⬅ חזרה לאינדקס

כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת

🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 12:45
שלום!

בן זוגי ואני בני 35, שנינו עובדים כשכירים בהייטק ומצפים לילד ראשון בקרוב. בן זוגי שואף לצאת לפנסיה מוקדמת, אני מתכננת להמשיך לעבוד כל עוד אוכל ומקווה שהוא ימשיך לעבוד לפחות ב10 השנים הקרובות. אני אזרחית אמריקאית.

שנינו עשינו שירות צבאי ארוך עם רקע טכנולוגי ובעצם עובדים ברצף מגיל 18. אני אוהבת לעבוד ואוהבת את המקצוע והעבודה ולא מתכננת להפסיק בקרוב. מרגישים שיש לנו עצמאות כלכלית לא רעה כבר היום, אבל רוצים לצבור עוד הון לא קטן לפני ש"ארשה" לבן זוגי לפרוש :)

נתוני הכנסות/אחזקות משותפים:

דירה אחת בבעלותינו, בה אנחנו גרים, עם יתרת משכנתא של 1מש"ח.

שכר נטו חודשי ממוצע: 65 אש"ח

עו"ש: 90 אש"ח

פנסיה: כ 2.3 מש"ח יחד, הכל על עוקב סנופי

קהש: כ 300 אש"ח יחד, הכל על עוקב סנופי

השקעות: 2 מש"ח בQQQ. לא קרן אירית כי אני אזרחית אמריקאית.

יש וסטינג של מניות בכ800 אש"ח בממוצע כל שנה.

הוצאות חודשיות ממוצעות: 28 אש"ח. כנראה יגדלו קצת עם הולדת הבן הראשון.

מודעים להוצאות חודשיות גבוהות, לא מתכננים להוריד מהן בקרוב. מודעים לחשיפה הגבוהה מאוד לארה"ב, ישנים עם זה טוב בלילה.

ההורים של בעלי הציעו לנו לקנות איתם ביחד דירה ב 3 מש"ח ולהתחלק בשכירות צפויה של 7 אש"ח חודשי, כלומר הכנסה חודשית עבורינו של 3.5 אש"ח. אנחנו מהססים כי זה דורש מאיתנו מכירת אחזקות ואירוע מס, ולמעט אירוע של מכירת הדירה ברווח משמעותי עוד מספר קטן חד ספרתי של שנים, לא יניב עבורינו תשואה עודפת.

במקביל, כן רואים ערך לגיוון סיכונים ושתהיה לנו השקעה כלשהי בנדל"ן. עוד לא החלטנו מה לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 12:51
בורכה הבאה :)

סליחה על השאלה הנדושה אבל מה מטרות היומן שלך? ככה גם אדע למה יותר להתייחס.

אין ספק שמצבכם מצוין. נקודה שלא הבנתי היא - יש וסטינג מניות ב800K כל שנה אבל איפה הם בתיאור התיק? אתם מוכרים מיד?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:01
יחסית לשכר הגבוה של שניכם ועצם זה ששניכם בטח עובדים בשכר מצויין כבר לפחות 13 שנה החסכונות שלכם לא מאוד גבוהים. עם כזה מבנה הוצאות שלא כולל אפילו ילד, אני לא חושב שאתם קרובים לעצמאות כלכלית.

בכל מקרה בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:45
לא הייתי קונה את הדירה עם קרובי המשפחה.

זה לא שווה את המתח והעצבים, ובמיוחד שזאת לא השקעה כזאת מוצלחת לפי המספרים שציינת.

לגבי העצמאות כלכלית, או שתורידו רמת חיים או שתמשיכו לחסוך, אתם ממש עוד לא שם....

כמה זמן אתם משקיעים?

כי המשכורות כמו שלכם אם אתם עובדים כל כך הרבה זמן אז המצב היה צריך להיות שונה.

אבל זה שאת אוהבת את העבודה זה מצויין כי במידה ואת לא תצאי לחופש כלכלי אז ימשיך להיות אפיק הכנסה לבית.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:54
יש לכם כבר דירה. אז כבר יש לכם השקעה בנדל"ן וגיוון של הסיכונים.

קניית דירה נוספת תגרור מס רכישה של 8%, ובנוסף אם מתישהו תרצו למכור את הדירה הקיימת תצטרכו לשלם מס שבח (בניגוד למצב הנוכחי בו אתם יכולים למכור בפטור דירה יחידה). לא רואה את ההיגיון.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:58
Tor50: כמובן שהשכר שלנו לא היה גבוה לאורך כל השנים. בשביל לעזור למשפחה שלי, יצאנו מהצבא עם הון עצמי קרוב ל0 ועם שכר נמוך בהרבה.

