⬅ חזרה לאינדקס

אוכל חינם או טוחן חינם?

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2019 14:47
היי, אני מתלבט האם לחזור לצבא קבע ולהיות אוכל חינם

או לחילופין לחפש את עצמי 'בחוץ' ולהיות 'טוחן חינם'

מה לדעתכם עדיף?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2019 14:52
היום אני הייתי מחפש מקום עבודה עם תנאי פנסיה הטובים ביותר.

מה זה ׳טוחן חינם׳?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2019 14:53
אין לי כרגע מקצוע אני מדבר בהכללה על השוק הפרטי מול הצבאי
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2019 14:59
מה עשית בצבא קבע ולמה אתה מגדיר זאת אוכל חינם?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2019 15:37
אבטלה סמויה יש גם בצבא וגם מחוץ לצבא.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2019 23:14
אבל לפחות מחוץ לצבא זה לרוב לא על חשבון משלם המיסים :)
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2019 00:02
עדיף שתמצא עיסוק שבו אתה מכבד את עצמך ולא קורא לעצמך אוכל חינם או טוחן חינם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2019 00:28
לצערי לא מוצא דבר כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2019 00:32
תחפש בטחנת קמח או במפעל של טחינה, לפחות תהיה טוחן בתשלום
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2019 11:19
אוכלים מה בחינם?

ואיך בחינם?... אין כלום בחינם. תמיד מישהו משלם על זה. במקרה הזה אני ואתה.

ולמרות שזה ממש בון-טון לקרוא לאנשי הקבע "אוכלי חינם", ו"פרזיטים" ולהתעצבן על תנאי הפנסיה השערורייתיים שלהם ולרדת עליהם, בוא ותהיה אתה נחמד ופחות מהסוג הזה שהוא כפוי טובה כלפי משרתי הציבור שלו ואל תקרא להם ככה.

זה לא מכבד אותך, לא מכבד אותנו כחברה ולא מכבד את האנשים האלו שלמרות שכולנו עושים מילואים והיינו בצבא וראינו כמה חלקם סופר עצלנים וסופר מובטלים סמויים, זה עדיין לא עושה את הכינוי הזה לאחלה כי יש המון ביניהם שבאמת מסכנים את עצמם (בשביל כסף? בשביל כבוד? בשביל המדינה? בשביל אגו? בשביל לאומיות? בשביל "לשמור עליי ועליך"?) ומתאמצים ומשתדלים נורא בתנאים שאני ואתה כנראה שלאו דווקא היינו מוכנים להסתדר איתם...

(סליחה, זו פשוט דעתי, לא מנסה לחנך או לשנות אותך ואתה רשאי לשים עליי אתץ האות שבאה לפני האות ח' בכיף).

את זה באמת אני לא מכיר.

מה זה אומר?... טוחן מה?

כאילו טוחן שעות עבודה בשביל כלום כסף?

תלוי בך.

אתה יודע מה אתה מקבל ומה מחכה לך בשוק הצבאי. צבא. על כל מה שזה אומר. וזה אומר המון.

אתה יודע מה אתה מקבל ומה מחכה לך בשוק הפרטי. על כל מה שזה אומר. וזה אומר המון.

אתה יודע, כן?...

(קל לקרוא על זה בכל מיני כתבות ולהבין נואנסים מכל מיני תגובות וכו').

חוץ מזה השאלה הזו קצת אבודה.

אין פה על מה לענות כל כך רק לחזור על מידע שהוא ידוע פחות או יותר.

אתה יכול לנסות ולחפש פה איש קבע ולשאול אותו מה הוא מוצא כעובד מן המניין בשירות הצבאי שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2019 07:09
היום הצבא זה כבר לא כל כך 'אוכל חינם'.

כל איש קבע עושה עבודה של 2 אנשים כמעט. חלק ניכר ממשרתי הקבע עם פנסיה צוברת (נגמרו החגיגות של הפנסיה התקציבית). תכנית קיצוצים או התכנסות כ"א (כיבוס מילים,ככה זה בצה"ל) ממומשת כל שנה. משכורות לא בשמיים (ביטלו גמול ב' לנגדים,הקשחת תנאים).העלאת גיל הפנסיה לסביבות 50 (תלוי אופי שירות). 7 שנים עד לקבלת קביעות וסביבת עבודה בינונית ומטה (יש גם יוצאי דופן).

תוסיף תורנויות,שעות לא שעות,וכאבי ראש מאנשים שחכמת החיים שלהם בערך כמו צב שהפסיד את הבית שלו בהימורים והנה לך 'שירות קבע'.

אז כמו שאומרים - בהצלחה כפרה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2019 08:59
אמירה מצחיקה לא פחות מאשר לקרוא לכולם אוכלי חינם. מהכרותי את המערכת הצבאית, אולי אפילו יותר.

לא נכון, פנסיית הגישור, הפנסיה מגיל הפרישה בפועל עד גיל הפרישה כחוק היא תקציבית.

זה יכול להגיע ל25 שנה של פנסיה תקציבית אצל קצין שיוצא לפנסיה בגיל 42.

50 אולי נשמע לך גיל ממש מבוגר ו7 שנים ממש הרבה אבל בשוק הפרטי גיל הפנסיה הוא 67 והזמן לקבלת קביעות הוא אינסוף שנים.

חיפשתי נתונים ומצאתי רק נתונים מ2013 (מניח שעלה הרבה מאז):

שכר רנג ממוצע - 21k

שכר רסב ממוצע - 17.6k

שכר רסמ ממוצע - 14k

זה רחוק מלהיות שכר גרוע בהשוואה לפוטנציאל ההשתכרות של מרבית האנשים האלו מחוץ לצבא.

בדרגות הנמוכות (גיל 21-28) אכן מרוויחים מעט, אבל שוב, אם נשווה את זה לאנשים חסרי השכלה בגילאים דומים בשוק הפרטי נקבל שכר זהה או נמוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2019 03:07
א.לא יודע מה אתה מכיר מהמערכת הצבאית אבל רק אסכם שאם תיקח את היקף השעות שאיש קבע משקיע למול שכר ממוצע - אתה תראה שיש לו תנאים של פועל זר לא חוקי מאריתראה.

ב.להשתחרר בגיל 50 במקום 42-45 עם נפש של בן 80 לאור העומס,זה לא פיקניק.הוכח שאיש קבע בדומה למורה/גננת נחשב לאחד המקצועות השוחקים.

ג. בנוגע לפנסיה, אין יותר פנסיה תקציבית איך שלא תסתכל על זה.יש פיצויים חד פעמיים ותהיה חזק עד גיל 67 (למי שנמצא בפנסיה צוברת).

ד. בנוגע לשכר,התייחסת לדרגות ותק יחסית גבוהות. זה דומה גם לשוק האזרחי. הותק עושה את שלו מודיעים לסכומים יפים. עד שאתה מגיע לזה, אתה אוכל הרבה מרורים...
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2019 11:13
אני לא הייתי חוזרת לצבא בשום מצב. טוב אולי תמורת מיליון....

ואם אין לך מקצוע אז לאיזה תפקידים אתה מכוון בצבא ובאזרחות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2019 20:14
התקציבים שהמדינה לוקחת לצבא הם ממשלמי המיסים ככה שלדעתי זה אותו דבר...
🕒 פורסם בתאריך: 28/09/2019 20:53
התנאים של עובדי/ות הקבע לא טוב בהרבה מחלק מהמגזר הפרטי. יש המון בקרה תקציבית וזה ממש לא מה שהיה בעבר. בצבא יש תפקידים שהם מעבר לשכר ותנאים.

כמו כן יש ה-מון תפקידים שלא כולם היו מוכנים/יכולים לעשות לאחר שירות חובה וזה לא רק בתחומי הלחימה. יש לא מעט סיטואציות בהם אזרח "לא אוכל חינם" יושב בבטחה בבית ויש אנשים שעושים פעולות כחלק ממכלול שלם בשעות לא שעות וזמנים שלא כולם היו שמחים לעבוד בהם אז לתת קצת ריספקט.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 12:39
גיסי בחיל האוויר והוא לקראת שחרור,

האם נכונה אמרתו שהפנסיה שלו תמוסה על ידי מס הכנסה בכל מקרה שהוא ? בכל סיטואציה יש מס הכנסה על תקציבית, אין דרך להימנע מכך?

אשמח אם מישהו מכיר את הנושא מקרוב ויכול לשפוך אור

@נדב
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 14:37
לא אוהב את הזלזול. לא אכבד בתגובה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 16:24
פנסיב תקציבית היא הכנסה. מדוע שלא תמוסה??
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 16:29
הצדק עמך, משום מה חשבתי שליוצאי צבא זה עובד אחרת.

האם יש ביכולתו להקטין את המס בצורה כלשהי ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 16:53
הוא יכול לפרוס את מענק הפרישה עד 6 שנים קדימה, ואם הכנסתו בהן תהיה נמוכה יותר, ישלם פחות מס. זה מצריך הגשת דוח שנתי בכל אחת משנות הפריסה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2019 17:06
לעבור לגור בישוב מזכה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2021 17:15
לא הייתי רוצה עובד או חייל כמוך
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2021 19:48
חסרים לי פרטים כדי להתחיל בכלל לחשוב על השאלה הזו. אתה אומר שאין לך כישורים. מה זה אומר? מה השאיפות שלך הלאה? אתה מתכוון ללמוד? תן קצת פרטים על מה שעשית בתיכון- מצב משפחתי (לא פרטים אבל מצב סוציואקונומי וכזה)- לאן אתה שואף?