⬅ חזרה לאינדקס

הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א?

🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2026 18:42
בניין, כ 40 שנה, תקין. רח' אחד העם פ"ת.

דיירת מתחננת לדיירים, באמצעות מכתבים, שיירדו מהכוונה להוסיף ממדי"ם "או משהוא כזה" כלשונה, בתשלום כי היא ואמה בת ה 94 עניות, ולא תוכלנה לקחת הלוואות.

אין לי מידע נוסף כי אני בנתק מהדיירים והוועד, המוכר לי מזה 30 שנה, מסתיר.

בעבר ניסה הוועד לעשות תמ"א 38. האם יש תקדים לכך? האם 2 אנשי וועד יכולים להחליט? זוהי תמ"א במסווה.

מה הרוב הדרוש, 60% כמו לתמ"א? כנראה לא תהיה תוספת קומות כי אנחנו משלמים.

אני מתנגד. האם בוצעו כאלה בארץ, איפה ואיך להשיג מידע. מגדל פיזה, צר וכבד, של 4 ממדי"ם + קומת כניסה, צריך בסיס רחב, עמודים גם בצדדים רחוקים. צריך חפירה, האם תפגע בבניין?

האם יש גבול לגודל פרוייקט שוועד יכול להחליט עליו?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 06:00
גם אצלנו מנסים להרים משהו כזה ולפי הצוות לא ניתן להכריח אף דייר לשלם עבור הפרויקט (גם אם זה הצבעה של 99% מהדיירים)

הפרויקט מתנהל ע"י הועד

בהינתן שיש רוב להחלטה הועד יכול לקדם את הפרויקט (נדרשת עבודה מול הרשות המקומית להיתר וכו..)

לא יודע מה ההגדרה של רוב אצלך, כיוון שמבוצע שימוש ברכוש המשותף (חצר וכו... ) כנראה שתיק הבית המשותף מגדיר כיצד מתחלק הרכוש המשותף ומה נדרש כדי להשתמש בו.

אין קשר לתמ"א זה תהליך שהדיירים מבצעים לעצמם, בדומה להחלטה על שיפוץ בבניין.

עמוד הממדים חייב להיות רציף גם אם דייר מסוים בוחר לא להשתתף, ולכן העמוד עצמו נבנה לכל הקומות.

כל הגמרים הרללונטים לדייר לא מבוצעים ורק יציקת הבטון מבוצעת. (העלות הייחסית שלו מתחלקת בין שאר הדיירים)

לרוב, התהליך מבוצע בליווי עו"ד שמגדיר אם בעתיד הדייר כן ירצה להשמיש את הממ"ד מה תיהיה העלות שלו וכיצד יחזיר את הכסף לשאר הדיירים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 06:33
קודם כל, ראשית, תודה רבה על התגובה, זה כוון. סליחה על הטרחנות, אני לא בעל אמצעים (וגם לא בעל) בן 66.

אני מניח שאני לא בין הדירות שהעמוד משרת (אם כי איני בטוח), רק הדיירים בצד הממ"ד משלמים? אני בקומה אחרונה, אפשר לבנות רק עד קומה מתחתי?

גם אם אני באמצע העמוד, לא אשלם ולא אוכל להשתמש? יופי, אבל איך יימנע השימוש, הרי לממ"ד יש פתח ביציקה, והיא תבוצע כדי לאפשר שמוש עתידי, רק בלי הדלת?

אין כאן כוונה לרמות, אני רוצה לדעת בוודאות שאפשר למנוע או לעקוב אחרי השימוש שלי ואז אהיה שקט
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 06:56
לרוב תיק בית משותף גם זמין לצפייה באינטרנט (תמורת תשלום קטן, בדומה להוצאת נסח טאבו)

אופן הבנייה, החיבור לכל דירה וכו... הם ספציפית לכל פרויקט

לרוב יש חוזה בין הדיירים לבין עצמם המסדיר את הזכויות, עלויות וכו לשימוש בממ"ד

כאמור כל פרויקט הוא שונה אבל אם לא שילמת על הממ"ד, החדר "הנוסף" כנראה לא נרשם עליך בטאבו ומוגדר רכוש משותף.