מתוך ההוצאות החודשיות, 13 אש"ח זה משכנתא שאמורה להיסגר עוד 4 שנים.

luffyguy: התכנון לגבי המניות הוא להמשיך למכור כל שנה את כל מה שלא חייב במס פירותי, ולהשקיע בנאסדק.

מטרת היומן היא לחלוק ולשתף בהתלבטויות שוטפות שיש לנו ושאני חושבת שאוכל לקבל לגביהן תובנות מהפורום. חלק מהשיתופים יהיו סתם הגיגים וחלק עם מטרה יותר ספציפית. אבל בסוף היעד הוא עצמאות כלכלית ויציאה של בן זוגי לפנסיה מוקדמת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 13:59
אתה לא יודע מה גודל החסכונות שלהם כי היא לא ציינה כמה שווה הדירה.

וכנראה שהשכר בשנים הראשונות לא היה קרוב למה שהוא עכשיו.

עם ההכנסות וההוצאות שהיא תיארה אפשר ב 10 שנים להגיע לחיסכון מספיק לפרישה מוקדמת, אפילו אם היו מתחילים עכשיו בלי שום נכסים.

וודאי אם מדובר על פרישה רק של אחד מהם. למעשה אם ההכנסות המתוארות מתחלקות בינהם שווה אז אחד מהם יכול לפרוש כבר עכשיו ולא יחסר להם דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 14:00
תודה. ונקודה טובה שהייתי צריכה לרשום הפוסט המקורי :)

אנחנו חוסכים/משקיעים החל מאמצע 2021
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 14:24
אתם בעצם מוציאים 15k בחודש כזוג. זו רמת הוצאות מאוד גבוהה. אני מבין שאין לכם עניין להוריד את רמת ההוצאות, אבל זה המשתנה המרכזי שיגדיר מתי בן הזוג יקבל אור ירוק לצאת לפרישה מוקדמת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 14:44
ההכנסות הן כ60% אני ו40% בן זוגי. כל המניות אצלי.

שווי הדירה 4מש"ח
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 15:09
סבבה עוד 10 שנים ברמת הכנסה כזו הם יכולים להגיע. אני לא חושב שאפשר להגיד שהם קרובים לזה עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 17:05
אז בעצם יש לכם נטו כרגע 7.7 מליון.

אם בעלך מספיק לעבוד תהיה לכם הכנסה נטו של 39 אלף ש"ח בחודש שזה די והותר כדי לפרנס משפחה ברמת חיים גבוהה++ וגם לחסוך, וזה עוד בלי המניות שמבשילות כל שנה (לא הבנתי אם 800 אלף ברוטו או נטו) ובלי לגעת ב 7.7 מליון הקיימים שימשיכו לצמוח.

בעלך יכול לפרוש היום. את תוכלי לפרוש בעוד פחות מ 10 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 17:06
זה אמנם קצת בשוליים אבל קרן כספית יכולה לתת ריבית לא זניחה על סכום כזה
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 17:55
אם בעלך מרגיש סובל בכל רגע שהוא עובד, הייתי ממליץ לו להוריד כמה שעות עבודה ביום, ואז הוא יבחן את עצמו, האם הוא משתעמם ופתאום הוא כן יצליח להתחבר למה שהוא עושה?, האם הוא יכול לפתח את יכולותיו ברמה שתתן לו סיפוק אבל גם תוכל להביא אפיק הכנסה נוסף לבית?.

באופן כללי לא עושים צעדים דרסטיים כמו להתפטר מהעבודה ולשבת בבית בלי הכנה נפשית ומחשבה, יכול להיות שעכשיו זה קורץ לו אבל אחרי חודשיים הוא רק ירצה לחזור לעבודה...
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 18:15
אז יחזור / יימצא עבודה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 18:25
נכון, אבל איזה הרגשה זה לחלום על משהו 20 שנה ולחזור עם זנב בין הרגליים אחרי חודשיים?

לגלות שמה ששאפת זה לא מה שאתה באמת רוצה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 19:16
נכון, החיים מלאי אכזבות וריגושים.

עצם התכנון וההיערכות לא מבטיח הנאה מהיישום.

אגב, לא חסרים כאלה שחיכו לפרישה (בגיל 65+) וכאשר הגיעו לזה הבינו שזה לא מה שחשבו.

