⬅ חזרה לאינדקס

רמת חיים

🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2024 12:40
איך אתם מגדירים רמת חיים גבוהה מבחינה פרקטית ?

אשמח לשמוע ממבקרי הפורום שמגדירים עצמם כחיים ברמה גבוהה איך זה מתבטא בחיי היומיום.

במה ההתנהלות שונה ?

איפה לא חוסכים ? במה מתפנקים וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2024 13:35
היכולת להפסיק לעבוד לעשרות שנים בהינתן הצורך (יותר state of mind מסוים, לדעתי תחושת העושר האמיתית).

לאכול מה שבא לי לפחות 2-3 פעמים בשבוע.

לקנות מה שבא לי בסופר כמעט בלי לחשוב פעמיים.

לנסוע ברכב בביטחון (כי הוא מספיק חדש, מתקדם, עבר טיפולים נדרשים, לא ישבות ברגע הלא נכון)

דירה אף פעם לא עניין אותי יותר מדי, מספיק מקום לגור בו בנועם, לא צריך משהו מפואר.

אני אישית אוהב לנסוע לחו"ל כמה פעמים בשנה אבל באמת שזה מינורי.

לעומת זאת יש בישראל דברים שפוגעים באיכות החיים אם לא ברמת החיים, בלי להיכנס לפוליטיקה זה בעיקר סטרס גבוה וחרדות שלי או של בני משפחתי, וזה משהו שכנראה לא היה במקום אחר, וזה פוגע ברמת החיים תרצה לא תרצה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 11:08
לשמוח בחלקך.

כלכלית - להיות משוחרר מדאגות כלכליות בחיי היום-יום. לא להיאלץ לוותר על מנעד הצריכה שבין מצרכים לבין טיסות לחו"ל רק בגלל מגבלה כלכלית (אבל לא כולל משכנתאות ורכבים, שהם בליגה אחרת ולפעמים לא נגישים גם למעמד הביניים המצליח בארץ).
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 13:53
רמת חיים, בניגוד לאיכות חיים, היא עניין כמותי למדי. ככל שאתה מוציא יותר כסף, כך רמת החיים שלך גבוהה יותר. (ולהגדיר איכות חיים גבוהה זה כבר עניין הרבה יותר מסובך)

כל הוצאה כספית הנעשית מבחירה מעלה את רמת החיים, אלא אם כן מדובר בקנייה של נכס השקעה, ואז אין עליה ברמת החיים. השקעה נעשית מתוך מטרה להגדיל את איכות החיים העתידית שלי, ואולם בהווה היא לא משפרת מאומה.

אבל הייתי רוצה להתפלסף על זה עוד קצת ולשאול מה זה אומר "להוציא כסף", בהשוואה ל"להשקיע כסף":

לגבי קניה של מניות זה קל, ברור שזו השקעה. אבל אפשר גם לקנות קורס מקצועי בתחום כלשהו שמעניין אותך, וניראה לי הרוב יסכימו שזה יותר השקעה מאשר הוצאה.

ומה לגבי קניה של רכב? זה מאוד תלוי במטרה שלשמה הוא נקנה. החזקת רכב יכולה להיות השקעה, אם מסתכלים עליו ככלי שפותח לך יותר אפשרויות לתעסוקה שלא היו לך אם היית תלוי בתחב"צ.

ומה לגבי יציאה מהבית של ההורים? לשכור דירה זו הוצאה כבדה, אבל אם זה מאלץ אותך לפתח עצמאות ונותן לך שקט נפשי מההורים אז זה מהלך שעשוי בהחלט לשדרג מאוד את איכות החיים שלך בעתיד, לאו דווקא מבחינה פיננסית, אפשר לדבר על שיפור נפשי וכו' (כמובן, גם כאן כל מקרה לגופו)

ומה לגבי יציאה חופשה באירופה? תחליטו אתם.

ההסתכלות שלי בדוגמאות האלו היא מאוד פרגמטית. בדוגמה עם הרכב, למשל, אקרא לו השקעה רק בהנחה שאתה מוציא עליו את הסכום המינימלי ההכרחי כדי שהוא יקיים את המטרה שהיא להסיע אותך לעבודה ובחזרה. אם רכב אחד בשווי 20K ורכב אחר בשווי 120K שניהם מקיימים את המטרה הזו באותה יעילות, הרי שאגדיר את קנית הרכב הזול כהשקעה (שאינה מעלה את רמת החיים) ואת קנית הרכב היקר כהוצאה (שמעלה את רמת החיים).

