⬅ חזרה לאינדקס

דילמת דירה ראשונה להשקעה - פריפריה צפונית מול שולי גוש דן

🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2025 23:49
זוג +2 עם מחשבות על דירה ראשונה להשקעה -

איפה יותר הגיוני לחפש עסקאות עם פוטנציאל השבחה משמעותי - איזור קריות (פוטנציאל צמיחה עקב קמפוס NVDIA, חיבור כביש 6 לעוקף קריות, כנראה שיש עוד דרייברים) או מעגל שני של תל אביב בדמות רמת גן או בת ים או עיר אחרת שלא חשבתי עליה (קרבה למרכז, מטרו עתידי או רכבת קלה, קו אדום/סגול/ירוק וכד')?

הון עצמי פוטנציאלי - 400-700 א' ש"ח (מה שלא ילך להון עצמי לטובת הדירה ילך להשקעה בשוק ההון)

לא מבין כלום בנדל"ן אז אשמח לכמה שיותר רעיונות, הערות, הערות והארות
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 00:12
כמה שיותר קרוב למקום המגורים שלכם, דירה להשקעה היא לא בדיוק "שגר ושכח".
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 00:33
תקנה רק דירה שאתה היית מוכן לגור בה

אלא אם יס איזה פינוי בינוי ממש בקרוב לאותה דירה
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 09:20
כמה שיותר קרוב לתל אביב שאתם יכולים להרשות לעצמכם.

אם כי עם

להערכתי לא תוכלו לקנות דירה באזורים שציינתי.

צריך גם להבין ולחשוב מי קהל היעד של השוכרים אותו אתם מטרגטים, ההתעסקות שונה עם סטודנטים/שותפים, משפחות צעירות, משפחות גדולות וכו'.

וכמו שכתבו מעליי כדיי קרוב מאוד למקום מגוריכם אלא אם תעזרו בחברת ניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 15:09
גרים בגבעתיים, עם זאת גם קריות זה שעה נסיעה במקרה הצורך. לא רואה בזה מחסום למען האמת, בעלי מקצוע בעיר אחרת זה לא סוף העולם ונראה לי שאף בעל דירה שהשכיר לי ב 15 שנים האחרונות דירה לא גר באותה העיר כמו הדירה השכורה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 15:19
לא בטוח שהבנתי מה הקשר. ב 2 מיליון פלוס מינוס אני לא אמצא דירה שאנחנו מוכנים לגור בה בטוח שלא במרכז (לפרספקטיבה - הדירה השכורה שאנחנו גרים בה עולה פי 2+ מזה).

הפרופיל שחשבנו עליו הוא דירה של 2-3 חדרים שאמורה לעבור השבחה דרך פינוי בינוי. אם זה יקרה בעשור הקרוב אנחנו אמורים לראות תשואה יפה על ההון העצמי. אם לא אז באסה, אם כי לא סוף העולם.

השאלה הוא איזה איזור בארץ בעל פוטנציאל גבוה יותר כיום, כשמסתכלים על מה קרה בעשור האחרון (עליות מחיר הרבה יותר גבוהות במרכז) ומה יקרה קדימה (לאף אחד אין כדור בדולח, אבל יש פה הרבה אנשים חכמים שאני מקווה לשמוע מה הם חושבים).

ציינתי מה הדרייברים שאני רואה ואשמח לעומק זויות
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 15:58
בתור משכיר ותיק אני רק יכול לומר שמבחינתי מרחק כזה הוא שואו סטופר שלא הייתי נכנס אליו מראש וביודעין, כמובן כל אחד ושיקוליו

זה לא מלמד שום דבר, אנשים מקבלים דירות קיימות בירושה, אנשים קונים דירות ואז עוברים לעיר אחרת ומשכירים את הדירה הישנה, ואנשים גם עושים טעויות. בכל מקרה "לא גר באותה עיר" זה מאד כללי, אתה מדבר פה על מגורים בגבעתיים וקניה בקריות, זה אזור אחר לגמרי של המדינה. אם יש לך שם משפחה או גרת שם בעבר ואתה מכיר היטב את הסביבה ומרגיש בה יותר נוח אז אולי זה פרמטר להביא בחשבון.

מי שייתן לך תשובה קונקרטית העצה שלי היא אל תשמע לו, לאף אחד אין מושג מה יהיה. בכל אזור יש נכסים עם פונטציאל ויש נכסים לברוח מהם. תמצא את האזור שנוח לך ובו תמצא את הנכס הכי מתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 16:31
דירות כאלה הן יחסית ספקולטיביות כי אין לך מושג מתי תראה את ההשבחה ומה יהיה גובהה ומצד שני בינתיים אתה תקוע עם דירה שנותנת שכירות נמוכה ועם סכנה של עלויות תחזוקה גבוהות. בגלל שאתה מתכנן את רוב המימון לקבל במשכנתא אז אני מניח שאתה בונה על ההכנסה משכר הדירה לכסות את המשכנתא, ואני חושש שאתה נכנס פה לסיכון תזרימי. תביא בחשבון שאם מדובר באזור שלם שמתחדש אז במהלך העבודות (סדר גודל של שנים) דמי השכירות באזור עוד יורדים משמעותית. אלא אם כן יש לך אפשרות לממן את המשכנתא גם ללא הכנסה משמעותית מהדירה ואז ייתכן שהסיכון יותר מתאים לך.

ברמת המשכנתא שאתה מתכנן אולי כדאי לך לחשוב במקביל על כיוון של דירה שאתה יכול לראות איך שכר הדירה מכסה את המשכנתא או לפחות את רובה באופן עקבי, ואחרי מספר שנים שבהן ההון העצמי יגדל ויהיה יותר גבוה לשקול כניסה לעסקאות יותר ספקולטיביות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 17:21
אם למגורים עבוך ומשפחתך. היכן שאוהב לגור. אחרת - אל תיכנס לכאב ראש מול שוכרים וכו' ובשביל תשואה שנתית של 2.5% במקרה הטוב ותקווה לתמ"א בקרוב.

