⬅ חזרה לאינדקס

מדיניות ההטפה שלכם

🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 00:24
אהלן,

מתעניין מה מדיניות ה"הטפה" של אנשים כאן.

הכוונה היא לשיח ונסיון להסביר את העקרונות הבסיסיים של חסכון אגרסיבי, אנטי צרכנות ופרישה מוקדמת משוק מעבודה.

מוצא את עצמי פעמים רבות מרגיש תשוקה עזה לשתף את הרעיונות האלו כי אני באמת מאמין שהם יכולים לעשות רק טוב לאנשים סביבי.

הבעיות הן:

א. אני נכשל פעמים רבות ומסתכלים עלי כאילו השתגעתי קצת, ולדבר על כסף כשיקול כל כך עיקרי נתפס כדבר שלילי (למרות שבעצם לרוב אתה מדבר על לא לבזבז כסף).

ב. יכול להיות מעיק לאנשים, אני מודע לכך שזה לא מתאים לכולם, למרות שאני מרגיש שאני מחוייב לתת להם מידע שבעיניי הוא מאוד קריטי, במבחן התוצאה אני לא חושב שאני מצדיק את השיח המרובה בנושא.

אשמח לשמוע מכם איך וכמה אתם משתפים אנשים בדרך החיים שבחרתם?

אם לא רלוונטי לפורום הזה, אשמח שיעבירו לי אותו לנכון.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 07:18
רעיון רע במיוחד להטיף לאנשים, בכל נושא. לכל היותר עדיף להוות דוגמא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 08:59
כבר מזמן למדתי שאת העצות שלי אני מחלק רק למי שביקש ממני עזרה.

ולדבר על הכסף של אחרים זה בכלל טאבו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 08:59
האם אתה אוהב שטבעונים מטיפים לך ואומרים לך שבשר זה רצח?

SAME sh*t
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 09:04
הוספתי כלל אחד לעצה הזו.

גם אם מישהו בא וביקש ממני עזרה, אני עושה לו מבחן לראות שיש לו skin in the game.

נותן לו קודם לקרוא את "90 שאלות פיננסיות שהתביישתם לשאול" ורק אז מוכן לדבר איתו אם הוא רוצה לבנות תוכנית.

אחרת, פשוט יצא שהייתי "רודף" אחרי אנשים לשווא, והם לא היו באמת מוכנים מאמץ ללמוד את הנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 09:09
בוודאי! אני עונה להם שאני לא אוכל את האוכל של האוכל שלי אז כל מה שנשאר זה רק הבשר.

אני מעדיף לשלוח אותם לתמונה הגדולה (זה גם מה שעשו לי).
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 09:14
מילא חינוך לחסכון במובן של דחיית סיפוקים כדי לצרוך דברים חשובים יותר אבל מהיכן האמונה שלאנשים אחרים יעשה טוב לפרוש מוקדם, לא לצרוך ולחיות באופן קבוע בהרבה פחות ממה שהם מרוויחים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 10:08
שינוי יסודי של הרגלי צרכנות הוא קשה, ריגשי ומסובך לא פחות מהמרת דת.

אצל כל אוונגליסט בוערת התשוקה לשתף את הרעיונות שלו (על ג'יזס קרייסט, הרבי מלובביץ', קרישנה, חוזרים בתשובה, טבעוניים, הרבלייף וכו') כי הוא באמת מאמין שזה יעשה רק טוב לאנשים מסביבו. בפועל זה לא שיתוף רעיונות אלא ניסיונות לגרום לאנשים לפעול לפי הרעיונות שלך.

אם מצאת enlightenment, אשריך. אבל אל תנסה להמיר אנשים אחרים על "דתם". כי אנשים נרתעים מזה, זה לא מתאים לכולם, ולרוב תשיג אפקט הפוך. לכן הכי חשוב זה שתבין את התשוקה שלך כדי שתשלוט בה ולא ההפך, ולא תהפוך לעוד "תמהוני" נודניק שאנשים יעדיפו להתרחק ממנו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 10:25
לגבי צריכה מועטת - לפעמים אני מרגיש שהאלטרנטיבה הקיימת מכניסה אותם לבור ללא תחתית.

רעיונות של פרישה מוקדמת - אני מעלה כרעיון, לא מנסה להוכיח שזה טוב יותר.

