⬅ חזור לעמוד הקודם
מ

משה40

פעיל במערכת החל מ- 17/7/16
142
סך הכל הודעות
118
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל?
🕒 18/02/2025 18:57
תודה. זה לא בעונה אבל ברגע האחרון לא ינסו להקפיץ מחיר?...
באשכול: איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל?
🕒 18/02/2025 12:08
לא מבין כלום ברכבים ומברר אופציות לשכור רכב באיטליה. 2 מבוגרים ו 3 ילדים (16, 11, 7). לא מחפש שיא הנוחות אבל לא גם צפוף שיסבלו. נסיעות של שעתיים בערך כל יום. איזה מהאופציות הבאות אפשרי? לא מה הכי טוב אלא מה אפשרי. הכי טוב כמובן הכי יקר. מקום למזוודות גם רלוונטי אבל קצת פחות גם כי אפשר להביא תי...
באשכול: הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית
🕒 10/01/2025 13:53
השאלה מה זה בעצם עצמאות כלכלית אם נניח אתה ממשיך לעבוד? שיהיה לך אוכל וקורת גג גם אם תפסיק לעבוד? שתשמור בדיוק על אותה רמת חיים אם תפסיק לעבוד?...
באשכול: ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה?
🕒 28/12/2024 00:21
יש לי עוד 20 שנה לפרישה ויש לי פנסיה וביטוח מנהלים/חיים. מקדם מובטח לגיל 67 הוא 198.מקדם לא מובטח 213. רשום שהמקדם מובטח רק אם אקבל את הקצבה ב 240 תשלומים. משלם 3 אחוז מהפקדה, 1 אחוז מהצבירה. בפנסיה משלם 2 אחוז מהפקדה ו 0.1 אחוז מהצבירה. - האם החישוב שלי להלן שעדיפה לי קרן פנסיה נכונה? - כמה ...
באשכול: מס יסף בני זוג שכירים
🕒 23/11/2024 15:55
שנינו שכירים במקומות שונים, מגישים לפעמים דו"ח שנתי משותף למס הכנסה בגלל חשבון בחו"ל והשכרת דירה בארץ - האם חישוב מס יסף הוא שתי המשכורות יחד או כל אחד לחוד? נניח כל אחד מרוויח 300 אלף שח בשנה ומרוויחים מהמניות בחשבון המשותף 200 אלף שח. האם נחשב שעברנו את מס יסף או לא? איפה בודקים?...
באשכול: כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת
🕒 20/09/2024 15:22
בסוף חשוב לזכור 2 דברים: 1. מה הסדר עדיפויות שלכם בחיים? 2. הסדר עדיפויות משתנה עם הזמן. אני הרווחתי פעם יפה מאוד בהייטק (בהחלט פחות ממכם אבל עדיין).. וחשבתי שאתן פוש ואז אפרוש. אבל הגעתי למסקנה שבעצם לשבת בבית כל היום אני אשתגע ומצד שני קשה לי לוותר על טיולים לחו"ל. אז מצאתי עבודה של חצי מהשכר א...
באשכול: העברת כספים לברוקר זר לבנק בחו״ל וספציפית לגבי IB
🕒 13/09/2023 22:57
במידה ואני שם כסף אצל ברוקר בחו״ל (כעיקרון כל ברוקר אבל ספציפית לגבי אינטראקטיב ברוקרס העולמית) במידה ואני רוצה אחרי שנה שנתיים או עשר שנים להעביר את הכסף או חלק ממנו - האם אוכל להעביר את הכסף לכל חשבון בנק על שמי באירופה או במדינה אחרת או שזה חייב לחזור לבנק שממנו העברתי אליהם את הכסף? אחת המטרות ...
באשכול: איך נכון לשלם בחו״ל?