על מדד ת"א בנייה ונדל"ן שמעת? אתה מוגע מהי התשואה שהניב השנה ,12 חודשים אחרים וכו'?
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 18:40
האמת היא שלא הבנתי מה אתה אומר. שנדלן זאת השקעה רעה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 18:42
האמת היא שלא שמעתי על דירות בארץ שהשכר דירה מכסה את המשכנתא עם מינוף של 75%. אני לוקח בחשבון תזרים שלילי מהעסקה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 21:28
לא אני אומר. הנתונים אומרים ובמיוחד אם אתה עם משכנתה.

אם למגורים עבורך ונכנס כאן אלמנט של רגש ליצוק בה את זכרונות חייך אז מעולה. לא הכל כסף ותשואה בחייים.

אם להשקעה (כי 2.5% תשואה שנתית במקרה הטוב ואולי עליית ערך ישמחו אותך) אז השקעה גרועה. לדעתי. ואף -

הפסד ואי נזילות לגבי אלטרטיבות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 21:48
במה זה שונה מתשואת דיבידנד+עליית/ירידת ערך של מניה או אפילו מדד מנייתי?

ולמה הגעת דווקא ל-2.5%? נדמה לי שבפריפריה אפשר להשיג קצת יותר גבוה.

יש לא מעט שרשורים על פינוי-בינוי, תקרא ואולי תגלה דברים שלא חשבת עליהם.

אם הכיוון הוא עליית ערך יפה תוך עשור (מה ייחשב מבחינתך כמשביע רצון?) אז אולי זה יצליח. השאלה מה יקרה בתוך התקופה הזאת: כמה זמן תהיה ריקה, כמה תחזוקה שוטפת ושיפוצים תצטרך לצורך השכרה, מי השוכרים הפוטנציאלים, האם הם שוק בעייתי מבחינת תשלומים ו/או שמירת הדירה...לא חסרות בעיות לדירות קטנות וישנות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2025 22:40
בפריפריה אכן מעט מעל 3% אך סיכוי גבוה יותר לחטוף דירה ריקה חודשים ארוכים...ורחוק לרוב תשובי המדינה.

דינה של דימונה לא כדינה של ראשל"צ בביקושים.

כפי שמאמר - עדיף 2.5% תשואה שנתית במרכז הלוהט מאשר 3% בפריפריה הרדומה.

כנ"ל. במכירת הנכס. מניח שקל יותר למכור נכר בראשל"צ / חולון / רחובות מאשר בפריפריה בה הטלפון כמעט ולא יצלצל.

חלילה מבלי לתייג ולשפוט אך בדר"כ בדירות זולות יותר פרופיל השוכרים בעייתי יותר.

(מניסיון אישי שלי וסביבתי עם מודיעין, בית שמש ובאר שבע).

בכל מקרה הן 2.5% והן 3.5% = תשואה נמוכה (כי מחירי הדירות בארץ גבוהים ובמדינות מפותחות אחרת זה 6% ומעלה בקלות) הן בסביבה האינפלציונית , עלויות המימון ובכלל.

המספרים הם ברוטו. יש הרי פה ושם חודש (לפחות) ריק ללא תשואה ועלויות ארנונה + ועד הבית כל בעל הנכס +

יש פה ושם תקלות בבניין (מעלית למשל) ובדירה (מזגן וצנרת) והעלויות על בעל הנכס.

____

כלומר , הייתי נדיב כאשר רשמתי 2.5-3.5% תשואה שנתית.

הערת אגב: השנה האחרונה הרגיעה את כל מי שטען בקביעות "מחירי הדירות תמיד עולים"

בהקשרנזה מזכיר שמדדי הנדל"ן והבנייה השיאו השנה תשואה דו-ספרתית ו150%-200% ב5 השנים האחרונות.

יש דירות שערכן עלה 200% ב5 שנים?!

מכיר מקרוב שני פרוייקטים של פינוי בינוי באחת הערים הכי מבוקשות. באחד מהם אגב הקבלן פשט רגל בדקה ה89.

אם נחשב את עליית ערך הדירה שלהם לפני ואחרי התמ"א על פני השנים הארוכות של התהליך ואובדן תשואה אלטרנטיבית בתק' זו הרי שלא מדובר במספרים מדהימים עם כל הכבוד ל20 מ"ר הנוספים שקיבלו, ממ"ד ומעלית. לא הנ"ל הביאו לרוב עליית הערך אלא חלוף הזמן בכל הארץ ועליית המחירים שהיתה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 14:54
תודה על התגובה המנומקת.

ת"א נדל"ן אכן עלה ב 46% בשנה האחרונה וב- 250% ב 10 שנים. אם לוקחים תקופות שונות קצת אז המספרים קטנים משמעותית בעליית המחירים, בנוסף שים לב לתנודתיות שלא קיימת באחזקה בדירה בודדת ומערכת סיכונים שונה (עליית ריבית מפילה את המדד אבל לא משפיעה על דירה בודדת עם משכנתא 100% קל"צ).

2.5%-3% זאת אכן תשואה נמוכה, אבל לדעתי צריך גם להוסיף לזה את עליית הערך (עם פינוי בינוי 4%-6% בשנה?) + זאת התשואה על הנכס אז עם הון עצמי של 25% התשואה גבוהה משמעותית.

בכל מקרה, אני כן רוצה מרכיב נדלני בתיק ההשקעות בשביל פיזור סיכונים והקטנת תנודתיות. ישראל הרבה יותר פשוט מאשר בחו"ל (קרבה, שפה, יכול לקרוא חוזה והבנה עדיפה של הסיכונים).

אז מרכז או צפון?
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 15:28
דירה יחידה עליה משכיבים את כל הכסף נשמעת לי סיכון גדול יותר מאשר פיזור על עשרות חברות בנייה.

