⬅ חזרה לאינדקס

Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן

🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2026 23:26
היי חברים,

אשמח לעזרה לגבי התלבטות קלאסית ואגש ישר למספרים.

הנכס: דירת מחיר למשתכן (עדיין לא סגורים אם למגורים או להשקעה). צריך להשלים סכום של כ-800 אלף ש"ח, שמהווה בערך חצי מעלות הדירה.

הדילמה: האם לקחת משכנתא על ה-800K, או לשלם מההון העצמי שיושב כרגע פה:

קופת גמל להשקעה: כ-350K ש"ח (קרן היסטורית של 210K, מסלול S&P 500, דמי ניהול 0.4%).

קרן השתלמות: כ-310K ש"ח (מסלול S&P 500, ד"נ 0.4%).

תיק ממוסה: יש סכום שמספיק להכל, אבל עם רווחי הון יחסית מכובדים (כמה? אין לי מושג) הרוב המוחלט יושב בנייר אחד שנקנה בשכבות לאורך שנים, ואני ממש לא רוצה להתחיל להעביר עכשיו תיק לאינטראקטיב רק בשביל למכור בשכבות כדי לייעל מס.

המשכנתא?:

יכולת החזר: יכולים לעמוד בכ-10,000 ש"ח בחודש (לפחות עד שה-AI יחליף אותנו).

תמהיל: נוטה ל-2/3 פריים ו-1/3 קל"צ (שליש קל"צ זה חובה?).

אני מהמר שהפריים ירד, אפשר לפרוע תמיד ללא קנסות/עמלות היוון, ובעיקר זו משכנתא שקל לי להבין. פחות חלקים נעים ובלי הפתעות של הצמדות למדד.

אשמח לדעתכם:

האם הייתם מנזילים משהו מההון העצמי (כמו הגמל להשקעה) או לוקחים הכל במשכנתא ונותנים לכסף להמשיך לעבוד?

לכמה זמן הייתם פורסים את המשכנתא?

האם התמהיל הגיוני בסביבה הנוכחית? פתוח לגמרי להצעות.

כיוון אחר לגמרי?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 00:20
1] בעיקרון ממש לא!!! למה שהתיק לא יתפח? אא"כ השכירות או התזרים שלך לא מאפשרים

2]זה שאלה כמה התזרים או השכירות{כנ"ל} מול ההחזרים שלך וכן מה המטרה בדירה מגורים/השקעה עבור עליית ערך/ השקעה עבור הכנסה= אבל בכל אופן מעל 18/20 לא ממליץ ואם לא אפשרי 25 שנה מקסימום לא ל 30 שנה!!! כי לא חוסכים הרבה בהחזר החודשי והשפעת הריבית על המשך התקופה הוא גדול....

3]שליש קל"ץ חובה והתמהיל כדאי לפחות 1/3 מל"ץ ויהיו כאלה שיאמרו 2/3 מל"ץ {עדיין הריבית במבט היסטורי זולה}

הימור כמו של רבים מל"ץ לא שונה בהרבה בפרט אם משתנה כל 2.5 שנים אבל צריך עירנות בשני המסלולים

כיוון= למה שאתה מתחבר ומאמין ויכולת להתעסק לטווח ארוך

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 01:21
בכמה להערכתך ישתנה ההחזר החודשי בין 2/3 מלץ לפריים?
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 01:45
כל השאלות שלך זהות לכל שאר הפוסטים בנושא. תבחר במה שיעשה לך יותר שכל פסיכולוגית או שאתה מאמין שיתן יותר תשואה לאורך הזמן שאתה רוצה את הכסף. (המשכנתא מול תשואת שוק ההון מינוס עמלות ומיסים)

מבחינה כלכלית תזרימית נשמע ששניהם יעבדו לך בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 07:41
ההצעה היחידה שלי היא לשבור לקצת יותר מסלולים, ככה שבעתיד תוכל להחזיר יותר בקלות 10% מהקרן (של כל אחד מהמסלולים)
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 09:51
חובה שליש קבועה צמודה או לא, אבל בגלל שאתה מתכנן לקחת 50 אחוז מימון, אתה יכול לקחת 75 אחוז ולהחזיר מיד את הקבועה ולהשאר בלי קבועה, לא בטוח אם זה טוב או לא אבל אפשרי.

