⬅ חזרה לאינדקס

איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי?

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 01:03
בבניין אצלינו בקומת הכניסה יש חניות מקורות (פונות לתוך הבניין) שמאחוריהם (לכיוון הבניין) יש שטח רחב שמתפרס לצדדים,

1. איך בודקים למי שייך השטח שם, לבעלי החניות או לכלל הדיירים?

2. בהנחה שהשטח שם שייך לכלל הדיירים, אבל המעבר הוא רק דרך אותם החניות, האם בעלי החניות יכולים למנוע משאר הדיירים לעבור דרכם?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 04:43
1. מורידים נסח טאבו עם תסריט בית משותף. השטח צריך להופיע שם בצבע מסויים שיסביר האם הוא שטח ציבורי או מוצמד לאחת הדירות.

2. קצת קשה להבין את הסיטואציה, אבל מה אתה מצפה שיקרה? נגיד בעל החניה לא נמצא עם הרכב בבית ולכן יש גישה לשטח המשותף, אז אתה נכנס לאזור המשותף ומחנה. לאחר מכן הדייר חוזר הביתה ומשתמש בחניה שמוקצת לו אבל זה גורם לחסימה של היציאה שלך מהשטח המשותף. אתה תדרוש ממנו שיזיז את הרכב כי אין לך איך לצאת מהאזור המשותף והוא מנגד יטען שהוא חונה כחוק בחניה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 08:17
מורידים תיק בית משותף מאתר העירייה
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 08:21
1. הורדתי והשטח באמת שייך לכלל הדיירים.

2. לא מדובר על לחנות שם, אלא לאכסן שם דברים, בנוסף אין הכוונה להפוך את החניה למעבר קבוע, אלא לאחסן שם דברים לטווח ארוך.

(בעצם, מקרה קלאסי של שטח כלוא משותף, שהמעבר אליו עובר דרך חניה, מה החוק, ומה מקובל לנהוג במקרה כזה?)
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 08:57
איזה דברים? חפצים פרטיים שלך? אתה לא יכול לאחסן בשטח משותף.

אם אתה רוצה להפוך את האזור לשטח אחסון אתה צריך לכנס אסיפת דיירים ולקבל את הסכמתם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 11:33
כמו שפעם היו מאחסנים במקלט את כל הזבל של השכנים?

ואיך תאבטח את הציוד שלך שלא יגנב, חלילה וחס?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 13:20
מדובר על אזור דתי ורוצים לאחסן שם אביזרי סוכה משנה לשנה,

לא מדובר על אדם ספציפי שרוצה לאכסן שם, אלא הוועד בית רוצה שכולם יאחסנו שם עקב כך שלחלק מהדיירים אין מחסן וכיום הם שמים את הדברים בחדר עגלות וכדו', דבר שמפריע מאד להתנהלות הבניין,

כמובן לא מדובר שיעברו שם באופן קבוע, אלא קודם סוכות יוציאו את הדברים, ולאחר סוכות יחזירו אותם (ויתאמו שיהיה בשעות שהרכב לא בחניה, כך שלא יגרם לו כל נזק).
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 13:27
מה הבעיה שטח של כולם וכולם מאכסנים יחד, וזה אזור דתי ומקובל כך - למי זה מפריע ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 14:30
אין עדיין טאבו לבניין,

הורדתי קובץ 'הרמוניקה (סמכות מהנדס)' שם השטח לא מחולק לפי צבעים, אבל השטח הנ"ל מופיע שם ללא שום סימון עליו, האם זה בהכרח אומר שזה שטח משותף לכל הדיירים?

(הייתי שמח להעלות תמונה, אבל אני לא מצליח לעשות זאת)
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 14:35
יש משהו שאני לא מצליח להבין - גם אם יש חנייה (אני מניח מספר חניות) בדרך לשטח, רכבים לרוב לא תופסים את מלוא החניה וניתן עדין לעבור בינהם. מה בדיוק הבעיה?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 14:35
בהתחלה אתה אומר סוכות ואז אתה אומר שלחלק מהדיירים אין מחסן אז שמים את הדברים בחדר עגלות ועכשיו רוצים למצוא לזה תחליף,

אם זה רק סוכות לא מאמין שתהיה התנגדות, זה פעם בשנה לעבור בשטח המשותף זה בקטנה

אם זה הופך להיות מחסן משותף של כלל הדיירים זה כבר יכול להיות בעיה, יבקשו מהם כל הזמן להזיז את הרכב או שישרטו אותו
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 14:41
אסביר יותר,

בעלי החניות שדרכם המעבר לאותו השטח רוצים לנכס אותו לעצמם,

והטענה שלהם שכיון שמדובר בחניות מוצמדות זכותם למנוע מעבר מכל אחד אחר, וממילא אין אפשרות שימוש באותו השטח אלא להם,

האינטרס של שאר הדיירים שכיון שלחלק מהשכנים אין מקום לאחסן את צרכי הסוכה שלהם, והם מאחסנים אותם בחדר עגלות וכדו', אותם השכנים יעברו בתיאום עם בעלי החניה באותם החניות אחר סוכות, יאחסנו את הדברים, ויוציאו אותם קודם סוכות,

אך בעלי החניות מתנגדים על מנת שרק הם יוכלו להשתמש באותו השטח.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 14:41
בחניה מוצמדת אסור לעבור אפי' אם יש מקום.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 15:10
מה?

כשאני יוצא מהרכב שלי ודורך בחנייה של השכנים, אני מסיג גבול? יש לך אסמכתא לעניין?
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 16:50
אתם יכולים לפנות למפקח על המקרקעין שירשום בטאבו זיקת הנאה מוגבלת למעבר בחניות המוצמדות לטובת כלל הדיירים, המפקח יבחן מה הדרך הטובה ביותר לצמצם את הפגיעה בבעלי החניות מצד אחד ומצד שני להסיר את הפגיעה בשאר הדיירים שלא יכולים להנות מהשטח המשותף. מומלץ שתעשו את זה בליווי עורך דין. מומלץ גם שֶׁתְּתַקְשְׁרוּ את המהלך מול בעלי החניות כדי שלא יווצר סיכסוך שכנים, גדול השלום וכו'.