⬅ חזרה לאינדקס

ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא

🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 13:34
היי

פנוי אלי 2 חברים קרובים (נטו מיוזמתם) שאנהל עבורם את התיקים, אני כמובן יידעתי אותם שאני ללא רשיון, ואני יודע לפי החוק שאני רשאי לנהל עד 5 תיקים (+משקיעים כשירים שלא נספרים). הם מצידם כל אחד ממניעים אישיים שלו משלם היום למנהל תיק השקעות אחר והם ביקשו להעביר את הניהול אלי.

יש לי אפשרות לפתוח חשבון ADVISOR באינטקרטיב ישראל, ושם לפתוח 5 תתי תיקים כל אחד על שמו של חבר אחר ולנהל הכל בצורה הוליסטית משם.

עריכה-דיסקליימר: כמשקיע עצמאי, אני לא מאמין בתשלום על ניהול השקעות ומעולם לא ניסיתי לשכנע אחרים לעשות זאת. עם זאת, אני מקבל פניות חוזרות מהסביבה הקרובה (חברים ומשפחה) בשל רתיעה שלא ברורה לי מהתחום, ולכן הם כיום כבר משלמים ליועצי השקעות אחרים שמבחינה של התיקים שלהם לא בטוח שמיושרים על האינטרסים של הלקוחות שלהם. אני מודע היטב למורכבות ולסיכונים הכרוכים בניהול כספים עבור מקורבים, ולכן אשמח שנתמקד בשאלה המקצועית בלבד ונמנע מדיון על "יחסי חברים-כסף", כדי לשמור על הדיון מדויק. תודה!

כמה שאלות לפני זה ללמוד מנסיונכם:

1. האם אני צריך לדווח איפשהו שאני מתחיל לנהל תיקים ללא רשיון?

2. האם יש מסמך שנדרש רולגטורית שנחתתום עליו גם אני וגם הלקוח? או שזה חוזה שאני מנסח עם עו"ד שפשוט מצהיר בבירור שאני ללא רשיון ואת מודל ניהול התיק?

3. האם אני יכול להקים עוסק זעיר\פטור? או שחייב מורשה? ואיך עובד נושא החשבונית כשמדובר בדמי ניהול שמנוכים מהתשואה עצמה?

4. נתקלתי במודל של גם 1% מהתיק, וגם דמי הצלחה. אני אישית מעדיף דמי הצלחה (גבייה של אחוז מסויים מהרווחים) כי החברים מעבירים אלי בשביל תשואה מסויימת ומעלה.

5. למי מכם שעשה או עושה דבר דומה, מה דעתכם? יש לי עבודה כשכיר שאני מתכוון להמשיך איתה, אבל אני גם ככה משקיע המון זמן בלתכנן ולשפר את התיק האישי שלי, והחברים שלי רוצים שאיישם אותה תזת השקעה אצלם ולשלם לי סכום על זה להכנסה מהצד.

מה אתם אומרים?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 13:39
לפני שניכנס לעניינים ששאלת, שזה רעיון ממש גרוע לעשות את זה עם חברים (אלא אם לא איכפת לך שלא תהיו חברים מתישהו).
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 14:09
פתחת שם חשבון אדוייזור?

כי עד כמה שאני רואה זה פתוח רק לתושבי ארהב שוויץ והודו
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 14:13
שים לב גם ההשקעות שלך שאתה מנהל בשבילך מעכשיו יוגדרו כמיגיעה אישית ותצטרך לשלם למדינה בהתאם.

1% מהתיק זה דרך טובה להחליף את החברים בכסף שלהם

בלשון עדינה אין לי לב לקחת מבן אדם כסף רק על האמון בי גם בלי תוצאות

בלשון פחות עדינה יש לזה מילה אחרת, למרות שזה מקובל בענף
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:15
כבר אמרו לפני...

חברים ועסקים לא הולכים ביחד!
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:30
בתהליך, וזה פתוח לישראלים, יש להם טופסולוגיה ייעודית ששלחו אלי למלא למנהלי השקעות ללא רשיון (עד 5 לקוחות) וגם מערכת מותאמת לסיטואציה הזו
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:35
תודה! יש לך קישור לגבי האמירה הראשונה. אשמח לקרוא על זה עוד.

