⬅ חזרה לאינדקס

עבודה נוספת כיועץ משכנתאות

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 14:44
לפני שנה לקחתי משכנתא באופן עצמאי.

למדתי את התחום לבד באינטרנט, קראתי, חקרתי ובסוף הגעתי להלוואה מעולה.

מאז אני מוצא את עצמי מתעניין מאוד בעולם המשכנתאות, מייעץ לחברים ולבני משפחה ומביא גם תובנות יפות.

לאחרונה חשבתי על פתיחת עסק צדדי לייעוץ משכנתאות, משהו בעל נפח נמוך- נגיד תיק בחודש. להיות במסגרת של עוסק פטור.

קצת עלי-

שכיר, מרוויח כ 20K ברוטו בחודש.

מגיע מעולמות הפיתוח והניתוח.

כמה שאלות כדי להבין אם אני בעיוון-

1. האם ניתן לפתוח עוסק פטור תחת הנתונים שרשמתי?

2. מה עלות פתיחת עסק כנ"ל- בניית אתר, פתיחת תיק במס הכנסה, רכישת תוכנה כזו או אחרת.

3. מה העלות השוטפת של עסק כזה- פרסום, תחזוק אתר, אגרות

4. האם לדעתכם רלוונטי להיות יועץ משכנתאות בהיקפים שתיארתי? תיק אחד פעם בחודש? הרי אחד היתרונות של יועץ זה כמויות התיקים איתם הוא מגיע לבנק (חייב לציין שלא הרגשתי שזה מכשול כשלקחתי משכנצא באופן עצמאי)

5. אנשים שבתחום- אם אני עובר את המבחן של האיגוד די בקלות, האם לדעתכם רלוונטי לקחת קורס ייעוץ משכנתא? זה יכול לתת לי ערך מוסף כלשהו? אם כן, יש אחד שהוא מומלץ

אשמח לשמוע כל תובנה מכם

@אייל ריטברג - אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 16:40
מי יהיו הלקוחות?

מי צריך יועץ?

או מי שרוצה להגיע לתוצאות יותר טובות מעט ממה שיכל לבד... או וזה הרוב מי שיש לו בעיות שונות (בדירוג אשראי בהכנסות בעוד הרבה) שם עיקר העבודה היא אחרת.

וכן הפרסומת בד"כ עוברת מחברים ולא דיגיטלי. צריך להיות מוצלח ביחסי אנוש.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 19:47
מניח שכמו בכל עסק חדש בתחום הזה, הלקוחות בהתחלה יהיו משפחה, חברים וחברים של חברים ומשם כמו שאתה אומר זה מפה לאוזן.

כמובן שגם יהיה פרסום- שואף להעלות תכנים וליצור טראפיק ברשת שבתורו יכול להביא לקוחות.

בטוח שההתחלה תהיה קשה יותר, לקוחות שהם משפחה זה יהיה בחינם אפילו, גם אם רק בשביל להשתפשף וליצור את הקשרים הנכונים בבנק.

לגבי מי צריך יועץ- מסכים שהשאיפה היא להתמחות בנישה מסויימת- לווים בעלי דירוג אשראי נמוך, לווים על התפר מבחינת הכנסות/הון עצמי ועוד

אבל מאמין שזה יגיע תוך כדי תנועה ולא משהו שבהכרח צריך או אפשר להגדיר מההתחלה
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 20:10
המלצה שלי ליצור קשר עם עו"ד ולתת ללקוח שירות בנדל לא יעוץ משכנתא וכו' רק "ליווי הכולל יעוץ משכנתא ועו"ד ועוד...
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 20:15
כמה שתחליט, אם יש לך עין לעיצוב וחוש טכני אתה יכול להרים אתר לבד, פתיחת תיק עו"פ אפשר לבד באיזור האישי של מס הכנסה, תוכנה יש גוגל שיטס בחינם או אופיס שאפשר להשיג גם בגרושים (רשיון יד שניה)

פרסום - כמה שתחליט אם בכלל, תחזוקת אתר - אותו עיקרון כמו ההקמה, אגרות - אם אתה לא מחזיק משרד או חברה קשה לחשוב איזה אגרה תצטרך
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2026 11:15
1. כן

2. בניית אתר בין 0 לאינסוף, אפשר גם בסביב ה2000 שקל למצוא מישהו שיבנה אתר טוב מאוד.

