⬅ חזרה לאינדקס

שוטף פלוס

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 11:44
יש לי אשראי שכל החיובים הבינלאומיים מתבצעים ב שוטף פלוס 60.

זה פוגע בבעלי העסק, זה לא נח לי ובחברת האשראי אומרים לי שאין מה לעשות אי אפשר לבטל את זה.

מה ההגיו בזה? למי זה טוב ?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 11:45
בעיקר לאנשים שנוסעים מטעם העבודה, משלמים בכרטיס האשראי ואחר כך מקבלים החזר מהעבודה. כך החיוב יורד בתקווה אחרי שכבר נכנס להם ההחזר לחשבון הבנק והם לא צריכים לתת הלוואה למקום העבודה. אם זה לא נוח לך תוציא כרטיס אחר, ברובם אין את ההטבה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 11:49
אבל למה זה משנה לחברת האשראי ?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 12:10
רוב הסיכויים שזה איזה ביט במחשב שהם מתעצלים לשנות או שאין להם הרשאה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 13:31
לך יורד בשוטף+.

הם אמורים לראות את הסכום נכנס כרגיל.

"הלוואה" מחברת האשראי.

מי התלונן?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 15:26
אפשר לבטל את זה, אני ביטלתי את זה.

יש לי כרטיס הייטק זון.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 15:34
מסתבר שלא בכל כרטיס אפשר..

נאמר לי שאם אני ממש רוצה אני יכול להתקשר אחרי כל עסקה ולבקש שתרד מיד :\
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 15:50
מה גורם לך לחשוב שזה לא מתומחר?

מה רע באשראי בחינם?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 16:19
מדהים, ממש לפני זה חיפשתי בגוגל על זה כי גיליתי שזה דחוי בכמעט 4 חודשים ובלתי אפשרי לעקוב.. (הייטקזון) ואז אני נכנס להודעות חדשות בהמשקיעה וזה השרשור הראשון ברשימה.

מזכיר את הפרסומות שיודעות מה חיפשתי לאחרונה :)

הזוי שהם עושים דבר כזה בלי להזהיר. מישהו בעבודה שלי שהוא מאוד לא סולידי התלונן שבגלל השטות הזאת הוא נכנס למינוס כי הוא לא זכר חיובים שבאו לו אחרכך בחודש עמוס בקניות.

למה שמישהו ירצה דבר כזה..

מחר אני אנסה להעביר את החיוב ל2 בחודש הקרוב כמו החיוב הרגיל. או מיידי..
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 16:27
אני בדכ לא קונה הרבה בחול, זה בדכ ר- לנסיעות (עבודה, נופש)

ואז זה מאוד נוח לי, אצלי בחשבון בנק אני רואה את החיובים העתידיים ואין לי בעיה להבין מתי ירד החיוב ובכמה,

זה feature נוח שלא עולה לי כלום ולא מפריע
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 16:35
אבל מה היתרון?

אתה גולש בהמשקיעה אז אני מניח שיש לך סכום הרבה יותר גדול מההוצאות של חו"ל בבנק זמין. אז מה נותן לך העניין הזה? למה אתה קורה לזה נוח? אתה צריך 60 ימים או 90 ימים או מה שזה לא יהיה כדי להרוויח את הכסף בחזרה? כנראה שלא

אני עכשיו נכנסתי לחיוב האחרון שלי ואני רואה טיסה שעלתה לי 950 שקל ועוד כמה מPAYPAL. הלכתי לאקסל שלי וכתבתי את ההוצאות.

ואז הסתכלתי באיזה מקום אחר ברשימה ואני רואה שהטיסה שבאמת היתה לי החודש (ולא בחודש 6!!!) עלתה 1300 שקל בכלל. ושקניתי דברים אחרים בPAYPAL.

רק מסבך לי את החיים. לך תזכור מה קנית ב6 שקל בPAYPAL לפני 3-4 חודשים. לך תזכור אם הטיסה לפני 4 חודשים עלתה לך 950 או שהכניסו לך איזה חיוב קטן נוסף..

