⬅ חזרה לאינדקס

מסחר עצמאי מחקה מדדים

🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 19:05
אהלן,

אז היום בבוקר נוכחתי לגלות שהחבר'ה באינטרגמל לקחו את היתרות העדכניות והפכו אותן ליתרות הפתיחה על מנת "למחוק" את המינוסים כנראה לכולם ולהפוך אותם לפלוס.

מאחר ועכשיו המעקב אחרי הכסף הרבה יותר אקראי עבורי בעקבות המהלך ובתוספת ליחס הסופר מזלזל שלהם כלפי הלקוחות - אני מחפש את האלטרנטיבה להשקעה במסלול מחקה מדד.

כיום עוקב שם אחרי S&P 500 וזה הצורך העיקרי שלי כעת.

האם מסחר עצמאי יכול לתת מענה חלופי למוצרי ההשקעה בבתי ההשקעות?

נדרש לימוד של הפלטפורמה ושוק ההון באופן בסיסי, אקדים ואומר שאין לי עניין להתעמק מדי, וכל רצוני הוא לרכוש לבד סל מניות ת"א35 ו\או S&P500 ולמכור בעת הצורך וחוזר חלילה (בלי להכנס בנושא הנוכחי ל"להכות את השוק").

מאמין שבהמשך הפיתוי הבלתי נמנע של השקעה במניות בודדות יגיע, אבל זה לאחר בטחון מספק בפלטפורמה שאבחר וידע נוסף.

השאלה היא האם זה כ"כ פשוט? 0.09 אחוז כפי שהוצע על כל קניה ומכירה בארץ וכמה דולרים לקניה\מכירה בארה"ב לא נשמע כ"כ נורא בהתחשב בכך שאני מתכנן לקנות סל מניות ולתת לו לרוץ בלי לגעת בו.

האם יש תשלומים נוספים? אם לא - מדוע "לבזבז" את הזמן על מוצרים כמו קופ"ג להשקעה אם אפשר להשקיע ישירות?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 19:16
במידה ומדובר על מסחר עצמאי בתיק ממוסה, לכל אחד יש את דמי הניהול שלו, במסחר עצמאי לרוב מדובר על סכום קבוע כל חודש (15\20 ש"ח, או 10$)

בקרנות השתלמות \ גמל בניהול עצמי, לרוב יש ד"נ של הגוף המתפעל וד"נ של הגוף המנהל, לרוב שניהם נמדדים ב % מהתיק
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 19:29
על הפנים, ראיתי כרגע.

יצא לך לדבר איתם על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 19:34
לא הבנתי מה הם עשו. מה הכוונה יתרות פתיחה ויתרות עדכניות? מה לא בסדר?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 19:40
שפות"ש חושב שאמורים להציג לו את התשואות מפתיחת התיק
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 19:53
תוכל לתת דוגמא?

אני מניח שהם לא הוציאו לך כסף מהחשבון, נכון?

הכוונה שהם מאפסים את התשואה בכל שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 19:53
שאני יודע מה התשואה האמיתית שלי ביחס לסכומים שאני מפקיד, אין סיבה שהמשקיע הפשוט לא יראה את זה. חוץ מזה, הם פשוט עשו CUT OFF מהתחתית של השוק ואז מציגים את התשואות על הסכום הנ"ל יחד עם העלייה של השבועיים האחרונים, אז פתאום ממינוס של אלפי\עשרות אלפי שקלים - כולם בפלוס גדול תוך שניה!

דיברתי עם הנציגה האנטיפתית בטלפון - טענה שאין לה מושג. מנסיוני הקצר איתם הם נוראיים בשירות וזו הייתה ההוכחה הסופית היום עם המהלך הזה.

אם אחזור לשאלה המקורית: IBI מדברים על סכום חודשי של 15 ש"ח שמתקזז מעמלות הפעילות בחשבון. אוכל לעשות בדיוק מה שאני עושה באינטרגמל רק בעצמי דרך IBI בלי להיות מומחה גדול? @קפה שחור דיברת על גמל, זה חייב להיות דרך מוצר כלשהו או שאפשר פשוט לסחור חופשי? זו נקודה שמעולם לא הבנתי עד הסוף לאור ריבוי המוצרים.

הנציג בטלפון של IBI אמר שאין עמלות נוספות מעבר למה שהציג. אם אתה אומר שיש עמלות של גוף מתפעל וגוף מנהל - הוא בעצם משקר? למי עוד אני אמור לשלם?