כנראה שזה גם מסובך יותר בקרב קבוצת השווים שלי, ילדים בני 22 שהרגע סיימו צבא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 10:38
תודה רבה לכולם על התשובות עד כה, בהחלט הרבה נקודות למחשבה, מוזמנים/ות להמשיך את הדיון בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 11:45
(הדגשתי במקור)

לא הולך לנצל דיון על הטפות לצורך הטפה (וגם לא טבעוני בעצמי), אבל רק לדייק את הטענה-

טבעוני, בטח מהמטיפים, לא עושה זאת כדי לעשות טוב לנמען ההטפה, אלא מטעמים מוסריים, למען קורבן הפרקטיקה הלא-טבעונית. הוא לא עושה את זה בשבילך אלא עבור בעלי החיים (או אפשר לומר- הוא לא רוצה להיכנס לך לצלחת, אלא להוציא משם את החיה).
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 13:26
מלכתחילה השיטה כאן לדעתי מתאימה למיעוט של בעלי אישיות מסוג מסויים (ואפילו מתוכם פחות למשפחות גדולות שלא מרוויחות המון). מעבר לפרישה יש כאן פילוסופיה שלמה של צמצום כבלי החומר, הסתפקות במועט, הסתמכות עצמית וכו' ומה לעשות לא לכולם קורץ הרעיון של חיסכון אגרסיבי לטובת פרישה מוקדמת ככל האפשר וחיים בצמצום חומרי גם אחריה. לדעתי מיותר לטרוח.

מה שכן מציאותי לדעתי זה לעזור לאנשים לשפר ולייעל חיסכון ולדרבן להשקיע באמצעות הנחייה, עצות, דוגמאות וטיפים קונקרטיים. מאמין שלזה יימצאו הרבה יותר קונים.

מניח שגם כאן בפורום רק בודדים חיים את השיטה בדיוק בצורתה הרזה והמקורית ואילו הרוב חוסך ברמות שמותירות אותו מרחק בטוח מסף האומללות האינדיווידואלי (כלומר, פחות מתעסקים במאמץ הרוחני לחולל שינוי משמעותי ברף הזה) כל אחד בקצב שלו, עם שאיפה כללית לפרוש מוקדם אך ללא איזה דדליין קשיח, כשהסיפור בבלוג המשקיעה מהווה סוג של הוכחת היתכנות והשראה שמלווה ברקע אך לא מכתיב כל צעד ושעל כספי בשגרת היום.

לא רואה טעם בהטפה. מי שצפוי לסבול מהשיטה אין כמעט סיכוי שיידבק בה (או שישנה את אישיותו מהיסוד) ומי שמספיק מיוחד לאמץ אותה (ומכניס מספיק לראות אופק) כנראה כבר יגיע לאתר לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 13:44
מנסיון,

אני נגמלתי מהטפה כי זה יצר אי נוחות כי הסתכלו עלי בבוז למרות שהייתי מאוד מתון.

לכן הפסקתי לדבר על הנושא עם המקורבים ומשפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 13:48
תתאפק, תחשוב, תחייך ותדבר על האח הגדול.

בצדק. אל תדבר עם אנשים על דברים שלא מעניינים אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 14:48
החיים שלי קצרים מכדי שאבזבז אותם ב-'לשוחח' עם מסיונרים מכל הסוגים
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 14:50
גם אם מדובר בבני משפחה (קרובה או רחוקה) אתה נשאר אדיש?

אני מעדיף כן "לרדוף" אחרי אנשים שאכפת לי מהם.

בתור התחלה אני פותח להם גמל להשקעה אינטרגמל S&P500.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:03
עוזר רק אם רוצים עזרה. איך זה עוזר לי ולהם אם אני רודף אחריהם והם לא עושים כלום?

אתה גם מפקיד להם כסף? אם לא, והם לא עושים כלום לא עזרת להם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:09
אינטרגמל לא נמכרו?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:12
כן
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:25
אנשים לא אוהבים להיזכר שיש להם מינוס של 15K כי הם היו חייבים לאת לחופשה, ושזו התנהגות לא אחראית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:35
כן אבל עדיין ממותגים אינטרגמל (גם באתר מור), וההצטרפות/התחברות לחשבון עדיין נעשים בדומיין של אינטרגמל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:48
כנ"ל גם איי.בי.איי. לא תמיד עושים הטמעה מלאה. יש עניין של שימור לקוחות בו שומרים חלקית גם על השם הישן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:49
התנהלות כלכלית נבונה/נכונה/אחרת, אפשרית רק כשאדם מבין ומקבל את הפילוסופיה והרציונאל מאחורי הדברים, ויכול לנווט את חייו באופן עצמאי.

