🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2026 23:26
היי חברים,
אשמח לעזרה לגבי התלבטות קלאסית ואגש ישר למספרים.
הנכס: דירת מחיר למשתכן (עדיין לא סגורים אם למגורים או להשקעה). צריך להשלים סכום של כ-800 אלף ש"ח, שמהווה בערך חצי מעלות הדירה.
הדילמה: האם לקחת משכנתא על ה-800K, או לשלם מההון העצמי שיושב כרגע פה:
קופת גמל להשקעה: כ-350K ש"ח (קרן היסטורית של 210K, מסלול S&P 500, דמי ניהול 0.4%).
קרן השתלמות: כ-310K ש"ח (מסלול S&P 500, ד"נ 0.4%).
תיק ממוסה: יש סכום שמספיק להכל, אבל עם רווחי הון יחסית מכובדים (כמה? אין לי מושג) הרוב המוחלט יושב בנייר אחד שנקנה בשכבות לאורך שנים, ואני ממש לא רוצה להתחיל להעביר עכשיו תיק לאינטראקטיב רק בשביל למכור בשכבות כדי לייעל מס.
המשכנתא?:
יכולת החזר: יכולים לעמוד בכ-10,000 ש"ח בחודש (לפחות עד שה-AI יחליף אותנו).
תמהיל: נוטה ל-2/3 פריים ו-1/3 קל"צ (שליש קל"צ זה חובה?).
אני מהמר שהפריים ירד, אפשר לפרוע תמיד ללא קנסות/עמלות היוון, ובעיקר זו משכנתא שקל לי להבין. פחות חלקים נעים ובלי הפתעות של הצמדות למדד.
אשמח לדעתכם:
האם הייתם מנזילים משהו מההון העצמי (כמו הגמל להשקעה) או לוקחים הכל במשכנתא ונותנים לכסף להמשיך לעבוד?
לכמה זמן הייתם פורסים את המשכנתא?
האם התמהיל הגיוני בסביבה הנוכחית? פתוח לגמרי להצעות.
כיוון אחר לגמרי?
תודה!
אשמח לעזרה לגבי התלבטות קלאסית ואגש ישר למספרים.
הנכס: דירת מחיר למשתכן (עדיין לא סגורים אם למגורים או להשקעה). צריך להשלים סכום של כ-800 אלף ש"ח, שמהווה בערך חצי מעלות הדירה.
הדילמה: האם לקחת משכנתא על ה-800K, או לשלם מההון העצמי שיושב כרגע פה:
קופת גמל להשקעה: כ-350K ש"ח (קרן היסטורית של 210K, מסלול S&P 500, דמי ניהול 0.4%).
קרן השתלמות: כ-310K ש"ח (מסלול S&P 500, ד"נ 0.4%).
תיק ממוסה: יש סכום שמספיק להכל, אבל עם רווחי הון יחסית מכובדים (כמה? אין לי מושג) הרוב המוחלט יושב בנייר אחד שנקנה בשכבות לאורך שנים, ואני ממש לא רוצה להתחיל להעביר עכשיו תיק לאינטראקטיב רק בשביל למכור בשכבות כדי לייעל מס.
המשכנתא?:
יכולת החזר: יכולים לעמוד בכ-10,000 ש"ח בחודש (לפחות עד שה-AI יחליף אותנו).
תמהיל: נוטה ל-2/3 פריים ו-1/3 קל"צ (שליש קל"צ זה חובה?).
אני מהמר שהפריים ירד, אפשר לפרוע תמיד ללא קנסות/עמלות היוון, ובעיקר זו משכנתא שקל לי להבין. פחות חלקים נעים ובלי הפתעות של הצמדות למדד.
אשמח לדעתכם:
האם הייתם מנזילים משהו מההון העצמי (כמו הגמל להשקעה) או לוקחים הכל במשכנתא ונותנים לכסף להמשיך לעבוד?
לכמה זמן הייתם פורסים את המשכנתא?
האם התמהיל הגיוני בסביבה הנוכחית? פתוח לגמרי להצעות.
כיוון אחר לגמרי?
תודה!