⬅ חזרה לאינדקס

צורך בתיאום מס למי שעבד בשתי עבודות באותה שנה - אך לא בו זמנית

🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2017 22:40
היי,

אשמח לעצתכם -

השנה עברתי מקום עבודה (ליתר דיוק, הייתי עובד מיקור חוץ בחברה מסוימת ונקלטתי לאותה החברה, כך שבפועל נשארתי באותו המקום אבל החוזה נחתם מחדש מול החברה בה נקלטתי :) ).

המשכורת שלי כעת היא גבוהה ממה שהייתה קודם.

עם זאת, עבדתי בכל רגע נתון רק במקום אחד - סיימתי את התפקיד הראשון ב30.04 והתחלתי את השני ב01.05.

האם עלי לערוך תיאום מס?

קיבלתי עצות סותרות בנושא כשניסיתי לברר - מישהו בעבודה ציין שתיאום מס נדרש רק כשיש שתי עבודות בו זמנית, ושבכל מקרה אם היו מנכים לי כעת מס ביתר הייתי רואה ניכוי של 50% מהמשכורת.

לעומת זאת כששאלתי את חשבת השכר בחברה היא ציינה שכן, אבל כשאני נכנס לטופס המקוון באתר רשות המסים, אני נדרש לבחור "מספר מעבידים/משלמים" - האם עלי לבחור "2"?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 16:12
תצטרך להמתין עד תחילת שנה הבאה

אתה אמור לקבל טפסי 106 משני המעסיקים. תוכל אז לראות כמה מס נוכה לך. תוכל לחשב עפ המס השולי שלך, כמה מס אתה אמור לשלם. אם נוכה לך יותר משצריך, כדאי להגיש דוח.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 16:16
תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 19:41
"מישהו בעבודה ציין שתיאום מס נדרש רק כשיש שתי עבודות בו זמנית, ושבכל מקרה אם היו מנכים לי כעת מס ביתר הייתי רואה ניכוי של 50% מהמשכורת. "

לפי מיטב ידיעתי הוא צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 22:02
זה לא נכון, מניסיון.

עשויה להיות גם טעות במספר הנקודות.

בדוק אם מנכים יותר מדי, ואם כן*, תאם וכתוב שתי עבודות.

*אא"כ אתה מתכוון להגיש דו"ח, ואז השקולים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 23:26
אתם עושים סלט.

1. יש, תיאום מס, שאפשר להגיש כשעובדים אצל שני מעסיקים במקביל. בגדול, אם אתה יכול לספוג, עדיף שינקו לך 50% (מחזירים אח"כ)

2. בתום כל שנת מס, ועד 7 שנים אחורה, שכיר יכול לדרוש מרשות המסים לחשב מחדש את המס שהוא צריך לשלם בגין אותה שנה ולזכות אותך (או להפך). אם ההכנסה שלך השתנתה בצורה משמעותית במהלך שנה קלנדרית, כנראה גבו ממך מס לא נכון. יש לזה שם אחר שאיני זוכר כרגע. בכל מקרה, פעם בכמה שנים כדאי לעשות חשבון, ולראות אם שווה להגיש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2017 23:41
6 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 11:25
חשבת השכר צודקת. עקרונית, יש לערוך תיאום מס גם לעבודה אחת במהלך השנה במידה והתחלת העבודה היא באמצע השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 14:15
תודה לכולם.

שאלה נוספת - במידה ואני מחליט להיעזר ברואה חשבון כדי לבצע את תיאום המס (ועל הדרך לבדוק אם הגיע לי החזר גם על שנים קודמות במסגרת 6 השנים האפשריות) - למיטב הבנתי התשלום לרואה חשבון הוא הוצאה מוכרת למס שאני יכול לבקש לנכות מהמס שאני משלם באותה שנה? או שזה לא תופס לשכירים?

כמו כן - האם רואה החשבון יכול לסייע לי בתיאום המס או בהגשת דוח שנתי וקבלת החזר מס בלבד? (כדי שהייעוץ איתו ייחשב כהוצאה מוכרת כאמור) כלומר - האם כדאי לגשת לרו"ח השנה או שנה הבאה לאחר תום שנת המס הנוכחית?

ולבסוף - האם יש קריטריון מסוים שעל רואה החשבון הנל לעמוד בו כדי שאזכה בהחזר עבור הייעוץ איתו/תקרת שכר טרחה שעליה מחזירים? (במסגרת המס ששילמתי בפועל כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 14:35
אגב,אולי ממשהו מכם יכול לעשות לי קצת סדר -למה בכלל נוצר המצב של מס לא נכון במקרה הנל?

כלומר, הנה דוגמא:

נניח ועבדתי ב2 מקומות עבודה במשך השנה,כאשר בעבודה א עבדתי מינואר עד יוני והרווחתי 10 אלף שח לחודש ובעובדה ב עבדתי מיולי עד דצמבר והרווחתי 20 אלף שח לחודש. נניח שהמס השנתי שעלי לשלם הוא 10% מסך ההכנסות (אם נתעלם רגע ממדרגות המס ונקודות הזיכוי).

במקרה כזה עבודה א הניחה שאשתכר בסוף השנה 120 אלף שח ויהיה עלי לשלם 12 אלף שח מס - וניכתה ממני כל חודש 1000 שח מהמשכורת.

עבןדה ב הניחה שאשתכר בסוף השנה 240 אלף שח והמס צריך להיןת 24 אלף - וניכתה ממני כל חודש 2000 שח.

סך הכל ניכו ממני בדוגמא זו 18 אלף שח בשתי העבודות גם יחד והרווחתי במהלך השנה 180 אלף שח - כך ששילמתי בדיוק את המס הנכון למרות שלא עשיתי שום תיאום מס.

איפה אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 15:43
אתה מנכה מההכנסות, לא מהמס.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 15:46
כי לא נכון להתעלם ממדרגות המס. לעבודה השניה אין שום דרך לדעת כמה לנכות לך כי הם לא יודעים כמה הרווחת בתחילת השנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 18:02
כי הם עושים שיערוך חודשי, וחובת המס היא שנתית.

בגדול חבל לקחת רו"ח בשביל זה... הוא יקח מלא כסף על כלום עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2017 19:58
עם כל ההצפה בתחטם הסה, מוזר שאין שירות כזה בזול.