⬅ חזרה לאינדקס

האם יש בכלל רווח יזמי בבנייה של צמוד קרקע? או שלמעשה יש הפסד יזמי?

🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 18:49
בהמשך לדיון הקודם, על מגרש בהנחה שאני כנראה קונה, אני מנסה להבין את הכדאיות בבנייה.

מאוד קשה לעשות חישוב מדוייק, כי נמכרו בשנים האחרונות באזור מעט מגרשים, ומעט בתים, והבתים שנמכרו לא היו חדשים, ועלויות הבנייה כל הזמן משתנות ולא צפויות.

אבל על פניו יוצא לי שאם לוקחים בחשבון מחיר מגרש מלא (בלי להתחשב בזה שלי ספציפית יש הנחה) + פיתוח למועצה + פיתוח פנים מגרש + תכנון + בנייה + הוצאות מימון, זה כבר יוצא יותר מהמחיר שבו בתים נמכרים!

האם זה הגיוני?

יכול להיות שאנשים כל כך מעדיפים שיהיה להם בית שהם תכננו בדיוק לטעמם האישי, שהם מעלים את מחירי המגרשים כל כך שבעצם בנייה היא הפסדית? ולמי שמוכן להסתפק בבית שלא הוא תכנן עדיף פשוט לקנות מוכן ולחסוך כסף, זמן ומאמץ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 20:18
אפשרות סבירה מאד. אנשים לא בונים את בית חלומותיהם כדי להרוויח. אם על הדרך זה יקרה, אז זה בונוס.

הבתים שנמכרים עלו הרבה פחות כאשר נבנו. בינתיים גם הקרקע וגם תשומות הבניה עלו מאז שהם בנו את הבתים שלהם.

באותה מידה, יש סיכוי שעלות הבניה והקרקע, נכון להיום, תייצר רווח נאה בעוד 10 או 20 שנה כאשר מחירי הקרקע והבניה יעלו.

בקיצור, אין סיבה להשוות בין עלות הבניה החדשה למכירת הבתים הותיקים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 20:49
קח בחשבון שעליות הבנייה זינקו כי יש מחוסר בעובדים שנוצר עקב המלחמה.

לכן כל השוואה שתבצע לבתים שהבניה שלהם הסתיימה לפני המלחמה היא לא רלוונטית.

לגבי בנייה עצמית מול רכישה צמוד קרקע מקבלן, על פניו בבנייה עצמית אתה אמור לחסוך את הרווח היזמי, מצד שני לקבלן יש יתרון לגודל וגם יתרון של ניסיון לרוב מול הבונה הפרטי. אז אני מניח שכל מקרה לגופו אבל נשמע לי סביר לחלוטין שמחירים בשני המקרים יהיו דומים
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 22:16
כן, אבל אם מחירי הבתים יעלו בעקבות עליית מחירי הקרקע והבנייה אז זה נכון באותה מידה לבית שאבנה או לבית שאקנה, אז זה לא שיקול לטובת בנייה לעומת קנייה.

הסיבה להשוות היא שאם אני רוצה בית אז אלו שתי האפשרויות שלי - או לבנות או לקנות...
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 22:17
אני משווה לבתים יד שנייה.

ולמה זו השווואה לא רלוונטית? אם עלות הבנייה עלתה אז מחירי הבתים אמורים להתאים את עצמם, לא? או שלא ישתלם יותר לבנות ולא תהיה בנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2024 22:30
היות וכל חיי אני גרה בישובים של בתים פרטיים, אז הנה השנקל שלי:

אם תקנה בית יד שניה, זה יעלה לך אולי כמו לבנות בית חדש אבל אתה תוציא עוד המון כסף על הריסה ובנייה מחדש כדי שיתאים לפנטזיה שלך.

אני לא מכירה בכל הסביבות שהייתי בחיי, מישהו שקנה בית ולא השקיע עוד כמה מאות אלפים (ויותר) כדי להפוך אותו למשהו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2024 01:00
אצלנו ביישוב זה קורה המון, אבל בדרך כלל משפחות צעירות נכנסות לבית. ולאחר מס' שנים עושות שיפוץ מסיבי/הרחבה.

אני עצמי לא מבין את זה, ראיתי בתים מעולים שאנשים טרחו להוציא כספים עצומים כדי לשנות.

שום סיכוי שזה החזיר את עצמו.

אנחנו בינתיים 5 שנים בבית פרטי יד שניה שרכשנו ולא עשינו שיפוץ. נעשה משהו, בסגנון של מטבח/מקלחות לא נשנה את הבית.