⬅ חזרה לאינדקס

אזרחות זרה(רומנית)

🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 20:46
רציתי לשאול את החברים פה שמבינים

לחצי מדינה בערך יש אזרחות זרה(פרטוגלית,גרמנית ,אוסטרית,אמריקאית פולנית וכו')

רציתי לשאול האם הסיבה היחידה שכולם מוציאים את האזרחות

זה כדי לעזוב לחול בשעת מלחמה

או במילים אחרות-מה הסיבה להשקיע 7500 שקל או אפילו יותר

כדי להשיג אזרחות אירופאית למי שלא מתכוון לגור שם(והרוב המוחלט ברור שלא הולך לעשות את זה)

אני שואל -כי אמרתי לעצמי למה שאני לא אוציא גם אזרחות (לשעות חירום למשל וכו')

אבל כשראיתי את העלויות שלמשפחה ממוצעת זה יכול להגיע ל30K -25

אני מנסה להבין האם באמת זה שווה את ההשקעה

או במילים אחרות האם זה צרכנות פיננסית נכונה או לא?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 20:56
בונה סיארה (מקווה שלא פיקששתי) :)

לדעתי, עבור רוב האנשים, מדובר בדבר מיותר.

חשבתי לנסות להוציא דרכון רומני גם כן, ההורים שלי לא רוצים להתעסק בזה.

למיטב ידיעתי יש הגבלות על שהות במדינה/אירופה לאזרחים זרים (3 חודשים או ארבעה חודשים בשנה).

עם אזרחות אירופאית, אין הגבלה.

בנוסף, יש המון הטבות שאפשר לממש בעזרת דרכון אירופאי (למשל השכלה - מוזלת או לעיתים אפילו חינמית).

אני חושב שזה בעיקר הFOMO (הרצון שתהיה להם את האפשרות ביום X) שמניע אנשים ולאו דווקא הצורך. שיהיה צורך, שתהיה האפשרות.

אולי אני טועה, עבור מי שמתכנן את חייו בישראל, לא מתכנן רילוקיישן, לימודים בחו"ל או חופשה ארוכה מאוד, אין שימוש בדרכון אירופאי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 21:12
מה איכפת לך למה אנשים אחרים דואגים לעצמם לדרכון נוסף?

האם יש תרחישי קיצון שבהם דרכון זר יכול לעזור? ודאי.

האם ביום יום בארץ יש השפעה ניכרת? לא ממש

האם יש מקרי ביניים הדרכון יכול לסייע - כנראה כן.

האם תמיד יהיה ניתן להתאזרח במדינה נוספת ? לאו דווקא, החוקים בכל מיני מדינות משתנים (ע"ע פורטוגל).

אז עכשיו השאלה האם הסכום שציינת הוא השקעה שווה. לטעמי כן, אבל כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 21:18
מעניין אותי להבין מה מניע אנשים להוציא סכום משמעותי והאם זה סיבה מספקת להוציא כזה סכום

איזה תרחישים?

?

זה בעצם אומר שכדאי להזדרז לעשות,אם באמת זה שווה

אני עדיין מנסה להבין אם זה כדאי עבורי.

השאלה אם הסכום והתועלת שלו שווים את זה

כלשחצי מדינה יש דרכון זר

אני מניח שיש לזה סיבה טובה בהתחשב בעליות היקרות
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 21:20
החצי שיש לו אזרחות - הוא לא מקשה אחת.

הן בפן המניע (חלק רוצים אזרחות אמריקאית על המעלות שבה, חלק סתם בגלל שהם צאצאים לא רחוקים לאזרח חו"ל, חלק ניכר עשו בעבר בגלל הויזות, חלק בשביל לימודים באירופה)

הן בפן העלות (לעשות אזרחות למי שסבא רגיל שלו היה אזרח, עולה גרושים בהרבה מאוד מקרים)
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 21:24
אנחנו שילמנו סכום דומה למה שציינת (אם אני זוכר נכון: סדר גודל של 8,000 ש"ח לבוגר, 5,000 לילד, משפחה של 5), ואני מסתכל על זה בתור ביטוח.

ביטוח כנגד עתיד קודר (מבחינתי או להגדרתי) למדינת ישראל.