אני יודע שאפשר לנסות להבין את האתר שלהם ולקרוא במקום הנכון, אבל זה כמו תשלומים - לא נותן לי כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 16:47
לי נוח לך לא, it's a free country do what you like

אני לא מעוניין לחזות את ההוצאות שלי בחול ואז להשאיר כסף בעוש כדי לא להיכנס למינוס

ביחוד אם מדובר בנסיעת עבודה

האפליקציה של הבנק מראה לי את החיובים העתידיים ואין לי בעיה להערך לכך

לא רוצה ? תוציא כרטיס אחר
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 17:33
חסרון אחד, זה שדיי קל למצות את המסגרת ככה... קרה לי בטיול לדרום + צפון אמריקה, שנמשך מספר חודשים.

והיה לי כרטיס מחברה אחרת, וכשהתחלתי להשתמש בו, חברת האשראי החליטה לחסום אותו...
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 19:32
זה יכול לקרא עם שוטף+60 ובלי.

אצלי בבנק הבנק סוכם את כל ההתחייבוייות העתידיות (כולל אשראי עם/בלי ריבית)

אני יכול תאורטית גם בארץ להגיע למצב שלא אוכל לשלם על ארטיק בסופר אם כרטיס האשראי שלי הגיע ללימיט.

כמובן בחול זה יותר כואב ...

(בזכות הסדרי מעסיק הלימיט שלי כיום הוא 'אינסופי' ~ 40k שאני לא ממש מנצל)
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 19:48
קוראים לזה תזרים מזומנים.

רושם כל קניה בחודש שיורדת.

למה זה טוב?

קניתי משהו ב-ebay/aliexpress... למה שירד חודש לפני שהמוצר הגיע?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 20:07
זה לא בדיוק ככה, אני מזמין מוצר מאמזון שמגיע לאחר שבוע למה שירד לי עוד חודשים? אני מזמין פיצה להיום ומשלם בפייפיל למה שירד לי עוד חודשיים?

אני אוהב לראות את המצב הנוכחי שלי כלומר אם שילמתי על משהו הכסף הלך, לא מעוניין לראות אותו יותר בחשבון (זה נותן תחושה של יש כשאין)..
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 20:17
אם כך אתה יכול לקחת כרטיס אשראי אחר שלא נותן את ההטבה הזאתי או שכאלו שנותנים לך שותף + 0/30.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 20:46
שלי זה שוטף + 30.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 21:12
אוף טופיק - מציע לך לעבור לרישום בצמוד להוצאה, לא לחיוב ואז הבעיה הזאת נפתרת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 21:34
לכל מי שהציע לי לעבור לכרטיס אחר, הסיבה שאני עם הכרטיס הזה היא כי אין לי עמלות המרת מט"ח, אף כרטיס אחר לא נותן לי את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 21:45
אגב, עוד אופציה זה לבקש מהבנק לפתוח לך חשבון נוסף (או לפתוח בפפר/פועלים בי אונלין) וכרטיס האשראי ירד ממנו.

במצב כזה אתה יכול פעם בחודש להעביר לשלם את כל מה שהוצאת לפני 60 יום וככה אתה לא רואה את הכסף בחשבון בנק וגם נהנה מהשוטף +60 במקרה הצורך (נסיעת עבודה?)
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2017 21:54
החיים זה לא ביצת קינדר

גם שוקולד גם זול וגם הפתעה

תחליט מה יותר מפריע לך ותחפש workaround לצדדים הפחות נעימים.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2017 07:49
אני משתדל שלא יהיה לי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2017 10:20
דיברתי עכשיו עם כאל (בצ'אט), אז אי אפשר לעשות חיוב באותו זמן עם החיובים הישראליים שזה היה אידאלי, אבל כן אפשר לעשות מיידי (עד 3 ימי עסקים) אז עשיתי ככה. חוסך את כל הבלאגן המיותר של לנסות להבין איפה החיוב מתחבא הפעם.

בגלל הפיצ'ר המוזר הזה גיליתי שדיי פספסתי לרשום את ההוצאות PAYPAL בלא מעט מקרים. (דברים של כמה שקלים, לא נורא)
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 09:58
היי,

אז אותי זה גם חירפן השוטף + 60 הזה, צ׳אט מהיר עם נציג כאל עכשיו גרם לזה שזה יירד מיידי בחשבון, נוח יותר ככה לעקוב אחרי ההוצאות החודשיות.

תודה על הפתרון
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 10:16
חבל שבישראכרט לא שמעו על זה
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 11:37
למה לא?