1. לא הייתי מנזיל כלום, והייתי לוקח יותר מ800 אלף, כדי שהכסף ישאר לעבוד.

2. 15-20 שנה, קובעה ל15 השאר ל20, פשוט ההבדל בין 20 ל30 בהחזר החודשי הוא יחסית נמוך וההחזר הכולל יור משמעותית כאשר יורדים מ30 ל20.

3. לא, אפשר להשיג ריביות יותר טובות במלצ לשנתיים~ או במקמ (מלצ שנה), לעומת פריים, וגם תנודתיות יותר נמוכה, ובמקמ אין עמלת פרעון, ובמלצ קצר היא נמוכה או אפס בנק השינוי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 12:46
כרגע המל"ץ נמוך יותר

מה יהא =הנבואה ניתנה לשוטים

מה שלא תעשה יתברר כשווה או פחות... עכשיו אי אפשר לדעת כלום !

לכן מפזרים מסלולים
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 13:27
אהלן,

אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות

א. כמובן שלא הייתי נוגע בשום מצב בקרן השתלמות

ב. יש מסלולים טובים יותר מהתמהיל שבחרת. הלוואת הפריים היא הלוואה תנודתית מאוד ובריבית גבוהה יותר מאפשרויות אחרות. אם אתה חושש מחלקים "נעים" אז הלוואת הפריים (שמתעדכנת 8 פעמים בשנה) אינה מתאימה לך.

ג. אני חובב של משכנתאות ארוכות. לאור הרווחים המשמעותיים שיש לך, אני מסיק שאתה משקיע באפיקים עתירי סיכון ותשואה. לפיכך - אני מאמין שזה עשוי להיות גם כיוון נכון עבורך.

ד. חשוב שתדע - בהתבסס על הרגולציה הנוכחית - כסף שאתה שם בדירה - אתה לא יכול לחלץ החוצה / או אם אתה יכול [עבור מספר מצומצם מאוד של נסיבות] אתה צריך לעבור מדורי גהנום של הבנק [לקחת משכנתא] בריבית גרועה [הלוואה לכל מטרה]

אני ממליץ לך:

1. למה לחשוב על פרעונות? המדינה נתנה לך דירה במדינת ישראל ב 100-200 אש"ח הון עצמי. תרכוש את הדירה הזו ב100-200 אש"ח (אתה עוד יכול לנסות לקבל בחזרה את הכסף ששילמת לקבלן), ותרכז את ההון שלך ברכישת דירה אחרת נוספת.

לעניות דעתי:

יש לך יכולת הון והחזר מצוינת - אתה צריך לשאול את עצמך האם הרווח הנפשי (שלא ניתן להתעלם ממנו) בחיים ללא משכנתא שווה את האובדן הכספי, אובדן הרווחים, אובדן הגמישות לעסקאות נוספות.

בהצלחה,

אייל מפינוויז
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 13:49
יש יתרון בלהחזיר מסלול קטן בשלמותו לעומת להחזיר חלק ממסלול יותר גדול?

אני יכול להחזיר את את הקבועה בלי עמלת פירעון כל עוד לא היה שינוי בריבית, זה נכון?

אחלה, באמת ראיתי שהחסר החודשי לא משתנה כמעט בהבדל שבין 30 ל 20 שנה

אם המלצ נמוך יותר זה לא בעצם אומר שבנק צופה הורדת ריבית?

