⬅ חזרה לאינדקס

הסדרה "האזרח גואטה"

🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2019 16:29
אהלן חברים,

רציתי להעלות לפה סרטון של סדרה בערוץ "כאן" שקוראים לה "האזרח גואטה".

הסדרה לוקחת עניינים יומיומיים בחיי אזרחי המדינה ומנסה לעזור ולשפר אותם.

בפרק הראשון של הסדרה הם החליטו לבדוק את כל נושא הבנקים במדינת ישראל(משהו שאני גם עוקב אחריו כבר לא מעט שנים) ו"התלבשו" על בנק הפועלים והטייקונים.

ממליץ בחום על הסדרה, בהמשך הם החליטו לבדוק את נושא החלב במדינה- למה מוצרי החלב כל כך יקרים בהשוואה לכל מקום אחר ?, נושא תחנה המרכזית תל אביב שכבר שנים ה"מפלצת" המוזנחת הזאת לא מטופלת והטייקון קובי מימון שהיא נמצאת בחזקתו מעוניין למרר לכולם שם את החיים כדי שהוא יוכל לעשות עליו אקזיט בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2019 16:41
הסדרה לא משפרת כלום ולא תשפר כלום, היו כאלה רבות לפניה ורבות אחריה ( שיטת השקשוקה האגדית ). השורה התחתונה שלישראלים אין זמן לבעיות האלו, יש טיסה לחו"ל, כשחוזרים סוגרים עם הבנק הלוואה לכל מטרה בשיעבוד נוסף על הדירה, לא שוכחים לאכול במסעדה שבה סלט עולה 60 שקל כל יומיים וכמובן בסוף לא לשכוח להתלונן איך תנובה או הבנקים " גונבים אותנו" אבל כשמגיע רגע האמת פעמיים בשבוע בסופר- קונים במחיר הנקוב- לא כי מונופול- אלא כי "בא לי מותג". לכל עסקה בעולם יש שני צדדים- כששניהם מסכימים שהמחיר שווה את התמורה העסקה מתבצעת ולאף צד לא אמורה להיות טענה בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2019 16:50
היא מציפה את הדברים ומביאה את העניינים החשובים ל"מרכז הבמה". כל דבר שישתנה לטובה - מבורך וזה היה נראה ככה גם בפרק שמועצת החלב שהתמנה נציג של הצרכנים. איזה אופציות יש לך לחלב ומוצרי חלב ? כמו שבטח ראית יש רק 3 חברות שמוכרות חלב - תנובה, טרה ושטראוס, שלושתם מונופולים. אין באמת תחרות במחיר כמו שגואטה וירון זליכה שהצטרף אליו הראו. עושה רושם שכמעט כל בעיה בשוק מסויים במדינה הזאת הפיתרון אליה מסתיים ב"תחרות". תחרות על הכסף שלנו הצרכנים מה שאין כאן בכלל ולא משנה לי מה יגידו ואיך יערבבו אותנו.

ובנוגע לסלט של 60 ש"ח - אף פעם לא תמכתי בדבר הזה ולא חשבתי שזה הגיוני לשלם כל כך הרבה כסף בין אם זה סלט ובין אם זה לאפה שווארמה או אפילו כרטיס לסרט עם פופקורן ושתיה, אבל קח בחשבון שהבעיה עמוקה יותר והמיסים וכל הכסף הזה מתגלגל מהמדינה(מע"מ, מכס, מיסים), דרך הבנקים וחברות האשראי אל העסקים והחנויות ולבסוף מושתתות עלינו הצרכנים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2019 17:32
לא באמת.

זאת תוכנית שבעיקר מביאה רייטינג כי הישראלים אוהבים להתעצבן מול הטלויזיה, אבל לא באמת אוהבים לעשות משהו בנידון.

גם הפתרונות שם לא בדיוק פתרונות ריאליים.

לגבי החלב למשל - כל מה שצריך לעשות זה לאפשר לייבא חלב בלי מכסים, כשרויות ושאר שטויות.

המחיר אגב היום הוא מחיר מפוקח, ככה שקשה להגיד שיש תחרות..
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2019 17:38
אפשר לשאול למה לא ב'אוף טופיק' ?

ואיך זה קשור לשרשור או לאחת הפניות ממנו?

סליחה על הביקורת..
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2019 18:05
@yossik
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2019 18:35
סדרה חמודה, לא יותר מזה.

היו הרבה כאלה בעבר, והמנטרה די חוזרת על עצמה בכל פעם וכלום לא משתנה.

בקשר לפרק הראשון-יש למישהו תלונות על הבנקים? שיעבור בנק.

לפני חודש היה בבנק לאומי תור מטורף, ואיזו מישהי התחילה לצרוח על הפקיד שהיא מחכה שם שעה שלמה. פשוט אמרתי "רע לך? אז תעברי בנק. אני בבנק אחר ובכזה דבר לא נתקלתי" ופשוט כולם בתור הסתכלו עליי בתימהון.