פתרונות נקודתיים הם לא באמת פתרונות.

לפני כמה זמן שמעתי בעבודה מזכירות מדברות. אחת התלוננה על החובות והמינוס אבל גם סיפרה שלקחה הלוואה מחברת אשראי כדי לקחת את כל המשפחה לתאילנד בחגים...כי הם "חייבים תאילנד לפחות פעם בשנה".

מאוד דגדג לי להגיד מה אני חושב על הזוועה הזאת. אבל שתקתי. נראה לך בשיחה אחת אפשר לתקן התנהלות כלכלית של משפחה שלמה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 15:56
נו ואתה בטוח שהיא טועה? אולי עבורה/עבור משפחתה, היתרונות של חופשה בתאילנד עולים על החסרונות של חובות ומינוס?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 16:03
אתה בהחלט צודק. אני לא יודע מה טוב עבורה.

אני כן יודע שמדובר בהתנהלות כלכלית זוועתית.

אני גם יודע שלא מדובר בהחלטה מודעת לאחר שהם ניתחו את כל החלופות ובחנו את ההשלכות של מעשיהם.

אבל אני לא חי את חייהם ולא מנהל אותם ולא ביקשו ממני עצה. לכן לא התערבתי (אפילו שבער בי והיה לי הרבה מה לומר).
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 16:03
אבל היא יכלה לטוס לתאילנד 1.2 פעמים בשנה אם לא הייתה לוקחת הלוואה מחברת האשראי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 16:57
יש כמה נקודות שלדעתי כדאי לקחת בחשבון:

1) אצל המון אנשים כסף נחשב כמשהו שלילי שלא רוצים לדבר עליו ולהעסק בו. יש אנשים שיראו את הפורום הזה כמשהו טמא שרק מזיק לחברה כי יש פה אנשים שמתמקדים בכסף וזה לא בריא לטענתם.

2) יש אנשים שלמרות שהם עובדים בהייטק ומכניסים משכורות פי 3-4 מהממוצע, עדיין נמצאים במינוס (אפילו מעבר למשכנתא). רק לאחרונה גיליתי שמישהו מהעבודה במינוס עצום שהוא לא יצא ממנו בקרוב בגלל חיים בזבזניים באופן מוגזם. הייתי מוכן להשבע שהוא יושב על 3-4 מיליון + דירה ללא משכנתא.

3) אנשים בכללי לא אוהבים שמספרים להם על משהו שהם לא טובים בו, בטח כשזה בא ממישהו שכן בעניינים.

לכן, לא רק שאני לא מטיף, אלא אני אפילו לא מזכיר את זה. מבחינת הסביבה אני עוד אדם ממוצע שמתכנן לעבוד עד הפנסיה.

אם אזהה חבר קרוב או בן משפחה שייתכן ויהיה רצפטיבי לנושא, אזכיר את המשקיעה באיזו שיחה ואמליץ לקרוא. אם אחרי כמה שבועות הוא יבוא ויתחיל לשאול שאלות, רק אז אפתח, אספר לו ואעזור לו ללמוד.

עד היום, רק 3 חברים באמת נכנסו לכאן, קראו את רוב הפוסטים ופתחו חשבון בבית השקעות.

הרוב אפילו לא טרחו או נכנסו ופסלו מיד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 16:59
לא דחוף לי בכלל להפיץ את הבשורה. בסביבתי הקרובה אין לאנשים שום תירוץ לא לדעת את הדברים האלה לבד, ואם הם בכל זאת יצאו לפנסיה בגיל 80, זבש"ם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 17:12
סליחה שאני מסיט את הדיון, אבל בקבלה אומרים - הרצון לקבל.

שום טבעוני לא עושה את זה למען החיות. הוא עושה את זה רק למען ההרגשה הטובה שלו עצמו, למען האגו (=אגו בקבלה זה הרצון לקבל שפע למען עצמך). רק כי זה זה נותן לו רווח (=הרגשה טובה).

כנ"ל גרין פיס וכל הירוקים למיניהם.

האגו אומר זה חשוב אני ארדוף אחרי הדבר הזה ואסבול קצת התנגדות בדרך. למה לרדוף? כי זה נותן לי הרגשה טובה. איזו הרגשה טובה? שאני יותר מוסרי, יותר נעלה ויותר טוב מאחרים.

בעלי החיים הם רק ניצב. אין פה אלטרואיזם מדהים של הטבעוני המוסרי המדהים על אוכלי בשר הנבלות.

