⬅ חזרה לאינדקס

תשואה חנות אוכל

🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 20:52
מה התשואה של חנות שווארמה?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 21:01
אין לי מושג. זה כמו שאני אשאל ״מה התשואה של מניה?״
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 21:48
איך אפשר להעריך את זה? לקחת דוגמא של חנות למכירה ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 22:01
זאת מסעדה קיימת? אז תבקש את הדוחות הכספיים שלה ותדע.

זה עסק שאתה מתכוון להקים? אז אתה צריך לבנות תכנית עסקית וממנה להבין מה יכול להיות אחוז הרווח הנקי.

ברור לך שזה תלוי בהמון גורמים, נכון?

איפה המסעדה נמצאת, מי יהיו הלקוחות שלה, מה תוכל לבקש על מנה ועל שתיה, כמה נחמד ונקי שם, איזה פרסום תעשה לה ועוד ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 22:08
זו בדיקה תיאורתית שהייתי רוצה לעשות בתור תרגיל. בתור השקעת INCOME זה נשמע לי מעניין .בגדול הייתי רוצה שיהיו לי הכנסות פסיביות שונות. זו הסיבה שאני חושב על זה . זה קפץ לי לראש כי יצא לי לאכול שווארמה פעמיים השבוע במקומות שונים בכרמיאל וברמת ישי.

(1) מחיר שנע בים 35 -47 שקל מנה.

(2) נראה עם הרבה לקוחות , גם בצהרים וגם בערב .
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2018 23:57
לא מתאים לך.

אני כותב את זה בתור בעל מסעדה בקנדה. אתה עושה טעות קלאסית שכולם עושים. אתה בא בשעות שכולם באים, המקום נראה לך מפוצץ, אתה מכפיל מחיר מנה בכמות האנשים וב12 שעות פעילות ויוצא לך רווח אטרקטיבי.

קודם כל כשאתה קורא לעסק תשואה פאסיבית אז זה עוד טעות קלאסית. תפתח מסעדה, תשכור אנשים שיעבדו ואתה תקפוץ פעם בשבוע לקחת את השקים של הכסף.

אז ככה, מסעדה זה עסק שהבעלים צריך להיות בו בלי הפסקה, כשאתה לא שם יש ביזבוז, יש מריבות בין העובדים, שירות הלקוחות לא משהו, ואתה צריך לשלם לעוד מישהו משכורת. יש לא מעט שעות מתות שבהן ההוצאות ממשיכות לזרום אבל ההכנסות לא ממש.

יש הרבה יותר הוצאות מאשר אתה מעריך, וגם הוצאות שאתה מעריך הרבה פעמים הן הרבה יותר גבוהות ממה שחשבת. חלק מהמחיר ששילמת בכלל לא נכנס לכיס של בעל העסק כי זה מעמ, ולא על כל ההוצאות אפשר להזדכות.

לא סתם חלק ניכר מהמסעדות נסגר אחרי שנה שנתיים, וגם מסעדות שנשארות פתוחות לאורך שנים הרבה פעמים הפסדיות אבל נמכרות לפראייר חדש.

הנה תרגיל מחשבתי בשבילך, מסעדה של 62 מושבים שפעילה מ7 בבוקר עד 3 לארוחות בוקר וצהריים 7 ימים בשבוע, יש לנו גם חלק שהוא קונדיטוריה קטנה ואנחנו גם אופים בייגלים. כמה חשמל וגז נראה לך שאנחנו משלמים בחודש בהנחה שהמחירים דומים לארץ?

כמה סגל היית מחזיק?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 03:16
+\- מליון בשנה

הסייג רק את נושא הרשתות בסגנון ארה"ב שפותרות את רוב הבעיות שציינת,יצא לי להכיר מישהו שיש לו כמה סניפים שם,זה כמובן לא כמו להחזיק תיק השקעות אבל קבלתי את הרושם שהעסק עובד דיי חלק.

אני לא יודע איך זה עובד בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 03:43
אתה מדבר על רשתות זכיינות כמו מקדונלדס או דנקין דונאטס, בקנדה יש את טים הורטונס. אז כן תאורטית אתה יכול להחזיק ילדים שיעבדו ולהיות נוכח פחות, אבל מצד שני לרוב ההשקעה הראשונית בהקמה ודמי הזכיינות מאד גבוהים. אם אתה לא ריווחי, ולרוב בהתחלה אתה לא, אז אתה מנסה לחסוך כל גרוש, ולא כל סניף של הרשתות האלה מגיע בהכרח לריווחיות ואז ההשקעה ירדה לטמיון. לפתוח סניף של טים הורטונס עולה לפחות מליון דולר קנדי, לנו עלה לפתוח בערך 300000, מקדונלדס לדעתי לפחות מליון וחצי.