אין לי תכנון כזה בכלל בכלל

אבל אני מבין שהיתרון זה בעיקר הגמישות

בנתיים לקחת משכנתא זה באמת הכיוון שאני נוטה אליו
🕒 פורסם בתאריך: 31/03/2026 14:34
המינימום הוא 10% ממסלול, אז מסלולים יותר קטנים נותנים לך יותר גמישות בנושא.

ההשוואה היא בין הנמוכה מבין הריבית שלך והריבית שהיה אפשר לקחת בזמן שלקחת מכשנתא בממוצע, לריבית הממוצעת היום להלוואות עם אותה יתרה כמו שלך, אם תעשה את זה מיד אז לא תהיה עמלה כי לא יספיקו להיות שינויים.

ייתכן, אבל אתה לא יכול להניח רציונאליות מלאה, לבנק יש עוד שיקולים והוא בסוף גם מנהל תיק חוב וצריך פיזור מסוים, וגם אם תהיה ירידה היא צריכה להיות מספיק גדולה כדי להצדיק תשלום יותר גבוה היום.

מדייק, יכול עד 50% אבל בריביות של כל מטרה(יקר) כמו שאייל כתב.

ויכול במשכנתא לשיפוץ גם עד 50% ולא יותר מ500א בפעם אחת, שזה דורש ממך לעשות כל מיני דברים מפוקפקים שלדעתי עדיף לא לעשות אלא אם ממש צריך, ולשלם הרבה ליועץ שידאג לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 07:49
מה דעתכם על הקדמת תשלומים?

הקבלן מאפשר זאת

האם כשמקדימים את התשלומים משלמים גם את התשלום האחרון?
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 08:20
אל תשלם את התשלום האחרון לפני מסירה לשביעות רצונך.

אתה יכול להקדים תשלומים אם אתה חושש מעליית מדד תשומות הבנייה. אולי תוכל לקבל הטבה מהקבלן. זה יותר רלוונטי לפני חתימת החוזה איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 08:45
אין שום הטבה, בעיקר בשביל לחסוך את המדד

אם היה מדובר בכסף שצריך למשוך מהשקעה קיימת כנראה הייתי מוותר כי - תשואה אלטרנטיבת

אבל מכיוון שמדובר במשכנתא אני, ככל הנראה, לא אשקיע את ההפרש והוא סתם יהיה בעוש, ומכאן ההתלבטות
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 10:23
למה להקדים תשלומים לקבלן? אתה לוקח על עצמך סיכון נוסף, למקרה שבו הקבלן נקלע לקשיים כלכליים או פושט רגל.

לעניין חיסכון/סיכון עליית מדד תשומות הבנייה, אתה יכול לצמצמם אותו, באמצעות השקעת הכסף בקרן כספית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 12:50
זה סיכון שקיים גם במחיר למשתכן?
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 15:30
מניח שכן, מכיר לפחות אחד שנאלץ למכור את הפרויקט לקבלן אחר, אמנם לפני שהתחיל בנייה
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 16:26
זה סיכון קטן אם הקבלן פועל לפי חוק ומוציא לך ערבות בנקאית. רובם הגדול עושה את זה, אפשר לבדוק מה קרה בתשלומים הקודמים. אפשר גם להקדים תשלומים לא במכה אחת.

אני חושב שאם הקבלן לא נותן כלום על הקדמה אז לא הייתי מקדים, בשביל שיהיה לחוץ לעשות עבודה טובה ובזמן. לקוח אחד זה לא לחץ דרמטי בפרויקט עם הרבה דירות אבל זה עדיין משהו. כמובן משקיע את הכסף בינתיים בקרן כספית ו/או בצמוד מדד קצר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 18:28
העניין הוא שזה לא שיש לי את הכסף, או שאתה מדבר על להשקיע את הדלתא שבין התשלום המלא של המשכנתא לחלקי?
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2026 19:54
אם אין לך את הכסף, מתוך איזה מקור תכננת להקדים תשלומים לקבלן?
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2026 00:15
משכנתא
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2026 10:21
1. אם הייתי דופק לך בדלת ומציע לך הלוואה בתנאים דומים למשכנתא בשביל להשקיע בשוק ההון, היית לוקח אותה? אם כן, קח משכנתא. אם לא, תפדה קרנות.