אין פה כלום חוץ ממתנות לאגו.

אף אחד לא סופר את כמות עכברי השדה (יונקים) וכל שאר החיות שנטחנות עם הקומביין בדרך לגדל את כל הירקות של הטבעונים הנעלים. הבנתם את הרמז.

אז פרה, כבש, עופות. מסכנים. עכברי שדה, חולדים ערומים ומה לא. פחות מסכנים.

עזבו, טיעון חלש.

הכל שטויות. אף אחד לא אלטרואיסט. כולם עובדים אך ורק למען עצמם והאגו שלהם בדרכים הכי מתוחכמות שיש. האגו הוא המניפולטור הכי מתוחכם שיש.

כנ"ל לגבי למה אכפת לנו ללמד אחרים ולהסביר להם על מינימליזם ועל סולידיות והשקעות וחיים בצורה מחושבת פיננסית. גם אני חוטא בזה.

להלן שיעור שמינית קבלה על לא קצה המזלג.

הכותב צמחוני לשעבר. הכותב תלמיד קבלה לשעבר. הכותב סטודנט לשעבר. הכותב 90% הומו (סאפיינס).

דרך אגב, אחלה פוסט! (לא ציני בלאט).

אוהב את השאלה הזו, אפילו שהיא נשאלה פה כבר.

זה תמיד מעניין לחקור למה רובנו רוצים "לעזור" לאחרים. ללמד אותם את דרכנו הפיננסיות המעולות והמחושבות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 17:25
נכון, טיעון חלש, אבל טיעון. אתה הרי לא טוען שאכילת פרות מצמצמת את סבל עכברי השדה, אלא רק שאפילו שטבעונות מצמצמת סבל, היא לא מעלימה אותו. זה טיעון עוד יותר חלש.

נוטה להסכים איתך שבשורה התחתונה אנחנו עושים מה שאנחנו רוצים, כלומר מה שעושה לנו טוב. אני סבור שזה נכון גם כשמכריחים מישהו לעשות משהו (כלומר מצמצמים לו את סט האפשרויות מתוכן הוא בוחר). אני נוטה להסכים עם זה במובן הדטרמיניסטי יותר של הדברים (זה לא שאנו בוחרים במה שעושה לנו טוב. זה מה שנעשה, בהכרח).

למרות זאת, הטיעון הזה או שהוא שולל לחלוטין את הרלוונטיות של מוסר (בכל מובן, לא קשור לטבעונות), או שהוא לא רלוונטי בכלל למוסר. אני לא רואה דרך ביניים.

מה שהופך את הטיעון הזה, גם כן, לטיעון חלש :O

כאמור, לא טבעוני. דיון מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 18:28
אני לא מטיף לכלום אבל אני כן מנסה להבהיר לאנשים שבאים לדבר איתי מהיא ההחלטה שהם עושים. דבר ראשון זה לתקן מינוחים, המונח "חייב" מעצבן אותי רק טיפה פחות מ"מגיע לי", אז אני מתקן ל "רוצא" או "בוחר" וממשיך להקשיב. לפעמים יש ויקוח קצר, לרוב לא.

אבל לפעמים אנשים באים להתיעץ במשהוא והם באמת צריכים עזרה. יש אנשים שפשוט עושים את כל החשבון לא נכון - מהבנה שגויה של הנתונים ועד לחשבון עצמו. הם כן מבינים כשמסבירים להם, אבל כל הבנת הנתונים והחשבון הראשוני שלהם שגויים לגמרי. מדהים אותי כל פעם מחדש להתקל באנשים שחשבון פשוט לא פשוט להם, אבל לכל אחד קל עם משהוא אחר ונחמד שגם אני יכול לעזור.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 19:17
אני אומרת שיש יתרון להיות אישה מזדקנת, מותר לה לנג'ס לצעירים בלי שיחשדו שהאגו מדבר (לפחות לא רק האגו) :)

שכנתי הגרושה תאבת החיים והבילויים התחילה לקבל ליווי של פעמונים בעצתי ואני חושבת שהפסיקה להזריק משהו לשפתיים אחרי שלא הפסקתי לצחוק עליה.

זוג חברים פנסיונרים הפסיקו להשקיע דרך הבנק וה"יועץ השקעות" אחרי שנשלחו עם שאלות לגבי הקניות והמכירות התכופות שלו וסכום העמלות שנלקחו.

