⬅ חזרה לאינדקס

איך אתם עונים ל "מה אתה עושה בחיים"? אחרי פרישה

🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 14:53
השאלה הזאת תמיד גורמת לי להתפתל ועדיין לא מצאתי תשובה שאני מרגיש בנוח איתה.

מצד אחד בא לי להגיד "אני פנסיונר". וכששואלים אז להרחיב "עבדתי וחסכתי והיום אני בן 30 ומתעסק בדברים שמעניינים אותי". אבל התשובה הזאת גורמת לאנשים:

א. לשנוא אותך

ב. לערעור כל אמונותיהם

ג. לקנא בך

ד. לחשוב שאתה מליונר ועשית אקזיט

ה. כל התשובות נכונות.

אז אני כל פעם עונה שקר לבן אחר שרק פותח דלת לעוד שאלות שאין מהן מפלט.

מעניין אותי לשמוע איך אתם מתמודדים עם זה...
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 15:01
חי ?

the lion doesn't care what the sheep think

בכל מקרה, עדיף שתסביר להם בקצרה איך להגיע לאותו המצב מאשר לחשוב שאתה חייב למישהו משהו (כמו דין וחשבון), הרי זאת מהותה של העצמאות גם לא להיות תלוי בדיעה של אנשים
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 15:03
כרגע מובטל.

השנאה תתחלף באמפטיה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 15:13
"עובד על סטארטאפ" גם נשמע טוב וחסר מחוייבות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 15:13
Truth is overated

תאמר שאתה בין עבודות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 16:23
תגיד שאתה עובד כ"יועץ" בתחום שעבדת בו בעבר , אף אחד לא יבין מה זה אומר :-)
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 16:42
למה לשקר?

מגיל 54 פרשתי וכולם הרימו גבה ואכן אמרו לי שאני בטלן, שזה לא מקובל ואכן הרגשתי שכל מה שנאמר ע״י פותח השרשור אמת.

אמרתי לכולם ״תקפצו לי, יש לי חיים ואל תתערבו״. עד היום אני בטלן [פנסיונר] וקוצר את פירות ההשקעות שלי והם עדיין קורעים ת׳תחת ועדיין משלמים משכנתא. קנאות וחוסר פירגון. אז אבדתי כמ חברים לא משמעותיים בחיי והשמיים לא נפלו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 16:53
תגיד שאתה בחופשה ללא הגבלה..
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 17:21
העובדה שהם עובדים ואתה לא, זו סיבה מצידם לנתק קשר ?
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 18:15
אני מאמין שהייתי מתייחס לדברים אחרים שאני עושה.

כותב ספר / עובד על פרויקטי קוד פתוח / מייעץ לארגונים על טכנולוגית בלוקצ׳יין (מוזמן להחליף אותם בדברים שאתה עושה, מאמין שאנחנו לא עושים את אותם הדברים :) )
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 18:27
קצת אגרסיבי.

ברגע שהפסקתי לחשוב שאני טוב יותר או פחות ממישהו אחר החיים שלי השתפרו פלאים.

אני לא אריה ושאר העולם לא כבשים. וגם לא ההפך.

אהבתי את הגישה.

השאלה הבאה כנראה תהיה "נו, ואפשר להתפרנס מזה?" (=

כנראה שאין תשובה מושלמת, ופשוט צריך להתאים את התשובה למי שאתה מדבר איתו...
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 19:12
כך עשיתי. כל פעם שלפתי תשובות מהמותן לפי המקום ומזג האוויר, אבל עכשיו יש לי בעיה כששואלים איך הולך ואני ממש לא זוכר למי אמרתי מה ולא יודע לענות אם זה איך הולך בחיפוש עבודה או איך הולך בעסקי הייעוץ או איך מתקדם הסטרטאפ החדש או הלימודים או השקעות נדל"ן, כך שלפעמים אני מהנהן ומגמגם משהו לא מחייב כמו " לא משהו..." ומיד מחליף נושא.

הכי קשה זה להיות מתואם עם אישתי שנפגשים בקבוצה כי יוצא שאני אומר משהו אחד לבעל והיא ממציאה חופשי משהו אחר לאשה...
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 19:23
למה לא לומר להם את האמת, שעבדת, חסכת, השקעת ויצאת לחופשי, ובכך לתת להם מוטיבציה לעשות אותו דבר?
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 19:31
בוא נקים מועדון פנסיונרים צעירים (מועדון השקעות כמובן), אז תוכל לענות שאתה מנהל מועדון משקיעים.

כמובן שכל חבר במועדון יהיה מנהל.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 19:32
כמובן שהתחלתי עם האמת הפשוטה אבל זה התקבל ממש ממש רע. האנשים, כולל המשפחה, לא מוכנים לקבל את העובדה שמישהו כך סתם מחליט יום אחד להפסיק לעבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 19:33
אני נהגתי להגיד שלקחתי הפסקה/מחפש את עצמי/ משבר גיל אמצע החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 19:41
מתה להגיע לשלב שבו זו הבעיה השלי :lol:

אני חושבת שאנשים בעיקר מעוניינים לדעת ממה אתה מתפרנס ולא מה אתה עושה ביום יום. למה לשקר ולא להגיד את האמת? אני משקיע.