במידה ואותו דייר כן עושה בו שימוש, שאר הדיירים ידעו מזה (צריך לשפץ, להכניס תשתית חשמל ועוד פעילויות רועשות אחרות) ואז הדיירים האחרים יכולים לתבוע אותו בפני המפקח / מפקחת על המקרקעין כמו כל שימוש חורג אחר ברכוש המשותף.

אם יש חוסר אימון מוחלט בין יוזמי הפרוייקט והדייר הם יכולים לבקש מהקבלן גם לסתום את הדלת עם בלוקים וכו...
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 10:42
אם אתה בקומה אחרונה אז לא יגיעו לקומה שלך פשוט, אם מישהו בקומה 2 למשל לא ירצה ובקומה 3 כן, אז יבנו רק את עמודי הממד, בלי הקירות אז הוא יוכל לצאת לשם בעקרון, אבל זה לא יהיה ממד, וסביר שיקבל תביעה מהשכנים אם יעשה מהחדר הזה מרפסת או משהו.

מציע לך לחשוב על הנושא שוב, אתה יכול לקבל מימון מהבנק בשביל הדבר הזה, נגיד יעלה לך 200 אלף זה החזר חודשי של ~1100 בחודש, ואם יש לך חלק מהסכום אז תוכל לקחת מימון רק על החלק, תחשוב אם זה שווה לך כדי לקבל חדר נוסף שהוא ממד בבית, וזה גם כמובן יעלה את ערך הדירה, לא יודע אם ביותר או פחות מעלות הממד זה כבר תלוי בשוק, במחיר שתסגרו ובטיב הביצוע, אבל אפשר להגיד שסביר מאוד שיעלה את שווי הדירה בעלות הפרויקט וטיפה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 14:07
שאלה/טענה טכנית: איך מחברים ממדי"ם לקומה קיימת - בטון נדבק לבטון וזהו? אם קודחים בשביל זיון, עדיין זה לא כמו רצפה עם ממ"ד מראש, ששם הזיון רציף

מגדל ממדי"ם כזה לא יציב, בהדף עלול לקרוס לתוך הבניין או לגרור אותו.

איפה בארץ עשו לפחות 3 ממדי"ם לגובה, בהצמדה לקיים? מי מעז לתכנן ולאשר כזו שטות

מה עומק החפירה, יותר מאשר לבניין המקורי כי הם כבדים יותר. יזיק

ואם, כמו שבקומה 2 לא רוצה ומקבל רק עמודים - הצחתם אותי, זה ממ"ד, על עמודים? אני מעדיף לרדת

הקלת עלי מאוד, תן כתובת ואני שולח מתנה - במקרה גרוע, באפשרותי, אתה, משתמש בכיר, אומר שאפטר מהעניין כי אסרב ויגיעו עד מתחתי, יופי
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 15:02
בשמחה, ויותר סביר, שזה פשוט לא יצא אל הפועל, כמו רוב הפרויקטים בסגנון.

תכתוב בפורום בנייה בפייסבוק תקבל יותר תשובות.

יש כאלו, הכי נפוץ זה בפרויקטים של תמא חיזוק. (תמא 38.1)

איני מהתחום אבל אני לא בטוח שקיומו של עוד ממד מתחת לממד שלך משנה הרבה לעומת מצב בו יש רק עמודים. אתה יכול לבדוק את זה עם בעל מקצוע, אבל אתה גם ככה לא רוצה חלק בפרויקט אז זה לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 15:59
הרבה בנייני תמא 38, גם ל 8 קומות ואולי יותר.

בכל מקרה שאלת הרבה שאלות / הערות שלדעתי אפשר לסכם אותם בדרישה שלך שיהיה מהנדס מלווה לפרוייקט שייודא שפועלים לפי הנחיות הבינוי של פיקוד העורף. דרישה סטנדרטית ואף הכרחית לפי החוק.