עוד אפשרות - לצאת לחופשה ארוכה, בנוסח שבתון
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 20:11
לא זוכרת עד הסוף, אבל בדקתי את זה בעבר והבנתי שיש שיקולי מס לאזרחי ארה"ב שהופכים קרן כספית לפחות אטרקטיבית
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 20:12
ה800 זה ברוטו. ואני נוטה להסכים, אבל מצד שני גם חשוב לי שבן הזוג ימשיך לעבוד - בין אם בשביל השפיות שלו ובין אם כי זה באמת כסף לא זניח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 20:14
זו חד משמעית אפשרות. הוא רחוק מלסבול מכל רגע, הוא גם אוהב מה שהוא עושה, אבל לפחות קונספטואלית היה מעדיף לעבוד פחות / תחת פחות לחץ / לא לעבוד בכלל ולהיות עם הילד(ים). באמת מאמינה שלא תהיה לו בעיה לא לעבוד בכלל, זו גם דוגמה שיש לו מהבית של אמא שהפסיקה לעבוד בגיל מאוד צעיר, נהייתה עקרת בית ונהנית מהחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 21:16
כדאי לצטט או לתייג כדי שזה יקפוץ למי שאת מגיבה לו.

עדיין לא הבנתי אם כך, מעבר לכל מה שרשמת יש לכם גם מניות שעוד לא מכרתם (בגלל המס הפירותי)?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 21:35
כן, מתרגלת לפלטפורמה :) תודה

כן, כרגע יש עוד כ8 מש"ח של מניות שהן או unvested או עוד לא עברו שנתיים ממועד המענק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 21:48
לטעמי האישי כדאי לא להתחשב בUNVESTED כחלק מההון אבל כן להתחשב באלו שלא עברו את מועד המענק.

אז אני מעריך שבנוסף לכל ההון שפירטת, יש עוד כ1.5-2 מש"ח במניות שמחכות שיעברו שנתיים ממועד המענק.

אגב לא הכי מסתדר לי עם 800 אש"ח בשנה; אני מניח שלא קיבלת הענקה 8-10 שנים קדימה.

בכל אופן, אם המטרה היא עצמאות כלכלית ויציאה של בן הזוג לפנסיה, לדעתי אתם לגמרי שם, גם עם רמת החיים הנוכחית.

העובדה שהמשפחה תתרחב עשויה להגדיל הוצאות ולכן אולי כדאי לנקוט במשנה זהירות בינתיים, אבל מעבר לזה לדעתי אתם במצב מצוין. אישית אני לא רואה סיבה להוריד ברמת החיים בהנחה שזה משמעותי לכם, אתם יכולים להרשות לעצמכם את זה וגם אם בן הזוג יעבוד עוד שנתיים אני מנחש שזה עדיף בעיניכם על פני להוריד רמת חיים.

שאפו :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 21:59
אשמח לשמוע איך מגיעים לרמת שכר כזו.

את עובדת בגמפא?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 22:03
ברוכה הבאה לפורום והרבה מזל טוב.

כפי שוודאי את יודעת, ילד ראשון מביא איתו הרבה שמחה, אך יחד עם זאת הרבה אתגרים.

האתגרים במקרה שלכם ככל הנראה לא יהיו פיננסיים (שזה נהדר), אבל זה לא אומר שלא יהיו אתגרים.

מעט שעות שינה, חוסר זמן קיצוני, אי אפשר לעשות מה שרוצים (לא רק מתי שרוצים - אלא בכלל).

אני מניח שאני לא מחדש כאן, אבל: אולי כדאי לנצל את ההזדמנות בשביל שבעלך יצא לחופשה ארוכה.

אני לא יודע כמה זמן את מתכננת להשאר עם הילד בבית, אבל לפחות לתקופה הזאת, אם תהיו שניים זה עדיף עשרות מונים על שתהי לבד.

לנו לא הייתה עזרה ממשפחה, אבל גם אם יש, זה אף פעם לא כמו שני ההורים (לא 24\7, לא אותה מחויבות, וכו').

ואם יש לך מטרה (סודית או לא) שבעלך, לפחות בינתיים, ימשיך לעבוד, תוכלי להשאיר אותו עם התינוק(ת) כשאת חוזרת לעבוד. יש רבים שזה יגרום להם מאוד מהר לחזור לעבוד ולשכור מטפלת :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 23:04
אני מסכימה לחלוטין, לכן יש אי תאימות בין הסכומים - רשמתי בהודעה הפותחת רק את הסכומים שהם vested עד עכשיו, ובשנה וחצי האחרונות יש כמה מענקים נוספים עם cliff של שנתיים ועל סכום גבוה בהרבה מהקודמים.