הבן שלהם מגיע אחת לכמה חודשים לקבל כיוונון מחדש לפזרנות המטופשת שלו (מסכן, הוא דיסקלקולטי ולא מבין מה הבעיה להרוויח מינימום, להוציא הרבה מעל המקסימום ולקבל תמיכה מההורים. הילד בן 35).

את החברות שלי אני מעודדת להתחיל להסתכל על חשבון הבנק ולא להשאיר הכל לבעל (נו, אנחנו מדור אחר) בעוד שהן כל-כך חכמות, אסרטיביות ומחושבות.

בקיצור, אני לא מטיפה את כל האג'נדה- רק את מה שקשור לאותו אדם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 19:20
אני תמיד מאוד חיבבתי אותך ואת הגישה המאוזנת שלך בת העמק יקרה.

מה שאת עושה בשביל אחרים, אם הוא כן או אם הוא לא מתנות לאגו (זה דיון פילוסופי-קבלי מתיש לאין שיעור), עדיין בעל משקל סגולי בצורת אלטרואיזם לסביבה הקרובה שלך.

את בהחלט תוספת חשובה לפורום ואני אישית מאוד שמח שאת פה 3>
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 19:31
אין אימוג'י של כלב מכשכש בזנב ומסמיק?
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 20:20
אני משתדלת לא לדבר על אחרים אלא לדבר על עצמי ומה אני עושה ואז אם יש התעניינות (לפעמים כן לפעמים לא) אפשר להמשיך לדבר ולהסביר בקווים כללים או לפחות לדבר על קרן השתלמות שזה הכי קל לשנות והכי פחות כואב וזו כבר התחלה טובה.

מי שממש מתעניין מקבל מיל עם לינקים לפוסטים נבחרים של המשקיעה ושל התמונה הגדולה (כבר יצאו 3 מילים כאלה) אחד הראה לי את החוזה הכלכלי שהוא עשה עם עצמו אחרי שהתחיל לעבוד בהייטק ולהרוויח סכומים יפים.

שניה שאלה אותי איזה ניירות אני קונה והראתה לי מה הבנקאית המליצה לה (אחלה נייר האמת )

אין טעם לנסות להטיף או להתווכח לרוב אנשים לא רוצים להקשיב וכל אחד בטוח שהוא צודק (המינוס הוא מצב קיים ואין מה לעשות, רכישת דירה זה הדבר הכי חשוב בחיים, בורסה זה רע וכו), אבל אנשים מטיבים סקרנים, ואם מספרים להם על דרך אחרת בלי להעביר ביקורת על הדרך שלהם, רק לחלוק את הדרך שלך או המחשבות שלך בנושא מסויים יש יותר פתיחות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 20:24
בנקאי שהמליץ על VT????
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 22:24
תחת!

בנקאית שהמליצה על מניה של אמזון לפני 15 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 22:46
היא גם עשתה זאת לפני 19 שנה? :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 22:52
דרך מאוד מופשטת ולא שימושית להבנת המציאות.

הטענה שלך היא לא באמת שטבעונים הם לא אלטרואיסטים, אלא שאף אחד בעולם לא אלטרואיסט - מה שמסקרן זה שהתובנה הפילוסופית הזאת צצה הרבה בדיונים על צמחונות, אבל משום מה לא צצה למשל בדיונים על חסידי אומות עולם.

לשים מטיפי צמחונות ומטיפי עצמאות כלכלית באותו הסל זה פשוט לפספס את הנקודה. זה בערך כמו להגיד שלא היו צריכים לבטל את העבדות משיקולי "שכל אחד יעשה מה שטוב לו"
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 23:04
להגיד על מי שסיכן את עצמו ואת ילדיו במוות ודאי רק כדי להציל אנשים זרים שהוא פשוט רצה להרגיש טוב עם עצמו זו טענה דוחה ושקרית.

גם ההשוואה בין הצלת יהודים להצלת תרנגולות היא לא משהו להתגאות בו.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 23:05
הקבלה היא אכן דרך רוחנית מאוד מאוד מופשטת. האימא של המופשטות.

הבנת המציאות זה רק בכלים שיש לך. אתה לא תבין את "כל" המציאות. רק במה שאתה יכול.

בדיוק.

גם אהבה של אימא היא לא אלטרואיסטית. אין דבר כזה "אהבה שלא תלויה בדבר". ולשם שואפים. זו הדהרמה. זו הנירוונה. לשם לא מגיעים אלא אם...

אני טוען (בעצם לא אני) שאין אף אחד אלטרואיסטי באמת. גם לא חסידי אומות עולם.