אני לא רוצה שזה יקרה, כמובן. כמו שאני לא רוצה תאונות דרכים אבל יש לי ביטוח צד ג' ברכב.

אני לגמרי יכול לדמיין מצב שבו לא ארצה שילדי יגדלו במדינת ישראל. אני בכוונה לא מתאר את המצב הזה, כי אני לא רוצה לגנוב את השרשור. אבל בהינתן שאני לא אגור כאן בכל מחיר, היכולת לעבור לגור במדינה אחרת בזכות אזרחות - זה אחלה ביטוח.

רומניה ספציפית, ביחס לאיחוד האירופי, לא מהמדינות המוצלחות, אבל להבנתי היא כן מאפשרת לעבור לגור בכל אחת ממדינות האיחוד, אז כל עוד זה לא משתנה, הדרכון שלה טוב כמו כל דרכון אחר באיחוד האירופי (להבנתי). יש הבדלים בנושא של מימון אוניברסיטה ואולי דברים אחרים, אבל לעבור לגור ולעבוד תוכל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 21:31
קודם כל תודה שאתה מנסה לא לגנוב את השרשור

וקריטי שהשרשור לא ילך לכיוון של ליברליות/חרדים/ערבים /ביבי נתניהו וכו'

אלא רק עצם העניין.

עכשיו בעצם מה שאתה אומר שהרעיון מבחינתך הוא אופציית מגורים במקרה שהמדינה לא תראה כמו שאתה רוצה ,וזה סבבה לגמרי

אבל נראה לי שזה מתאים רק למי שהוא בעיקר ליברלי בדעותיו ולא יפריע לו שילדיו ילמדו עם גויים בבתי ספר וינשאו לגויה וכו'

לא סביר להניח שכל מי שמוציא אזרחות פרטוגלית עושה את זה בגלל זה לכאורה

לגבי רומניה -לפי מה שהבנתי אין הבדלים משמועתיים אפשר לגור איפה שאתה רוצה וההבדלים הם לא משמעותיים מדאי
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 21:32
אדרבה אשמח להחכים איפה ראית את זה?

סבא שלי היה אזרח רומניה

ואמרו לי שהעליות הם 7500 אלף שקל לאדם ו4500 שקל לילד
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 21:39
בוודאי שכל אחד ומה שיגרום לו לעבור. אכן תיארתי את עצמי, שאני ליברלי בדעותי, ולכן אם המדינה תהפוך להיות מאוד לא-ליברלית, בהחלט יתכן שלא ארצה לגור כאן עוד.

יחד עם זאת, אני יכול לדמיין מצב שבו לא ירצו לגור פה גם, לצורך העניין, דתיים. זה נשמע לי הרבה פחות סביר שהמצב הזה יקרה כמובן. כלומר, הביטוח שאני רוצה לבטח נגדו שווה לי יותר מאשר הביטוח שאתה (לצורך העניין) רוצה לבטח נגדו. אבל המחיר הוא אותו מחיר, לכן יכול להיות שעבורי זה שווה את זה, ועבורך לא.

להבנתי, רומניה היא מהמדינות שבאופן יחסי יותר יקר להוציא עבורן דרכון.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:10
לדוג' אזרחות שוויץ - עולה 35 ש"ח לילד - עלות אפוסטיל על תעודת הלידה.

עולה כסף רק הוצאת דרכון פיזי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:12
לפי השמועות, עם קצת רצון טוב אפשר להוציא גם למי שסבא שלו לא היה ממש רומני.

כנראה שזה קשור לנתון הזה.

(רומניה או לא?...)
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:15
שמעתי לאחרונה את הבדיחה שלכל חרדי היה סבא בפולין / רוסיה שלפני 100 שנה היה צריך להחליט אם לעלות לישראל או לאמריקה.

מי שסבא שלו בחר ארה"ב... הוא בארה"ב.

ומי שסבא שלו החליט ישראל? הוא עדיין חושב האם להשאר בישראל או לעבור לארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:18
חשבתי להגיב ברצינות, ואז ראיתי את זה

אל תוציא. חס וחלילה שהילדים ילמדו עם גויים בבית הספר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:21
זה אכן ביטוח. וכמו שאמרו לך הסיכון עבור כל אחד הוא שונה. יכול להיות שעבורך אין שום סיכון. אין לי מושג, לא מכיר אותך.

