⬅ חזרה לאינדקס

שינוי כיוון מקצועי

🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 22:10
אני עובדת כמעט 20 שנה בהייטק, מתקרבת ל40.

אני עצמאית עם 2 לקוחות גדולים ממש (אחד יושבת אצלו, שני מהבית) ומידי פעם לקוחות קטנים בפיקס.

ההכנסות שלי יפות, ואפילו מאוד, לא רק כלפי המקום הכלכלי ממנו הגעתי, אלא גם יחסית לגבר (אני אשה) חילוני (אני חרדית) בהייטק.

בהרגשה אני אמורה להרגיש בפסגה, שברתי כל תקרת זכוכית אפשרית. בפועל נשבר לי.

אני נחשבת "גאון", ופשוט משעמם לי. לא משנה כמה אני לומדת ומתפתחת וכו.

שלא תבינו, אני חוקרת טכנולוגיות, כותבת ארכיטקטורה, נהלי עבודה, וגם מפתחת (פרונט, בקנד, לוגיקות מסובכות, מה שתרצו) עושה הכל חוץ מלנהל אנשים (איכסססס, לא בשבילי). ועדיין, זה מרגיש שגם אם אעצום עיניים אצליח לענות לכם על כל שאלה הכי מסובכת לוגית, שאין לעולם באמת מה לחדש לי, שהכל "קל" מידי... הסיפוק שטוב לאנשים מהתוצר ולא מעצם העבודה כי היא כבר "פשוטה" לי.

אל תשלחו אותי לעוד נישות וכו, אני בהרבה וכל הזמן לומדת (ולפעמים מלמדת), אבל הכל אותו דבר.

שוקלת לחתוך לסייבר כבר שנים, אבל אני גם אמא בין לבין.... ויש לי רק 24 כפול 5.5 ימים בשבוע (דוסים "קיצונים" כמוני לא עובדים מחצות של שישי), אין לי זמן לעצמי, בטח לא ללמידה. ואם נדייק אני קודם אמא ואח"כ עבודה.

אני במחשבות של: למה ללמוד עוד פעם מאותו דבר? למה לא ללמוד משהו כיף, ולחתוך ל4 ימים בשבוע הייטק, ויום אחד נגיד סקיפרית או מטפלת ברכיבה/בעלי חיים או משהו מופרע אחר?

מתלבטת כמה זה מציאותי, כמה זה נכון כלכלית, וכמה זה יקרע לי ת’כיס מבחינת עלויות לימוד,

והאם לא יתסכל אותי אח"כ כשארוויח הרבה פחות לשעה ביום הזה...

על סקיפרית למשל יש לי רעיון מגניב שיכול ללכת טוב בציבור החרדי (ולא, אני לא אכתוב אותו כאן ),

רכיבה טיפולית - יש באזור שלי חוות שישמחו על מדריכה חרדית לשעות של מטופלות חרדיות,

אבל שניהם, כמה כבר הם יכניסו ביום השבועי יחסית לרווחי היום? כלום בריבוע....

כמה התפרעתי בחלומות שלי? אני לא מבוגרת מידי לחלום?

אני מפרנסת יחידה, כמו רוב הנשים סביבי, אז יש גם יותר "עול" של אחריות כלכלית עלי ועל ילדי (וגם בעלי, למרות שהוא כמעט לא עולה כסף ) אין משכורת נוספת להסתמך בזמן לימוד. וגם אני לא באמת יפסיק לעבוד, כי הלימודים של תחביבים והעבודה רק בהם יחרפנו אותי, כי יש שם כמעט אפס הפעלה של המוח... אני צריכה גם וגם.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 22:53
להפך, עכשיו זה הזמן, אחרי שזכית להקים משפחה וכשאת מכירה את עצמך יותר טוב. בעולם החרדי לברר את חלומותיך בגיל יותר צעיר בד"כ כרוך בעלות חברתית יותר גדולה מאשר בחברה הכללית.

