוכן מטעמך, העמלה שלהם לא גבוהה וזה שווה את השירות בעיני
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2024 22:25
אתה צודק, בדקתי בפוליסה שלי וגם אצלי רשום שנזק מדירה אחרת בבניין המשותף מכוסה...חשבתי אחרת כי התקשרתי לחברת הביטוח ישירות ושאלתי אותם על נזק מדירה אחרת, הם אמרו לי שזה לא מכוסה!, כלומר הם שיקרו לי? הגיוני?

בכל מקרה, אצלי הנזק הוא באחריות הועד כי הוא מגיע מקיר חיצוני, ומעיון בפוליסה רשום "למעט דליפת מי גשם מבעד לקירות או לתקרה או ספיגתם בהם"...אז כנראה שזה לא מכוסה

קצת off topic אבל לאחרונה אני נתקל בהרבה בלתמ"ים שלי ושל אחרים...אם מישהו מחליט לפרוש מוקדם, כמה נאחסים כאלו בגובה של עשרות אש"ח יכולים להרוס בקלות תוכניות לשנה של פרישה. סתם מחשבות
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2024 14:50
קודם כל צריך לטפל במקור של הנזילה בדירה של השכן, זה משהו שאפשר לעשות רק עם גישה לדירה שלו, גם אם תזמין אינסטלטור שלך הוא יצטרך להיכנס לשם.

אם הנזילה כבר תוקנה ויש לך תיעוד של השכן מודה שהנזילה אצלו ושהוא תיקן אותה, אז הוא לא יכול להתחמק מתשלום.

אם אין לך תיעוד והוא מכחיש אז אתה צריך חוות דעת מקצועית, צריך לצלם היטב את כל הנזקים ולהשיג לפחות תיעוד של אנשי מקצוע שאומרים שזה הגיע מאצלו.

בדרך כלל בבית משפט רגיל צריך להגיש חוות דעת מקצועית כדי להוכיח דבר כזה, והיא עולה כסף ואם אתה מנצח בתביעה אתה אמור לקבל החזר הוצאות, אבל יכול להיות שבית משפט לתביעות קטנות יסכים לקבל חוות דעת פחות מקצועית, זה משהו שאתה צריך לבדוק.

אם הנזילה כבר תוקנה אז התיקון אצלך זה בעיקר טיפול נגד יובש וסיוד, זאת לא עבודה של אינסטלטור.