2. הכי קצר שאפשר שלא חונק
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2026 10:24
לא, אבל כאמור יש כבר ריווחי הון שצריך לקחת בחשבון
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2026 13:39
התחלתי לקבל הצעות למשכנתא ואני מנסה להבין מה התמהיל הנכון ואיזה מסלול מתאים לשמש כמסלול פיתוי.

בהתחלה בדקתי תמהיל בסיסי של שליש קל״צ ל־15 שנה, שליש משתנה לא צמודה ל־20 שנה ושליש פריים ל־20 שנה.

בהמשך עלתה לי מחשבה אחרת. הריביות במסלול המשתנה נמוכות יותר, ואחרי סימולציות שביצעתי נראה שבסביבה של ריבית משתנה הוא עדיף על פריים ברוב המקרים. לכן חשבתי להגדיל את החלק במסלול הזה, ואת היתרה לקחת בפריים ל־30 שנה עם ריבית גבוהה יותר, כדי לפרוע אותו מיד.

מצד שני עולה שאלה אם עדיף דווקא לפרוע את הקל״צ.

יש לנו יכולת החזר גבוהה, כרגע, וחשוב לנו לשמור על גמישות לפרוע מסלולים מוקדם בעתיד.

אשמח לשמוע מה דעתכם ואיך הייתם ממליצים לבנות את התמהיל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2026 21:57
קיבלתי הצעה ראשונית מאחד הבנקים, בתכתבות עם בנקים נוספים הם אמרו שהם לא יכולים לשפר

מדובר על פחות מ 50% משווי הבית, אין בעיה של החזר

כל המסלולים ל 20 שנה

קל"צ - 280K ריבית 4.5

משתנה כל שנתיים - 280K ריבית 4.54 (עוגן + 0.81)

פריים - 280K ריבית 4.73 (פריים - 0.77)

מדובר בריביות נומינליות האם כשאני משווה להתמהילים של אחרים צריך לקחת בחשבות ריבית מתואמת?

האם יש איך לשפר? הגיוני שההצעה הראשונית של הבנק תהיה טובה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2026 16:57
1. לשאול את הבנק אם יש שינוי קטן בתמהיל שיאפשר להם לשפר לך את הריביות.

2. לשלוח לכל הבנקים ולבקש לשפר. כתבת ששלחת לבנקים נוספים - האם לכולם?

3. לשאול יועץ משכנתא אם הוא יכול להשיג תנאים טובים יותר על אותו תמהיל.

4. לשלב זכאות משכנתא אם מגיע לך - לבדוק איך זה ישפיע על הריביות

5. לחכות להחלטת ריבית הקרובה ולקוות שהריבית תרד מעבר לצפי (כלומר לפחות 0.25%)

אתה על מדרגת מימון של 45% או 45-60%?

יכול לבדוק איתם אם שינוי ל-45% ישפר לך את התנאים

נומינליות
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 16:34
אז עכשיו כשהריבית ירדה, לבקש מהבנקים עדכון של ההצעות שלהם?
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2026 16:38
להבנתי היתרון של הזכאות זה בשביל העמלות פרעון, זה נכון?

יש לנו זכאות אבל לא סכום משמעותי
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 08:27
קיבלתי הצעה נוספת מספר ימים לפני ההורדות ריבית (אני מניח שההורדה כבר הייתה מתומחרת לפי הקלץ)

קבוע לא צמוד 4.35

משתנה כל שנתיים לא צמוד ריבית בסיס 3.72 + 0.83

פריים 0.75-

מה אתם אומרים?

האם ההורדה משפיעה גם על הריבית בסיס במשתנה?

עוד דברים שכדאי לדעת?
🕒 פורסם בתאריך: 26/05/2026 08:31
זה טוב ולא ישירות.