אכן מדדי הנדל"ן והבנייה תנודתיים יותר (לטוב ולרע) לעומת דירה בנויה...אך -

הנזילות קריטית גם כן. נסה למכור דירה? משך ההמתנה, זמן, כאב ראש ועלויות יציאה?!

מדד ת"א בנייה + ת"א נדל"ן + ת"א מניב = יופי של מרכיב נדלני שהוא לא אבנים.

דירה ריקה מספר חודשים או קושי למכור זה גם סוג של תנודתיות לא?!

כמו שאינך בודק מידי יום את ערך דירתך כך גם לגבי המדדים יש לנהוג.

התעלם מההצעות המפתות לדירה ביוון, פורטןגל וקישקושים אחרים. מהיכרות אישית של אנשים שחוו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 15:48
כבר הודיעו על המיקום הזוכה? זה סופי?

לא שמעתי שהייתה החלטה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 16:04
כמה מעובדי אינטל גרים בקרית גת?!
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 16:49
לא הבנתי את ההקשר לשאלה שלי.

(מה הקשר לאינטל? מה הקשר לקריית גת??)

ושאלתי על מנת לדעת אם הוא יודע אם הייתה כבר החלטה כי זה הוצג בהודעה הראשונה כעובדה, אבל אני לא שמעתי על החלטה…
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 17:00
הוזכר "קריות" ובהקשר של הקמת קמפוס "אנבידיה" ודי מתבקשת ההשואה למה שחשבו שהקמת אינטל תעשה לקרית גת.

פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 22:45
זה אולי היה "מתבקש" אם היית מצטט את המשפט שלו (למרות שמלבד השם אין שום קשר בין קרית גת ל-"קריות"...)

בכל מקרה, השאלה שלי, הייתה מנותקת מההשפעה של זה על הנדל"ן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 22:48
ציינת אנבידיה וקריות באותה נשימה כך שעולה הקשר אליו התכוונת..
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2025 23:11
כי הוא כתב שהקמפוס החדש של אנבידיה ייפתח שם.

אני לא שמעתי שהם הצהירו על הבחירה שלהם ורציתי לדעת האם זה פורסם.

(כאמור בלי קשר אם זה ישפיע על מחירי הנדל"ן שם או לא).
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 07:56
גם אותי זה הפתיע.

בהתחלה דיברו על יקנעם, העיר של מלאנוקס, ואז קפצו ראשי עיריות בגבול הצפוני וביקשו שיהיה אצלן. לא קראתי שהתקבלה החלטה.

בכל אופן, זה יהיה חתיכת בוסט לאזור ששם יוקם הקמפוס, וככל שהוא יהיה צפוני יותר - ישתלם לעובדיו לזוז מת"א לשם. אין דין נסיעה לזכרון או יקנעם כדין הקריות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 08:20
השוואה לא מדוייקת. אנבידיה עוסקת בארץ כמעט רק בפיתוח. כבר היום אפשר לראות איך יקנעם משגשגת וגם לאנבידיה/מלאנוקס יש חלק בזה. בצפון יש את הטכניון שהוא מוסד מוביל עולמי בטכנולוגיה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 08:25
בקריות היחס בין עלות המגורים לבין המשכורות הוא בין הטובים בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 23:38
מעריך את התגובות, רק שכמעט אף אחד לא התייחס לשאלה ששאלתי - איפה יש לדעתכם יותר פוטנציאל להשקעה בטווח של 6-10 שנים בתקציב של עד 2 מ' ש"ח - מרכז או צפון? ולמה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2025 23:46
אין כאן בכלל שאלה וכבר ענו לך בניסוחים שונים -

מיקום, מיקום ומיקום.

השקעה במרכז. נקודה סימן קריאה.

(במידה ולא השתכנעת עדיין שנכס להשקעה ברוב המוחלט של המקרים הינה השקעה לא טובה (בלשון המעטה) מבחינה חשבונאית עובדתית).
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 00:37
שאלת בור:

זה משנה אם מכוונים לתזרים או עליית ערך?

אם אני מבין נכון, במרכז יש סבירות גבוהה יותר לעליית ערך, ובפריפריה השכירות גבוהה יותר ביחס למחיר הקניה.

אם מישהו מחפש תזרים, עדיין עדיף לו לקנות במרכז?
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 01:02
תזרים?!

ל2.5%-3.5% תשואה שנתית ברוטו אתה קורא תזרים?

דגם על המילה ברוטו.

עלוב במקרה הטוב והפסדי במקרה הרע.

ומרכז סבירות.גבוהה יותר לנכס מושכר כל השנה ומכירה קלה לעומת הפריפריה.

נכס להשקעה לא קונים עבור השקל וחצי בחודש שכירות והנלווה (כאב ראש, נכס ריק פה ושם ושוכר אולי בעייתי) אלא עבור עליית הערך ריאלית (אם תהיה) בעוד כמה שנים שאף נקייה ממס אם דירה יחידה.

לשיטתי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 07:38
אהה... כן.

נשמע כמו מספרים דומים למשקיעי דיווידנדים (DGI), שכל אסטרטגיית ההשקעה שלהם היא לקבל תזרים.

ועוד שיש פטור ממס עד סכום מסוים, בשונה מדיווידנדים שממוסים מהשקל הראשון.

כמובן שלהשכרת דירה יש סט שלם של מעלות וחסרונות ששונים לחלוטין מתיק דיווידנדים, אבל מבחינת תזרים המספרים נראים לי די דומים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 07:52
אני חושב שהשקעה בפריפריה היא עם תוחלת גבוהה יותר גם בשכירות וגם בעליית ערך. היא נחשבת מסוכנת ותנודתית יותר (וגם פחות נוחה למשכירים שגרים במרכז). למרות שגם זה לא תמיד נכון למשל השנה המחירים בתל אביב ירדו ובצפון עלו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 07:58
מרכז.