אולי רק כשאנשים יבינו שבנק זה לא חתונה קתולית אלא יותר ספק שירות כמו חברת הסלולר שלהם, דברים ישתנו (מצד שני, יש את המחקרים שטוענים ש-80 אחוז מהאוכלוסייה במינוס, אז מניח שאם ככה, אין לאן לברוח בקלות).

בקשר לחלב-הטענות מאוד מוצדקות, צריך לפתוח את הייבוא.

בקשר לתחקיר על הבנייה-נראה שיש מחסור ברגולציה לאחר הבנייה/פיקוח. עם זאת, לא בהכרח חובה להוסיף עוד חוקים, אפשר לאכוף טוב את אלה שיש, או מקסימום, אנשים פשוט יידעו להבא לא לקנות בית מאלקטרה אם הם לא רוצים סיכון של לקויות בנייה.

בקשר לפרק על התחנה המרכזית-זה נכס פרטי של נצבא. היה מכרז, היא נבחרה, למשרד התחבורה לא היו תלונות שנים-מה רוצים מהם?

בלי קשר (או עם), אחרי כל פרק כזה נהיה לי חשק קצר לרכוש מניות של הסקטור שביקרו :)

סתם, מאוד אוהב את הרעיון של החזקת מניות של חברות שהן מונופול/מותג חזק, אבל ככל הנראה בישראל אין חברות כאלה ברמה של קוקה קולה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2019 23:50
אז למה לא לפתוח שרשור חדש בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 00:23
כדי שהוא יהיה למעלה אצל מי שממיין את השרשורים לפי האורך שלהם...
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 01:30
העברתי את ההודעות לנושא חדש.

למיין שרשורים זאת משימה מעיקה.

להבא נא להשתדל לפתוח נושא חדש כשצריך ולהמשיך בנושא קיים כשצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 03:14
ראיתי שני פרקים. סדרה נחמדה שסוקרת ומסבירה את הנושאים בצורה מעניינת ומקיפה. חבל רק שגואטה מעודן ורך בהרבה מהבולדוג/הבולדוזר ששודרו פה פעם. או שככה הוא או שרוצה למצב את עצמו ולרכב על הסדרה בדרך חזרה לפוליטיקה בלי לשרוף גשרים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 04:18
יש בן אדם שפעם היה חבר כנסת, עכשיו כבר לא.

אז צריך למצוא פרנסה אחרת.

מה יש להוסיף?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 07:22
אתה יודע שיש מדינות בעולם שאפשר לחיות ככה בחצי מחיר מישראל כן? ועם הרבה יותר הכנסה פנויה (פחות מס)? מדינות oecd לא הודו. אולי יש לזה קשר לזה שהמשק בישראל לא באמת חופשי?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 07:43
הבעיה היא שכשועדה בכנסת דנה בפתיחת סקטור החלב ליבוא אז בעלי המחלבות עם ילדיהם הקטנים באים להפגין מול הכנסת עם דמעות בעיניים, ומספרים איך מושבים וקיבוצים יקרסו בגלל פתיחת היבוא. ואז פתאום האזרחים גואטה\זליכה\רולניק ודומיהם נעלמים, לא תשמע מהם ציוץ, והקמפיין מתפוגג לתוך האויר כאילו לא היו דברים מעולם.

נחש מי מנצח בסוף...

בקיצור, סתם תוכניות טלביזיה להוצאת קיטור, בלי נכונות אמיתית לשלם המחיר שכרוך בפתיחת היבוא. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 08:33
לא באמת צריך לעשות הרבה תכלס.. אם כל אחד יעשה את המעט שלו ולא יקנה מה שבמחיר לא סביר כשיש תחליף הולם בשוק זה מספיק כדי לפגוע קשות במחירות של חברה
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 09:45
כן? מה אתה מציע לי לקנות במקום בשר וירקות? מה במקום מוצרי חלב?

אנחנו משתדלים לבשל בבית. לצערי, זה לא תמיד פראקטי ונוח, ולכן אנחנו מידי פעם אוכלים בחוץ. למה בארהב, ובחלק ממדינות אירופה אפשר לאכול ב 1/3 ~ 2/3 מהמחיר בארץ?