יש כאן מישהו שסוחר באופן עצמאי במחקה מדד?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 20:13
הבנתי. אז אצלי זה לא רלוונטי כי אין הפקדות חדשות לקופת גמל.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 20:27
@צפי , מדובר בקופת גמל להשקעה ?

במשיכה משלמים מס על הרווח, אם אין רווח אין מס ?

:lol: :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 20:32
אתה יודע שכל קופות הגמל עושים את זה, וזה בהנחייה של האוצר?

אם אתה רוצה לראות תשואות היסטוריות יש לך את גמל-נט
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 20:47
ולנושא: זה לא מורכב, וזה לא ידרוש ממך עוד לימוד (אתה כבר יודע בדיוק מה אתה רוצה ויש לך תכנית השקעה - להפקיד כל חודש סכום ולרכוש בו קרן מחקה מדד).

זה בדיוק מה שאני עושה בIBI ואני מומחה קטן מאוד. אני משלם שם 15 ש"ח לחודש מינימום (שמתקזז מול עמלות, והיות שאני קונה כל חודש זה לא רלוונטי) ו-8$ קבוע לרכישה של ני"ע אמריקאיים. זה קל, זה פשוט, לא צריך לשלם דמי ניהול ולא צריך מתווכים.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 20:47
מפתיחת הקופה היו לי 2 הפקדות (נקרא לסכום ההפקדה X, אז הפקדתי 2X), אחת בסוף 18' ואחת ב19'.

בסיכום יתרות בחשבון רשום לי:

יתרת פתיחה: X (יענו יתרת פתיחה מתחילת השנה? איפה רשום סך הפקדות?)

סך רווחים: Y (מספר חיובי)

יתרה עדכנית: 2X (קצת פחות כי אני בהפסד, לא ברווח).

זה לטענתך זה תקין? שלמרות שבסה"כ אני בהפסד רשום לי ב"סך רווחים" מספר חיובי?
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 20:49
גמלנט לא יגיד לו מה התשואה שלו, זה תלוי במועדים שבהם הוא הפקיד כסף.

@צפי נשמע שאתה רוצה מסחר עצמאי בלי קשר, אז תפתח חשבון ב-IBI וסע לשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 21:02
לדעתי לא, אבל זה לא טקטיקה של הקופה. בכל מקרה רק הוא רואה את זה וזה לא מסע שיווק (ספציפית זה, ברור לי שהם מעוותים את התשואות גם לצרכי שיווק).

האוצר הגדיר דברים מאוד ספציפיים שצריכים להופיע בדוחות הרבעוניים, ולדעתי האזור האישי באתר מנסה לחקות את זה.

לדעתי זה מאוד תקין שאתה יודע את זה, ולא תקין שיש אנשים שלא יודעים מה התשואה שלהם.

נכון, לדעתי ניתן לבקש משירות הלקוחות דוחות פרטניים יותר, כמו דוח הפקדות, תשואות וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 21:09
אני יודע עכשיו מה התשואה (ואם אני באמת בהפסד) כי יש רק 2 הפקדות עם אותו הסכום בדיוק אז קל לחשב אבל זה מצב קל, מה יקרה בעוד כמה שנים עם הרבה הפקדות בסכומים משתנים?

לא משוכנע איך זה חוקי שאין עמודה של "סך רווחים" מתחילת הפתיחה על כל הסכומים שהפקדתי
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 21:14
אני לא משוכנע שזו הנחיה של האוצר. בן משפחה ביקש השבוע שאסתכל על תכניות שיש לו במנורה (פוליסת חסכון), והראתי לו בדיוק את הדבר ההפוך - שבמידע האישי מופיעה לו תשואה יפה מאוד (13%), אבל שהיא מאז ההפקדה (היחידה) שלו ב2015... ושבחישוב שנתי זה יוצא הרבה פחות.