למה? כי אנשים עם כסף רוצים לגור במרכז ולא בצפון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 07:58
עוד השוואה היא לאג"ח. לאג"ח ארוך צמוד מדד קונצרני של חברה בדירוג בינוני יש סיכון עם דמיון מסויים לסיכון בנדל"ן.

בעיקרון מאז עליית המדד והריבית שוק הנדלן מתאזן לאט ומשווה את עצמו באופן איטי למצב באג"ח עם ירידות מחירים ריאליות ועליית מחיר השכירות. יש קורלציה חזקה בין התשואה באג"ח (וריבית המשכנתאות) לבין התשואה בהשכרה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 08:00
לא נכון להסתכל על שנה ספציפית בכל סוג של השקעת טווח ארוך. לפחות 5-7 שנים. מינימום.

דירות בת"א ירדו אכן שעלו מאוד בשנים האחרונות. ובפריפריה? מה היה בשנים האחרונות?!

כמה זמן לוקח למצוא שןכר בת"א וכמה זמן בפריפריה?

כנ"ל לגבי מהירות מכירת נכס מרכז מול פריפריה.

איך שלא נסובב את זה תמיד מגיעים למסקנה שהשקעת נדל"ן מוצלחת תלויה ב3 גורמים:

מיקום, מיקום ומיקום.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 08:13
אם ההשקעה היא לטווח הארוך (כמו בנדל"ן) אז לא כדאי ונכון לתבל את התיק במנייתי (שבאפיק זה השמיים הם הגבול בתשואות) ואולי אף קרן כספית (שיודעת להניב סביב 4.3% יציבים ובטוחים לרגע זה)?!

ואז לעבור את תשואת הנדל"ן התזרימית שהיא 2.5-3.5% תשןאה שנתית ברוטו?!
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 11:05
אפשר, אבל:

מניות (לא מוכוונות דיווידנד) נותנות תזרים נמוך.

בקרן כספית אין עליית ערך.

מישהו שרוצה תזרים + עליית ערך ישווה נדל"ן לתיק DGI.

בשניהם הוא יקבל תזרים דומה ובשניהם יש פוטנציאל לעליית ערך משמעותית לאורך זמן.

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות אחרות.

יש סיכון שהחברה תפשוט רגל ותאבד את הקרן.

לא נראה לי שיש סיכון כזה בנדל"ן (לפחות לא בצורה סבירה).
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 11:07
2.5%-3.5% צמוד
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 11:15
עדיין נמוך מאוד ביחס ל:

סביבה אינפלציונית

זה ברוטו

אלטרנטיבות סולידיות אחרות מבלי ללכלך את הידיים

לפעמים 0 כי הנכס ריק

כאב הראש ועלויות כניסה ויציאה

עלות תיקון מעלית

ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2025 22:46
לא נשמע לי סביר לקחת סיכון ספקולטיבי כזה, להשקיע כי יפתח יום אחד קמפוס של חברה ספציפית עם מוצר אחד שיביא תעסוקה...

תזכורת שגם על עיר הבהדים נאמר שתיישב את ירוחם, ובכן...
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 16:29
לא נכון בהכרח, יש עסקאות בפריפריה שאפשר לקבל תזרים מאוזן במינוף מקסימלי, ויש גם במרכז בדירות שותפים או קוליבינג למיניהן, כמובן לא קל ודורש אקטיביות והשבחה.

בפריפריה אפשר גם מעל 5%, גם במיקומים עם ביקוש לשכירות.

״רחוק לרוב תושבי המדינה״ זה ברור, הקהל הוא תושבי האזור אתה לא מנסה לגרום לאנשים לעבור עיר בשביל לגור בדירה שלך.

לא יודע אם יותר קל למכור במרכז, במקומות עם מחירים של 2 מיליון כמות העסקאות יכולה להיות יותר נמוכה וכמות הרוכשים שיכולים לשלם את המחיר גם.

גם בערים שהזכרת יש אנשים טובים שצריכים מקום לגור בו, צריך לדעת לבחור מיקום ודירה שיש לה ביקוש חזק בעיר.

יכול לשתף שהשכרתי דירה שלי בבאר שבע (שמכרתי כבר) בקלות בקצת יותר מ5% תשואה, ואני מנהל גם עוד כמה דירות של המשפחה שלי שם ולא הייתה לי בעיה למצוא שוכרים או בעיות עם השוכרים.

אני לא בא להגיד שהשקעות בפריפריה או בבאר שבע הן הכי טובות, אני לא חושב שזה המצב, אבל אני כן אומר שהמספרים שכתבו כאן לגבי תשואת שכירות לא נכונים וגם לא לגבי טיב השוכרים והביקוש לשכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 17:28
באר שבע העיר שהכי מוזכרת בשנתיים האחרונות כעיר בה נמכרות דירות משקיעים בהפסד (ריאלי). עובדה.

היו לי דירות בבאר שבע בעבר הרחוק. בימים היפים.

התכוןנתי פריפריה רחוקה לבעל דירה שגם בראשל"צ.

המרכז תמיד היה ותמיד יהיה מבוקש יותר הן לקנייה והן לשכירות. מיקום, מיקום ומיקום.

הצג לנו את המספרים כדי שנבין איך הגעת ל5% תשואה שנתית (בהנחה שלא מדובר בדירה מחלוקת). לא מוכר בכלל הנתון שציינת.

מזכיר החישוב הוא לפי ערך הנכס ביום החישוב ולא ביחס למחיר ששילמת עבור הדירה בקיץ 99.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 20:27
כן יש עשרות כתבות על זה, לדעתי בגלל המחירים הזולים הרבה משקיעים לא בודקים מספיק טוב וקונים זבל באריזה יפה.

