⬅ חזרה לאינדקס

הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית

🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 12:16
היי,

אני בן 35 מאזור המרכז ונראה שלפני כחודשיים יצאתי לעצמאות כלכלית (טפו טפו טפו בתקווה :) )

אשמח להכיר אנשים/ן בני גילי שנמצאים באותו מצב בחיים לחלוק חוויות וצורות השקעה.

(לא מחפש זוגיות או משהו בסגנון. אני בזוגיות שמחה ומאושרת) אלה הרחבת מעגל חברים שנמצאים באותו מצב בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 13:11
אני לא שם, רק אוכל להציע, שאזור תל-אביב כנראה מכיל הרבה מהאנשים שאתה מחפש.

תוכל לחפש שם מסגרות כאלו ואחרות של אנשים בפרופיל דומה לשלך.

מה שכן, הרבה מהם שהגיעו לעצמאות כלכלית עדיין עובדים במלוא המרץ.
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2025 13:53
השאלה מה זה בעצם עצמאות כלכלית אם נניח אתה ממשיך לעבוד?

שיהיה לך אוכל וקורת גג גם אם תפסיק לעבוד?

שתשמור בדיוק על אותה רמת חיים אם תפסיק לעבוד?
🕒 פורסם בתאריך: 11/01/2025 20:51
תסביר.

תסביר.

תסביר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:03
יש לו מספיק כסף להפסיק לעבוד, הוא מחפש עוד אנשים במצבו לדבר איתם, כי אנשים אחרים לא יכולים להבין אותו.

אנשים שעדיין לא הגיעו לעצמאות כלכלית יכולים לא להבין את זה שהוא לא עובד, יכולים לקנא בו, יכולים לבקש ממנו כסף, או סתם לא להבין ולהתחבר לנושא השיחה למה הוא רוצה לדבר על קרנות איריות וחשיפה למס ירושה במקום על כדורגל או איך זה פתאום הוא מחפש איפה להתנדב ומה לעשות בשלישי בבוקר כשהם צריכים לרוץ למשרד.

הוא מחפש אנשים שלא לחוצים על כסף, ושהוא יכול לדבר איתם כשווה בין שווים, כי לשני הצדדים יש את אותו סט שיקולים לגבי המשך החיים שלהם.

עצתי לפותח השרשור - אל תחפש אנשים כאלה, אלא אנשים שאתה חולק איתם תחומי עניין משותפים. אם לדוגמה אתה חובב שחמט/ריצה/כדורגל/קריאה יהיה לך קל יותר לתחזק שיחה ותחומי עניין משותפים לאורך שנים מאשר רק אנשים שבחרת על בסיס מצב כלכלי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:31
תודה Homer :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:33
+1
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:35
קרה לי, נעלמו לי מספר חברים...
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:39
תתחיל ללכת לקאנטרי הקרוב בשעות 11-14 .

תראה אם יש גברים מתחת לגיל 50 ומעל גיל 40.

רב הסיכויים הם בפרישה מוקדמת..

תתחיל לדבר איתם מקסימום יחשבו שאתה מתחיל איתם :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:42
האמת היא שהיום יש גם הרבה שסתם עובדים מהבית והולכים למכון באמצע היום
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:51
אני מאוד מסכים איתכם, אבל ראיתי כמה ראיונות של Warren Buffet, Guy Spier, Mohnish Pabrai ושלושתם אמרו שהם כן מנסים שבמעגל שלהם יהיו אנשים באותו הראש כדי לחלוק רעיונות חדשים ולהפרות אחד את השני.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 08:58
בעברית זה נקרא להיתלות באילנות גבוהים :)

אתה צודק שיותר נעים להיות עם אנשים באותו ראש, מצד שני, אני ואתה מאוד רחוקים מבאפט, ומבזוס, וממאסק, ומגייטס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 21:03
תודה רבה על ההסבר המפורט והמנומק.