הכל תלוי לאיזו רזולוציה רוצים להיכנס, ומה הבנאדם משיג. וזה לא פוסט על קבלה :-)

מבחינת "אין אלטרואיזם" הכל חרבנה זו בדיוק הנקודה ולא הפיספוס שלה.

זה פרוש מאוד מוזר של הטענה הזו וכל מה שקדם לה...

משתדל (משתדל!!!) שלא לסטות מהנושא של השרשור, לא לערבב בשר וחלב עיזים בגדי של בת הדודה שלו:

הטענה שלי היא שמדיניות ההטפה שלי היא לא מונעת ע"י אלטרואיזם.

כשאני בא לעזור לבנאדם, זה ממש לא מנסה לעזור לו כי אני טוב לב, חסוד, רחום, חנון או אחלה חבר שבעולם.

אני אומר את זה בפנים - "אני לא עוזר לך כי אני רוצה שתפסיד פחות, אני עוזר לך כי אני רוצה שחברת הביטוח לא תעשה עליך כסף שהיא לא אמורה לעשות".

אני עוזר רק כדי שחברת הפנסיה לא תרוויח שקל שהיא לא אמורה להרוויח.

המוטיבציה שלי היא לא אלטרואיסטית (מבחינתי זו תהיה צביעות לשמה).

המוטיבציה שלי היא הצד השני של המטבע, שלא לתת לחברות הללו לדפוק את החלשים והלא מיודעים, ובכך אני מועיל לעצמי כי אני מרגיש מעולה כשאני לוקח להם את השקלים מהכיס בצורה ישירה כשאני עוזר לאנשים להחליט מה טוב בשבילם.

זה בדיוק מה שאמרתי ל- CFO של החברה שבה אני עובד כשהצעתי שאעשה מצגת על קרן פנסיה לעובדי החברה. שאני עושה את זה רק כדי שהחברות לא ירוויחו שקל אחד יותר ממה שהן צריכות. במילים הללו. אני לא מסתיר את הכוונות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 23:09
זו טענה דוחה ושקרית רק אם:

1. אתה מאמין באלטרואיזם נקי כמו שהוא ומאמין שאין עוד שום סיבות.

2. אתה לא מאמין באלטרואיזם נקי כמו שהוא ומאמין שיש עוד סיבות.

משם הכל מתחיל... לא צריך לרדד את זה ל"ההוא אמר שחסיד אומות העולם הזה הציל יהודים רק כי הוא רצה להרגיש טוב עם עצמו".

הרי ברור שלא לשם הגענו. לא בהרגשה טובה עסקינן.

אני חושב שלהאמין ש- 1 הוא 100% זה מאוד חד מימדי וגם סוג של צביעות, ואני מעולם לא האמנתי שיש משהו אחד שהוא 100% בעולם הזה.

אבל גם להאמין במשהו שהוא 100% זה אחלה.

שוב, זה רק אם אתה באמת ובתמים מאמין בטוב ליבם של בני האדם (האדם לא נולד רע מנעוריו) ובאלטרואיזם לשמו, כמו שהוא, אלטרואיזם נקי.

לא ממשיך את הדיון בשיט הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2018 23:20
זאת הטענה שלו, לא שלי. אני גם לא בהכרח אומר שהיא לא נכונה, אלא פשוט שהיא מאוד מופשטת.

לא השוותי בין הצלת יהודים להצלת תרנגולות אלא בין עבדות לאכילת בשר. ההשוואה היא לא בין ערך חייו של עבד לשל תרנגול, אם זה מה שהסקת מזה אז פספסת את הנקודה, ההשוואה היא בין מצבים שבהם הטענת נגד של "כל אחד עושה מה שטוב לו" היא חסרת משמעות משום שהטענה המקורית היא שלשני הצדדים צריך להיות מותר "לעשות מה שטוב להם".

אם צמחונים היו מפצירים בך להפסיק לאכול בשר כי יש לו טעם רע, אז יכולת להביא טענת נגד שהיא "כל אחד יאכל מה שעושה לו טוב", אבל זאת בכלל לא הטענה של הצמחונים - הטענה שלהם היא שלבעלי חיים יש זכויות, אז אתה כבר לא יכול לטעון את אותה טענת נגד אם אתה מקבל את ההנחה שיש להם זכויות. אם אתה לא מקבל את הטענה שיש להם זכויות אז אתה צריך להסביר למה אין להם זכויות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 06:51
כשזה בא ממך מודה שאני קצת מתרגש :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 07:01
אכן, ועל רקע הטענה הזו אמרתי שהרפרנס לשואה דוחה.