מצד שני כמעט תמיד הזמן הכי טוב לברר חלומות הוא "עכשיו".
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 22:54
כיף לקרוא ,באמת שברת כל תקרת זכוכית ואת גם מעלה את זה על הכתב מקסים . 40 זה לא מאוחר , ואם ההכנסות שלך יפות ומאפשרות למשפחה לתפקד אז לכי גם על החלומות , תחביב מהנה שיהפוך להכנסה יעשה לך עוד יותר כיף . ונראה לי שהרעיונות שזרקת יכולים להיות אחלה דבר .
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 22:54
כמעט כולנו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 22:55
עלות חברתית כן. עלות כלכלית כשיש ילדים לחתן ואת המפרנס היחיד...
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 23:00
לא הפכתי לאמא בגיל 20, אז יש קצת זמן עד הלחץ של החתונות ....
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 23:00
חשבת על מחקר אקדמי? אני בטוח שיש שם שאלות שיהיו לך קשות..
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 23:04
ת’אמת?

אומנם עובדת בעיקר עם אנשים עם תואר שני, וגם מלמדת אותם לפעמים...

מרוויחה יותר מרובם, נחשבת מקצועית יותר מרובם,

אבל חסרת תעודת בגרות...

אין סיכוי שבגיל 40 אצליח לשבת בכיתה וללמוד תואר ראשון, ואז שני ואז להגיע למחקר.

אני טיפוס שאוהב ללמוד לבד, לחקור לבד, ועדיף שתהיה מטרה מדוייקת למחקר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 23:18
אני מזהה סטארטאפ בגראז'
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2025 23:55
אם יש לך ידע ויכולות מוכחות, ייתכן וחוקרים ישמחו שתצטרפי לקבוצת המחקר שלהם, גם אם לא כסטודנטית מן המנין

ואם יהיה חסר לך ידע ספציפי/פורמלי מסוים - ישלחו אותך ללמוד באופן עצמאי, שזה בעצם מה שאת אומרת שאת אוהבת לעשות.

יש את אבשלום אליצור (פיזיקאי) שעשה דוקטורט ישירות ללא תעודת בגרות.

מי שמספיק חכם יתגמשו איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 13:45
עד היום הרעיונות שלי היו גדולים מידי,

ולא היה לי יכולת זמן וכסף לביצוע,

חלק בוצעו ע"י גוגל עם השנים וחלק ע"י חברות ענק אחרות.

והכי מעצבן זה לא הכסף, זה שהדבר הזה קרה ואני לא הייתי שם לעזור לכתוב אותו

זה מין תחושת פספוס כזו.

אז כרגע מנסה רעיונות שלא קשורים למחשבים, סתם מייזמים קטנים, עד עכשיו אף אחד לא התרומם בעיקר בגלל עצלות שלי
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 13:59
זה קורה הרבה, אבל תחשבי על זה כך: עלית על רעיונות נכונים, זה אומר שיש לך את האיטואיציות הנכונות. כדי לגרום לזה לקרות בד"כ המומחית הטכנית תצטרך שותפים שישלימו אותה בשאר התחומים שחשובים בשביל להפוך להצלחה, בעיקר במכירות וכספים. הם גם אלה שיחזיקו את ה- "שוט" שמדרבן וגורם לצאת מה- "עצלות", כשזו לא באמת עצלות אלא השלמה מראש עם זה שלא תהיה תמורה להשקעה כי חסר הצד העיסקי. כדי להיכנס למיינדסט אפשר לנסות להתחיל עם פרוייקטים שהלקוח שלהם לא בהכרח משלם בכסף, למשל לנדב שעות פיתוח לטובת עמותות, או לנסות לעבוד עם קבוצה שעושה בוטסטרפ.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 15:13
לגבי פסקה זו - כתבת על הכנסות אבל לא על הון והוצאות.