לא זלזלתי כשביקשתי שיסביר ולא הייתי ציני, פשוט שהעדפתי שירשום במילים שלו למה הוא מתכוון בדיוק במקום שאני אתחיל לפרשן לעצמי בראש ואגיב לא לעניין ומפוזר.

אז אלו אשכרה בעיות של פורשים מוקדמים?

אני צריך להתחיל להכין את עצמי שבפרישה המוקדמת אשאר בלי חברים או מה?...

אני קצת לא כל כך מבין.

או מרגיש שלא מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 21:23
כן, אלו בעיות אמיתיות.

גם אני לצערי איבדתי חברים על הרקע הזה.

אנשים שלא ציפיתי ממש שפטו אותי. כל שיחה עלה הנושא הזה, מהצעות עבודה עד להצעות לראות פסיכולוג(!)

אתה פתאום מוצא את עצמך הולך בין הטיפות כשאתה מציע להפגש ומקבל תשובה של ״חלקנו עדיין עובדים, צריך לקום מוקדם״... ואז ביום בהיר אחד קולט שלא פגשת את החבר הכי טוב שלך כבר חצי שנה וגם אז זה היה כי הוא רצה לשאול ממך משהו :(

לאנשים קשה לעכל שמישהו בסביבה הקרובה שלהם יכול לצאת לעצמאות כלכלית בזמן שהם אוכלים חרא בעבודה ולא זה לא מדרבן אותם להשקיע בעצמם, זה בעיקר תרוצים למה הם לא יכולים לעשות את זה ולמה להם זה לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2025 23:16
תודה על התשובה...

כנראה שניחנתי באופי אחר, כי היום (אבל לא פעם) אני שולף אנשים שלא באים לי בטוב מהחיים כאילו היו ציפורן חודרנית.

לא מסתכל אחורה וגם אין לי שום בעיה להיות לבד (דודו טופז אמר - להיות לבד זה לא להיות בודד, וצדק).

לקח לי זמן ללמוד את זה, ובזמן הזה גם התבגרתי. אני חושב שזה הגיל שהביא לי התכונה הזו.

מעניין מה שאתם רושמים. לא הכרתי את הדבר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 01:37
הנקודה היא שכסף משנה מערכות יחסים, גם בין חברים. איך חברים יתייחסו אלייך ברגע שיגלו שיש לך 5 או 10 או 20 מיליון שקלים בבנק בתיק ניירות ערך? הרבה פעמים כסף מכניס צרות עין והערות לא במקום שמעכירות את מערכת היחסים

דוגמאות תיאורטיות :

1. דיון על כמה מחירי הנדלן גבוהים ואז ההערה "כמובן שלירושלמי זה לא מפריע כי כבר יש לו 19 מיליון בבנק".

2. אתה רוצה להיפגש ואז שומע "אני בנסיעת עבודה, לא לכולנו יש 10 מיליון בבנק".

3. אתה מביא צ'ק לחתונה של בן דוד "ירושלמי רק שם 400? הרי יש לו 5 מיליון בבנק".

4. אחיין שלך מבקש ממך מיליון שקל לעזור לו לפתוח פאב בבאר שבע כי "פרשת מאנבידיה עם 3 מיליון דולר".

אם גם לחברים שלך יש מיליונים, אולי לא תתקל בכאלה תופעות. למרות שיש הבדל גם בין פורשים מוקדמים, יש מי שפורש מגוגל עם 15 מיליון בבנק, ויש מי שמצמצם את ההוצאות שלו ל5 אלף בחודש ואוכל עדשים ורוכב על אופניים. שניהם בפרישה מוקדמת, ושניהם מאושרים, אבל לא באותן יכולות פיננסיות.