ברוב הדוגמאות האלו שראיתי היה מדובר בדירות משופצות מאוד באזורים חרא שהיו מושכרות איכשהו בזמן המכירה אז המשקיע חשב שזה ימשיך ככה וזה לא מה שקרה כי מדובר במיקומים חרא.

החזקתי את הדירה רק שנתיים וקצת והמחירים לא עלו בתקופה שהחזקתי אז זה לא העניין.

קניתי ב750 אלף דירת 3 חדרים קומה ראשונה על עמודים ברחוב מצדה, שיפצתי והפכתי לדירת 4 חדרים, עלה 910 כולל השיפוץ, התיווך ועורך הדין, את הריהוט קניתי לבד, ניקיון עשיתי בעצמי, ורק לקחתי מישהו שיעזור לי בהרכבות של הארונות, תליית וילונות ומדפים וכו. וקבלן לקחתי קבלן ראשי אחד שהוא היה גם המנהל של משרד התיווך והוא הביא את אנשי המקצוע שלו וגם לדאג להשכרה הראשונה כחלק מהשירות.

השכרתי בהתחלה ב4000, ואחכ ב4100 ואז מכרתי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 20:32
אני עדיין מנהל שם עוד שני נכסים אחד של משפחה קרובה ואחד של קרובת משפחה רחוקה וחייב להגיד שזה הולך לי די חלק.

כי אני מכיר את השוק ויודע מה המחירים, יש לי אנשי מקצוע טובים מהאזור, ופשוט גם בחרתי להם דירות במיקומים מבוקשים שממש קל להשכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 23:43
וכמובן למקרה שזה לא היה ברור, דירות חוקיות ב5% תשואת שכירות באזורים עם ביקוש לשכירות לא מחכות על המדף, צריך להכיר את השוק, למצוא עסקה טובה ולפעמים גם לעשות שיפוץ קטן או גדול.

4% אפשר גם בעסקה סטנדרטית ללא מאמץ מיוחד או שיפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2025 23:56
כפי שחשבתי -

דירה מחולקת או שינוי מספר חדרים.

דירה במצבה הטבעי וחלוקתה המקורית ומספר חדריה לא יודעת להניב מעל 3.5 אחוז נטו.

הצגת מקרה קיצוני ונדיר שכמעט לא קיים. שאפו.

עשיתי את אותו הדבר לפני 11 שנה בימיה היפים של באר שבע ברחוב עמנואל רינגלבלום.

לפי סקירות מאוד רציניות כמו של הכלכלן הראשי במשרד האוצר ועוד אז בשנים האחרונות באר שבע די שיאנית במכירת דירות משקיעים בהפסד.

כמובן שישנן תמיד דוגמאות בודדות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 00:05
4% ברוטו כוונתך וגם זה נדיר ובכל מקרה די בינוני-נמוך. במיוחד בעיר כמו באר שבע עם מכירות בהפסד ריאלי, דירות ישנה שדורשות תחזוקה ושוכר סטודנט להנדסה שהוחלט על הפסקת לימודיו באמצע השנה בגלל נכשל שני בקורס

שאלת תם -

לא פשוט יותר קרן כספית שמניבה 4.3% תקופה ארוכה מאשר כאב הראש המתואר ונסיעות מעת לעת לבאר שבע והיעדר נזילות ההשקעה?

.

אגב -

היו לך בכיס את כל ה900000₪ לדערה בבאר שבכ או לקחת הלוואה?

אם הלוואה אז שכחת להכניס את עלויות המימון למשוואת חישוב התשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 00:06
את עלויות אנשי המקצוע ותקלות הכנסת לחישוב התשואה? ואת זמנך היקר ועלויות נסיעה והתעסקות?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 08:43
אין שום בעיה עם שינוי מספר חדרים, זה חוקי לגמרי.

רוב הדירות הדומות ברחוב הפכו מ3 ל4 חדרים, וגם בהרבה רחובות אחרים באזור, לא נדיר ולא קיצוני.

בחוזה שלי ובשל הרבה משכירים אחרים אין סעיף יציאה, ואני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שהמשיכו לשלם כי לא מצאו מחליף, בדירות שאני משכיר זה גם קרה כמה פעמים אבל מצאו דייר חלופי די מהר.

קרן כספית הרבה יותר פשוט, אבל זה לא אותו דבר ואתה יודע את זה.

אני לא נוסע לבאר שבע, פעם בשנה צריך לאסוף צ׳קים, וגם אפשר להסתדר בלי, ואני לרוב שולח את הצ׳קים עם חברים סטודנטים מהעבודה שלי.

לקחתי גם מימון כמובן, אבל הדיון היה על תשואת שכירות לא על תשואה כוללת מנדלן לא רואה טעם להיכנס לזה בשרשור.

לא נוסע לשם, בדירה שלי דאגתי לשלב הריהוט אבל זה היה כשגרתי בבאר שבע ויכלתי גם לשלם עוד 10-15 אלף למתווך והוא היה שמח לדאוג לזה בעצמו.

אני לא הכנסתי בחשבון תקלות אתה צודק כי כל אחד יכול לחשב את זה אחרת.

יכול להגיד שבדירה ששיפצתי התקלות לא עברו את ה500 שקל בשנה, ובדירות שלא שיפצתי התקלות לא עברו את ה3000 בשנה וזה רק במקרים בהם היה צריך להחליף מזגן בן 20 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 09:20
הדיון דווקא כן היה בתגובות האחרונות על תזרים חיובי/שלילי בעקבות אחוז משכנתא גבוה. אשמח שתדגים איך קבלת 75% משכנתא מדירה ועדיין תזרים חיובי.