איך אתה מסביר את חוסר האחידות? תקנות שונות למה צריך להופיע במידע אישי בפוליסות חסכון ובקופות גמל? לא אומר שזה לא אפשרי, אבל אני לא פוסל את האופציה שזה נועד בשבילם להיראות טוב יותר מול הלקוחות, בדיוק כמו שמנורה עשו איתו.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 21:20
הצעד הזה הוא זלזול באינטלגנציה לדעתי. אני לא צריך לבקש דוח"ות ולעקוב אחרי טפסי הפקדה, דמי ניהול ותשואות היסטוריות רק בגלל שבית ההשקעות רוצה להחביא את המינוסים. גם אם זה המצב - תמיד אפשר להוסיף כפי שנאמר למעלה עמוד שעושה שקלול של כל ההיסטוריה, סה"כ עבור זה משלמים את דמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 21:26
אל תצפה ליותר מדי ממערכות המסחר האחרות בארץ. כולן נעות על הספקטרום בין זבל לרפש.
🕒 פורסם בתאריך: 31/01/2019 21:56
גם בדו"חות קרנות פנסיה והשתלמות אין מידע של סך רווחים, אלא מתחילת שנה. זה כנראה אחיד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 09:18
המידע הזה אמנם לא זמין בדוחות התקופתיים, אבל קיים ברשות בתי ההשקעות וניתן לבקש אותו.

אני פניתי בבקשה כזאת כשהייתי צריך להגיש הצהרת הון, וביקשתי לקבל פירוט על חשבונות, ביניהם קופת גמל נזילה בת עשרות שנים, בחלוקה בין כספי ההפקדה לרווחים. לקח כמה ימים אבל שלחו לי את הפירוט.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 09:28
אם אני מבין נכון, במסחר עצמאי (לעומת בית השקעות) הכסף נזיל, שקוף עבורי ומתעדכן בזמן אמת, הפעולות נעשות באופן ישיר ובמהירות והעמלות נמוכות משמעותית כל עוד לא קונים ומוכרים בלי הפסקה.

בהנחה שכל מה שאמרתי נכון, ונגיד שאני רוצה להשקיע במחקה מדד בלבד - למה בכלל להשתמש בתיווך של בית השקעות? זה אמנם יותר קל אולי לוגיסטית ומשרה סוג של בטחון למי שלא רוצה להתלכלך יותר מדי, אבל בעצם "בזבוז כסף" עבור מי שיכול פשוט להשקיע בעצמו במסחר עצמאי?

בנוסף בבתי ההשקעות העמלות הנמוכות הן רק על המוצרים כמו קופג להשקעה, קרן השתלמות וכד', ואילו במסחר עצמאי אין צורך באף מוצר ולכן גם אין הגבלת סכום להשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 09:45
עשית סלט שלם.

במסחר עצמאי אני מניח שאתה מתכוון לחשבון IRA של קה״ש או קופת גמל? נניח לרגע שכן.

גם ב-IRA וגם בבית השקעות, או בבנק, או בברוקר זר - אתה קונה ניירות ערך סחירים. בכולם, ללא יוצא דופן.

זה כולל מניות, אגח, קרנות סל, קרנות נאמנות ועוד.

באף אחד מהם אין מגבלת סכום, העמלות משתנות מאחד לשני ולרוב הן ברות מיקוח, בייחוד כתלות בכמה כסף אתה מנהל.

גם חשבון מנוהל בקה״ש או קופת גמל עושה את אותו הדבר בדיוק, רק בקופה אחת גדולה שאתה שותף לתשואות שלה ובנוסף לעלויות המסחר אתה משלם גם דמי ניהול.

ההגבלה שקיימת על קרנות השתלמות וקופות גמל היא על כמה אתה יכול להפקיד לתוכן בשביל לא להתעלל בהטבות המס, אבל מגבלה לכמה כסף אתה יכול לנהל בהן.

לרוב עמלות של הבנק הן הכי יקרות, אחרי זה עמלות של בית השקעות ו-IRA הן דומות, ועמלות של ברוקר זר הן הכי זולות. דמי ניהול משתנים כתלות במיקוח ובסכום שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 10:22
אני הבנתי שהוא לא מתכוון לIRA אלא לחשבון רגיל אצל איזשהו ברוקר.

במצב כזה אני באמת לא רואה יתרון בהשקעה דרך מתווך (כמו למשל בקופת גמל להשקעה), לבד מהטבות מס מסוימות במקרים מסוימים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 10:32
זו הייתה הכוונה.

היום הכסף שלי נמצא באינטרגמל במסלול מחקה S&P500 ואינו למטרת פרישה, כך שהטבות המס של קופג\קופג להשקעה לא מעניינות אותי. פעם בכמה שבועות\חודשים אני מעוניין למכור את המניות ולקנות בחזרה במועד אחר. דרך אינטרגמל זה ביורוקרטי ולוקח יותר זמן ממה שאני מעוניין שיקרה, ולכן התחלתי לחפש אלטרנטיבות.