ההשוואה בין אכילת בשר לבין השואה היא כמובן לא המצאה של השרשור הזה וקנאי הצמחונות כבר עשרות שנים מדברים בז'רגון של "כל יום טרבלינקה וכד'". זה דוחה, זה מוזיל את השואה ובסולם הערכי שלי לא מוסרי בעליל כי זכויות בעל חיים ואדם אינן באותו מישור.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 07:41
אוללה ;) D:

גרהם, נדמה לי שאני זה שהעלתי את העניין של חסידי אומות עולם... אבל לא דיברתי על השואה ולא הזכרתי אותה.

היה מדובר אך ורק בניתוח של המושג אלטרואיזם, בהקשר של אלטרואיזם בלבד, האם לדעתי ישנו אלטרואיזם מוחלט וניתן כדוגמא למשהו שנחשב כאלטרואיזם המוחלט והמסכן חיים ביותר וכזה שנעשה לשם האלטרואיזם עצמו (הזכרתי גם אהבת אם לבנה כקונצנזוס של אהבה אלטרואיסטית כביכול).

זה היה בהקשר של הדיון והנושא ולא ניתן כהשוואה, אלא כדוגמא. אני לא חושב שהנושא של חסידי אומות עולם הוא טאבו (לא חושב ששום נושא הוא טאבו)..

לא זוכר שקראתי פה שמישהו שהשווה אכילת בשר לשואה, כי אז חוק גודווין יבוא ויסטור לו על הלחי השמאלית של התוכעס.

חוץ מזה, לגבי מה שכתבת - כנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 07:59
מקבל. כאמור, דבריי באו על רקע הרפרנס המקובל בשיח הצמחוני.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 09:28
ואוו. התרשמתי!

נראה לי שיש לי הרבה מה ללמוד ממך ומשאר מי שהגיב.

עשיתי משהו דומה עם בני משפחה שהפסיקו לקנות את נירות הערך שהיועץ בבנק המליץ עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 11:29
בואי נגיד שמצבם כבר היה טוב היות והיה להם חיסכון שיכלו להשקיע.

כמובן, שאת כולם מעצבן זה שהבנקאי מולק להם את החיסכון טיפין טיפין, וזה מעולה שהתערבת לטובתם.

היה לי סיפור דומה עם חמותי. לצערי, היא לא הסכימה לשנות את התיק שבנה לה ה"חבר" של בעלה ז"ל, אבל היא כן הסכימה עם זה שכאשר הבנקאי מתקשר להציע לה שינוי בתיק היא אומרת לו לא (הוא היה מתקשר אחת לחודש ומוכר קונה 2-3 ניירות כל פעם - ניירות זהים להחריד לקיים, איך זה לא פשע אין לי מושג), ובנוסף היא לא הצליחה להוריד לגמרי דמי משמרת אבל הורידו לה משמעותית אחרי שאמרתי לה ש0.3% רבעוני זה פשוט גזל. (כרגע התיק שלה הוא בערך 10% מניות ו-90% ומהיכרותי איתה אפילו זה יותר מדי מניות בשבילה :) - היות וזה כספים לירושה הצעתי לה להגדיל את המניות, אבל שיהיה).
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 11:34
הלו, ירושה... חמותך... אתה נשוי ליורשת.

יופסקו הנישואין בבני אדם.

אני חושב שהיא צריכה לקחת יועץ בלתי תלוי!

אתה לא אובייקטיבי!
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 11:37
ולקח לה (ולאחים שלה) הרבה זמן לשכנע אותי להתערב.

אחרי ה"כשלון" בשינוי התיק, אמרתי לה שאני לא מתעסק עם זה שוב, עד שאם וכאשר נקבל משהו, ואז נעשה בזה כרצוננו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 13:16
זכויות בעלי חיים ואדם אינן באותו מישור בכל מקרה ובאופן קטגורי? האם ברור שזכותו של האדם להנות מסטייק (לא כדי לשרוד ,אלא כדי לענג את החיך והקיבה ) גוברת על זכות הפרה לא לסבול כאב ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 14:14
זה לא מה שנטען.

אני די בטוח שאפילו הצמחוניים/טבעוניים הקיצוניים יסכימו שלמרות שלבעלי חיים יש זכויות, עדיין יש לבני אדם יותר זכויות.