יש לי כרטיס שלהם שמחיב שוטף + 30
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 15:31
אני לא מעוניין בשוטף +, ביקשתי מהם: להוריד במידי (כמו שמציעים ב-CAL) או להוריד יחד עם העסקאות של הארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 15:45
לא מצליח להבין את כל האנשים שממהרים לשלם. נותנים לך בחינם הלואה ל60 יום ואתם עוד מתלוננים?

מי שרוצה מוזמן לשלם לי את סכום החיוב ביום שהוא קונה ואני אחזיר ולו אותו בעוד 3 חודשים כשיגיע החיוב מהאשראי, בינתיים אפשר בכיף לעשות כמה אחוזים על הכסף הזה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 16:03
סתם הצעה - קודם כל ניתן להתקשר לישראכרט כשזה מוגזם ולבקש פרעון מיידי - אצלי לפחות ללא עלות.

שנית, פעם בחודש, בתאריך הרגיל, אני מסכמת את כל הקניות שירדו לי בעוד 30 יום, מכניסה לפקם שיפתח באותו היום ושוכחת מזה. ככה גם לא רואה בעו"ש וגם לא צריכה להכין כסף ולדאוג שיגיע בדיוק לתאריך החיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 16:17
- להתקשר אחרי כל עסקה לישראכרט ולבקש פרעון מידי זה יותר מדי עבודה

- למרות שאני יכול לעשות כשני שקלים רווח בפק"מ גם זה יותר מדי עבודה מיותרת בשבילי

יכול להיות שאני סתם עצלן אבל לי הבקשה להוריד את הכסף במידי או יחד עם שאר התשלומים לא נשמעת מוגזמת
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 18:25
אני לא חי על השקל והשקעה של כמה אלפים בודדים לחודשיים לא תתן לי כלום. הדבר היחיד שקורה לי זה שאני פתאום אחרי חודשיים רואה חיוב על משהו שעבר מזמןןןן וכל המעקב הוצאות המסודר והפשוט שלי מסתבך.

ואני ממש לא רוצה להתעסק בלהתקשר ולפתוח פקמים ובלאגנים, למה עסקאות מסויימות צריכות להיות מיוחדות.

גם לא ברור איך הלא סולידיים מקבלים את זה, הם קבוצה יותר גדולה ורעשנית - איך הם מוכנים למצב הזה שנראה להם שחודש מסויים הם לא הוציאו יותר מדיי (נגיד לא קראו על מה חייבו אותם ומה לא) ואז אחרי חודשיים יש להם פי 2 הוצאות ויוצא להם מינוס מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2017 18:47
אבל זה לא לחודשיים, אם בכל חודש אתה עושה רכישות בחול ב1000$ בעצם יש לך הלוואה עומדת של 1000$ "לעד".

מסכים איתך שעדיין זה לא הרבה כסף, וכנראה לא שווה את הבלאגן במקרה שלך.

יש כמה בנקים שנותנים ריבית לא רעה על הפלוס, בלי צורך לפתוח פקמים ובלגאנים.

בדיוק להיפך - בכרטיס רגיל (בלי הטבות) עסקאות חו"ל הן מיוחדות בזה שהחיוב נעשה מיידית, בניגוד לעסקאות בארץ שמחוייבות רק פעם אחת בחודש. זה שעסקאות חול מחוייבות במועד הרגיל זאת כבר "הטבה".

הדחיה הנוספת של עוד חודש-חודשיים קיים בעיקר בכרטיסים "עסקיים" (היטקזון ושאר מועדוני חברות). כמו שאמרו קודם, זה מכוון בעיקר לאנשים שטסים לחו"ל בעיקר מהעבודה. ברוב החברות ההחזר לעובדים על הוצאות בנסיעת עבודה מגיע רק במשכורת שאחרי ולכן ההטבה של דחיית החיוב עד שהכסף מהעבודה יכנס לחשבון הבנק.

רוב האנשים ישמחו להלואה בחינם.

בהתחשב בזה שחלק גדול מה"לא סולידיים" חיים במינוס מתמיד, דחיית תשלום של חודש-חודשיים של הוצאות גדולות (ולרוב הוצאות בחו"ל הן גדולות יחסית) דוקא חוסכת להם לא מעט כסף.

ואחרי כל זה, אני באמת לא מבין מה הבעיה של חברת האשראי לבטל את ה"הטבה" הזאת למי שרוצה.

הרי בסופו של דבר להעמיד הלוואה עולה כסף לחברת האשראי. כסף שהיא יכולה לחסוך