⬅ חזרה לאינדקס

השקעת מדדים במקביל למשכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 22:24
אשמח לשמוע דעות נוספות על המהלך הבא.

אמלק:

1. האם להאריך משכנתא ולהשקיע את הכסף הנותר במדדים בשוק ההון לטווח ארוך.

2. האם לקחת מסלול 100% קלצ או מסלול נוסף של 66% מלצ שנתיים

אני עומד לקחת משכנתא, ואני רוצה לפרוש אותה ל30 שנה מתוך מחשבה שהתזרים הוא המלך.

הדירה היא דירה להשקעה עם צפי לפינוי בינוי ככה שאיני מתכוון לגור בה.

היועץ שאני עובד איתו הציע לי להוסיף עוד כמה מאות שקלים בחודש ולקצר את הקלצ ל20 או ל25 שנה.

הריבית שלי על המשכנתא היא 4.5%

בתור סולידי, הכנסתי את ההפרש בהחזר החודשי למחשבון ריבית דריבית של השקעה במדדים, הכנסתי תשואה של 7% שנתית לטווח ארוך וראיתי כי אין באמת הצדקה לקיצור התקופה.

בנוסף זה גם עושה שכל שאם אתה יכול לקחת כסף ב4.5% ולקבל עליו 7% ולחיות בלי בעיה עם ההחזר אז זה מהלך חכם.

אשמח להבין מה אני מפספס פה.

בנוגע לעמלות היוון - הכלל שלי הוא פעם בחודש מעכשיו לבדוק את ריבית בנק ישראל הממוצעת לתקופה של 30 שנה ובהתאם כאשר הריבית הממוצעת תהיה 4.75-4.8 ( רמה שלא הייתה מאז אמצע 2022) לפעול למחזור מסלול הקלצ

כאשר כרגע אנחנו על 5.02 לתקופה של מעל 25 שנה.

בנוסף, הוצע לי מסלול 100% קלצ גם בריבית הזאת, ומתלבט בין 100% קלצ לבין 33% קלצ + 66% מלצ קצר (שנתיים)
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 23:23
שים לב: התשואה של מדד מניות כלשהו היא *תוחלת* של משתנה מקרי אקראי - הווה אומר היא מתקיימת (אם בכלל) רק כאשר מניחים אופק השקעה ארוך ללא יציאה מהשוק.

מה שאתה מציע פה הוא תזמון של השוק, שהופך את התוחלת לשגויה.

ובאופן אנקדוטלי - ראה לדוגמה את הרווחים הנאים בשנה הקודמת בשוק המניות *בזמן* ריבית בנק גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2024 23:27
גוגל: המשקיעה הלוואה לצורך השקעה
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2024 04:13
למה תזמון? מבלי להיכנס לכדאיות המהלך של השקעה מתוך מינוף, הוא רוצה להכניס כסף כעת ולהחזיק אותו שם לטווח ארוך. השאלה שלו היא DCA מול הכנסת הסכום חד פעמית, ופה המחקרים דווקא מראים שלרוב הכנסה חד פעמית מביאה תשואה גבוהה יותר מ DCA.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2024 09:33
זה פוסט בבלוג? כי מצאתי רק דיונים על זה בפורום כשחיפשתי בגוגל

@חתול לילה

אם אני מבין נכון את התשובות שלך -" אל תשקיע כסף שהוא לא שלך"

אז אתה מציע לא לקחת משכנתא, אבל למי שכבר עשה את הטעות הזאת ולקח משכנתא, לא להשקיע כסף פנוי במדדים, אלא לפרוע את ההלוואה (נוציא את שיקוליי פרעון מוקדם לצורך הפשטות)

או שלא הבנתי אותך נכון..
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2024 09:36
הבנת אותי נכון. לא כולם פה מסכימים איתי.