האופציה שתועלתי אליה בעקבות הבדיקות הייתה מסחר עצמאי, ובמקרה הזה רק בשביל הדוג' כי כבר דיברתי איתם - IBI.

כמו שכבר שאלתי - באינטרגמל אני חייב להשקיע דרך אחד המוצרים: קופג, קופג להשקעה או קרן השתלמות.

בהנחה שכל מה שאני עושה עם הכסף הוא לקנות סל מניות מחקה מדד - הכי ישיר וזול יהיה דרך מסחר עצמאי כמו IBI? אולי זו לא המילה הנכונה ולכן הבלבול? IBI נחשבים כברוקר אם כן?

שורה תחתונה -

השקעה בסל מניות מחקה מדד שלא לטובת פרישה:

יש סיבה שאני לא יודע עליה שבגינה לא כדאי לעבור ל-IBI אל מול אינטרגמל (לדוג')?
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 10:40
כן. מס רווחי הון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 10:44
מס רווחי הון בשני המקרים הוא 25%, לא? כל עוד לא חוסכים לפרישה במקרה קופ"ג
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 10:59
בבית השקעות לא תהיה לך דחיית מס. אתה תשלם מס כל פעם שמכור ברווח.

בחשבון IRA או במעבר מסלולים בקופת גמל, המס נדחה עד שתמשוך את הכסף.

אם המטרה שלך זה לתזמן תנועות בשוק עדיף לך חשבון עם דחיית מס.

תעשה לך סימולציה קלה של העלויות מסחר, דמי ניהול, מס רווחי הון ותראה מה יוצא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 11:20
נראה לי שאתה צריך לפעול הפוך.

קודם להחליט איזה סוג מוצר אתה רוצה, ואז לבחור את המקום.

קח בחשבון שקרן השתלמות לא תוכל להפקיד בצורה עצמאית אלא אם אתה עצמאי, ושקופת גמל וקופת גמל להשקעה הם מוצרים שונים לגמרי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2019 12:44
נראה לי שכבר התבלבלת מרוב מושגים וכלים. בוא ננסה לעשות קצת סדר.

חשבון השקעות/מסחר רגיל (מכונה גם בפורום "חשבון ממוסה")

חשבון ב"ברוקר", כלומר בבנק או בית השקעות ישראלי או זר. דרכו אפשר לקנות ולמכור מניות ושאר מוצרים בבורסה (בארץ ובעולם).

אתה מחליט מה לקנות ומה למכור ומתי, ומשלם לברוקר עמלת ק/מ (ושאר עמלות) כפי שסיכמת איתו.

בנוסף בכל פעם שאתה מוכר נייר ברווח אתה צריך לשלם מס הכנסה על הרווח.

חשבון "פטור" זה בגדול חשבון עם הטבות מס מסויימות (או לפחות מיסוי "שונה"). בד"כ פותחים חשבון כזה בחברת גמל/פנסיה.

זה כולל דברים כמו: קרן השתלמות, קופת גמל, קופת גמל להשקעה.

בחשבון כזה לרוב יש מגבלה על ההפקדה או שיש מגבלה על הטבת המס.

אתה בעצם מעביר כסף לחברת הגמל (בין אם ישירות או דרך המעסיק) והיא בתורה משקיעה את הכסף לפי המסלול שבחרת.

בקה"ש וגמל (לא גמל להשקעה) יש גם אפשרות ל IRA. כלומר אתה מנהל את הכסף בעצמך ומחליט איזה ניירות לקנות/למכור ומתי.

מבחינת עמלות, יש בעצם סוג של תשלום כפול. אתה משלם לחברת הגמל עמלה, ובנוסף משלם עמלה על המסחר עצמו (אם זה ira אז לברוקר שדכו אתה סוחר ואם זאת קופה מנוהלת אז הוצאות המסחר נקראות "הוצאות ניהול השקעות").

בחשבון פטור אין תשלום מס בשינוי מסלול או במכירה של ניירות, את המס (אם יש) משלמים רק כשמושכים את הכסף החוצה.

אני מקווה שזה עוזר להבין קצת יותר טוב את התמונה