ולידיעה, יש קהילות יהודיות חרדיות לחלוטין גם לא בישראל. ואני חושב שהם די מסתדרים שם בכל עניין הסכנות שדיברת עליהן.

אבל כן, לאנשים ליברלים הסיכון במדינה עולה, ולכן "שווה" שיהיה ביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:28
אבקש להתייחס ברצינות.

ברור לך שמה חושב הליברל על השמרן זה בדיוק מה שחושב השמרן על הליברל

ואין עניין להיכנס לציניות בגלל זה.

הנושא פה הוא לא חרדים /ערבים/ נתניהו /ודת

אלא רק הבנת היתרונות בדרכון זר כדי לדעת האם אישית זה מתאים לי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:30
מדהים ההבדלים.

לא יאומן.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 22:35
דרכון רומני מאפשר את כל התנאים להם זכאים אזרחי האיחוד האירופי, לרבות חופש תנועה ושהייה.

לגבי לימודים, כל מדינה והכללים שלה לגבי עלויות שכר הלימוד.

בן זוגי השיג את הדרכון כאשר היה לנו צורך בו, למגורים באירופה. רק אז ביצענו גם לילדים כי אחרת צריך לחדש בתדירות די גבוהה וזה סתם טרטור.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2024 23:17
אני חושב שיש כאן משהו שצריך להבהיר.

אם המדינה מכירה בך כאזרח - בכל מדינה שאני יכול לחשוב עליה - הוצאת דרכון היא יחסית זולה. גם אם בשוויץ עולה 35 ש"ח, בישראל זה פחות מ- 300, עדיין סביר. וגם לא צריך בשביל זה שום עו"ד. מקסימום גוגל טרנסלייט.

העלות הגבוהה שמשלמים היא עבור הרישום שלך כאזרח במדינה (נניח רומניה). עבור זה עורכי הדין צריכים למצוא מסמכים במדינת המקור שמוכיחים שסבא שלך היה אזרח, וליצור שרשרת אזרחויות עד אליך. זאת פרוצדורה משפטית, לרוב לא פשוטה. כן, אתה טכנית יכול לעשות את זה לבד, אבל אפשר לגמרי לעשות כאן טעויות. יש לעורכי הדין ידע שלך כנראה שאין. על זה משלמים הרבה.

ברגע שיהיה לך דרכון רומני - החידוש שלו יהיה לך זול.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 00:16
אבל זה ממש לא מה שכתבתי.

עשיית האזרחות בשוויץ, היא חינמית.

מה שעולה זה רק האימות על המסמכים פה בארץ.

לדור הראשון (הבן של האזרח השוויצרי המקורי): תעודת לידה, תעודת נישואים, תמצית מרשם אולכוסין. (=35*3)

לדור ב': תעודת לידה לכל ילד.

להוציא כרטיס אזרחות פיזי עולה כמה גרושים, דרכון עוד קצת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 01:22
המחיר למשפחה הוא לא אותו מחיר היות ולדתיים לאומיים יש פי שניים יותר ילדים מלחילונים בממוצע ולחרדים פי שלושה.

בנוסף, שני הציבורים הנ"ל מרוויחים משמעותית פחות מחילונים כך שמדובר בסכום יותר משמעותי עבורם (עבור רוב החילונים שאני מכיר לדוגמא עניין הכסף היה "נון אישיו" בהחלטה).

בגלל כל הנ"ל ובגלל הפערים במניע שציינת (הצורך ב"ביטוח") הייתי מצפה לפערים יחסית גדולים בשיעור בעלי האזרחות הזרה בין המגזרים השונים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 02:04
אזרחות נוספת יכולה מאוד להקל על החיים (עבודה, לימודים, אין צורך בויזה), יכולה גם לסבך (מיסים, שירות צבאי)

למי שרואה חיים בחו"ל בעתיד זה מאוד יכול לעזור, אם ישראל תהיה מרכז החיים שלך לעד, אין צורך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 02:13
לא רק רומניה. גם רומן אברמוביץ' הוציא אזרחות פורטוגלית... כמו שכולם יודעים אברמוביץ' זה שם קלאסי בלדינו. עם מספיק כסף לעורך דין אפשר להוכיח שסבא של סבא של סבא של רומן היה גבאי בבית כנסת בליסבון...