3. תיק במס הכנסה אפשר לנהל לבד אם עוסק פטור, או לקחת רו״ח ב100 שקל לחודש, מורשה כבר מינימום 200-300 לחודש.

תוכנת סימולטור למשכנתאות שהיא גם crm עולה 100-200 בחודש, יש שתי תוכנות נפוצות בתחום להיכרותי, wise, smartnpv.

4. קשה מאוד לשמור על יחסים עם פקידי משכנתאות בהיקפים כאלו, בתקופות ללא עומס כמו עכשיו זה לא בעיה, בתקופות שהבנקים מוצפים זה יכול להקשות מאוד.

5. קורס עולה כמו מחיר של תיק אחד, אז לדעתי אם אתה באמת רוצה לעסוק בתחום כדאי לקחת.

יכול לספר שאני לקחתי קורס של פוקוס, את רוב הידע הטכני הכרתי מלפני, אבל המון דברים קטנים התחברו לי שלא ידעתי לפני וגם שיטות עבודה וגישות. מאז עבדתי קצת בתחום והפסקתי כשהבנתי שאני לא מספיק אוהב את זה ושצריך לעשות בערך 10 תיקים בחודש במחיר מלא כדי להגיע למשכורת שלי בהייטק, שזה אומר לפחות 30 שיחות מכירה בחודש, ולפחות 30 תיקים בכל זמן נתון, ובפועל קצת יותר כדי לפצות על החגים וסוף אוגוסט שאף אחד לא עובד.

קשה מאוד למכור לאנשים כשאתה אומר שזה מקצוע צדדי שלך, וקשה מאוד לעשות עבודה טובה כשאתה עושה את זה במקביל לעבודה אחרת ואתה לא זמין לענות לבנקים שמתקשרים רק בטלפון קווי שאתה לא יכול לחזור אליו.

לדעתי הדרך הכי טובה להתחיל אם אתה רוצה לעשות את זה במקביל למשרה אחרת היא לשתף פעולה עם יועץ אחר, לתת לו להתנהל מול הבנקים, להתעסק רק בשיווק, מכירות וייעוץ ללקוח, וגם להיעזר ביועץ שיעבוד איתך במקרים מורכבים שלא תדע לפתור. זה ידרוש ממך לקחת מחיר מלא אחרת לא תוכל להשאיר מספיק רווח לשניכם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2026 15:45
אני לקחתי יועץ בזמנו למשכנתא. אין לי מושג אם בכלל היה לו אתר וגם אם היה זה לא ממש מעניין אותי. לקחתי אותו לפי המלצה. גם שאר החברים שלקחו יועץ משכנא פעלו ככה. אז נראה לי שווה להשקיע יותר בלבנות לתת רשת ממליצים מעולים יותר מאשר להשקיע בפירסום ברשת.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2026 15:51
לגבי נישה אני לא בטוחה שזה מחוייב - במקרה שלנו ניסיתי ללמוד את הנושא וראיתי שאני לא מצליחה להתעמק בזה כמו שצריך בזמן הקצר שהיה לנו ויחד עם שאר טרדות החיים. לא היה מעוניין להתעסק בזה בכלל אז לקחנו יועץ. וכמונו יש עוד רבים. והיו לנו משכורות סבבה והכל היה טוב, פשוט לפעמים יש גבול כמה כדורים בן אדם מסוגל להחזיק באויר בו זמנית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2026 17:20
זה מעולה אבל בשביל לקבל לקוחות חוזרים צריך שיהיו לקוחות ראשונים, ובשביל זה צריך שיווק כלשהו, לא בהכרח אתר.

לא ראיתי שפותש הזכיר את זה אבל יש יתרון ענק להתמחות בנישה בתחום, כי יש נישות שמעט מאוד יועצים מבינים בהם, כמו למשל:

יהודה ושומרון - יש שם מלא סוגי רישום כמו טאבו ירדני, בר רשות ועוד.

קיבוצים ללא שיוך

משכנתא לגיל השלישי

וגם נישות יותר נפוצות שיש בהן הרבה יועצים אבל עדיין דורשים התמחות:

משכנתא לבנייה ושיפוצים

חרדים

מסורבים

כמובן שיש כאלו כמוכם שיכלו להסתדר לבד וכו אבל כשיש תחום התמחות ייחודי זה עוזר מאוד בשוק שיש בו אלפי יועצים.