*בדקתי רגע במחשבון הבנק לפי נתוני הדירה שלך. 75% זה בערך 562K משכנתא, וכדי שהתזרים יהיה חיובי (לפי שכ"ד 4K) צריך לפרוס לפחות ל-20 שנה בתמהיל שמרני. כשמכרת את הדירה אחרי שנתיים - היית צריך לשלם קנס פרעון מוקדם?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 09:54
לא, הריבית במשק עלתה קצת בין מתי שלקחתי את המשכנתא למתי שמכרתי אז לא הייתה עמלת היוון.

20 שנה זה רגיל או אפילו קצר, לא יודע מה הממוצע היום אבל מנחש שמעל 20.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 12:07
מה שאני מכיר (חברים, משפחה) - 20-30 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 12:15
יפה!

ומה אתה מעריך עכשיו יהיה למי שיסגור משכנתא תוך שלוש או חמש שנים?

האם ידעת מראש שאתה הולך למכור תוך זמן קצר? כי אם אני הייתי מתכננת היום לעשות כך, הייתי דואגת לתמהיל משכנתא שונה מאשר בתכנון להחזיק דירה לשנים ארוכות. ובקשר לבאר-שבע: מראש תיכננת תשואת שכ"ד בלבד? או מכרת כי הבנת שלא תתווסף תשואת עליית הערך? ומה באשר לנכסי מקורביך?

אני קצת מתקשה להבין בחירה בנכס על בסיס תשואת שכ"ד/דיבידנדים, בטח לגבי מי שמתכנן הגדלת הון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:07
מימון עולה כסף המצטרף לעלות הדירה - את כל הנ"ל מכניסים בחשבון עת מחשבים תשואה. ככה זה עובד. אין כאן בכלל שאלה.

הוצאת כסף מהכיס לשלם לבנק על ההלוואה. מתווסף לעלויות שיצאו מכיסך למצב שיש לך נכס.

ואת החודש - חודשיים שהדירה היתה ריקה בשיפוץ גם יש לשקלל.

כך מחשבים תשואה. כל מה שיצא מהכיס חלקי כל מה שנכנס ולא נכנס (דירה ריקה) בשנה.

ועליך לחשב גם את זמנך היקר במיוחד בהתחלה בשיפוצים התקנות, ריצות, טלפונים. לתחושתי עבדת בחצי משרה סביב הנושא חודש+.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:15
3000 ש"ח זה כמעט חודש שכירות.

רהיטים אני מניח עלו כסף + הובלה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:31
קטונתי, הריבית במגמת ירידה כרגע אז ההסתברות לעמלת היוון עולה, אפשר לתכנן את זה ככה ששני שליש מהמשכנתא יהיו ללא עמלת היוון בנק השינוי במסלול מלצ או ללא עמלת היוון כלל בפריים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:42
כן תכננתי להחזיק שנה וחצי - שנתיים, בניתי על השבחה, לא עליית ערך שבאמת לא הייתה בתקופה ולא שכירות, היה לי חשוב לדאוג לשכירות גבוה כי ידעתי שאני הולך למכור למשקיע אחר ולכן זה מרכיב קריטי למכירה. דאגתי גם לתמהיל משכנתא בהתאם.

בחירה על בסיס שכ״ד חשובה לאנשים שאין להם הכנסות גבוהות שיכולות לכפות על תזרים שלילי.

שני הנכסים שיש למשפחה שלי שם הם בתי קרקע בשכונה טובה, שנקנו במחיר טוב מאוד בשנים האחרונות, לדעתי יש אנומליה בבאר שבע בנושא, בשכונות החדשות מגרשים נמכרים בכמעט שני מיליון שקל, והם קנו (אני מצאתי כמובן) בתי קרקע במצב טוב בשכונה טובה מאוד בפחות ממה שמשלמים על מגרש באזורים אחרים בעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:43
שאלו על תשואת שכירות ותזרים ועל זה הגבתי, הדיון על תשואה כוללת הוא דיון אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:46
הכנסתי את זה לעלות הכוללת של השיפוץ בהודעה שכתבתי, ובדירות של המשפחה שלי אנחנו לא מספקים ריהוט, רק כמה דברים שהיו כשקנינו את הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:51
אז רק אחרים....ואולי מקבלים תשואה של 5% שנתית. תשואה נחמדה. לא יותר מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 13:56
רק לשם התרגיל החשבונאי ושנחכים. כמה נשאר לך כל חודש בכיס מה4000₪ שקיבלת לאחר הפחתת ההחזר החודשי (משכנתה)?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 14:02
אפשר לשאול בכמה מכרת?

וכמה צריך זמן ומאמצים צריך להשקיע כדי למצוא הזדמנות טובה להשבחה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 14:43
אני שמתי רק 200 אלף הון עצמי, ולקחתי הלוואה משלימה בריבית של 1.1% לא צמודה שהפריסה שלה הייתה קצרה, אז התזרים היה שלילי קצת, אבל זה לא מה שעניין כי גם ככה מכרתי יחסית מהר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 14:47
1.03 מיליון

צריך קודם כל להכיר טוב את השוק, אני בפועל מצאתי את הדירה 3 שבועות אחרי שהתחלתי לחפש, אבל כבר הייתה לי היכרות עם השוק ופשוט התחלתי לחפש רק אחרי שמצאתי עבודה קבועה שמאפשרת לי לקחת משכנתא.

בקיצור זאת שאלה טובה, לדעתי לפחות חודשיים של עיסוק בנושא והגעה לשטח אחת לשבוע, בשביל להגיע לרמה באמת טובה, אבל זה עניין של מזל גם ויש יגידו שזה צריל לקחת יותר זמן אפילו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 15:02
בחישוב מזוקק וסלחני הכנסת 200000 ש"ח ויצאת עם 320000ש"ח

מינוס

הוצאות ששכחת, דירה ריקה בזמן השיפוץ ועלויות המימון (תזרים שלילי במהלך השכרת הנכס)

=

תשואה של 50 % על הונך בשנתיים בחישוב גס?

צודק בחישובי?

רק מציין -

מדד ת"א בנייה הניב 86.86% בשנתיים האחרונות.