וממה שאני מבין, אתה אומר לגבות על בסיס הצלחה בלבד ללא ד"נ מהתיק עצמו? או שאת אומר ש1% זה גבוה מדי?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:36
קיבלתי (והוספתי עריכה בפוסט פתיחה)

ואם נשים את זה בצד רגע, אשמח שנכנס לעניינים ששאלתי, יש לך המלצות\נסיון?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 15:36
יש לי הסטוריה ארוכה של עסקים וחברים ובינתיים טפו טפו היה רק מוצלח (גם כשלא הצליח) , אבל עוד לא היה לי משהו איתם בתחום ההשקעות
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 16:03
אני לא תושב ארה"ב והצלחתי לפתוח כזה שאני מנהל בו את שלי ושל אשתי.

על מה מבוססת ההצהרה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 16:50
זה אסור במפורש.

אגב בIB אתה חותם במפורש שאתה לא גובה מהם כסף וגם אין לך אפשרות שהם יגבו מהם עמלות בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 17:13
לא ברור בכלל.

לאחרונה דובר על זה באגב, אני חושב באשכול על האם אופציות יגמרו לכל התיק לההיפך לסוחר.

הביאו שם קישור להרצאה של ?, שמדבר באריכות גם לגבי מקרה מעין זה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 19:07
אישית מאוד לא ממליץ ללכת לשם.

אם אתה רוצה לתת להם שירות תמיד עדיף לעבוד במודל של ייעוץ.

ואז החשיפה האישית שלך הרבה פחות גבוהה. בין היתר כי את הפעולות הם מבצעים בעצמם.

ואורי צודק, ב IB זה אסור במפורש לגבות עבור זה כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 20:07
התכוונתי לכתוב בסגנון אחר ויצא לי יותר מדי החלטי.

זה לא בוודאות.

אבל זה מקטין משמעותית אפשרות להתווכח עם הרשויות

כי לפי התיאור הוא מתעסק עם התיק הרבה

ועכשיו הוא רוצה לפתוח עסק של ניהול אקטיבי ששם יעשה את אותם פעולות עצמן ובטח עם רישום מסודר
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 20:41
בשום מקום הוא לא חותם או מצהיר שהשירות שהוא נותן ללקוחותיו זהה למה שעושה בתיק שלו, וגם לא ברור שהשירות שנותן ללקוחות עולה לכדי התנהלות עסקית עם מניות (כמו עם רוב מנהלי ההשקעות בעלי הרשיון).
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 21:13
מה בדיוק אסור במפורש? גבייה של דנ? או גבייה של דמי ניהול מבוססים הצלחה?

זה לא אסור רק למחזיקי רשיון?
🕒 פורסם בתאריך: 30/12/2025 21:14
הייתי מעדיף אבל מדובר פה בצורך להיות HANDS ON. גם אם אני נכנס לחשבון שלהם, חשבון רגיל לא מנוהל, עם השם משתמש והססמא שלהם אני נחשב מנהל תיק חיצוני בפני החוק.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 09:19
נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 09:40
בטוחים? ב-Advisor Panel שלי יש אפשרות לגבות דמי ניהול מתתי-החשבונות (לאשתי אעשה מחיר טוב כנראה)
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 11:36
אי אפשר, אתה תקבל הודעת שגיאה או משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 11:39
דמי הצלחה אסורים במפורש למחזיקי רשיון, אני לא רואה איך ללא בעלי רשיון זה כן מותר.

אני גם בכלל לא בטוח שמותר לגבות תשלום על ניהול תיק אם אינך בעל רשיון, אני חושב שחייבים ביטוח אחריות מקצועית ואין מישהו שיבטח אותך ללא רשיון.

הייתי בודק את כל הדברים האלה היטב, קח בחשבון שיש לך פה חשיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 12:17
מה זה ביטוח אחראיות? שאם הוא מפסיד אפשר לתבוע אותו?
🕒 פורסם בתאריך: 31/12/2025 16:37
תמיד אפשר לתבוע אותו על מה שרוצים, ביטוח אחריות מקצועית זה ביטוח שגם יממנו לך את ההגנה המשפטית וגם את ההפסד בפסק דין או פשרה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 13:14
כן זה לא חובה אם אין רשיון, אני אכן 'מסתכן' ללא ביטוח, אבל מבחינת החוק זה פשוט אומר להצהיר בהסכם עם הלקוח שיידע שאין לי ביטוח ולהבהיר את כל השאר
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 13:16
בשיחה שהיית לי עם IBKR והשאלון ששלחו לי, אני רשאי לגבות אחוז קבוע מהתיק, ואני קובע את התדירות

אני אכן לא יכול לגבות דמי הצלחה, אלא אם מדובר בלקוח שהינו משקיע כשיר (בלי קשר אם יש לי רשיון או לא)
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 13:35
מה זה אומר ? חוץ מהשקעות לא נכונות יש סיכונים וטעויות אחרים.