🕒 18/06/2023 21:44
אז פתחתי חשבון יורו בבנק ככה שכשאני משלם במדינת יורו החיוב ירד ישר מחשבון המט״ח ולא תהיה המרת עמלות. אבל מה קורה כשאני מבקר במדינה באירופה עם מטבע מקומי שאינו יורו? האם לחייב את האשראי במטבע המקומי שאינו יציג ואז מה יקרה? חברת האשראי תמיר ליורו ותוריד ישר מהחשבון מט״ח? או שעדיף לסמן יורו על הצג של...
באשכול: טסט דרך מוסך מורשה
🕒 09/06/2023 23:50
נו ואם סתם אני עושה טיפול בלי טסט והמוסד אומר שצריך להחליף את הרפידות של הבורקסים או לחרוט על הצלחות וזה עולה לא מעט כסף. אז אגיד לו שהואמטועה ולא אחליף? בכל מקרה הוא יוכל לזמבר אותי בלי קשר לטסט....
באשכול: רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל
🕒 14/05/2023 15:34
אין תחליף ללאוקוסט גם אם תופסים אותך בקנס על דברים שטותיים. פעם הבאה אתה תלמד שעושים צקאין לפני שמגיעים ומודדים בבית את גודל התיק לפני שמגיעים איתו לשדה. אבל כשעומדים בכל התנאים אין שום בעיה. נסעתי. עם 3 ילדים ב 1200 דולר באוגוסט לשוויץ והקפדתי על הכל. במקום לסחוב המון בגדים פשוט בערב כיבסתי במכבסה ...
באשכול: איפה לגור בגוש דן?- זוג צעיר
🕒 24/04/2023 13:04
אני הייתי מציע לכם כל סוף שבוע לנסוע לגינה שכונתית בעיר אחרת ולראות את הנפשות הפועלות או סתם להסתובב שם. בסוף אתה רוצה לגור ליד אוכלוסיה שדומה לך ואת זה קשה לדעת בלי להיות שם. למשל יש שכונות של ערסים וצפונבונים יתקשו לחיות שם ומצד שני ערסים יתקשו לחיות בשכונה צפונבונית. אני מקצין בכוונה אבל הרכב האו...
באשכול: רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל
🕒 24/04/2023 13:01
לגבי הצ'ק אין בחברות הלואוקוסא זה הרבה פעמים חודש לפני. אני לא הייתי עושה יום לפני כי כבר קראתי על אנשים שפשוט יום לפני הוא לא נתן להם ובשדה התברר שיש להם אובר בוקינג. כנראה האלגוריתם מאתר את מי שלא עשה צ'קאין סמוך לטיסה והוא נבחר לעוף במקרה של אובר בוקינג...
באשכול: מציאת עבודה בפיתוח תוכנה (אמבדד) בברלין
🕒 09/04/2023 22:40
קשה להאמין שאתה לא מוצא. אתה פונה אקטיבית דרך לינק אין? פונה למנהלים בחברות? אולי בגלל שזו תקופה שבכל העולם מפטרים?...
באשכול: אינטראקטיב ברוקרס מול שוואב
🕒 07/03/2023 21:45
אינטראקטיב ישראל או האמריקאי בארה״ב? זה האמריקאי יודע להעביר בשקלים לבנק שלי? ואפשר להעביר אליו בשקלים ואצלו להמיר לדולרים?...
באשכול: אינטראקטיב ברוקרס מול שוואב
🕒 01/03/2023 13:38
הבנתי שישראלים יכולים לפתוח באינטראקטיב ברוקרס וכן בשוואב. בשוואב כבר ראיתי באתר שלהם שיש מינימום של 25K$ למי שהוא לא אמריקאי. בשוואב אפשר לקבל דביט קארד. לא בדקתי באינטראקטיב. בשניהם לאן אפשר להעביר את הכסף במידה ורוצים - הכוונה זה רק לחשבון ישראלי בארץ או לכל חשבון בבעלותי (בארץ או בחו"ל) או לכ...