מדד ת"א נדל"ן הניב 93% בשנתיים האחרונות.

[td][/td]
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 15:10
בשנתיים האלו יתכן שהמדד עלה יותר, אבל זה רק עכשיו.

אם בן אדם יודע 'לייצר' ערך מהשבחת דירה (בלי לבנות על עליית ערך), זה אומר שהוא יכול (לכאורה) לעשות את זה תמיד, גם בשנים שהמדד יורד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 15:13
זה לא היה בשנתיים האחרונות, עברה קצת יותר משנה מאז שמכרתי, ועשיתי קצת יותר מזה כי קיבלתי שנתיים שכירות שם והחזקתי קצת יותר.

תזרים זה לא תשואה, אתה יכול להיות עם תזרים שלילי ותשואה חיובית או להיפך.

לא מצאתי את האקסל המעודכן ואני לא רוצה להשקיע את זמני בזה עכשיו אבל השורה התחתונה הייתה 20% תשואה שנתית על ההון העצמי בשנה, מהרגע שהכסף יצא וקניתי את הדירה עד שמכרתי וקיבלתי את הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 15:21
רשמת לפני שהיה "תזרים שלילי שלילי" וכעת מתאר כשכירות "חיובית".

לתזרים אפשר לקרוא תשואה. תשואה פירותית - המנה שמתקבלת כל חודש מכספך (שכירות). סמנטיקה.

דבר אחד בטוח -

מי שקנה ממך את הנכס צחזיק את הראש ולא מבין שטעה ובענק. או שעדיין עיוור בחלום לבעלות על הנכס והרי "דירות תמיד עולות".
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 15:29
לא תיארתי שכירות כחיובית, לא יודע איך אתה מפרש את דבריי.

כותב שוב, תזרים ותשואה אלו דברים נפרדים, אני שמתי דגש על תשואה ולא תזרים כי מראש ידעתי שהולך לעסקה קצרה.

מי שקנה ממני את הנכס זה זוג נחמד בשנות ה40 לחייהם מרמת גן, לא מחזיקים שום ראש, הם רצו נכס עם שכירות יציבה וגבוהה ועד כה מקבלים אותה, ולא יכלו להרשות לעצמם להשקיע במרכז עם השכירות הנמוכה שם ביחס למחיר הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 15:55
רשמת "קיבלתי שנתיים שכירות". משתמע חיובי.

עבורי לפחות.

קשה לשמוח עבור הזוג שקבר באבנים מעל מיליון ₪ בשביל מקסימום 3.5% תשואה ובמרחק שעה וחצי מהבית.

ועוד לא חישבנו את עלויות המימון.

חלום לבעלות על נכס בכל מחיר מעוור אנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 16:59
לא יודע איך הגעת לשלוש וחצי, הם קנו במיליון ושלושים, נגיד מיליון שישים כולל עלויות, השכירות היתתה 4100 כשקנו, בחידוש אחרי אמרו לי שהם רוצים להעלות לא יודע אם קרה, זה 4.6% תשואת שכירות, או 4.2% אם מחשבים לפי 11 חודשי שכירות בשנה כי יש הוצאות למרות שבדירה אחרי שיפוץ וספציפית בדירה הזאת ההוצאות נמוכות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 17:01
שוב.

אתה שוכח עלויות מימון.

כל מה שיוצא מהכיס שוחק את התשואה. פשוט.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 17:20
ברור שיש עלויות מימון, אליהם מתייחסים כאשר מחשבים תשואה כוללת או תשואה על ההון העצמי, אני לא יודע מה עלויןת המימון של מי שקנה ממני רק מחיר ושכירות ולשני אלו אפשר להתייחס.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 18:06
טוב, זה משהו אחר. לא נראה לי שהפות"ש התכוון לזה.

אנחנו לפני עשור גם חשבנו ללכת על הכיוון הזה (פליפ) אבל ויתרנו ובחרנו סנופי ואני שמחה על כך כי אפשר להתרכז בשאר חלקי החיים, ובלי כל הווג'ראס מסביב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 19:02
החלטה נכונה.

אין מחיר לרוגע נפשי.

ואם בכל זאת חיבה רצינית לנדל"ן אפשרי מבלי ללכלך את הידיים:

מדד ת"א נדל"ן

מדד ת"א בנייה

מדד ת"א מניב

תשואות פנטסטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 21:50
יש עוד שיקולים:

יציבות הכנסה חודשית.

מימון.

תנודתיות.

קורלטיביות לנכסים אחרים.

מיסוי.

נכס שניתן לצרוך.

חשיפה ישירה למוצר שבעתיד צריכים.

נניח שמישהו רוצה בעתיד לקנות דירה לו או לילדים שלו. קניה של דירה להשקעה תגדר אותו ממצב של עליות מחירי דיור יותר מאשר מניות נדל"ן. אפשרות נוספת היא לקנות קרקע אבל שם השוק פחות משוכלל והסיכונים פחות ברורים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 21:53
רוב ההפסדים שלי בבורסה היו במניות נדל"ן. זה היה גידור מסויים לפני קניית בית. עניין של תזמון גרוע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 22:30
לדעתי להרבה אנשים יותר משתלם להשקיע את הזמן במשפחה ובעבודה מאשר בנדל"ן מסובך. אבל יש אנשים עם אופי שמתאים להשקעות בנדל"ן, ולחלקם פחות מתאים מניות.

להשקיע בנדל"ן זה יותר מורכב מעשית מלהשקיע בבורסה. אבל יש אנשים שמסתדרים בקלות יותר עם ההתעסקות הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 22:40
יש עוד שיקולים:

היעדר נזילות

תקלות ונכס ריק פה ושם

ירידת מחירים בדיוק כאשר צריכים לממש ולמכור

הפסד לעומת השקעות אלטרנטיביות

עלויות מימון משתנות

סיפון מטפטף

שוכר בעייתי
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2025 22:43
כי הלכת על תקופה קצרה!!