ואתה נתון לקריזות של הרשת, ויש להם סעיפים כמו למשל שפעם בכמה שנים הם יכולים לחייב אותך לעשות שיפוץ יקר, או שסניף אמור להיות פתוח 24 שעות גם אם יש שעות לא ריווחיות. בתחילת השנה למשל הקפיצו את שכר המינימום באונטריו בצורה חריפה. הרבה מסעדות הקפיצו מחירים כדי לחפות על זה, אבל רשת טים הורטונס שיש לה אלפי סניפים החליטה שהם לא מעלים מחירים והזכיינים שלהם שהם עתירי כח אדם נדפקו כי כל הרווח נאכל להם בעליית הוצאות השכר. עכשיו להנהלת הרשת לא איכפת כי הם מקבלים נתח מהמחזור, לא מהרווח, ואם זכיין פושט רגל אז מבחינתם זה לא בעיה, הם מוכרים את הסניף שלו לזכיין אחר ומרוויחים שוב דמי זכיון. לא הכל זוהר בעולם הזכיינות.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 04:30
חוץ מזה מחזור מכירות לא מעיד על כלום כל עוד אתה לא יודע כלום לגבי שורת ההוצאות. מעבר לכך אתה לא יכול להתיחחס ךעסק כאל השקעה שקונים ודוגרים עליה בשביל דיבידנדים, עסק זה דבר דחנמי וחי ועסק שלא מתפתח, וזה לא קורה מעצמו, דועך
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 09:31
שתי עיירות שונות, חוקי עזר שונים, רמת שכירויות שונה, קהל שונה, תימחור שונה. אתה צריך להחליט איפה ואז לעשות בדיקות מקיפות על כל אלה.

הנה הבדל ראשון. צא ולמד למה כל אחד מתמחר אחרת את אותה המנה. (טיפ- רמת בשר אחרת? יכולת תשלום שונה של הלקוחות?)

אתה יכול להיכנס כשותף פסיבי (מכיר את האתר "שותף"?), כלומר זה שרק שם כסף ולא מנהל כלום ומקבל את החלק שלו לפי הסכם. תיקח בחשבון שבמצב כזה אתה לא בדיוק תדע כמה הכנסות היו (יש גם כסף שחור). במקרה הטוב שיש רישום מסודר והכל נרשם בהנהלת החשבונות אז יותר קל, אבל קשה מאד לסמוך על אדם זר ובמיוחד שכל שקל שהולך אליך יורד ממנו.

בגדול, לדעתי, עסק הוא לא השקעה פסיבית.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 11:21
תודה על הדעות, בהחלט זה לא משהו שאני הייתי עושה בזמן הקרוב. זה תרגיל מחשבתי .

מעניין לשמוע מה ש @האחד אומר, אני מאמין גם שצריך להיות נוכח ושזה לא נשמע כמו השקעה פסיבית.

ספציפית חשבתי על שווארמה כי זה משהו שהרבה אנשים אוכלים בלי הרבה וריאציות לעומת מסעדה ..
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 12:22
אני רק אוסיף - ששווארמיות מחליקות לא מעט כסף מתחת לשולחן, ועל כן יכולות להיות רווחיות.

אם פותח השרשור רציני, כדאי שיהיה מודע לעובדה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 13:29
זה מאד תלוי. אני יודע על אנשים שבתחום המזון ועושים רווחים מכובדים מאד ולאורך שנים , חלק עברו בין אב לבן וכו. וכאלה שאפשר להגיד "נפלו" בגדול

אפשר להגיד שמזון זה תחום שהולך בישראל , כמו שנרשם יש לא מעט הוצאות לעסק כזה ומתוך התשלום למנה יש כלכך הרבה מרכיבים שסועד לא מתמחר. חשוב לקחת הכל בחשבון כמו כן המיקום ואיכות האוכל. אם יש משהו שישראלים לא "פראיירים" בו זה אוכל.

גנ אוהב ומעדיף אוכל ביתי :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 13:29
בדרך כלל שלילית

כדי להגיע לירוק צריך למכור X מנות ביחידת יממה\חודש\שנה אשר תכסה את כל ההוצאות לאותו המועד

מה שקשה עד בלתי אפשרי כי בשנים הראשונות מחזירים אשראי של עלויות הקמה

לא ניתן לבצע הזמנות (מכירות) עתידיות אז המשפט "חי יום ביומו" תואם לעסק מהסוג הזה

אהה ויש גם רגולציה, משרד הבריאות, משרד הדתות, משרד הכלכלה, משרד האוצר, שלטון מקומי ועוד

ממליץ לא להחזיק עסק של מזון בארץ, הרוב זה תפוח אדמה לוהט, עסקים מוחלפים בעלים כמו גרביים, רובם עושים קולות של רווח אבל עקב חישוב שגוי הם בעצם מפסידים, כי אם אתה רואה מסעדה שבשעות הפיק (שיא) אין תורים ארוכים תהיה בטוח שבשעות השפל לא יהיו לקוחות בכלל

ממליץ גם לא לאכול למי שיש ברירות אחרות, מי שתקוע באמצע שום מקום יהיה בדרך כלל לקוח שבוי של בעל עסק מסוג זה

וגם יש המון סכנות תברואתיות למי שרגיש, לכן תלונה תברואתית מצד לקוח יכולה להשבית את העסק

בקיצור, לא מתאים לכולם, אם בכלל
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2018 13:30
מבחינתי לא יודע לחשב שום דבר מעל מתחת לשולחן.

כמו שאני משלם מיסים במשכורת שלי וגם מיסים על דיבדינדים משוק ההון (אוהב את זה או לא אוהב את זה ? זה מה יש )

כל חישוב שאני יכול לעשות הוא לפי החוק, זה מה שחינכו אותי - לטוב ולרע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/09/2020 21:25
למה אי אפשר לעשות את מה שאתה עושה בתור זכיין של רשת , להחזיק ילדים וכו', בשווארמיה הקטנה שלך ?