⬅ חזרה לאינדקס

הייתם עושים הפסקה בקריירה לטובת שליחות?

🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 12:41
אנחנו חושבים ברצינות על יציאה לשליחות עוד שנתיים, בארה"ב.

הקשר והחיבור עם יהודי התפוצות מעניין אותנו מאוד ויש לנו מה לתרום לעניין, וכמובן שקוסמת לנו החוויה המשפחתית של גיבוש המשפחה הגרעינית בארץ זרה. שיפור מיומנויות השפה הוא כמובן בונוס משמעותי.

אבל, ויש כמובן אבל גדול, מדובר בהפסקה בקריירה של שנתיים, כשהשליחות כשלעצמה לא אמורה לקדם את הקריירה שלנו (אולי כן, אי אפשר לדעת, אבל בטח לא באופן ישיר).

אני עו"ד כבר שנתיים, עובדת במשרד ממשלתי (ועשויה לקבל חל"ת לתקופה הזו. אם לא, לא יהיה עצוב מאוד לעזוב...), והוא יסיים את מבחני הלשכה בדיוק כשנצא לשליחות.

עוד חסרון- אנחנו לא מכירים מישהו שהצליח לחסוך בשליחות. התשלומים שחברים שלנו קיבלו הספיקו בדיוק לשוטף, ואולי לאיזה טיולון קטן. לעומת זאת, היום, אנחנו חוסכים לא מעט (בשנה האחרונה 100K). אולי גם חשוב להגיד שנכון להיום אין לנו "מטרה" ממשית לחסכון מלבד להגדיל את שיעורו. קנינו את דירת המגורים שלנו ואנו צפויים לסיים את המשכנתא בשנתיים הקרובות.

ועוד משהו- זה או עוד שנתיים, או לעולם לא. זה יהיה בדיוק חלון הזמן שבו הבכורה שלנו לא תהיה גדולה מידי (תהיה בת 9) ואנחנו עדיין נהיה בשלב תחילי בקריירה, לפני ההתבססות.

מה דעתכם?

נשמח לתובנות המעניינות שלכם, כמו תמיד
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 13:23
נשמע מהדברים שלך שמדובר בסוג של חלום שלכם כשמנגד יש את השיקולים של קריירה וחסכון, אם זה אכן המצב הייתי עושה את זה בלי להסס - כסף הוא רק אמצעי ולא מטרה, החוייה (ואין ספק שזו חוייה משפחתית שלא תחזור על עצמה בצורה אחרת) וגם החיים בתרבות אחרת מסוגלים לדעתי להעשיר את הקריירה העתידית במקומות שאת אפילו לא מעלה כעת על דעתך, וגם אם לא תמיד תישאר לכם החוייה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 13:47
אני יכול לספר שלפני לא מעט שנים הייתה לי הצעה לרילוקיישן של שנתיים במדינה טובה ובטוחה מאוד במרכז אמריקה.

מדובר היה על תפקיד רוחב לעבודה שלי אז וזה לא היה צפוי לקדם אותי בכלל (אם כבר לקחת אותי אחורה)

היינו אז עם 2 ילדים קטנים יחסית וויתרנו על האופציה. אשתי עדיין מזכירה לי את השטות הזו מדי פעם כשנחה עליה הרוח.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 16:12
ואתם באמת חושבים שזו הייתה שטות לא ללכת על זה? מעניין... זה בדיוק מה שהכי דוחף אותי... שאח"כ כבר לא נוכל לעשות את זה וחבל לפספס את ההזדמנות...
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 16:28
אם השיקולים הם רק מה שציינת אז לדעתי לכו על זה ובגדול.

אל תתנו למרדף אחרי החיסכון האגרסיבי והכמיהה לפרישה מוקדמת לנגוס בחוויות ובהזדמנויות שנקרות בדרך הקצרה של החיים שלנו.

בטח ובטח כשאתם במצב כלכלי טוב יחסית .

תהנו מכל רגע, בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 16:31
אני חושב ש @יוסי מערוף מדבר על רילוקשן עם עבודה אמיתית.

במקרה שלך זו שליחות שמשלמת הוצאות מחיה בלבד.

השאלה מה חשוב לך יותר עתידכם ועתיד הילדה או שליחות למען רעיון שלדעתך הוא אצילי.

עכשיו, שלא תביני אותי לא נכון, אני בעד תרומה לקהילה ולמדינה.