פורטוגל פתחה את השער ליהודים לקבל אזרחות לא על מנת לכפר על פשעי האינקוויזיציה, אלא על מנת לקבל כסף על כל אזרח חדש.

הרבה מדינות נותנות ויזות ואפילו דרכונים אם תשלם מספיק כסף. 8000 זה זול יחסית לדרכון אירופי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 07:48
כנ"ל מחיר לרכב,

כי לחרדים יש יותר ילדים, אז הם צריכים רכב יותר גדול, ולכן אני צופה שחרדים יקנו פחות רכבים...

אהה וגם דירות, כי יש להם הרבה ילדים אז הם צריכים דירה יותר גדולה, וזה יקר יותר אז בטח הם קונים פחות דירות...

ועכשיו ברצינות, אם חרדים ודתיים מוציאים פחות דרכונים זרים, (נתון שצריך לבדוק),

זה לכאורה יותר בגלל הסיבה הזו -

נקודה נוספת ונראה לי הכי חשובה, אצל דתיים וחרדים הקשר לארץ הוא ערך פעיל,

אצל חילונים וליברלים, הערך של הציונות, כבר קצת פסה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 09:02
אם מרכז החיים שלך היה ויהיה ישראל אין לך צורך.

אם אתה חושב על התרחיש הקיצוני זה לא יעזור לך.

זה אולי יעזור לך לישון בשקט עכשיו.

אבל ביום ה X זה לא באמת ישנה

ברחנו מאירופה לכאן ואין לנו להיכן לברוח . ביום שבו מדינת ישראל ננית תושמד לא חושב שיהיה בעולם יהודי בטוח אולי בארגנטינה
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 09:18
לא מכיר מספיק את המצב בציבור הכללי או הדתי.

בציבור החרדי יש הרבה מאוד בעלי אזרחות זרה.

הסיבות:

1. מצוי מאוד חיתון בין תושבי ישראל לחו"ל.

2. מצוי מאוד תושבי חו"ל שקבעו את דירתם בארץ כבר 2 דורות אחורה, ועדיין הצאצאים שומרים על הדרכון.

3. אזרחות ארה"ב למי שיש כו"כ ילדים והכנסות לא מאוד גבוהות - זה סכום חודשי נחמד. (לא מכיר את הפרטים הקטנים, אבל מבין שיש משהו תשלום חודשי של עזרה לחינוך)
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 11:03
ביקשו לא להעביר את הדיון לזה, ואתה מתעלם, משקר ומסית.

הציונות היא תנועה חילונית. מי שהורס את הציונות, ואת המדינה, זה לא החילונים ולא הליברלים.

נא למחוק את השטויות שכתבת ואני ימחק את התגובה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 14:00
לא.

אזרחות זרה נותנת אופציות עתידיות (עבודה,השקעות וכו').

מהזווית של הצעירים - זה סכום קטן לצורך 'שמירת ג'וקר בכיס' שאולי תשתמש בו, אולי לא.

מהזווית של המבוגרים - זה מתנה למשפחה (לילדים), כמו ירושה בחיים. אתה נותן להם כלי לחיים. אולי ישתמשו, אולי לא. אבל טוב שיהיה.

אצל רוב המקרים שאני מכיר, כמעט תמיד סכום הכסף היה שיקול מרכזי בהחלטה. כלומר לאב משפחה להוציא 30-40א , מילא. אם היה עולה 200 כנראה שלא היה שוקל זאת.

אותו דבר אצל הילדים (מה זה 5 א' לטובת קלף עתידי)

בנוסף, ממה שאני מכיר, אם המשפחה מוציאה כולם יש אפקט עדר ורצון לא לפספס הזדמנות (להוציא לבד אחר כך מעלה את העלות השולית לאדם)

עוד אפקט עדר הוא הדיבור בחברה הישראלית. ברגע שבעבודה מדברים על האזרחות הפורטוגלית, ישר כולם רוצים להוציא. (מה אני היחיד שאשאר ללא דרכון זר?!)

ממש כמו מכונית לכל הורה ואי נסיעה בתחב"צ, יש דברים שאתה רוכש שמקנים לך יוקרה בחברה הישראלית. אלוהים יודע למה.

