⬅ חזרה לאינדקס

אני לא מבין איך יכול להיות שהריבית על אג"ח ל-3 חודשים בארה"ב היא מעל 2%

🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 14:22
ברור לי שמדובר בריבית שנתית, אבל לא ברור לי איך יכול להיות שאג"ח ל-3 חודשים בארה"ב נותן ריבית דומה לאג"ח ל-10 שנים של ממשלת ישראל.

בהנחה שממשלת ארה"ב לא עומדת לפשוט את הרגל בטווח זמן של 3 חודשים, מדובר בנכס חסר סיכון. אפשר להחזיק אותו לפדיון ולקנות מחדש כל 3 חודשים. אז למה לא כולם מוכרים את האג"ח של ישראל וקונים אג"ח של ארה"ב? (מה שהיה גורם לתשואות בארץ לעלות) אנשים חוששים שהדולר עומד להיחלש ב-2% לעומת השקל בשנה הקרובה? בשנה האחרונה התשואות בארה"ב עלו והדולר במגמת התחזקות בכלל. אז מה אני מפספס?
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 17:10
גם אם כל הציבור יחליט למכור את המקמים הישראלים שלהם ולקנות אגח אמריקאי- התשואות בארץ לא יעלו כי הבנק המרכזי מתערב וסופג את כל לחץ המכירה- הוא בעצם קונה את כל המקמים שהציבור מוכר(כמובן במידת הצורך- אם יש ביקוש שיספוג אז הוא לא חייב להתערב) וככה שומר על הריבית שלהם קבועה- זו המהות של קביעת שער הריבית.

בארצות הברית הבנק המרכזי החליט להחזיק את הריבית על 1.75%-2% על המקבילה המריקאית למקמים ולכן זו התשואה שאתה רואה שם- כל ניסיון של השוק לקנות או למכור כך שהמחיר ינוע מתחת או מעל לשער הרשמי- הבנק המרכזי נכנס וקונה\מוכר כמה שצריך כדי שהשער יישאר קבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 17:50
זה בלתי אפשרי מעבר לטווח מאוד קצר, תפקיד האג"ח הוא גיוס כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 19:24
התשובה היא שהמון המון אנשים ומוסדות מודדים את עצמם מבחינת תשואה ביחידות של שקל כי ככה הם רגילים ורוצים. תחת נק המוצא הזאת, אגח דולרי הוא תנודתי ואגח שקלי הוא לא תנודתי. כאשר רוצים בטחון בדמות מעט תנודתיות, אגח אמריקאי לא עונה על הדרישה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 19:25
רק לדוגמה, הדולר נחלש ב4% בחודש האחרון.

ובלי קשר ברמה הפרקטית לרוב לא קונים אג"ח, קונים תעודת סל אג"ח דולרית. יש כאלו גם בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 19:46
תשואה של 2% היא עדיין פחות מהאינפלציה של הדולר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 19:48
לא תפקיד המק"מ...
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 20:28
זה לא הדבר היחיד שמשפיע על שער החליפין.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 21:11
אני לא אפתח איתך כאן ויכוח מה אפשרי ומה לא, תחפש מידע בגוגל על איך בנק מרכזי קובע את שער הריבית, אתה תמצא שהוא עושה זאת על ידי התערבות בשוק המשני של המקמים על ידי קניה\מכירה. אתה שואל על 3 חודשים- כן, שלושה חודשים זה טווח מאוד קצר. כשהתשואה על נכס חסר סיכון מוחזקת נמוך, זה מרסן גם את התשואות הארוכות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2018 21:39
מסכים.

אני רק אומר שזאת תשואה שלילית. (כמובן שאחד מסתכל על העתיד, והשני על העבר....)
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2018 01:31
אבל גם כשאתה קונה היום אג"ח ממשלת ישראל יש לך תנודתיות - התנודתיות של האג"ח. ואני לא נכנס לשאלה האם התשואות בארץ יעלו או לא, מצידי שלא יעלו. אני שואל למה לא למכור את האג"ח של ממשלת ישראל ולקנות במקומן אג"ח 3 חודשים של ממשלת ארה"ב?

אגב, יש תעודת סל כזאת שמשקיעה רק באג"חים של 3 חודשים? ולמה בעצם אין אפשרות לקנות את האג"חים ישירות?
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2018 02:30
אתה צודק,

רק ציינתי שמדינת ישראל לא תוכל לשמור לאורך זמן על ריבית נמוכה יותר ממדינות אחרות באותו דירוג אשראי, כי אז היא תתקשה לגייס כסף.

לכן פות"ש צודק בעיקר הטענה שלו - ישראל לא תוכל להתמיד לאורך זמן בריבית נמוכה לעומת ארה"ב, כי משקיעים ימכרו את האגחי"ם של מדינת ישראל ויקנו אגחי"ם בחו"ל. בנק ישראל לא יוכל לספוג זאת לאורך זמן.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2018 04:53
במונחי כח קנייה דולרי.

האם בהכרח עבור כח קנייה שקלי?
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2018 06:30
קטן בהרבה. תבדוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2018 09:18
ברור שלא.

בהתחשב במגמה שבנק ישראל נלחם בה (ולא בדרך שנלחם), יש גם סיכון מט"ח משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2019 16:00
כבר כמעט שנה והריבית בישראל יותר נמוכה מארה"ב ונראה שזה ימשיך כך בחצי השנה הקרובה.