השאלה היא מה באמת מניע אותך?

יש לי מספר דברים להגיד בנושא אבל אשמור אותם להמשך הדיון.

שאלה נוספת - מי זה הגוף המממן שמאחורי הפרויקט הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 16:40
שליחות דרך הסוכנות היהודית, מדובר בעבודות אמיתיות- הוראה/ ניהול קהילה. מקבלים שכר בצידן, הוא פשוט לא גבוה מספיק בשביל לחסוך ממנו. לא יוצאים ב"הפסד" בדר"כ משנה כזו, אבל זה לא רילוקישיין עם משכורות הייטק.

מה באמת מניע אותנו? זה נשמע דבילי, אבל קודם כל הרעיון. בשנים האחרונות אירחנו סטודנטים אמריקאיים בבית שלנו (בהתנדבות). הם סטודנטים יהודים שלא ממש הכירו את מדינת ישראל, אבל היא מספיק עניינה אותם בשביל לבוא לתכנית. יצרנו קשר אמיתי ומשמעותי איתם, ובתוך כך גילינו עולם אחר של יהדות שלא מתעניינת (במקרה הטוב כועסת) על מדינת ישראל. חשבנו שזה חבל...

חוצמזה- כמו שאמרתי, זו חוויה משפחתית שנראית לנו ממש נחמדה. תרבות אחרת, שפה אחרת, משהו שהוא סוג של מתנה לילדים שלנו. אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 16:44
במקרה שלי הרילוקיישן היה כמובן משכורת, אבל בתכל'ס לא הייתי חוסך מליונים שם.

זו הייתה יותר הצעה בשביל החוויה. לא מדובר היה בשכר של הייטק בארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 16:50
אני מאוד בעד העניין

וסיבותיי הם כמה

ראשית החויה המשפחתית מגבשת בצורה לא רגילה

מעשירה את היכולות של כולם כולל הילדים

רמת השפה האנגלית שלכם תשופר מהותית

רווח כספי לא יהיה כנראה רק רווח של חויות

לתפיסתי עדיף להשקיע בחויות על פני מניות

אף פעם לא יודעים מה ילד יום.

המצב שלכם בכלל לא רע

לגבי זה לא רילוקיישן עם משכורת הייטק - גם היום אתם עו"ד...

הבית יושכר וייצר הכנסה/יכסה משכנתא
🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2019 21:05
האם תוכלו לחזור למצב הקודם, אם אחרי חודש או חודשיים בחו"ל תחליטו שזה לא בשבילכם?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2019 09:30
נראה לי קצת מרחיק לכת, אבל בעיקרון כן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2019 09:37
חששתי ממצב בו תסכנו הכל ובסוף תגלו שזה לא מתאים לכם. אם המצב הפיך, הסיכון נראה לי נמוך בהרבה.

לדעתי, בשנה אחת כזאת תוכלו ליצור זכרונות של שנתיים רגילות. בהזכרות אחורה, אולי תרגישו שחייתם יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2019 10:21
שליחות של שנתיים היא לגמרי למען הילדה בעיני. להחשף לתרבות אחרת, ללמוד שפה, להרגיש אזרחית העולם, זה נהדר. אנחנו היינו שנתיים בארה"ב עם ילדה (יותר קטנה) וזה תרם לה המון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2019 10:25
ממש לא טריוויאלי ההשפעה על הילדים. חלק פורחים, לחלק זה מאוד קשה
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2019 10:32
מסכימה. זה משהו שאפשר לדעת לפני שעושים את הצעד? יצא לנו לעבור כמה דירות בשנים האחרונות והילדים שלנו הסתגלו ממש יפה ורכשו חברים, ואפילו כיף להם להגיד היום: יש לי חברים פה ופה, זוכרים שגרנו שם, איזה כיף היה כשגרנו ב... וכו' וכו'.

אבל זאת הארץ שלהם והשפה שלהם... בקיצור, אפשר לדעת לפני איך מעבר כזה משפיע על הילדים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2019 19:04
אי אפשר

לא תלוי רק בכם או בילדים

תלוי סביבה שאתם מגיעים אליה

תלוי אנשים שתפגשו

תלוי מזג אויר במקום אליו תגיעו

גילוי נאות

הייתי בחצי שנה כזו לפני המון שנים

מאוד ממליץ