⬅ חזרה לאינדקס

יום פתוח באונ' חיפה - הכנה ועצות

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 16:16
סטודנט מפונה מקריית שמונה. במקור מנהרייה. מתכנן ללכת ליום פתוח באונ' חיפה.

מחפש חלופה ללימודי תואר בכלכלה במכללת תל חי. ככל הנראה אבחר במסלול חשבונאות אם תהיה לי אפשרות. מוזמנים להציע גם מוסדות חלופיים. העדפה לאזור הצפון.

הבגרות שלי לא מספקת - עבור תל חי עשיתי מכינה - ויכול להיות שלא אוכל בכלל להצטרף לאונ' חיפה. אנסה להצטרף על סמך המכינה של תל חי.

מחפש חלופה למקרה שלא יהיו לימודים במכללת תל חי בשנה הקרובה (פרונטאליים) - מה שלצערי נראה לא מציאותי נכון לעכשיו.

אני מתכנן ללכת לשם עם הורי - שמאוד מוגבלים מבחינה מפיזית ויהיה להם קשה לעבור ממקום למקום. אשמח להמלצות על מה להתמקד ביום הפתוח? דברים ש"חייב לראות" או "חייב לשאול".

כך שאני רוצה להיות ממוקד ככל הניתן.

מה שאני מתכנן לשאול:

1) האן יש הכרה/שיתוף פעולה כלשהו בין האונ'/החוג לביטוח לאומי (תוכנית שיקום).

2) מעונות - מה האפשרויות והעלויות.

3) החוג - מה האפשרויות? ככל הנראה מעוניין במסלול חשבונאות.

4) מסלול אפשרי עבור מילואימניקים ומפונים - פרטים נוספים.

5) שאלות כלליות - דרכי הגעה, יצירת קשר וכד'.

ממש אשמח לרעיונות כללים וספציפים, דברים שלדעתכם חשוב שאברר וכד'.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 19:03
לא קראתי את הכל עצרתי בלימודי כלכלה וחשבונאות.

עצה שלי בתור מישהו שלמד את התחום, חבל לך על הזמן לך תלמד משהו מכניס יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 19:28
האוניברסיטה יפה מאד. מקם את הורייך בבית קפה נעים וקח תזמן להסתובב ביום הפתוח בלי לחץ של זמן. קח תזמן לשאול כל מה שעולה לך בראש בשביל לעורר שיחה עם הצד השני. הטיפים הכי חשובים בדכ מסתתרים בין השורות. אתה בא להוציא אינפרומציה מאנשים.

תשאל סטודנטים במסדרונות בספריות.

חוות דעת אישית זה מוסיף.

עצה שאולי לא קשורה:

תשקיע את ה3-4 שנים הבאות בהנדסה ולא במקצוע עם תקרת שכר מגבילה ומוגבלת.

אם צריך לשפר מכינה או וואטאבר אז תשקול את זה גם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 20:53
מוכן לפרט למה התכוונת? לא בטוח אם התכוונת ללימודי מקצוע שונים או...?

טיפ מעניין מאוד תודה. יהיה קשה ליישם בגלל חרדות אבל אנסה :)
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 21:09
החלטתי ללכת גם ליום פתוח של מכללת הגליל המערבי. לא יזיק ללכת ולהתעניין. אם מישהו למד בחוג לכלכלה בגליל המערבי אשמח לשיתוף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 21:25
לפני לימודי כלכלה / מנהל עסקים וכד' תנסה לדמיין במה אתה הולך לעבוד לאחר מכן.

אולי הלימודים מאוד מעניינים והחברה נחמדה, אבל התואר כללי ולא מקנה מקצוע

***עריכה***

הכותב הוא בוגר תואר במנהל עסקים מאוניברסיטת בן גוריון
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 21:36
תודה נדב. למען האמת אני עובד בחברה די צעירה, ובחברה יש לי פוטנציאל התקדמות מעולה אם אעשה אכנס לנבחי החוק באמצעות מסלול ראיית חשבון.

