⬅ חזרה לאינדקס

מימון לדירה 2 או דירה על הנייר

🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 07:00
בוקר טוב,

מתלבט בין רכישת דירה שנייה באיזור שאני רוצה לגור בו. ברשותי דירה במחיר למשתכן באיזור ביקוש. הרעיון הראשוני היה לקנות על הנייר ובעוד כארבע שנים לבצע שיחלוף, ובמידה והמחירים ימשיכו לעלות, יתכן ואחזיק שתי דירות. להלן הנתונים:

דירה על הנייר באיזור המבוקש - 5.3 מיליון ש״ח. תהיה מוכנה בעוד כ 3.5 שנים, 20/80.

דירה קיימת - 5.4 ש״ח, מגיעה עם חנייה נוספת.

על פניו, עדיף לי לקנות דירה קיימת, אבל בגלל המימון + דחיית המס לדירה שאני מחזיק ממחיר למשתכן בהרצליה, אולי הדירה על הנייר עדיפה לי? עשיתי חישוב גס, הדירה הקיימת נמכרת בכ 3000 ש״ח למטר פחות לערך..

אשמח לתגובות ומחשבות
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 10:07
מה בדיוק אתה מחפש בשרשור הזה?

שיעזרו לך לבדוק מחשבון והאם הוא מכיל את כל השיקולים? אם כן, תפרסם את המחשבון

איך המשפט הזה משפיע על ההחלטה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2024 10:12
אתה מרוצה לפחות לשנים הקרובות מהדירה הקיימת שלך?(אני מניחה שאתה כבר מאוכלס בדירה) אם כן - אז לא בהכרח יש סיבה "לרוץ" לרכוש דירה חליפית. גם לא הזכרת מבחינה פיננסית כמה משכנתא מינוף יתר כו' תצטרך בשביל הדירה השניה. הנושא של כמה עוד תצטרך למשכן והחזרים וכו' משפיעים מאוד על האם הגיוני לך עכשיו להוציא 5 מיליון על עוד דירה.

יש גם נקודה בדירות על הנייר, שאתה יכול לשנות את החלוקה הפנימית של הדירה בגבול ההגיון. כן הקבלן לוקח מלא על כל שינוי, אבל זה עניין יותר זול ופחות בלגן מלעשות את השינויים אח''כ. אם הקיר לא נבנה עדיין, זה לא big deal להזיז אותו 40 ס"מ ימינה. וגם קטע של נקודות חשמל וכו'. כן, זה איזה 200 שקל לכל נקודה נוספת - צריך תכנון חכם בשביל למקסם את השטח במינימום שינויים.

אם זה שינויים 'פשוטים' המתאם שינויים של הקבלן יכול לתכנן את זה לך. אם שינויים יותר מורכבים - יחסית לעלות של הדירה, לשלם למעצב פנים שיכין תכניות זה לא נורא (פעם אחרונה שבדקתי זה היה עניין של 10-20 אלף).

כמו כן אם הפרויקט על הנייר עדיין, יכול להיות שעדיין אפשר לרכוש חניות נוספות - שווה לשאול את המשווק.