איזה אלטרנטיבה אתנ מציע חוץ מרילוקיישן/ אוף שורינג?
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 09:52
אני כמעט ולא קונה בכלל בשר.. יש קטניות מכל מני סוגים שנשמרים להרבה זמן ויכולים להחליף בשר (לא אומר באופן מוחלט אבל אפשר להוריד ב 70% את צריכת הבשר ולאכול קטניות במקום שהמחיר שלהם זול בהרבה ביחס לחלבון וביחס לקלוריות)

לגבי ארצות הברית, הייתי שם בטיול בכל מני מקומות שונים וביקור משפחה (יש לי משפחה שגרה שם)

לא קיבלתי הרושם שזול שם ממש לא 1/3 ~ 2/3 ואפילו יקר יותר במסעדות, בסופר המחיר היה נראה +- כמו בארץ

אולי ביחס לשכר באמת קצת יותר זול שם בטח לא 1/3 וגם לא 2/3 (לפחות לא מהביקור שלי)
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 10:16
לדוגמה:

ביג מאק בארץ הקודש (ארוחה) = 36 שח

ביג מאק בארהב (ארוחה) = 21.57

בהמבורגרים היותר גדולים ההפרש משמעותי יותר

וזה רק דוגמה. אם לחפש אפשר בארהב למצוא מקומות עוד יותר זולים...

לא. ממש ממש לא.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 10:55
מסכים איתך לגמרי.

כל הסיפור כאילו זול שם מדבר רק על ג'אנק פוד, ולא על אוכל "אמיתי".

אגב, גם הפרשי השכר (לפחות בהייטק) הרבה פחות גדולים ממה שעושים מהם
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 10:56
עזוב אותך ג'אנק פוד. תסתכל על אוכל במסעדה נורמלית ותראה שלא יותר זול מאשר בארץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 11:11
הייתי בלפחות 4 סניפים של מקדונדלד ורק האמבורגר אחד בגודל בינוני.. סדר גודל של מנה (רק האמבורגר) עלה סביב ה 25 שקלים..

אני זוכר באופן ברור שיש שם המון עגלות במחירים פסיכים שאין לתאר... אם אפשר לקנות ארוחה ב 21 שקלים כמו שאתה אומר איך שיפוד אחד של לא יותר מ 100 גרם בשר עם לחמניה (רק זה) עלה 10$ זה היה כשהייתי שם בשנת 2015 (בשנת 2015 בישראל ב 10$ יכלת לקנות שוארמה בלפה או לפחות בבגט עם צ'יפס וסלטים חופשי )

זכור לי בברור שהמסעדות ובתי קפה שם (והייתי בכמה עם המשפחה שלי משם (אז זה לא שעבדו עלי או משהו))

זכור לי באופן ברור (אני לא זוכר במדוייק את המחיר בכל המקומות) אבל זכור ל שבדקתי באותו זמן ודיברתי עם זה עם חברים באותו רגע בתי הקפה והמסעדות לא יותר זולים מבארץ..

באף מקום שהייתי לא הייתה ארוחה כמו שאתה מתאר של בשר עם שתיה וצ'יפס במחיר הזה..

אם אתה הייתה שם ובמקרה כן הייתה במקומות שהמחיר הזה כזה אז בסדר.. המחיר קצת שונה מסטייט לסטייט (והייתי ב 6 ) אבל לא הבדל כזה ענק..

באמת שלא זכור לי באף מקום ארוחה במחיר כזה של 21 שקלים (ותאמין לי שחפשתי טוב טוב בכל מקום שהייתי )
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 11:15
היה ג'נקפוד בעגלות בשפע.. המחירים היו מטורפים.. הדבר הכי זול היה שם שיפוד דיי קטן (נראה סביב 100 גרם) של בשר (מאוד לא משהו, קניתי כי הייתה ממש רעב ולא הייתה ממש ברירה שם.. ) וזה היה רק שיפוד כזה דיי קטן ולחמניה פשוטה לגמרי.. וכל זה ב 10$ ממש היה נראה לי הוזי..

היו דברים אחרים כמו טורטיה סנדביצ'ים או כל מני דברים אחרים ומחירים בהתאם למה שהולך שם..

זול זה לא היה.. פה בכל תחנת דלק אפשר לקנות סנדביץ ב 25 שקלים גג.. שם זה היה סביב 15$.. (ב-2015)
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 11:34
כנס למקדונלדס ודומיו ותמצא המון ג'אנק פוד בגרושים. גם בתחנות דלק וכאלה ראיתי לא פעם סנדביצים בכמה דולרים בודדים.

דוקא ג'אנק זול לא חסר. אבל מסעדות ברמה סבירה (לא כוכבי משלין, אלא ברמה של מסעדה ממוצעת בישראל) עולות לא פחות מאשר בארץ
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 11:43
לא יצא לי לראות ג'נקפוד בגרושים (לא הייתי בתחנות דלק)

אבל במקומות אחרים.. לא היה אוכל בגרושים ובאמת שחיפשתי
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 11:48
לפתוח מחירים של Fridays? כי יצא חצי מחיר...
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 11:51
אתה התחלת עם מחירים של תחנות דלק.

אבל באופן כללי, כל מקומות הגאנק כמו מקדונלדס, ונדיז ודומיהם מוכרים אוכל בזול.

