🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2026 14:44
לפני שנה לקחתי משכנתא באופן עצמאי.
למדתי את התחום לבד באינטרנט, קראתי, חקרתי ובסוף הגעתי להלוואה מעולה.
מאז אני מוצא את עצמי מתעניין מאוד בעולם המשכנתאות, מייעץ לחברים ולבני משפחה ומביא גם תובנות יפות.
לאחרונה חשבתי על פתיחת עסק צדדי לייעוץ משכנתאות, משהו בעל נפח נמוך- נגיד תיק בחודש. להיות במסגרת של עוסק פטור.
קצת עלי-
שכיר, מרוויח כ 20K ברוטו בחודש.
מגיע מעולמות הפיתוח והניתוח.
כמה שאלות כדי להבין אם אני בעיוון-
1. האם ניתן לפתוח עוסק פטור תחת הנתונים שרשמתי?
2. מה עלות פתיחת עסק כנ"ל- בניית אתר, פתיחת תיק במס הכנסה, רכישת תוכנה כזו או אחרת.
3. מה העלות השוטפת של עסק כזה- פרסום, תחזוק אתר, אגרות
4. האם לדעתכם רלוונטי להיות יועץ משכנתאות בהיקפים שתיארתי? תיק אחד פעם בחודש? הרי אחד היתרונות של יועץ זה כמויות התיקים איתם הוא מגיע לבנק (חייב לציין שלא הרגשתי שזה מכשול כשלקחתי משכנצא באופן עצמאי)
5. אנשים שבתחום- אם אני עובר את המבחן של האיגוד די בקלות, האם לדעתכם רלוונטי לקחת קורס ייעוץ משכנתא? זה יכול לתת לי ערך מוסף כלשהו? אם כן, יש אחד שהוא מומלץ
אשמח לשמוע כל תובנה מכם
@אייל ריטברג - אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא.
למדתי את התחום לבד באינטרנט, קראתי, חקרתי ובסוף הגעתי להלוואה מעולה.
מאז אני מוצא את עצמי מתעניין מאוד בעולם המשכנתאות, מייעץ לחברים ולבני משפחה ומביא גם תובנות יפות.
לאחרונה חשבתי על פתיחת עסק צדדי לייעוץ משכנתאות, משהו בעל נפח נמוך- נגיד תיק בחודש. להיות במסגרת של עוסק פטור.
קצת עלי-
שכיר, מרוויח כ 20K ברוטו בחודש.
מגיע מעולמות הפיתוח והניתוח.
כמה שאלות כדי להבין אם אני בעיוון-
1. האם ניתן לפתוח עוסק פטור תחת הנתונים שרשמתי?
2. מה עלות פתיחת עסק כנ"ל- בניית אתר, פתיחת תיק במס הכנסה, רכישת תוכנה כזו או אחרת.
3. מה העלות השוטפת של עסק כזה- פרסום, תחזוק אתר, אגרות
4. האם לדעתכם רלוונטי להיות יועץ משכנתאות בהיקפים שתיארתי? תיק אחד פעם בחודש? הרי אחד היתרונות של יועץ זה כמויות התיקים איתם הוא מגיע לבנק (חייב לציין שלא הרגשתי שזה מכשול כשלקחתי משכנצא באופן עצמאי)
5. אנשים שבתחום- אם אני עובר את המבחן של האיגוד די בקלות, האם לדעתכם רלוונטי לקחת קורס ייעוץ משכנתא? זה יכול לתת לי ערך מוסף כלשהו? אם כן, יש אחד שהוא מומלץ
אשמח לשמוע כל תובנה מכם
@אייל ריטברג - אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא.