⬅ חזרה לאינדקס

החזר משכנתא אל מול חיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:28
שלום לכולם,

עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה לכן , אשאל:

יש לנו דירה בבעחותנו שאנחנו גרים בה , עם משכנתא כמובן כמו רוב עם ישראל, גובה ההחזר החודשי הוא כ 3100 שח.

לאחרונה קפצה לידנו אפשרות להחזיר את יתרת המשכנתא ולהישאר עם דירה שהיא בבעלותנו המאלה ובלי החזר משכנתא חודשי.

המגבלות הם שאם אנחנו מקבלים את הכסף הזה להשקיע אותו בתיק השקעות אני לא יכול, כי הוא סוג של מתנה.

האם המהלך שווה ? ואם אני ארצה לקנות נכס נוסף, ולהשתמש בנכס הנוכחי כנכנס להשקעה , האם זה מסלול מומלץ?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:30
לא הבנתי, מישהו מציע לך כסף מתנה לכסות איתו את המשכנתא ואתה מתלבט אם זה שווה? התשובה היא כן לקבל כסף מתנה זה משתלם
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:32
מישהו מפסיד עליו תשואה.

מה זה מתנה?

איזה תנאים המשכנתא?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:34
משתדל לא לחטט בחיים של אחרים בלי שהם נידבו מידע אבל בדרך כלל התרחיש הנפוץ הוא הורים שרוצים לעזור עם דירה ויסכימו לתת כסף כדי לקנות דירה/לכסות משכנתא אבל לא יתנו את הכסף הזה לשום מטרה אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:37
האם שווה לקבל מתנה שמכסה לך את המשכנתא? כן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:40
אני מניח שהמצב הוא שההורים מוכנים לעזור.

לגבי התנאים של המשכנתא אני מניח שהיא לא בריבית שלילית.

לגבי המתנה (לכאורה מההורים) אני מניח שהם לא התכוונו להשקיע את זה בעצמם (מעצם זה שהם לא מוכנים לתת את זה לילדים על מנת שישקיעו) ובמקרה כזה הכסף מפסיד כשהוא אצלם בבנק את האינפלציה (ולא חוסך לבן שלהם את הריבית).
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:40
ההסתייגות שלי זה שהם אולי ירגישו כבעלי זכות להיכנס לנו לחיים ולשיקולים הכלכליים שלנו , כתוצאה מזה
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:42
זה שיקול.

נסה לחשב כמה ריבית אתה יכול לחסוך אם תכסה את המשכנתא כבר עכשיו + כמה כסף תוכל להשקיע במקום להוציא על המשכנתא ואז תחליט אם זה שווה לך את הסיכון שהם יתערבו לך בחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:44
השערתי
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:44
את הריבית אין לי מושג איך לחשב, אני יודע שכרגע אני אחסוך כ 3100 בחודש
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:46
זה כבר שאלה אחרת שהיא לא כלכלית וצריך היכרות עם שני הצדדים כדי לענות עליה. אולי תשקול לקבל את הכסף ולהיות מוכן להחזיר אותו בעתיד אם הם יכנסו לך לחיים? (מניח שהם לא ידעו לבקש הצמדה לאינפלציה או ריבית)
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 10:55
מה לעשות? אוהב להניח.

אתה יודע כמה קרן נשארה לך לשלם (כלומר, כמה כסף אתה צריך לכדי לסגור את העניין מחר)?

אתה יודע כמה תשלומים ובאיזה גובה נשארו לך לשלם אם תמשיך בתכנית הנוכחית, אם הם צמודים למדד או קבועים (חייב להודות שלא התעסקתי הרבה במשכנתאות)?

אם התשלומים ״קבועים״ אז אתה יכול לחשב כמה תשלם בתכנית הנוכחית מול תשלום יחיד מחר.

ההפרש אמור להיות ריבית + התמודדות עם אינפלציה / דיפלציה.

חשבתי על זה גם, הבעיה היא אם בעוד חודש הם יתחילו להציק ולא יהיה לו עדיין כסף להחזיר להם (עם או בלי ריבית והצמדה לאינפלציה).

מה גם שאין הבטחה שלהחזיר יפתור את הבעיה (מצד שני, גם לא לקחת לא בהכרח פותר את הבעיה).
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 11:06
1. נותנים תיקח מרביצים תברח.

2. ברור שזה משתלם לשלם פחות כסף

3. אתה לא יכול לקרוא לעצמך "צווארון לבן" אם אתה לא יודע לחשב ריביות, ועלות של הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 11:07
טוב אז הכלתי בעצץך ועשיתי חישוב גס , אם אני לא לוקח את הכסף וממשיך במסלול הנוכחי של התשלומים (לא לקחתי בחשבון שינויים בריבית המשק ומדד) אני אשלם עוד כ-50 אלף שח מעל מה שאני אשלם אם אני אחזיר עכשיו את הסכום .
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 11:18
יופי, תחשוב אם 50,000 ש״ח לטווח ההשקעה ובפועל 3,100 ש״ח שאתה לא משקיע כל חודש שווים לך את הסיכון או לא.

(דרך אגב, עם ריבית נומינלית 5% והשקעה של 3,100 ש״ח בחודש ל-10 שנים הריבית שאתה מרוויח היא 109,000 ש״ח, אם טווח ההשקעה גדול יותר [ו/או הריבית הנומינלית גבוהה יותר] אתה מרוויח יותר ריבית).
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 11:23
אני מבין מה אתה אומר שבפועל אני יודע שהכסף הזה שיתפנה לא יילך להשקעה , לצערי אני לא מצליח לחיות את החיים הסולידיים :| :'(
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 11:41
כל שקל שאתה ״לא יכול לחסוך״ מהמשכנתא שלא תשלם כל חודש הוא שקל שכרגע אתה כביכול נכנס איתו למינוס.

אם זה המצב אז עוד יותר ברור שאתה צריך לקחת את המתנה (כי מינוס זה לרוב ריבית עוד יותר גרועה).
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 13:16
לא נמצא במינוס מצליח לחסוך אבל לא ברמה של הגישה של "המשקיעה"
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2019 13:35
אם אתה לא נמצא במינוס (ברמת ההתנהלות החודשית) אין סיבה שתהיה חייב להוציא את הכסף שתחסוך על המשכנתא.

אם הבעיה אצלך היא ״שליטה״ אז אתה תמיד יכול להגדיר הוראת קבע לקופת גמל להשקעה (או כלי השקעה/חיסכון אחר) שתהיה שקולה לתשלום הנוכחי שאתה מבצע אוטומטית למשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2019 09:07
אני באופן אישי מתכנן להעביר את הכספים שאני חוסך לחלקים היקרים והצמודים לממד שבמשכנתא ולא לפרוע את החלק של הפריים (שאותו אני אפרוס ל-30 שנה).

אין לי בעיה להישאר עם הלוואה לא צמודה למדד שנושאת ריבית של 1% ולנתב את הכסף במקום למקומות השקעה שיניבו לי בממוצע יותר מ-1%.

אם בעוד מספר שנים יהיה שינוי מגמה דרמטי ועלייה חדה בריבית הפריים (ואני לא מאמין שזה יקרה בשנים הקרובות) אז כמובן אני אפנה משאבים בכל הכח לפרוע את החלק הזה של המשכנתא