כמה את קרובה לפרישה? אם את כבר שם, או בדרך בטוחה לשם, אין שום סיבה לא להוריד את הרגל משיקול ההכנסה ולשים עוד משקל על סיפוק. אם את עוד לא שם, יכולה לבנות תוכנית לשם
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 16:43
נראה לי שהנקודה הזו צריכה להיות מטופלת ראשונה, כי בפועל אין כאן שום נתונים שניתן להסתמך עליהם לגבי עלויות מחיה, הון, פנסיה והשתלמות וכו', התחייבויות לחתונות הילדים (מנסיוני, זה שונה מאוד בין משפחות גם מאותה הקהילה).

בקיצור, אם החלק הכלכלי מטריד אותך, אז צריך לבדוק אותו כדי לוודא היתכנות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 19:18
ניסית לעבוד בקורפורייט גמפאי ענק שהקוד והארכיטקטקטורה שלך משרת מילולית מליארדים, ונדרש לעמוד בSLA99.99... על כל האתגרים הנלווים?

ייתכן ואני טועה, אבל נשמע מהתיאור שלך שהניסיון שלך הוא יותר כמפתחת פרוייקטים עצמאית, אם אכן כך, את תתפלאי כמה זה שונה מפיתוח מוצר בחברת ענק וכמה זה לא עוד מאותו הדבר.

לא מכיר אותך, אבל קשה לי להאמין שבפרוייקטים מסוג כזה היית גם אומרת:

מכיר הרבה מפתחים וארכיטקטים חריפים ביותר, גם כאלה שנמאס להם, אבל שהכל קל מדי ויש תשובה לכל שאלה שמערבת אין ספור שיקולים ופשרות (עלויות, פרודקט, פיתוח, תחזוק עתידי, עמידה בפיקים של עומס, וזו רק ההתחלה...) זה לא שמעתי.

מן הסתם עבודה בסגנון דורשת תשוקה רצון קשב והשקעה שאולי לא יתאימו לך.

אבל מה שכן, לא לעבוד בשישי בלילה זה לא מה שיעצור אותך, את מן הסתם לא השומרת שבת הראשונה בתעשייה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2025 23:57
לא התפרעת בחלומות,

ואף אחד לא מבוגר מדי לחלום (בטח בגיל צעיר כמו 40...).

אבל הייתי בודק קודם כל מה זה אומר לחתוך ל4 ימים -

האם זה ישפיע על 2 הלקוחות העיקריים שלך?

נניח שיהיו פחות מרוצים, ותהיה סכנה שיעברו לעבוד עם אחרים?

אם כן, זה מהלך מסוכן לעצמאית שבונה בעיקר על 2 לקוחות, ובתור מפרנסת יחידה זה קצת בעייתי...

אם לא (נניח שאת יודעת שלא אכפת להם, או שאת מתכננת לקחת קצת פחות לקוחות קטנים מהרגיל) - נשמע לי סבבה לגמרי.

הייתי גם בודק איזה מהתחומים הכיפיים שבהם את מעוניינת מאפשר יותר גמישות -

לדעתי זה חשוב במיוחד לעצמאית (שמן הסתם עומס העבודה שלה יכול להשתנות בהתאם לצרכי הלקוחות בתקופה ספציפית).

אגב, גם לא חייבים על ההתחלה לחתוך יום שלם בבת אחת -

אפשר להתחיל מכמה שעות שמוקדשות ללמוד משהו כיף,

ולראות אם התחום באמת מושך אותך, ואיך הקטנת שעות העבודה משפיעה על תפקוד העסק / כלכלת המשפחה / הרווחה האישית שלך.

לפעמים במקום להתלבט - כדאי פשוט להתחיל בקטן, ולראות איך זה מרגיש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2025 10:52
תכולי לשתף קצת על המסלול שעשית, על איך הגעת לאן שהגעת עם נקודת הפתיחה הזאת? מעורר השראה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2025 12:43
וואלה? יש מצב שאת עוזרת לי רגע עם הוכחה להשערת גולדבך?