לגבי עם צרכנות נבונה או לא, אני מניח שזה תלוי בעתיד שלך ובחוסר ודאות שלו (מניח שיותר משתלם לצעירים)
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 14:14
לחרדים באמת יש בממוצע פחות רכבים מלחילונים כי יש להם הרבה פחות כסף, נראה לי די טריוויאלי.

לענייננו, נניח שדרכון עולה 8k למבוגר ו 4k לילד, הרי שלמשק בית חרדי ממוצע יעלה 40k להוציא דרכונים לכולם שזה בערך מה שמשק הבית הזה מכניס נטו בשלושה חודשים.

למשק בית חילוני ממוצע לעומת זאת זה יעלה 24k שזה בערך שכר נטו של חודש אחד.

האם ההבדלים האלה בעלות משפיעים על ההחלטה? לא יודע, אין לי דאטה בנושא אבל לא נשמע לי מופרך שזה ישפיע.

אני סבור שזה קצת מופרך לטעון שחרדים יותר ציונים מחילונים אבל עברו הימים שבהם ניהלתי ויכוחים בנושאים כאלו עם חרדים, תאמין במה שבא לך, מה שאני אגיד לא ישנה בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 14:14
אם אני זוכר נכון, בתהליך שלנו (מדינה באיחוד האירופי, לא שוויץ) - האגרות עצמן ששילמנו היו מאוד נמוכות. בהחלט יותר מ- 35, אבל הרבה פחות מ- 500 לראש. לא זוכר בדיוק.

ההוצאה העיקרית היא שכר טרחה לעורכי דין. מי שעושה לבד (ומצליח) חוסך הרבה כסף בהחלט.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 14:44
תודה לכולם ,לדעתי קיבלתי את התשובה

כדי שהנושא לא יגרר לנושאים לא רצויים

מבחינתי אפשר לנעול את האשכול(אם כמובן יש מישהו שרואה תועלת בהמשך הדיון ,בהצלחה

אני אישית פרשתי ושוב מודה לכולם על המידע ששיתפו)
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2024 15:20
לא בטוח בכלל. בקהילות חרדיות רבות שכיחים מאוד נישואין בין ארצות שונות, כך שבפועל אחוזים גבוהים יכולים לקבל אזרחות על ידי אחד מההורים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 14:39
בעיקר בציבור החרדי אשכנזי ובפרט בחסידי

טראומה מהשואה
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 15:21
זה יותר קשור לזה שהם מאירופה. מספר היהודים שעלו מעיראק לא רחוק ממספר היהודים שעלו מהונגריה , אבל פחות מבוקש להוציא דרכון עיראקי...
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 15:53
נכון ולא נכון

קודם כל רומניה לא מי יודע מה...

וגם ספרדים יכולים לעשות אזרוחות פורטוגלית

זה יושב על טראומה עמוקה.

אתה יכול לראות כיום משפחות של אלפי צאצאים שלמעלה יש סבא אחד שהוא היחיד שניצול מעיירה חסידית של אלפי יהודים בגלל שהיה לו אזרחות שוויצרית...

והפחד הזה מושרש ועובר בדי אנ איי

הפתגם "אם לא יועיל לא יזיק" ביידיש נשמע יותר טוב והוא מושרש מינקות
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 20:37
כולם יודעים שהסיבה האמיתית היא שכאשר טסים לחו"ל ורצים מהשרוול של המטוס לתור של הדרכונים זה נותן את האופציה להסתכל בעיניים של כל האנשים הפשוטים ששווים פחות ממך וללכת לתור של הדרכון אירופאי.

* לפעמים זה לא מקצר את התור לכן לא ממליץ ומייעץ וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 20:40
לא בטוח,

יש לך מקור לזה?

לא הייתי אומר.

בעיקר בגלל ריבוי השידוכים הבין-לאומים.

(כמעט מכל כיון שתסתכל תראה באזורך בנים/נכדים לחוצניקים)
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2024 21:50
לא מכיר אשכנזים וחסידים בשביל להשוות, אבל מכיר המון ספרדים עם דרכון זר בעקר של צרפת ודרום אמריקה

ועליה לארץ, משפחות או זוגות אחרי החתונה.