אנחנו גם משתדלים לא להניח שהתנאים הנוכחיים של שנינו בהכרח ימשיכו לעד, ומבינים שההוצאות יגדלו עם התרחבות המשפחה. לכן מנסים לקחת סיכונים מחושבים עכשיו.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 23:12
עברתי שוב על ההודעה הפותחת ואני עדיין לא רואה שם מה יש vested כרגע.

בכל אופן, נראה לי שהבנת על מה אני מדבר :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 23:22
לא גאמפא, כן תאגיד אמריקאי בינוני אחר עם נוכחות גדולה בארץ(כמה אלפי עובדים ברחבי העולם).

אין נוסחת קסם, וקח/י בחשבון שכל מה שאכתוב כאן נגוע ב survivors bias:

עשיתי תיכון סטנדרטי עם לימודי מחשבים, לאחר מכן עתודאית במסלול פסגות מדעי המחשב, ולאחר מכן שירות של 8 שנים עד לתפקיד מנהלת מדור.

עם השחרור התחלתי ישר לעבוד במקום העבודה הנוכחי, כראש צוות פיתוח. לאורך 5 השנים בחברה התקדמתי לתפקיד דירקטורית ואז VP. מנסה לאורך השנים לשחק על היתרון היחסי שלי על פני אנשים אחרים - יכולות ורצון לניהול, רצון להתמודד עם אתגרים, יחד עם להיות חזקה טכנולוגית ובעלת ידע מקצועי ייחודי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 23:24
רעיונות מעולים! במיוחד האחרון :)

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 23:26
אוקי תודה, הבנתי עכשיו מה היה חסר, והבנתי על מה אתה מדבר כן :)

ניסיתי לא להכביר בפרטים מטעמי אנונימיות, מניחה שעכשיו זה יותר ברור.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2024 23:54
ילד ראשון משנה הכל. את כל הדינמיקה הזוגית. את המטרות והשאיפות. קחו זאת בחשבון. זו חוויה מדהימה אבל גם משברית (לא במובן שלילי בהכרח, אלא במובן של שינוי סדרי עדיפויות ויעדים).
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 11:48
השכר נטו שלכם זה 65 נטו ללא המניות? אם את 60 אחוז מזה, זה 40 נטו, משהו כמו 70 ברוטו חודשי או 840 שנתי. בתוספת מניות של 800 אלף בשנה זה שכר שנתי של 1.64 מליון מדהים לגיל 35. את בקצה של הקצה של משכורות ההיטק לגילך לשכירים, באחוזון העליון. זה שכר שמקבלים בחלק הגבוה של L6 בגוגל או מטא, שזה נדיר מאוד לקבל בנסיון שלך. IC ברמות הכי גבוהות או מנהל של מעל 20 איש. לא טריוויאלי בגיל 35. שאפו!!!

ממה שאני מכיר מחברים בגוגל/מטא, , אלו אנשים שטוחנים שעות עבודה, ישיבות רבות בערבים. להגיע כל כך מוקדם לדרגה כזו דורש להתעלות על טאלנטים אחרים שזה דורש השקעה מטורפת.

[עריכה: קראתי עכשיו שאת vp, עלית 2 תפקידי ניהול בתוך 5 שנים. זה מטורף. כנראה חברת סייבר בצמיחה.

את באחוזון העליות של ההיטק. האמת שאני לא מבין למה את מפרסמת פה פוסטים. מחר אנשים שעשו אקזיטים של מליונים יפרסמו פה פוסט אם כדאי להם לצאת לפנסיה ולקנות דירה להשקעה... ]. אם לא יקררה משהו לא צפוי והחברה שלך תקרוס, את לגמרי במצב של חופש כלכלי עם הכנסה גבוהה של מאיון עליון. אני מציע לך להתחיל לחיות. והיום.

אתם יכולים לצאת לפנסיה כבר עכשיו. אם תעשו ילדים כדאי שלפחות אחד מכם יצא לחופשת לידה אמיתית של כ 3 שנים לפחות.

תהנו מהכסף עכשיו ותורידו הילוך בעבודה. הגעתם לנקודה שלא שווה לעבוד יותר מ 7 שעות ביום כי הערך השולי של הכסף נמוך. בטח לא טיסות עבודה וישיבות עם ארהב ב 9 בערב, מה שכמעט בוודאות נדרש מ vp.