זה אולי לא כלכלי כמו מדעי הנתונים וכד' , אבל זה התחום שמעניין אותי לעבוד בו.

מקווה שחברה הקטנה תהפוך לגדולה (אני מאמין בה) ושבהמשך אני אוכל להחליף את / להקל על המייסדת. שהיא תהיה במקסיקו ואני אעבוד (בתקווה במשכורת טובה).

הביצים שלי באותו סל. אבל גם בלי מעסיק עיקרי אני חושב שאמצא דרכי כעצמאי. אולי אני טועה, פתוח להערות וההארות תמיד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 21:50
לימודי מקצוע שונים. למשל מדעי המחשב.

בהצלחה.

זו רק דעתי כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 21:59
אתה צודק.

זה מקצוע עם רישיון שלא כל אחד יכול לעסוק בו ויש בו פוטנציאל להגיע לתפקידים בכירים בחברות, לא פחות מאשר מלימודי הנדסה.

אבל, התחום בירידה ואם תסיים את הלימודים, תצטרך לשקול טוב באיזה מסלול לבחור, כי לא לכל המסלולים יש עתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 22:02
מאוד אשמח אם בהזדמנות תפרט. מהיכרותינו הקצרה אני מאוד מעריך את דעתך השקולה בטח ובטח בנושא זה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 22:18
תודה.

אני לא רואה חשבון, אבל מכיר את התחום מקרוב, יחסית.

התחום בירידה - חברים שמכירים היטב את מערכת ההכשרה מספרים על ירידה בביקוש ללימודים וירידה ברמת המועמדים.

כנראה פחות מתאים לדור ה-z. שנות לימודים רבות, אחריהן התמחות ועקומת למידה איטית, ודאי לעומת ההייטק.

תחום הביקורת בסכנה מכיוון הטכנולוגיה.

בתחום המיסים אפשר להרוויח המון ותמיד תהיה עבודה, אבל חשוב להגיע למקום הנכון כדי להתפתח ותואר במשפטים יכול לעזור מאד.

תחום נוסף הוא ייעוץ. אני מבין שיש בו עבודה אבל לא מכיר מספיק.

אם אתה עובד בחברה, ידע חשבונאי - משפטי הוא רב ערך בכל חברה ותמיד יצטרכו מחלקת כספים וחשבים, ומעבר לכך גם בתפקידי ניהול אחרים מדובר בידע שהוא יתרון.

לא במקרה למנכלים רבים יש השכלה כלכלית - חשבונאית.

חשוב לי להדגיש שאני כותב על התחום, לא בהשוואה לתחומים אחרים יותר או פחות טובים. ההשוואות האלו די חסרות משמעות כשמדובר באדם ספציפי עם סט של נטיות וכישורים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 22:39
אתה יודע שלא כולם יכולים ללמוד הנדסה/מדמ"ח, כן? אם כולם יכלו סביר להניח שכולם היו בוחרים בזה, מי לא ירצה שכר גבוה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 23:05
מי שזה לא מעניין אותו ו/או יכול להתפרנס יפה בתחומים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2024 23:56
ודאי שיודע. מעבר לשכר זה תחום רחב שיכול לענות על מגוון צרכים ורצונות מעבר לכלכליים - אישיים מקצועיים חברתיים.

שנית, זו הייתה דוגמא בלבד. אפשר גם ללמוד הנדסה אחרת.

לא כולם יכולים אבל הרבה יותר יכולים למרות שחושבים שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 02:09
האם לימודי כלכלה וחשבונאות ולאחר מכן תואר שני או תואר ראשון נוסף במשפטים מסלול טוב מבחינתך? או שעדיף תואר ראשון במשפטים ולאחר מכן לגשת לעניין הכלכלה/חשבונאות @גרהם
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2024 09:13
תואר שני בלי תואר ראשון לא מאפשר הסמכה כעורך דין.

הכי מהיר זה תואר משולב. זה עמוס מאד ובמכללה יכול להיות יקר, אבל זה הכי יעיל.