אני גם לא מושלם, אספר לך סיפור. הבן שלי משחק כדורגל בקבוצה, במשך שנים אני מחליף "שלום שלום" ידידותי עם אחד האבות האחרים שם. ואז יום אחד אני קורא בעיתון שהוא מונה למנכל חברה ושעלות השכר שלו היא 10 מיליון בשנה! הלב שלי נחמץ, הילדים שלנו באותו בית ספר, אנחנו גרים באותה שכונה, אבל לדעת שהוא שווה כל כך הרבה גרם לי קנאה. אפילו שאף פעם לא דיברנו על כסף או על העבודה, רק על בית הספר והכדורגל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 10:06
הוא (שווה) מרוויח כל כך הרבה.

תיקנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 10:17
שמתי לב אנשים ממש אוהבים להאשים את האחר בבעיות של עצמם. וזה חוצה עמים ומדינות. הערבים באזור תמיד יאשימו את ישראל למה הם עניים, הסוציאליסטים במערב יאשימו את הקפיטליסטים שגנבו להם, אכלו להם (בזמן שהם שותים כל יום בסטרבקס, מתכתבים באייפון של השנה הנוכחית עם מקבוק ב 10k) וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2025 21:32
חייב לשתף שאני אישית בהתלבטות בכלל אם לספר לחברים הקרובים על הפרישה המוקדמת. כי זה באמת לא מחליק בגרון להרבה אנשים.

מהצד השני אם במקום להגיד פרישה מוקדמת תגיד שאתה כרגע באבטלה ומחפש עבודה והשוק חלש

או שתגיד שעשית אקזיט וכרגע נח קצת

או להגיד שאתה עובד על סטארט אפ חדש אבל זה רק בהתחלה אז יש לך הרבה זמן פנוי

או להגיד שהחלטתם בגלל כל המצב לשבור חסכנות ולקחת פסק זמן של שנה מהעבודה

הגישה של האנשים ממש מתהפכת...

עוד מתבלט עם עצמי איך לשתף ומה

בנתיים משתמש בדוגמאות האלה...
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2025 21:51
סביר להניח שאין הרבה כמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2025 21:56
א

ם זה קרה לך דע לך שזה נטו מקנאות.

לא הייתי משתף חברים שיצאתי לעצמאות כלכלית.

זה כמו שהם ידעו כמה כסף יש לך בבנק.

זה לא עיניינם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2025 22:02
לא הייתי אומר כלום.

מאיפה להם לדעת מה אתה עושה בשעות של העבודה?

מקסימום ץמצא איזה פרוייקטים/תחביבים ותגיד שאתה עובד מהבית.

זה לא עיניין של אף אחד.

אתה יכול או לשמור על החברים שלך או להגיד להם שפרשת מוקדם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2025 22:57
מבוגר ממך בכעשור + ומחפש כמוך להרחיב מעגל חברותי מאז פרשתי לפני כ5 שנים.

אשמח לשוחח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 07:58
תגיד שאתה בין עבודות לוקח את הזמן
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 09:28
ניסיתי, אחרי חצי שנה אנשים מתחילים לשאול קצת יותר בחטטנות

לא מזמן הלכתי בבוקר לצרכניה המקומית

ופגשתי את הסייעת של הבת שלי בגן (סהכ פנסיונרית חמודה ממש ושכנה שלנו)

עשתה לי חקירה איך זה שאני באמצע היום לא בעבודה

מה אני עושה ומה עם עבודה וכו

ניסיתי להסביר באמת שבין עבודות

בסוף באה אלי ואמרה לי תבוא בימי שלישי בבוקר הם עושים פה ממש הנחות על הירקות חבל שתשלם יותר...
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 09:51
א. מה זה עניינם?

ב. קיבלת גימלים מהעבודה.

ג. לקחת חופש כדי לעשות סידורים בבית

ד. אתה עובד מהבית וקפצת לסופר

ה. פרשת מעבודה כי עשית עבודה טובה בהשקעות סולידיות שמניבות קצבה הונית שמכסה לך את ההוצאות ולכן אין לך צורך למכור את הזמן שלך למעביד שלא מעריך את הזמן שלך.