אתם גם מוציאים מעט מאוד, רק 15 (משכנתא ברובה נחשבת לחיסכון). זו רמת חיים ממוצעת במרכז לזוג ללא ילדים. תעלו רמת חיים, תטיילו יותר, תבלו הרבה יותר, לעבוד פחות. לא בעוד עשור אלא היום. צאו עכשיו (לפני הילדים) לשנת שבתון של שנה ותטיילו בעולם.

במיוחד את שאין לך רצון לצאת לפנסיה. למה לחסוך כ"כ הרבה?! כנראה שלא תעשו מעל 4 ילדים, אז גם לא יהיה לך קושי לעזור לילדים בעתיד.

את בדרך הבטוחה להגיע לגיל 60 עם מלא כסף (= מספר דיגיטלי כלשהו באיזו טבלת אקסל) ועם חרטה על איך לא נהנת ממנו יותר בגיל 35 שהיית צעירה ואנרגטית.

אז אם מטרת הפוסט שלך הייתה באמת לקבל עצות ולא סתם להרים לעצמך וורטואלית, זו עצתי ממרום גילי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:18
ממליצה לקרוא בתשומת לב פוסטים שרוצים להגיב עליהם.

היא בהריון, היא מאד נהנית מהעבודה שלה ומעבודה בכלל - וכל זה כתוב בארבע השורות הראשונות של השרשור.

היא לא כתבה כלום לגבי הבילויים שלה ושלהם, אז אני לא מבינה מה הצורך הגדול שלך להציע הצעות שאולי רלוונטיות לך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 12:32
לא שמתי לב שהיא כבר בהריון.

אם כך, כדאי לה לצאת לשבתון של 3 שנים ולגדל את הילד במשרה מלאה.

להיות vp של חברת הייטק במקביל יוביל לכך שאנשים אחרים יגדלו לה את הילד (בן הזוג/אמא/מטפלת). זה משהו שהרבה נשים/(וגברים) קריירסטיות מתחרטות עליו בגיל מבוגר. יש להם עושר כספי בית גדול, חופש כלכלי ומה לא, אבל הן מתחרטות על זה שלא יכלו לצאת ב 3 כל יום להוציא את הילדים מהגן. יש לה אפשרות להנות מהכסף ע"י גידול הילדים במשרה מלאה, תוך שמירה על רמת חיים טובה. בדיוק כמו המשקיעה ואף יותר.

כמובן שאם החברה שלה תאשר לה לעבוד רק מהבית, לצאת ב 3-4 בחצי מהימים ללא עבודה נוספת בערב שמותשים אחרי ההרדמות, ללא טיסות לחול ו אפס עבודה בסופ"ש, אז כן, שתשאר לעבוד. אבל אני אישית לא זכיתי להכיר vp אחד שחי ככה, גבר או אישה. כולל vp שמונו לתפקיד אחרי שרכשו את האקזיט שלהם והם שווים עשרות מליוני דולרים.

זו דעתי האישית. כמובן שאפשר לייעץ לה לגדל ילדים במקביל ולגנגל עם מטפלות.

אני בדיעבד, בתור גבר, אם הייתי במצב הפיננסי שלה בגיל 35 הייתי יוצא לפנסייה של כמה שנים טובות כשילדי נולדו. היא ככל הנראה תמצא עבודה טובה גם בעוד 5 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 13:43
אתה חדש כאן אז אני אהיה נחמדה :)

כשאדם פותח שרשור במדור יומן מסע, או כשהוא פותח כל שרשור בנושא כלשהו, או כשהוא שואל שאלה בתור שרשור קיים - מומלץ לייעץ לו בהתאם לרלוונטיות לגביו, לא לגביך. אם אתה לא בטוח, לפני שאתה מייעץ כדאי לבקש כמה הבהרות שיעזרו לך לדייק. ואם הוא לא מבקש יעוץ איך לחיות את חייו, אין צורך לייעץ.

ואחרי שאמרתי את זה - אני באופן אישי בדעתך. אבל לא הייתי בדעה הזאת בשנות ה-30 לחיי, ואני רואה שגם בני וכלתי מעדיפים קריירה ומטפלת על פני 24/7 עם הילדה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 14:33
לא שמת לב שהיא בהריון וגם לא שמת לב שהיא מאוד אוהבת לעבוד ומאוד אוהבת את המקצוע??