אפשר גם קודם את החשבונאות ואחר כך תואר ראשון במשפטים, אבל אז זה במקביל לעבודה אז בדרך כלל יהיה תואר יותר חפיף.

קח בחשבון שמי שרוצה לעשות התמחות בשני התחומים (לא חייבים כדי להתמקצע), נכנס למסלול מאד ארוך עם שתי התמחויות, שברובו השכר די נמוך (אם כי נתון למיקוח כשאתה עורך דין).

בכל מקרה, אני לא מכיר אף אחד שעשה קודם משפטים ואחר כך מסלול מלא בחשבונאות. זה פחות הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2024 22:21
תגיד אתה ממליץ על תואר בכלכלה? אם לא באיזה תואר היית בוחר במקום?
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2024 21:19
אני מניח שהשאלה מופנית אלי? אין לי, אז מן הסתם לא יכול להמליץ. התואר קצת בעייתי מבחינת תעסוקה, לא אידיאלי מבחינת שכר.

האם אני ממליץ? תלוי מה המטרות שלך...
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2024 03:19
מנצל את הדיון שכבר קיים - אבל שינוי קונספט.

החלטתי להפתח עבור אפשרויות גם דרומית מחיפה, כלומר המרכז. המכללה(ות) - חייבת להיות בקרבת רכבת. רצוי עם מעונות (אין לי אפשרות כלכלית להשכיר במרכז לדעתי).

אשמח להמלצות. תואר: כלכלה וחשבונאות / חשבונאות.

חשוב לי:

לימודי תואר בכלכלה וחשבונאות / חשבונאות

אופציה למעונות.

תחב"צ סביר+

מעטפת תומכת וסוג לימודים המתאים תוך כדי עבודה.

אם יש אפשרות פריסת תואר - רצוי

שוקל כרגע:

רופין (ליד עמק חפר) - כנראה פחות רלוונטי).

עמק יזראעל (כנראה פחות רלוונטי).

המכללה האקדמית גליל מערבי (כנראה לא רלוונטי כי הם מערימים קשיים בקבלה ללא מכינה).

המכללה האקדמית תל אביב יפו (כנראה יקר מאוד?)

המכללה למנהל ראשון לציון (כנראה יקר מאוד?)

המרכז האקדמי למנהל ועסקים (אין מעונות - אזור יקר).

אשמח לעצות והצעות - אפילו רק איזכור של מוסדות רלוונטים שאוכל לחקור אליהם. אם יש לכם שנקל להוסיף מעבר אתם מוזמנים לשתף.
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2024 20:55
אוניברסיטת ת"א ליד רכבת - יש תחנה על שמה

(לא יודע אם רלוונטי)
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2024 22:18
לאחר שיחה חבר פורום, הגעתי להבנה שתטאר באוניברסיטה כנראה לא בשבילי, בעיקר בשל הרצון לשלב אותו עם עבודה.

הבנתי שהלימודים מעמיקים וקשים יותר, ושאין את המעטפת שלה אני ככל הנראה זקוק.

ככל הנראה גם ויתרתי על אונ' חיפה (אם בכלל היו מקבלים אותי).

את האקדמית תל אביב יפו םסלתי - אין חשבונאות.

כרגע, אם אדרים למרכז, כנראה רופין או המכללה למנהל. פחות מעוניין בעמק יזראעל, אבל אולי. לא פוסל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2024 00:06
דבר עם אנשים שלמדו, בפייסבוק וכדומה. כנראה שתשמע לכלוכים על המוסד, אבל זה יותר טוב מיום פתוח - שם תשמע רק דברי הלל מזוייפים על המוסד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2024 08:30
את האמת, אני הולך ליום פתוח בעיקר לראות את המקום. לא מעניין אותי מה אומרים אחרים. למשל חשובה לי הנגישות. וכמובן ליצור קשר ולנסות להתקבל.

עקב שיחה עם @קפיטליסט_מרושע הבנתי שיש גם לימודים פרונטאלים בפתוחה, אבדוק גם איתם!