אגב, ממד מעל עמודים הוא תקני אם בונים אותו לפי התקן. יש לכך תקן ייעודי, ויש ממדים כאלו בארץ, כולל בבתים פרטיים שהעדיפו את הממד לא בקומת הקרקע.

אגב 2, תמא 38 מחזק את הבניין ומגן עליו מפני רעידת אדמה. ההפך מתחושת הבטן (הטבעית) שלך
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 16:11
כן אבל מזה דאגתי, כי תמ"א מכריחים אותי. משתמש אחר הזכיר תמ"א 38.2 לחיזוק, אני מניח שזוהיא תמ"א אחרת

בכל מקרה במצבי וביחסים הקלוקלים עם הדיירים איני רוצה קשר איתם ולא פרוייקטים

לא מכניסים ראש בריא (יחסית, כן...) למיטה חולה
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 18:08
תשקול במה כרוך למכור את הנכס אם אין לך עניין למנוע קריסה, להתמגן מטילים ו/או פשוט להעלות את הערך.

לא עצה, רק רעיון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 19:18
מקווה לעבור את הממ"ד בלי להיות מעורב. אח"כ, לתחום אחר, אני חושש שלא אוכל להוציא כסף מהארץ, כמו, שלמשל, קרה עם הורי בבואנו מרומניה לכאן. רק בגדים, ואפילו חיפשו עלינו שלא נתפור שטרות. וכשבאנו חטפנו:... רומני גנב. כשההפיכה המשטרית תתקדם, בהחלט ייתכן וזו לא רק דעתי.

למישהוא יש כוון איך ולאן להוציא הכסף לארופה, או, שפשוט, לקנות שם בית וזהוא
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 19:35
38/2 זה הריסה של בניין/שניים ובנייה של חדש במקומו.

38/1 חיזוק ותופסת ממדים, מרפסות דירות חדשות למעלה ולעיתים בקרקע שהולכות ליזם.

למה אח״כ? אתה רוצה להוציא את הכסף מהארץ תמכור את הדירה היום ותוציא את הכסף מהארץ, אין בעיה להוציא כסף מהארץ היום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 19:41
היום אין לי דרכון רומני בתוקף, ואני בכלל פלגמט בן 66. איני מתמצא בכסף (לא מעניין אותי התחום), לא בחוקים - בקיצור אוכל לשלטון
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 21:10
אני חושבת שמדובר פה בטרול
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2026 23:10
לא, אני לא טרול אני קרול. אבל אפסיק כאן. אני מודה מאוד למנהלי הפורום ולמגיבים, נרגעתי ביחס לממ"ד, קבלתי מידע זהב. באף פורום אחר (אין הרבה) לא קבלתי תגובות כלל, פרט לאחת בלבד. כל שאר הפורומים הם של עו"ד אינטרסנטים, שמוסרים קצת מידע כפתיון.

תודה רבה מקרב לב, אפנה שוב אם תהיינה התפתחויות, כל טוב
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 00:53
לפי המסמכים של פיקוד העורף אני רואה שיש צורך ב-70% לפחות מאורך הקירות במגדל הממ"דים שיירדו עד היסודות, כך שלא באמת אפשר להקים "ממ"ד על עמודים".
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2026 02:09
מעניין חאוד! איפה אתה רואה את זה, מה שם המסמך, האם הוא רק לקבלנים?

אתה כותב 70% מאורך הקירות, מתכוון ל 70% מהגובה? ומה הכוונה ב עד היסודות, יסודות הבניין? כנראה לא.

ז"א שהממ"ד צריך להיות 70%, קרוב ל 3/4 מגובהו, קבור באדמה?

הגיוני, אבל נאמר כאן שעושים גם יותר קומות, כנראה שיש תנאי נוסף, אולי הוא רוחב הבסיס, שהוא גדול אם עושים עמודים בכל הקף הבניין.

אני לא מאמין שמרמים, לא?.. כן?

אני יכול להשתמש בכך, אבל... אבוי, הם מתכוונים להקיף אותי בעמודים..!?

אני רואה הרבה מסמכים של פיקוד העורף בנושא ממ"ד, יכול לכוון אותי יותר או שאני מתחיל...