ו. כל התשובות נכונות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 09:53
היציאה לעצמאות כלכלית היא נקודת התחלה, שיכולה לקחת לכיוון וורן באפט ורוברט קיוסקי בעבודה סביב השעון אך מלאת ייעוד, או לחילופין גישה של להעביר את הזמן פנסיונרית מרובת מפגשיי פרלמנט סתמיים.

בעייני לב ליבו של העניין יושב סביב מילים גדולות כגון: תודעת שפע, התפתחות ומימוש הייעוד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 09:55
זה לא, אבל אנשים סקרניים וחטטנים מטבעם

אם אתה חפץ בפרישה מוקדמת צריך לדעת לקבל את זה

דרך אגב להתחיל להסביר על פרישה מוקדמת וכל זה זה לא מומלץ מהניסיון האישי

זה לרוב יגרור ריחוק או ניכור או סתם לא יבינו אותך ויחשבו שאתה עושה משהו מפוקפק...
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 10:05
במיוחד מושבניקים וקיבוצניקים :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 10:11
לצערי כל כך נכון. אנשים לא יודעים להתמודד עם משהו שהוא לא במסגרת הספציפית שהם מכירים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 10:28
[וסבתות תימניות שיושבות על ספסל]
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 11:39
אז לא צריך. יש הרבה דברים בחיים שלא משתפים את כולם זה אחד מהם
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2025 14:19
אם היו מכירים לא הייתה מסגרת
🕒 פורסם בתאריך: 15/02/2025 08:59
אכן קצת מעצבן ובאופן אישי נתקלתי בזה גם .

בהתחלה הייתי מתרץ ומסביר שפרשתי פרישה מוקדמת . ואז השאלות ומה תעשה ? ואיך תסתדרו ? וכל היום אתה בבית ? וחפירות וחפירות .

היום כבר לא מסביר ולא מתרץ . עובד חלקית בנוסף לכספי הפנסיה ונהנה להיות בחוץ בשעות הבוקר ולא בעבודה .מחייך לעצמי וממשיך הלאה .
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2025 14:37
אכן זה עניין שיכול להיות משמעותי.

כסף וההתעסקות בו הוא משהו שיכול להרחיק ולקרב אנשים שלא נמצאים באותו הסטטוס שלך.

בעוד החברים שלך מתעסקים בעבודה השוטפת ואיך לסגור את המשכנתא, אתה נמצא במקום אחר בחיים ובצרות של עשירים, תרתי משמע.

זה טבעי שתרצה להיות מוקף באנשים דומים אלייך שמתחבטים באותן דילמות בחיים.

מכיר למשל באופן אישי זוג שהתעשר בצורה יפה מאוד (לא אקזיט), ולמרות שלכאורה הנושא לא ממש מדובר, ההבדלים מורגשים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2025 06:51
מזכיר לי את הממציא של מיינקראפט שפעם הביא יציאה בראיון ואמר שכשיש לך כ"כ הרבה כסף אינטראקציות עם בני תמותה רגילים "הופכות לבלתי אפשריות בגלל חוסר איזון בלתי ניתן לגישור" (או משהו כזה בערך)...