אתם במקום מדהים לגילכם.

אין ספק שאתם יכולים להרשות לעצמכם מה שתחליטו שמתאים לכם.

שווה ביחד לבדוק מה מתאים לכם. בסופו של יום אתם יכולים להרשות את זה לעצמכם והשיקול הכלכלי הופך לפחות דומיננטי.

שווה גם לשמור על ראש פתוח וגמיש כי דברים (ורצונות) יכולים להשתנות לאחר לידת התינוק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2024 15:22
תודה רבה לכולכם על התגובות. אני מעריכה חוות דעת וצורות הסתכלות שונות משלי. מכירה את החשש הזה גם מחברות קרובות שלי, אבל כמו שגם נאמר - זה מאוד אינדיבידואלי. כרגע העבודה היא חלק משמעותי מהחיים שלי, אני מקבלת ממנה תחושת סיפוק עצמי ומשמעות שאני ממש לא רוצה לאבד.

אני מבינה שהמון דברים הולכים להשתנות אחרי הצטרפות התינוק למשפחה. גם אני וגם בן הזוג מספיק עם ראש פתוח כדי שנבין לאורך התהליך מה נכון לנו ואיזה שינויים נרצה לעשות. חייבת להודות שזה כן מרגיע לקבל assurance מבאי הפורום, אז תודה גם על זה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 18:34
תנוח.

- יש לכם כבר השקעה בנדלן של 4 מיליון ש"ח. זה שאתם גרים בדירה זה לא רלוונטי.

- ההמלצה שלי היא לעשות את החישוב הכספי של 2 האלטרנטיבות למשך X שנים ולהבין אם זה כלכלי.

מה יהיה עם החלק של ההורים שלו אחרי שהם יעזבו אותנו בגיל 120? אם זה יגיע אליכם בתור ירושה, זה יכול להיות כלכלי.

אם זה יתחלק בין עוד אחים וכו', הייתי נמנע להיכנס להרפתקה הזו. אתם מרוויחים מספיק כסף כדי לא להיכנס להשקעות כאלה ולסיים עשירים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 21:45
קודם כל ברוכה הבאה!

אני כמעט שלא מסכים לכל מה שנאמר בתגובה שציטטתי.

נפלה בחלקכם הזדמנות (כמעט בטוחה לדעתי) להגיע לביטחון כלכלי גדול מאוד וזאת בתוך 4-5 שנים.

כל זאת ללא מינוף, ללא סיכון, ללא יזמות, כשכיר!

זה פעם היה בלתי אפשרי (גם למנכ"ל), לפני כ-10 שנים שמור למעטים בלבד אך היום יש יותר ויותר עובדים כאלה בארץ (חלק אני מכיר אישית, גם כאלה שכבר יושבים על 10-20 מיליון vested).

בגיל 40 תוכלי להשתעשע במשחק של האם לצאת מכלוב הזהב או לא.

כרגע לא.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 21:57
אני נמצא במצב דומה לשלך - שכר דומה, גיל דומה, עם ילד קטן. אבל מבחינת תפיסה אני חושב שאני דומה יותר לבן זוגך. אני מאוד נהנה בעבודה, אבל כן הייתי רוצה להוריד את הקצב.

העניין הוא שאני מרגיש שאני יחסית צעיר ועם מומנטום טוב בקריירה ומפחד שאם אני אוריד רגל מהגז (נניח אעבור לחברה שדורשת פחות אבל גם משלמת פחות), אז אני אתחרט על זה בעתיד (עוד 10-15 שנים). הפחד הוא שאצטרך בעתיד הון נוסף ולא אצליח לחזור לאותו מומנטום.

יש לך איזשהו מחשבות או תובנות בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 23:30
עשינו על הנייר את החישוב ה"יבש" של הרווח הצפוי מכל אלטרנטיבה, ויוצא שלשים את הכסף בבורסה עדיף. אנחנו מתלבטים בנוגע להיבט הלא כלכלי - עזרה למשפחה שלו.

ירושה(בתקווה) פחות רלוונטית מאחר וההורים שלו צעירים, בני פחות מ60, ובמצב בריאותי מעולה.

אני משתכנעת שבאמת עדיף לא להיכנס לזה, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 23:36
תודה רבה! אני מגיעה ממשפחה ללא מודעות כלכלית ושבה לדבר על כסף וחסכונות או חס וחלילה השקעה במניות היה טאבו עד לפני כמה שנים. ההורים שלי בפנסיה ויש להם מעט מאוד חסכונות, ואני מוקירה תודה כל יום על זה שיש לי מספיק מזל בחיים להיות במצב הנוכחי, ושאני ובן זוגי יכולים גם לעזור להם.