אפשר לסכם את זה כך - ההנאה מהחיים היא הערך העליון (לא חובה להסכים עם זה, אבל כל המערכת הכלכלית מבוססת על העיקרון הזה), ולכן כל הוצאה כספית אמורה לייצר הנאה בהווה או בעתיד. יצירת הנאה בהווה היא הוצאה, ואילו דחיית הנאה לעתיד בתקווה לקבל עליה ריבית דריבית היא השקעה. וכאמור, רמת חיים גבוהה היא תוצר של הוצאות-שאינן-השקעות גבוהות.

האם זה עונה על השאלה? :>
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 14:52
עקרונית, נכון.

אבל שים לב שלפי ההגדרה שנתת מי שמוציא המון כסף על סמים, פורנו, אלכוהול וקנדי קראש שממלאים את כל זמנו, חי ברמת חיים מאד גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 16:16
איזהו עשיר, השמח בחלקו.

זה עניין של טעם אישי. מי שיכול להרשות לעצמו להוציא המון כסף על הדברים האלה חי ברמת חיים גבוהה, בדיוק כמו מי שהיה מוציא את אותו סכום במסעדות או בטיסות בביזנס.

אני למדתי עם השנים שתמיד יהיה מישהו עם יותר כסף ממני, מה שחשוב זה שלי יהיה יותר כסף משהיה לי שנה שעברה, אני משתדל לא להסתכל על אחרים, כי תמיד יהיה מישהו עם יותר מאשר לי.

גילוי נאות: לא תמיד זה קל, לא מזמן גיליתי שאבא של ילד מהכיתה של הבן שלי מרוויח 80 אלף בחודש, עם כמה שניסיתי לפרגן, זה העלה רגשות של תסכול.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 16:46
בעיני לא. הוצאות בשל צורך עז בדופמין אינן עוברות תהליך של החלטה כמו הוצאות אחרות ולכן לא ניתן לראות בהן כממקסמות תועלת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 17:42
לא נלך על זה לרבנות, אני לא חוקר מוח ולא מבין בדופמין והתמכרויות. אני חושב שזה עניין של טעם כי אני חושב שמי שקונה רולקס, מקבל קצת נחת כל פעם שהוא מסתכל בשעון, וכשזה נגמר, אז הוא רוצה לקנות רולקס יקר יותר... לא יודע אם זה יותר או פחות דופמין מקנדי קראש, אבל אותו אפקט.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 17:44
הגרושה של ביל גייטס עברה מאחוזה עצומה לדירת 4 חדרי שינה במליון ושמחה שיכולה להסתובב בשכונה ולגשת לחנויות ברגל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 20:20
לרולקס יש תועלות נוספות.

נראה לי שבנקודה שלא כל ההוצאות דומות בשיקול הדעת שמופעל בקשר אליהן, אין באמת מחלוקת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 21:33
לא אכפת לי אם מישהו מוציא המון כסף על מריחואנה ועל אונלי פאנס, או שהוא מוציא המון כסף על חופשות באירופה ורכב חדש ומתקדם. אני לא מבין את המדרג למה חלק מההוצאות האלו הן בזויות יותר מאחרות. הוצאה זו הוצאה, ושכל אחד יעשה מה שטוב לו.

לא יודע מה אתה מתכנן לעשות עם הכסף מההשקעות שלך ביום שתפדה אותו. מצידי תקנה איתו מלא שדרוגים לקנדי קראש. מה רע? זה לא כאילו שהרעיונות שהמשתמשים בפורום של יומני המסע מעלים הם מוצלחים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 21:38
לא רלוונטי אם ההוצאות בזויות או לא. ההבחנה היא בקשר לשיקול הדעת כך שהשימוש בכסף יהיה אופטימלי מבחינת סדר העדיפויות של המשתמש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2024 22:08
אז לא הבנתי את הטיעון שלך. למה שהשימוש לא יהיה אופטימלי?

מקסום הנאה בהווה זה כל אחד יודע לעשות בצורה אופטימלית.

דחיית סיפוקים, לעומת זאת, זו הבעיה של רוב האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 06:35
אני לא חושב שבהוצאת כסף כתוצאה מהתמכרות יש מיקסום הנאה, ואף אם יש לזמן קצר מאד, זה לא דומה לאף החלטה כלכלית אחרת מבחינת שיקול הדעת המופעל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 07:24
לגור במקום שאתה רוצה ומגדיר לך עם זו שאהבה נפשי

בבית פרטי גדול ומרווח

לי חשוב איכות האויר שאני נושם

שקט

סביבה בטוחה

טבע נגיש

מכאן לרכב שיהיה גדול נוח ובטיחותי

לא לעשות חשבון לדלק /חניה

לאכול מה שאני רוצה

לשתות מה שאני רוצה

להתאמן כמה שאני רוצה

לטייל לאן ואיך שאני רוצה

להזמין טיסות לפי שעות נוחות ולא לפי מחיר

לבחור איזה מלון שבא לי ומתאים לרצונות שלי

להכנס לחנות ולדעת שאני יכול לקנות מה שבא לי( למרות שלא ממש חובב קניות)

להיות מסוגל להחליט שהיום אני הולך לטייל עם חברים ולא מגיע למשרד
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 08:45
היכולת ״לבזבז״ זמן עכשיו מאשר אחר כך על דברים שאתה רוצה.