למשל - אם אדם נתקע על אי בודד וצריך לאכול כדי לשרוד, והאפשרויות שלו הן להרוג אחד מבני האדם ולאכול אותו או לאכול אחת מהחיות ולאכול אותה, אני חושב שכולנו נסכים שזכויות האדם (הנאכל, לא האוכל) גוברות על זכויות החיה, ולכן החיה היא זאת שתאכל בסופו של דבר.

ברור שזה שלאדם יש "זכויות יתר" לא אומר שהוא יכול לעשות כרצונו ולזלזל לחלוטין בזכויות החיות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 14:30
יהיה זה דמגוגי בעיניי לשאול חבר שמטיף לי על בשר אם הוא חושב על הסיני החרוץ שמרכיב לו את האייפון 1/2/3/4/5/6/7/8 שהוא מחליף כל שנה או על הבנגלדשית שתופרת 18 שע' בשביל החבילה המגניבה הבאה מאסוס?

אנכי בעד סולידריות טוטאלית אך גם לראסטפארי כמוני מתעייף לעיתים ...
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 14:40
בהקשר של "כל יום טרבלינקה" אכן מדובר במישורים שונים ובאופן קטגורי ועל זה כתבתי.

בהקשר עליו כתבת זה אכן מורכב יותר. האם זכות הפרה לא לסבול כאב? האם זכותה לחיות? האם צריך לחשוב גם אקס פוסט מה יקרה (רמז - למה יש היום הרבה פרות בעולם?). מהצד השני, אני לא בטוח שההנחה העובדתית שלך על אכילה רק כדי להנות תקפה מחוץ לעולם הראשון.

אין לי תשובות קלות (ולחלק מהנושאים, אין תשובות בכלל).
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 15:59
להבנתי ממה ששוחחתי קצת עם טבעונים, עיקר הסבל לבעלי חיים נגרם באופן הגידול התעשייתי, צורת הההובלה שלהם וכו'

כלומר, טכנית אפשר לגדל באופן עצמאי ואז חלק מהטבעונים ימשכו את ההסתייגות שלהם, אז למה לא פשוט להשקיע את אותם מאמצים בלדאוג לגידול בתנאים נאותים (רגולציה, סימון) במקום לפגוע בשרשת המזון שעובדת נפלא אלפי שנים ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 16:28
ממש לא.

עובדה שהם לא אוכלים ביצי חופש, לא אוכלים דבש, לא אוכלים תרנגולות חופש ולא אוכלים דגי אוקיינוסים.

יש בזה הרבה יותר מ-"תעשייתי תעשייתי"
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 20:10
א. לא לדבר על כסף, כאשר כסף הוא עדיין ציר האינטרס המרכזי בנושא, זה עדיין לדבר עליו כשיקול עיקרי ;)

ב. גם טבעונים מחוייבים לתת את דעתם הצודקת. ומתנגדי החיסונים. ותומכי החינוך אנתרופוסופי. ותומכי הילודה הביתית והימנים והשמאלנים והליברטריאנים והסוציאליסטים וכולם.

האם אתה מתאב את זה שלפחות קבוצה *אחת* ממי שציינתי לעיל מטיפים לך?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 23:03
מבין את נקודתך, ואני מודע לחלוטין לעובדה שייתכן שכך זה נשמע להם.

אבל במקרה שלנו לעתים, ובמידה ודואגים לדבר על שינויים קטנים לשם הפרקטיקה האובייקטיבית (צעדים שיגרמו לחשבוו הבנק שלך לתפוח ללא ירידה באיכות החיים שלך) כמו לדוגמא להשקיע את החיסכון במניות ולא בפק"מ.

לא עניין של דעה יותר מדיי, החברה שלנו בנויה בצורה שבה יותא כסף זה
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2018 23:39
אני לא בטוח לגבי איכות החיים של אדם שרחוק מעולם ההשקעות ורואה איך משכורת (או 5 משכורות) נבלעות באיזה ברבור שחור שנקרה לסיפור של "הבורסה עולה לטווח ארוך".

אני יותר בטוח שבניגוד להחלטה על טבעונות שהיא רברסבילית מטבעה, במקרה של הברבור השחור (או סתם נפילה), מקבל ההמלצה לא יישאר חבר שלך באותה רמה כמו לפני שקיבל את ההמלצה אל פוגעת באיכות החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2018 00:26
אני חושב שהעלת כאן נקודה חשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2018 12:14
אם מישהו לא מוכן לקחת אחריות על מעשיו גם אם נעשו בעקבות המלצה, ומפרק חברות בגלל זה, אז הוא לא ראוי לחברות הזו.