אנחנו אכן עם מעט מאוד סיכון ומינוף, בעצם שום דבר מעבר למשכנתא בריבית נמוכה מאוד.

לא בוער לי להוסיף סיכון ומינוף, אבל לפעמים אני משתעשעת עם המחשבה. נראה לי שזה בפני עצמו אומר שאני לא "בשלה" לעשות מהלך כזה.. אבל לפעמים מרגישה שחבל(ההרגשה עוברת לרוב אחרי מספר דקות, אין מה לחשוש מבחינה מנטלית).
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2024 23:48
תודה על השיתוף!

עם איזה סכום כסף בבנק היית מרגיש בנח להוריד רגל מהגז?

איזה גב כלכלי יש לך, למקרה שתצטרך עזרה?

איך יראו החיים שלך אם תעבור ל80% משרה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 00:52
אני כרגע מכוון לחוק 3% אבל אנחנו עדיין רחוקים מזה, אז לא יודע אם באמת ארגיש בנוח כשאגיע לשם.

מניח שההורים של שנינו יעזרו כמה שהם יכולים, אבל אני חושב שרמת ההוצאות שלנו יקרה משלהם. אני לא חושב שבמקרה של שבר אמיתי הם יוכלו לעזור יותר מדי. המצב הוא יותר שאנחנו מקווים שאנחנו לא נצטרך לעזור להם בהמשך.

האמת שזה נקודה טובה שהשמטתי בטעות. בגדול גם אני וגם זוגתי עושים את זה. הילד שלנו הולך 3 ימים לגן, וכל אחד מאיתנו מבלה איתו יום אחד בשבוע (בנפרד). זוגתי עובדת רשמית 80%, ואני עובד 100% אבל לוקח יום חופש פעם בשבוע.

אני מאוד מאוד אוהב את היום הזה בשבוע עם הבן! חושב שזה בונה לנו קשר בריא להמשך החיים, וגם זה סתם כיף לי לבלות איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 08:48
שאלת את עצמך למה אתה מפחד? מאיפה זה בא? אתה משתכר שכר שהוא עמוק בעשירון העליון של ההיטק הישראלי, בטח לגילך. כנראה במאיון העליון של ישראל. ולך, דווקא לך, יש פחד כלכלי שתצטרך בעתיד הון נוסף? מה יעשו שאר 99 אחוז מאזרחי המדינה?

אתה צריך לטפל בפחד, בהרגשת המחסור המדומה. לרדת למשרה שתרוויח בה רק מליון שקל בשנה לא תהפך אותה לעני. אתה עדיין תשתכר הרבה מעל העשירון העליון במדינה

"ותרוויח" הרבה יותר שעות עם הילדים שלך.

שוב, אם יש לך עבודה נינוחה של 9 שעות ביום ללא ערבים וסופ"שים ואתה משתכר כמוה, כ 2 מליון שקל, אז תשאר. אם אתה צריך רמת חיים גבוה כזו כי אתה אוהב חיי יוקרה ומוציא 40 אלף שקל בחודש, חולם על ווילה עם בריכה בשרון אז גם תשאר. אבל אם אתה חושב שבגלל העבודה שלך אתה מפספס את השנים היפות עם הילדים אז כדאי לך לרדת למשרה כזו שתשתכר בה "רק" פי 7 מהשכר הממוצע במשק.

אולי אציע לך מה שהמשקיעה הציעה באחד הפוסטים. לך לבתי אבות ולשאול אנשים שם על מה הם מתחרטים. אתה לא תמצא שם נשים שהיו סופר קרייריסטיות בשנים שהיו להם פעוטות בבית כי זה היה מאוד מאוד נדיר בתקופה ההיא, אבל הגברים יספרו לך שהם מצטערים שבילו יותר מידי זמן ,עבודה/צבא ולא עם הילדים בשנים הראשונות שלהם. אני אישית מכיר 2-3 בנים 70-80 כאלה שמרעיפים מתנות ותשומת לב על הנכדים, רק כי הם מודים שלא היו שם בשביל הילדים שלהם בתקופת הילדות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 09:43
נפלא!

מצאתם איזון נהדר לדעתי.