אוי נו באמת.. אז אדם שמוציא המון כסף על עורכי דין והליכי גירושין הוא מאושר יותר מאדם שהולך כל יום לטיול בטבע מחוץ לבית עם סיר פויקה. ברור שיש מדרג להוצאות.

אם אתה לא מתחבר לדוגמא ה״קיצונית״, אז תגיד לי מאושר יותר. אדם שמוציא כסף על גן ילדים כדי שישגיחו על ילדיו בזמן שהוא בעבודה או אדם שבוחר להישאר ולטייל מחוץ לביתו עם ילדיו בגיל הרך?
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 10:25
שאלה סובייקטיבית.

אני התקשיתי נפשית להיות צמודה לילדיי כשהיו פעוטות (וגרנו בישוב טבע אמיתי, כלומר טיילתי איתם רוב היום), והעדפתי לצאת לעבוד ולשלם הרבה כסף עבור מעונות. כשגדלו, ורציתי שיחזרו הביתה לחינוך ביתי, הם כבר לא רצו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 10:55
מסכים שזה סובייקטיבי. זו הייתה סתם דוגמא מהמותן. אבל אני בטוח שגם את (אילולא היו לך דאגות כלכליות), היית עובדת פחות ומבלה איתם יותר.

לדוגמא הילד שלי בן 4 ואני עובד 4 ימים בשבוע, ויום אחד מבלה איתו. זה לא חייב להיות הכל או כלום
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 11:27
מה הקשר עכשיו אושר? מי דיבר על אושר?

דיברנו על רמת חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 11:57
צודק, אבל לא היתה אפשרות כזאת בתקופתי. אז בכלל היה נהוג לעבוד גם ביום שישי חצי יום.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 11:58
נכון.

ומי שצורך הרואין בסכומי עתק לא נחשב כבעל רמת חיים גבוהה, לא אובייקטיבית ולא סובייקטיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 12:15
לא יודע. לא ניסיתי הרואין. אבל בסרטים נראה שזה כיף. יש מצב שאפילו כיף יותר מחופשה באירופה (וביחס למחיר זה בטוח יוצר יותר הנאה-פר-שקל).

אז למה שאחד מהם יחשב רמת חיים גבוהה והשני לא?

כמובן שאני מדבר על על ה"היי" עצמו שהוא הדבר המהנה, ולא על מפך הנפש אחרי שהאפקט נגמר והמוח מתאפס על עצמו, ואתה מוצא את עצמך בנתב"ג מחכה למונית הביתה במחיר שחיטה ועונה בינתיים למיילים שהצטברו בעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 12:18
גם אני לא ניסיתי, אבל גם לא חי בסרט (אני ממש מקווה שאתה לא מחנך / תחנך את ילדיך לפי מה שכתבת כאן).
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 12:24
אתה בהחלט חיי בסרט,

כי אתה מדרג הנאות בחיים להנאות נעלות וטובות לעומת הנאות שהן בזויות ורעות - והמדרג שלך לא מתבסס על היגיון בריא, אלא ע"פ מה שחינכו אותך להאמין בסרטים הוליוודים.

אני מקווה לחנך את ילדי לפי מה שכתבתי. תזמין את הרווחה אלי הביתה אם אתה רוצה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 12:31
התייחסתי לטענה שלך שלמדת מסרטים שהרואין זה כיף. נראה לי שמיצינו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 12:50
אין בעיה. אז למי יש רמת חיים גבוהה יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2024 12:55
וטפ… אתה רציני?

אתה עומד מאחורי המשפט הזה?

המשפט הזה הזוי גם בהשוואה לשאר הטירלולים שאתה כותב בדר״כ.

גם לקפוץ ממטוס ללא מצנח נראה לי מהנה בסרטים. מדבר כמובן על הכמה דקות שאתה מרחף וחופשי לחלוטין. לא לפגיעה בקרקע שבה כל המוח שלך מרוח על הרצפה. ואתה מהווה נטל על כל שאר האנושות שצריכה לנקות אחריך