מחקה מדד זה לתקופה ארוכה מבלי להתרגש פה ושם מירידות. כל מחקה מדד וגם נדל"ן.

"מחקה מדד" כגידור לפני קניית בית?!
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2025 08:32
כן כי לרוב כשמחירי הבתים עולים מניות הנדל"ן עולות. הגידור די עבד במובן השלילי עם עליית הריבית מחירי הדירות ירדו ריאלית ומניות הנדלן ירדו חזק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2025 09:21
עולות יחדיו בו זמנית?!

ממש לא.

בשנה האחרונה המדד רותח...ושוק ומחירי הדירות.....קפוא.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2025 18:56
אנשים שקונים “דירה להשקעה”, לדעתי, 95 אחוז מהם, לא היו מוכנים לגור בה .
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 12:15
דירה להשקעה בהגדרה היא דירה שניה שמטרתה להניב רווחים.

לקנות דירה יחידה ולגור בה לא נקרא דירה להשקעה.

גם להיות בעל דירה 1 ולשכור ולהשכיר לא נקרא דירה להשקעה.

יש בלבול במושגים שאם יש דירה בבעלות מישהו ואני לא גר בה ומישהו משלם לי שכירות .(2-3% בשנה במקרה הטוב) ואולי תהיה עליית ערך = דירה להשקעה.

טעות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 14:31
אוקיי.

אז מבחינתך, ההגדרה ל “דירה להשקעה”, זו הגדרה שלפי דעתי , 99 אחוז לא משתמשים בה נכון
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 14:56
גם עו"ד מקרקעין, רשויות המס ובנקים משתמשים בהגדרה הנכונה לדעתי ל"דירה להשקעה".

מניסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 14:58
אם אני קונה מניות, המנייה הראשונה שקניתי היא לא להשקעה?

גם דירה למגורים היא השקעה. נהנים מחיסכון דמי השכירות ומעליית הערך.

הטרמינולוגיה הרווחת היא שדירה ראשונה היא "למגורים" אך כלכלית גם היא השקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 15:01
לשיטתך - גם האופניים שקנית לשימושך אפשר לקרוא לזה השקעה...כי חוסך שכירות אופניים ואולי דגם ייחודי שערכו יעלה בעוד 5 שנים.

גש לעו"ד מקרקעין, רשות המיסים ובנק והצג דירה יחידה שאתה מתכנן לקנות בפריפריה ולהשכירה כ"דירה להשקעה". מיד יתקנו אותך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 15:08
אם מאפשרים לך להגיע לעבודה, אז הם אכן השקעה - בדומה למכונת ייצור במפעל.

לא רואה טעם להיכנס לטענות הזויות.

מדובר בשאלה כלכלית.

המיסוי על דירה יחידה שונה ממיסוי על דירה שנייה, ולכן העו"ד ורשות המיסים מתעניינים בשאלה אם זו דירה יחידה או לא. הם כמובן זורמים עם הטרמינולוגיה הרווחת, וכמובן שרובם כלל לא כלכלנים אז יתכן וחלקם טועים גם כן בתפיסה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 15:20
השתכנעתי.

כל פעולה בחייך היא השקעה.

כולל מכונת הקפה שקנית כי מאפשרת לך לדלג על הוצאה בבית.קפה.

(טון ציני ככלי להחלשת טענתך )
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 16:06
אם אתה רוצה להעמיד פנים שאתה אידיוט במקום להודות בטעות נפוצה, לא אמנע זאת ממך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 17:21
אני מאמץ את הסמנטיקה המקובלת בקרב הנוגעים בדבר - עו'ד מקרקעין, רשות המיסים, בנקים וחברים שלי לטניס בימי ו".

זכותך לא להסכים איתנו.

אם ההגנה הכי טובה שלך היא התקפה ולקרוא לי אידיוט מי אני שאקח ממך הנאה זו.

לחנך לשפה נקיה כבר מאוחר כנראה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 19:37
תודה שאתה מיידע אותי על זכויותיי. מוזמן לשאול את צ'ט GPT האם דירה ראשונה מהווה נכס להשקעה ולשכנע גם אותו שהוא טועה.

כשאתה משווה בין מכונת קפה לדירה ראשונה, אין הרבה מה לומר. לפרוטוקול, לא קראתי לך אידיוט.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 21:11
כנראה שגם הAi שלנו שונה..

אצלי הוא רושם דירה להשקעה כדירה נוספת.

נסכם ברשותך ששנינו צודקים. כל אחד והגדרותיו וישוב שיסביר כוונתו לצד השני בעתיד כאשר מציין "דירה להשקעה" כי יש הגדרה לכאן ולכאן.

אגב,

שכן שלי גר בשכירות ומשלם 6000₪ ועל הדירה שקנה ובעלותו מקבל שכר דירה על סך 4800₪.

מעולם לא ראה עצמו כמשקיע על הדירה בבעלותו. אלא כרוכש היכן שיכל וגר היכן שאוהב.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 22:36
תשאל אותו האם דירה ראשונה היא השקעה או לא.

לא מסכים. "דירה להשקעה" זו לא הגדרה.

יש הגדרה למהי "השקעה", ודירה ראשונה עונה על ההגדרה.

אז אם כך השכן שלך מרגיש, זה מנצח את כל ההגדרות המטופשות של הכלכלנים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2025 23:01
שאלתי אותו. הוא לא מכיר בכלל את המושג דירה להשקעה לגביו. קנה דירה שמשכיר לאחר ומממנת לו את רוב השכירות שמשלם היכן שגר.

פשוט.

גם אנשי במקצוע בהם נעזר כאשר קנה דערתו היחידה לא ראו בו משקיע - הבנק, יועץ משכנתאות, רשות המיסים ועוד.

פשוט.