"אין בכל המדות הרעות מדה המגשמת את האדם, עד שאיננו יכול לרומם את רוחו להדר הרוחניות, כמו הגאוה" (מידות הראי"ה גאוה ב')
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2025 13:28
אני מציע שתנסי ליצור מיזם שיחשוף את תחום ההייטק לצעירות חרדיות, במיוחד במקומות שבהם אין מודלים לחיקוי, כשרוב הצעירות החרדיות נשארות לעבוד בקהילה, כנראה רובן בתחום החינוך, אולי לקדם חממות מצויינות, חוגי העשרה, הרצאות באולפנות...
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2025 20:55
האמת שכתבתי תגובה ארוכה, ובסוף מחקתי.

מי שלוקח יגון של אדם אחר, צער וריקנות והפוך אותם לגאווה, אין מה לנסות להסביר לו.

מתנצלת שזה היה נשמע ממקום גאוותני,

מקווה ששאר הקוראים הבינו שכוונתי למיקום המקצועי ולכל נושא או שאלה לא פתורים בעולם.

סוגרת את המשתמש, מעולם לא חשבתי שבפורום כלכלה, השקעות, כספים, קריירה וכו משהו יבוא להטיף לי מוסר
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2025 21:03
חבל, אבל החלטה שלך

להיפגע ממשתמש בפורום אנונימי זו לא חוכמה גדולה.

דווקא היה נשמע שכן יש לך מה לתרום ולקבל בפורום כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2025 22:01
את לא צריכה להתנצל, לא נשמעת גאוותנית בכלל, הפוסט שלך עורר תגובות מאד חיוביות, והראי"ה זצ"ל כנראה מתהפך במקום מנוחתו בראותו איזה שימוש מכוער נעשה בשמו.

כתיבה אגרסיבית ופוגענית היא תופעה רחבה בכל פורום אינטרנטי ואין מה לעשות עם זה חוץ מאשר להתעלם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2025 22:11
לא כדאי לך להתרגש. אלו פשוט שטויות ואף אחד כאן עם מידה מינימלית של שיפוט חסד לא חשב כי מדובר בגאווה. היה מובן לחלוטין שמדובר על רצון לעסוק במקצוע שמהווה אתגר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2025 23:33
האמת שהסיפור שהצגת פה נשמע "קל" מדי.

והרבה מושגים טכניים לא היו פה.

תבניות עיצוב את מכירה?

ראיון של סיסטם דיזיין בחברה אמריקאית גדולה את תעברי?

כמה משתמשים יש למערכות שפיתחת?

לא חושב שספקנות בהכרח מגיעה ממקום רע.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2025 06:22
לדעתי את במשבר הגיל ה 40 :)

ראשית כל תסתכלי על מה שהשגת ובנית:

1. את מפרנסת יחידה שמצליחה להחזיק בית

2. את מאפשרת לבעלך ללמוד מבלי שיהיה לחץ כלכלי בבית

3. מצאת נקודת איזון ואת גם יכולה להיות אמא לילדים שלך

4. בהינתן שאת מרוויחה יפה, את גם בונה בסיס כלכלי שיוכל לעזור לילדים שלך בבגרותם.

כלומר למתבונן מבחוץ את הצלחה ודמות לחיקוי.

אבל את לא מרוצה, מחפשת דברים חדשים ומרגישה שמיצית.

זה בעיה נפוצה אצל אנשים חכמים... את כנראה ממצה דברים מהר.

לפני שתעזבי את התחום או תעשי שינויים דרסטיים אני ממליץ לך שיחות עם איש מקצוע.

לדעתי הפיתרון לתחושות שלך הוא לא מהפיכה בתחום המקצועי אלא דווקא לנסות למצוא דרך למלא את החוסר עניין בעבודה ע"י אמצעים אחרים.

בהצלחה