⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא לבני 60

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2019 22:10
הוריי עוברים דירה ורוכשים דירה חדשה עם ההון העצמי שלהם (2.5 מיליון ש"ח).

לעומתם אני בעל משכנתא, יש לי כ400 אלף ש"ח שמושקעים במסלולים מעט יקרים, בסביבות 3.5% ריבית.

חשבתי על כך שכדאי שהוריי יקחו משכנתא, יסלקו את החלק היקר בפרק זמן מאוד קצר(אם ניתן אז על החודש הראשון), ואת החלק הזול(בשאיפה לפריים מינוס חצי), יעבירו אליי כדי שאסלק את המסלולים היקרים במשכנתא שלי.

יש לי מספר שאלות, רק אציין שאני חושב על משכנתא עם לא יותר מ45% מימון

1. אבא שלי בן 60 אחרי שכבר עבר התקף לב, האם יש סיכוי שלא יבטחו אותו? האם הביטוח חיים צפוי להיות כ"כ יקר שזה כבר לא ישתלם?

2. לכמה זמן ניתן למשוך את המסלולים כשמדובר באנשים בני 60?

3. האם בגלל שמדובר במבוגרים באופן יחסי, השאיפה לפריים מינוס חצי היא לא ריאלית?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2019 22:34
לפני הכדאיות הכלכלית. אתה בטוח שאתה רוצה לבקש מהוריך למשכן את הדירה שלהם לטובת הלוואה שלך? זה מקובל על כל בני המשפחה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2019 23:19
עברנו עניין דומה גם אצלנו במשפחה.

הבנק ייתן משכנתא אחרי אישור של חברת הביטוח שבתורה תשלח את אבא שלך לכל מיני בדיקות ותדרוש כל מיני אישורים והפרמייה תהיה ממש ממש יקרה (יכולה להגיע למאות שקלים בחודש וצפונה, תלוי מה משך ההלוואה). ויש את הסיכון שהביטוח לא יסכים לבטח אחרי כל הטרטורים גם.

בנוסף, הריביות שיקבל תהיינה הרבה פחות טובות ממה שאתה תקבל.

אפשר לעשות את הבירורים הללו מול היועץ משכנתאות של הבנק בלי לקחת בסוף משכנתא.

וזה בלי קשר להערה החשובה

הזאת
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 16:05
עוד עניין הוא שלכל בנק יש הגבלות שונות על משך זמן המשכנתה שאנשים מבוגרים יכולים לקחת מה שעשוי להשפיע על ההחזר החודשי והתקופה הרצויה.

צריך לבדוק אם זה משתלם. אל תשכח שלמשכנתא חדשה יש גם עלויות וצריך לבדוק אם בתוספת כל ההעלויות האלה הפער בריביות עדין מצדיק את השינוי. מאחר ומדובר במשכנתא יחסית קטנה אני נוטה לחשוב שלא..
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 17:28
צריך לבקש הצעות.

עד גיל 75.

למה לא?

אפשר על היום השני.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2019 19:41
כן אין בעיה בנושא הזה, אני לוקח הלוואה לצורך סגירת הלוואה אחרת יקרה יותר. מבחינתי לשלם להורים שלי את הריבית היקרה שלי, ושהם ירוויחו על פערי הריבית במקום שהבנק.

תודה על התגובה, החוויה שלך די גורמת לי לרדת מהרעיון. גם אם נשארת כדאיות כלכלית אני לא בטוח אם היא שווה את הבירוקרטיה וכאב הראש.

זהו, שאני יותר ויותר מרגיש שזה םחות משתלם.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2019 02:51
בלת"ק, יקרעו את אבא שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2019 03:03
אבא שלי קיבל עד 80.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2019 20:07
שאלה מעניינת אשמח לדעת מה אתה עושה בסופו של דבר.

גם אבא שלי עבר אירוע לב והוא כרגע בן 54 והוריי מעוניינים לקנות דירה נוספת על שמם עם משכנתא והחברות ביטוח לא מוכנות לבטח את אבא שלי ( רק בפרמיה ממש יקרה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 15:38
ויתרתי על הרעיון. אני לא חושב שיש כדאיות כלכלית למהלך, או כזאת ששווה את הניירת והטירטור של ההורים. אני מחכה שההורים שלי ישלימו את המעבר לבית החדש ואשתמש במזומנים שישארו להם לסילוק המשכנתא האישית שלי, כשהם יהנו מהריבית במקום הבנק.