נניח גנבו לך את הססמא, נכנסו לחשבון ועשו להם בלאגן רציני במניות.

או התכוונת לקנות NVIDIA לפני שנה. בטעות קנית MVIDIA, קורה רק בן אדם, טעויות קורות.

או ביקשו למכור כמות y מכרת y+1 והאיש עבר לסטטוס של מס יסף.

הם לא יכולים לתבוע אותך ? או שתסריטים של טעויות לא בהכרח השקעות גרועות זה לא בעיה ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 13:42
האם ניתן לגבות סכום קבוע? (ללא קשר לגודל התיק)
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 16:32
הבנתי

אתה יודע מי מוכר ביטוח כזה? ומה העלות של ביטוח כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 16:37
חוקית כן

הנה מה שאפשר ואסור כמנהל השקעות מבחינת תגמול מסוכם עי ai יפה

שיטות תגמול מותרות (רשימה קצרה):

דמי ניהול באחוז קבוע מהנכסים (AUM): גביית אחוז שנתי קבוע משווי התיק (למשל 1.5% לשנה). השכר גדל ככל שהתיק צומח, אך האחוז נותר קבוע.

שכר טרחה קבוע (Fixed Fee / ריטיינר): סכום נקוב בשקלים שמשולם בתדירות קבועה (חודשית, רבעונית או שנתית), ללא קשר לביצועי השוק או שווי הנכסים.

תשלום לפי שעת עבודה: גבייה על בסיס זמן העבודה המושקע בפועל בייעוץ, ניתוח או פגישות (דורש ניהול יומן עבודה מדויק לתיעוד השעות).

דמי הקמה/ייעוץ ראשוני: סכום חד-פעמי שנגבה במועד פתיחת התיק ובניית האסטרטגיה הראשונית.

החזר הוצאות ישיר: גביית סכומים כנגד הוצאות ספציפיות שנגרמו לך לצורך הניהול (למשל: רכישת מערכת מידע מיוחדת עבור הלקוח), ובלבד שזה סוכם מראש.

מענק הערכה/בונוס סובייקטיבי: תשלום נוסף שניתן על פי שיקול דעתו הבלעדי של הלקוח בתום תקופה, כהערכה על איכות השירות, ובלבד שאינו מוגדר בהסכם כנוסחה מתמטית של רווחים.

מה אסור על פי חוק (חשוב לזכור):

דמי הצלחה (Performance Fees): איסור מוחלט על התניית השכר ברווח שהפיק הלקוח (סעיף 24).

עמלת פעולות (Churning): איסור על קביעת שכר לפי מספר העסקאות שבוצעו בתיק (סעיף 24).

עמלות מצד ג' (Rebates): איסור על קבלת טובות הנאה או עמלות הפצה מבנקים, בתי השקעות או מנהלי קרנות (סעיף 17).
🕒 פורסם בתאריך: 04/01/2026 20:56
בנוגע למה ששאלת בהתחלה במיוחד שמדובר בחברים כבר כתבתי

אני רק מדמיין לקוחות של מנהל שהשקיע במדד יפני לפני 30 שנה
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2026 00:04
Rio תוכל לשתף האם התקדמת עם זה? איזה סוג של חשבון פתחת בIBKR?

כי כמו שאמרת, בחשבון שמאפשר לנהל עד 5 חשבונות מסוג FAMILY, כתוב שזה לא מאפשר גביית עמלות.

האם אתה גובה את העמלות באופן פרטני ולא דרך IBKR כדי להתגבר על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2026 12:33
היי כן אני מזה שלושה חודשים מנהל תיקים אחרים דרך IBKR ויש גביית עמלות קבועה אוטומטית ישירות דרכם

פתחתי חשבון ADVISOR