אגב, בכלל, אני מאוד מאמינה בזמן ״אחד על אחד״ עם ילדים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 13:54
אולי בגלל PFIC.

בכל מקרה א) פקדונות פתורים מהצרה הזו ולכן אפיק לגיטימי להבנתי, וב) אתם יכולים לפתוח חשבון השקעות על שם בעלך ואז החשבון יהיה מחוץ למערכת המס האמריקאית.

+ מסכים עם כך שבגדול אתם כבר יכולים לפרוש / לתכנן מחדש את חלק העבודה בחייכם/בחייו, עד כדי שאני לא מכיר מההשאיפות שלכם. תכננתם מטרות פיננסיות ארוכות טווח ויעד שבו תרגישי בנח עם אישור להורדת הרגל מהגז?

+ שלעניות דעתי הרווח האפשרי מדירת ההשקעה לא שווה את הכאב ראש (אלא אם תחליטו שיש ערך בתרגיל כדי לעזור להורים לייצר עבורם נכס).

וברוכה הבאה לפורום
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 14:29
אתה יועץ מס? האם זה באמת מקובל על מערכת המס האמריקאית? האם אין השלכות אפשריות של רישום כזה במקרה חלילה של גירושים?

אני אינני בקיא כלל, אבל מאוד חרה לי לראות כזה משפט נכתב בכזו "אגביות", זה נשמע לי כמו נושא רציני ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 14:32
זו לא שאלה מיסויית. אבל כן דורשת התייסחות (השאלה אם תקבל את מה שיכתב פה או שתרצה לפנות לעו"ד לענייני משפחה).

אכן מקובל, אני לא יועץ מס.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2024 16:36
תודה על התגובה! אני לא רוצה לגנוב את יומן המסע, אז אענה בקצרה. כן, אני חושב שזה מגיע מטראומת עבר.

מבחינת שעות, אני לא עובד מעל משרה מלאה. אני לא עובד בסופשים אף פעם, וערבים זה קצת יותר בעייתי כי אני בשיחות עם ארהב. אז המנגנון שעובד לי הוא להתחיל לעבוד מאוחר ביום (סביבות 11), עד שהילד חוזר מהגן ואז אני עם המשפחה עד שהוא הולך לישון. ואז אני עובד שוב עוד שעה שעתיים בערב. סה״כ אני חושב שזה מאוזן
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2024 08:48
מדהים, אתה הראשון שיצא לי לשמוע שהגיע לשכר כזה בגיל 35 ועובד ככה. כמעט כל מי שאני מכיר עם tc של 500 אלף דולר ומעלה מנהל עשרות אנשים ועובד המון, אפילו בחופשים.

אתה כנראה עילוי בתחומך אם בגיל 35 הצלחת להגיע לשכר של 2 מליון שקל, בעבודה של 9 שעות ביום.

חיפוש קצר ב levels.fyi מראה שבגוגל ומטא ישראל, יש מנהלי פיתוח תוכנה בודדים עם שכר כזה. לרובם יש מעל 12 שנות נסיון. מחברים שעובדים שם, אני מכיר שמנהלים עובדים שם המון. הגעת למשרת חלומות שמשלבת שכר של כמטט המאיון העליון של ההייטק עם שעות של פקיד בבנק. שמור עליה!!
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2024 15:22
בסוף חשוב לזכור 2 דברים:

1. מה הסדר עדיפויות שלכם בחיים?

2. הסדר עדיפויות משתנה עם הזמן.

אני הרווחתי פעם יפה מאוד בהייטק (בהחלט פחות ממכם אבל עדיין).. וחשבתי שאתן פוש ואז אפרוש. אבל הגעתי למסקנה שבעצם לשבת בבית כל היום אני אשתגע ומצד שני קשה לי לוותר על טיולים לחו"ל. אז מצאתי עבודה של חצי מהשכר אבל בלי לחץ והמון ימי חופשה ואני פשוט נוסע הרבה לחו"ל. אני מזמן כבר לא אוהב את העבודה אבל זה מאפשר לי לנסוע הרבה.

אם אוותר על העבודה ופשוט אלך כל היום מהבית לקאנטרי וחזרה אהיה יותר מאושר? לא חושב.

כן כדאי בהתחלה לתתת פוש כדי שיהיה הון עצמי מספיק גם לדירה וגם להשקעות שיצמחו עם הזמן אבל בהמשך לא רואה יתרון לא בלהמשיך לעבוד בקצב גבוה עד אין קץ ולא בפרישה מוחלטת ולשבת בבית