אתה עדיין מתפרנס מההשקעות שלך כך שזה די האמת ואז אנשים גם לא שונאים אותך אלא לרוב מנסים לבקש טיפים ועצות איך להגיע לזה גם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2017 20:31
אצלנו זה כפול. גם בעלי הצטרף ל"פנסיה".

אף אחד לא הפסיק לאהוב אותנו בגלל זה. נראה לי שגם אף אחד לא מקנא בנו כי הם פשוט לא מבינים איך אפשר לא לעבוד ולא לעשות כלום (ועוד להיות תקועים ביחד בבית :) ).

לפעמים אנחנו אומרים שמחפשים להקים עסק או השקעה במשהו אבל לרוב אין צורך. רוב האנשים לא ממש מתעניינים באחרים באמת ומעדיפים להשמיע מאשר להקשיב. אל תיקח את זה כל-כך קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 01:05
עוד לא הגעתי לעצמאות כלכלית, אבל זכיתי לקבל תגובות דומות כשחשפתי טפח מכוונותיי בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 01:57
אין שום בעיה להיות טיפה אגרסיבי

אין קשר, אתה לא חושב שאתה יותר טוב, אנשים מצפים ממך להיות פחות טוב (לא מוצלח) ואתה ממש לא פחות טוב, אתה יותר טוב (בנושא הזה, לא בכל דבר), למרות שהפסקת לחשוב ככה, זה פשוט ככה ואת זה לא ניתן לשנות על ידי שקרים לבנים

מה שאתה עושה זה להנמיך את עצמך ולא ברור לי למה, אתה צריך להיות גאה בעובדה הזאת ולא משנה מה אחרים חושבים
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 02:56
לדעתי אתה צריך לחשוב שיווקית, להתמקד בטון דיבור בטוח ולומר שאתה עוסק בשיווק !
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 10:21
מה שאתה עושה בפועל זה משקיע. זה לא משנה אם אתה עושה את זה בנדלן וכל היום בשטח או אקטיבי ומסתובב בבורסה ובפגישות או פסיבי לחלוטין ונכנס לחשבון רק למשוך את הכסף פעם בחודש. אתה חי מהשקעות שלך אז אתה משקיע. אנשים ישנאו אותך גם אם אתה סתם מהנדס תוכנה, יושב כל היום במזגן, שותה קפה ומקבל בוחטות כי ככה הם רואים אותך והם מכניסים הרבה פחות יותר קשה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 10:56
תגיד שאתה איש עסקים/ יזם נדלן /עוסק במסחר בשוק ההון
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 10:58
תגיד שאתה איש עסקים/ יזם נדלן /עוסק במסחר בשוק ההון
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 11:23
במה הוא יותר טוב ?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 16:37
כפי שאמרתי, טוב = מוצלח

הוא הצליח במה שאחרים חושבים\טוענים שזה בלתי אפשרי

בגלל מעט המפרגנים להצלחה שלו הוא צריך להסתתר מאחורי האמת וזה פשוט לא נכון (לדעתי)
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 18:02
אם משהו קרה במציאות הוא אפשרי. יש שלא רואים בכך מטרה, יש שלא מוכנים לשלם את המחיר, יש שנהנים מאד מעבודתם וכו. העצמאים כלכלית אינם טובים בשום מובן מאחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 18:32
לא מבין איך זה משהו להתבייש בו, ולא להתגאות בו...
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 18:46
אתה סוטה מכל המסר שפותח השירשור ניסה להעביר

הוא זה שהצליח להשיג את המטרה שלו ולא משנה מה היא, אנשים אולי לא רוצים להיות כמוהו (עצמאי כלכלית) אבל הם מקנאים או שופטים כאשר הוא מספר את האמת

זה המשפט הכי נטול פירגון ששמעתי לאחרונה, אל תתן לקנאה לכתוב עבורך כמו אותם אנשים שמהם פות"ש מנסה להמנע
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 21:36
עצמאות עדיפה על חוסר עצמאות וזה לא משנה באיזה תחום.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 21:47
מסכים. זה לא הופך את מי שפרש בגיל 30 לטוב יותר מאחרים שלא עשו זאת, בפרט כשהוא עצמו חושב כך.

כפי שהוא כתב בצדק, החיים יפים יותר כשאתה לא עסוק בשאלה אם אתה טוב יותר או פחות מאחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 21:52
:) מצטער באמת. בפעם הבאה אראה באנשים שמטרותיהם בחיים שונות ממטרותיי כאנשים טובים ממני.

למסר הזה אני מסכים לגמרי. רצוי לא לשפוט אנשים שמספרים שמטרותיהם שונות משלך. אתה מסכים גם כן?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2017 22:43
לא יודע אם אני מסכים, זה לא עניין של שפיטה או לא, אני לא בא לחנך אף אחד ששואל אותי שאלה

אם אני לא מעוניין בדעתו של זר על ה"אמת" שלי אז אני גם לא מעוניין בדעתו על ה"שקר" שלי

בכל מקרה, @Alejandro , הבאים שיעשו לך פרצוף כשתספר להם מה אתה עושה או לא עושה, תספר להם על

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}

לא ממליץ כמובן :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2017 18:30
תמליץ, תמליץ. אולי זה מה שיחזיר את טבע לעניינים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2017 01:59
לא מנהל, VP.