בישראל דיבור כזה לא היה עובר טוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2025 06:54
זו אמירה מאוד מתנשאת, אבל נכונה. זה לא רק סביב כסף, גם סביב פוליטיקה, קבוצות כדורגל, קבוצות ריצה, לא חסרות דוגמאות לאנשים שלא יכולים לתקשר זה עם זה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2025 01:16
גם בהוליווד לא ככ התחברו אליו..
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 21:01
מתלבטת גם בעניין של כמה לשתף, יש לי חברים שחיים מהיד לפה, ללא חסכונות בכלל, שכל דבר קטן מוציא מאיזון כלכלי. מרגיש לי לא נוח להגיד שמתכננת לפרוש ושיש לי כל כך הרבה חסכונות יחסית. מבחינת סגנון חיים אין בנינו הבדל, הם אפילו הם מוציאים יותר ממני ;)
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 21:05
ומה זה קשור לנושא השרשור?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2025 21:10
אממ נכון לא כל כך קשור לנושא, אך קשור לדברים שעלו כאן בשיחה. אמנם עבר קצת זמן...
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2025 01:21
אני ממליץ לא לשתף יותר מדי. זה לא ענינו של אף אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2025 10:18
לא כדאי לשתף, עשיתי את הטעות הזאת, ציפיתי שיפרגנו וקרה ההפך וזה לא מאנשים שחיים מהיד לפה.

אם יעלו שאלות, את יכולה להסביר את השינוי בסדר היום בכך שהפכת לעצמאית או מצאת עבודה מהבית.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2025 10:23
ומה עושה עם אנשים שקרובים אלייך? משפחה של בן/בת זוג? הורים שלך/של הבן זוג? חברים קרובים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2025 18:58
אמנם לא בנושא של "פרישה" (כי אני עובד ב 150%), אבל כן סביב קבלת החלטות סביב עצמאות כלכלית -

יש לי שני חברים טובים שנמצאים במצב כלכלי דומה לשלנו ואיתם אני מדבר פתוח. עם היתר - לא מדבר על השקעות כלל.

וגם, הכרתי אנשים טובים כאן בפורום ואיתן אפילו יותר קל לדבר פתוח, כי אני מכיר את הרקע שלהם לעומק והם את שלי מיד ראשונה, והמפגש הפיזי הופך את מערכת היחסים לאיכותית מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/06/2025 23:33
הכרת פה אנשים שהפכם לחברים גם ב"אזרחות" כולל מפגשים? מגניב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 14:10
עצם הבעיה היא ש"פורשים כלכלית" זה כינוי לאנשים שכרגע לא עובדים.

בני אדם לא נוטים לבסס קשרים חברתיים על דרך השלילה. חוסרים כלשהם, "חוסר בעבודה מבחירה" נניח, אינם כלי ליצירת מכנה משותף.

מדענים מדברים זה עם זה, מוזיקאים מבינים אחד את השני, אבל על מה ידברו על אנשים שפרשו ממירוץ העכברים ואין בינהם כל קשר חוץ מזמן פנוי?

זה כמו לנסות להכיר אנשים שלא אוהבים גפילטע פיש כמוני. כמה אוכל להחזיק עם האנשים האלה שיחה על "המשותף ביננו"? כנראה שפחות מחמש דקות..

כשבני אדם מתאגדים לפי משהו שהם לא, זה לרוב קבוצת התנגדות למשהו, רצון להיבדל ממשהו,קצת כמו כת. אמנם אורח החיים שלנו אלטרנטיבי, אבל הדגישה הרווחת של הפורום היא שאין דרך אחת נכונה לפרוש כלכלית, ועל אף הנטיה של הפורום להתמלא בפורשי הייטק תל אביביים וחובבי גרפים (אתם יודעים מי אתם) יש כאן מקום גם לביולוג, קיבוצניקית ואפילו לעבדכם הנאמן..

מציע לך לחפש אנשים שיש לך מהמשותף, ולא אנשים שנפטרו מהצורך לעבוד כמוך
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2025 22:05
מה עם קבוצת ה"לא אוהבים לאכול חיות"? זה דווקא נראה שהם די מגובשים

גם קבוצת רק לא ביבי היא די גדולה, נרחבת ומצליחה ליצור קהילות
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2025 05:23
טבעונים היא אכן קבוצת נגד שמבקשת לחולל שינוי.

גם קבוצת רק לא ביבי.

אלו קבוצות אידיאולוגיות.

יש יותר סיכוי שחבריות יווצרו בקבוצת הטבעונים כי להם יש אלטרנטיבה משותפת.