פריידיז זאת מסעדה "טובה" מבחינתך?

מסכים שהיא יותר טובה ממקדונלדס, אבל עדיין רחוקה ברמה ממסעדה ישראלית ממוצעת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 11:58
באותו מחיר של תחנת דלק אפשר לקנות במזנונים מהירים פלאפל או שניצל בפיתה באותו מחיר+- וזה בערך שקול

זה בערך כמו העגלות שם ושם לאותו רמה של אוכל בערך כמו פלאפל או שניצל בפיתה גם המחיר היה פי 2 ואף יותר

הייתי בלפחות 4 סניפים של מקדונלד שאני זוכר וזה ממש לא עלה גרושים.. שם זה עלה +- כמו בארץ

עכשיו כשאני נזכר נסענו ברכב מאורלנדו למיאמי בדרך עצרנו בתחנת דלק ממש לייד היו מזנונים וכאילו..

וכשאני נזכר שם במחירים הם לא היו זולים בכלל ביחס לישראל.. הם היו לגמרי ביחס למקומות אחרים שם

לא היה שם זול במיוחד ובטח לא גרושים

השוארמיות פה בארץ יותר זולות
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 12:07
מצחיק שמצד אחד אני מתווכח איתך שגאנק בארה"ב זול מאשר בארץ ומצד שני אני מתווכח עם @Benjamin Willard שאוכל איכותי לא יותר זול שם.

אולי תתווכחו קודם כל ביניכים ותקראו לי כשתחליטו? :-)
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 12:09
ערכתי את ההודעה שלי לגבי תחנות דלק..

אני לא מתווכח.. אני הייתי שם, אני יודע מה ראיתי ואני יודע מה קניתי

אספר אפילו עוד.

באיזה שהוא שלב כדי לחסוך קצת יותר כסף

נכנסתי לחנות שיש שם כל מני מוצרי ספורט וחטיפי חלבון

והגעתי למסקנה שזה כדאי לקנות קופסא של חטיפי חלבון שעלות כל יחידה הייתה סביב 12-10 שקלים (לא זוכר במדוייק את המחיר ליחידה)

ולאכול חטיף או שניים במקום לאכול בחוץ (ואני באמת בן אדם שבודק את כל האופציות)
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 12:19
פריידז, ובכלל כל ה casual dinning , עדיפה על רוב המסעדות הישראליות, מבחינת השירות, האוכל והאווירה. והתייחסתי לזה, אכילה בחוץ מסיבות פראקטיות, לא "כחוויה". יש גם כל מיני דברים "מקומיים" לא רעים לפעמים...

ברור שאם אנחנו מדברים על מסעדות - מסעדות, אז אפשר להגיע בארהב למחירים הרבה יותר גבוהים. אבל בד"כ גם התמורה והחוויה כולה בהתאם. דווקא בקטע של מסעדות שף וכאלה בארץ דיי בסדר, מבחינת תמורה ומחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 12:25
המחירים שהבאתי על מקדונלדס מדוייקים.

אפשר לחפש השוואות יותר מדעיות.

הייתי לא מעט בניו-יורק, מיאמי, וסביבת סיאטל, ויש לי קרובי משפחה שם. זאת ההתרשמות שלי. הן מהסופרים, והן מהמסעדות.

אגב, באיטליה, קפריסין, יוון, ואמסטרדם, גם יצא לי לבקר בשנים האחרונות, וגם שם יותר זול משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/06/2019 13:07
לגבי ארצות הברית, אני יודע מה המחירים שאני ראיתי כשהייתי שם, אני בטוח לגבי מה שאני אומר ולא חוזר בי לגבי כלום

לגבי אירופה אין לי שמץ.. לא הייתי שם אבל כדי לבדוק את המחיר גם ביחס לשכר נטו שמרוויחים ולהשוואת אולי לעוד דברים אחרים.. ולא רק מחיר של מזון מול מחיר של מזון.. כי אולי המזון זול והרפואה יקרה?

לדעתי צריך לעשות איזה שהו ממוצע כזה של עלות כוללת של דברים (וגם זה לא יהיה נכון כי זה משתנה מאדם לאדם..)

אז באמת בעייתי לדבר על איפה זול יותר ואיפה יקר יותר..
🕒 פורסם בתאריך: 18/06/2019 17:55
אמריקאית (ממרכז ארה"ב) שפגשתי בארץ דווקא אמרה שאוכל פה יותר טוב, מחיר דומה אבל קל להשיג מזון טרי שגודל בארץ, בניגוד לארה"ב מזון מעובד, או מזון ממרחק אלפי ק"מ, כתבו על זה גם ספר אומת המזון המהיר.

לגבי אירופה במדינות בהם מעל 10% אבטלה ושכר יותר נמוך, סביר שמזון יהיה קצת יותר זול.