🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2024 18:15
אתם צודקים לחלוטין, בגלל זה החלק הזה:
התכוונתי אליו לחלוטין ברצינות.
בנוגע לזה:
יש הבדל גדול במכפילים בין שנות ה 90 לעכשיו. כשנכנסתי אליהם המכפיל היה באיזור ה 15, לא משהו שמשדר בועת דוט קום. שלא תבין אותי לא נכון, בדרך כלל אני מסתכל על מניות עם שווי שוק הרבה יותר קטן.
זה ממש נכון
וזה עוד יותר נכון.
שלא ישתמע לא נכון, אני ממש ממש לא חושב שכדאי לשים סכום משמעותי של כסף במניה בודדת או אפילו בסל בודד של מניות. השקעה פאסיבית דרך מדדים היא הדרך האולטימטיבית להשקיע לדעתי למי שמעוניין להגדיל את ההון שלו, וגם לשאר האנשים.
הסיבה היחידה שאני משתמש בחלק זניח ולא משמעותי מהכסף שלי בקניית מניות ספציפיות היא הנאה. האתגר האינטלקטואלי בניתוח מניות והאלמנט של האי וודאות בהצלחה של ההשקעה הופכים את זה למרגש מאוד (כל עוד עומדים בפיתוי של לא לשים שם סכום כסף שרלוונטי לעתיד או להווה). התחביב הזה מרגיש לי כמו שילוב של פתירת חידות, סיפור סיפורים ומשחקי מזל, ולכן זה אחד התחביבים שלי שאני יודע שהם לא טובים לי כל כך אבל אני עדיין מתמיד בהם. אני מתייחס לזה כמו דמי לימוד שהייתי משלם לקורס של ריקודי סלסה לדוגמא*.
*מה שכן, עד כה בחצי העשור שאני קונה גם מניות ספציפיות היה לי מזל והמודלים שלי התגלו כנכונים. ברור לי שזה מזל ושאין לי יכולת לחזות את העתיד, בנוסף אני לא חושב שאני יותר מוצלח מהאנשים שעושים את זה למחייתם (והרבה מהם באמת מאוד מאוד מוכשרים). אני מחכה בקצר רוח לרגע שמספיק תזות יכשלו לי ויוציאו לי את הרוח מהמפרשים מהשקעות לא מדדיות, באמת בלי ציניות**.
** עכשיו אני מבין שאולי ההודעה עלולה להתפרש כמשהו בעד ליקוט מניות ספציפיות. אני רוצה להבהיר שוב:
אם אתם מעוניינים בהשקעה מוצלחת - תשקיעו במדד. מי שמספר לכם שהוא מצליח להכות את המדד או אומר את זה בגלל אינטרס כלשהו, או שיש לו יותר מזל משכל (באופן מקביל ללהצליח בחישגד). או שמטרה שלו היא לא להגדיל הון - כמו המשקיעה בפוסטים האחרונים.