⬅ חזור לעמוד הקודם
t

tamar100

פעיל במערכת החל מ- 22/10/17
42
סך הכל הודעות
67
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: משכנתא או השקעה
🕒 28/02/2024 13:29
שאלה מוכרת אבל אני לא מצליחה למצוא תשובות עם סביבת הריבית הנוכחית. רוצים לרכוש דירה בעלות של 1.8 מיליון במקביל, מוכרים דירה בעלות של 1.3 מיליון. יש לנו את ההפרש. נצטרך לממן שיפוץ בעלות של כ-70 אלף ₪. האם כדאי לקחת את המשכנתא המינימלית- 100 אלף ₪ (כולל בלתמ"ים), או לקחת 300-400 אלף ₪ ולהכניס את ה...
באשכול: עו"ד במצוקה
🕒 03/02/2021 14:57
וואו! מה זה הכיוון המטורף הזה? בחיים לא חשבתי על הכיוון וכנראה גם לא היתי יודעת מזה אם לא היית כותב את זה כאן... תודה רבה! אני כמובן צריכה להשתפר באנגלית מקצועית, אבל האנגלית הרגילה שלי מעולה. ואני בטוחה שיש עם מה לעבוד. יש מצב שנדבר על זה בפרטי? יש לי המון המון המון שאלות....
באשכול: עו"ד במצוקה
🕒 03/02/2021 13:57
אני יודעת, אני יודעת... אני לא פתית שלג מיוחד והיו פה כבר הרבה שרשורים כאלה. אבל זה באמת הפורום הכי שווה ומנקר עיניים שיש, ויש פה אנשים חכמים מאוד- אז מה אכפת לכם להקדיש דקה לעזור לי? אז אני עו"ד. אמא לארבעה. בת 30. חזרתי לאחרונה מחופשת לידה היישר לעבודה הבינונית שלי ונכנסתי לדכאון עמוק. כבר לפני ...
באשכול: לחיות את החלום או לא?
🕒 06/07/2020 13:02
לפני שלוש שנים קנינו דירת חמישה חדרים מקבלן, בקומה ראשונה. דירה שמתאימה לצרכינו, אבל בהחלט לא בית חלומותינו (שהוא, כמובן, כמו אצל כולם, בית צמוד קרקע). הפער בין השווי של הדירה הזו לבית חלומותינו הוא בערך 900 אל"ש. בגדול, התכנון היה להמשיך לגור בדירה הנוכחית לפחות 7-10 שנים, ובזמן הזה לחסוך ולהשקיע...
באשכול: הייתם עושים הפסקה בקריירה לטובת שליחות?
🕒 10/10/2019 10:32
מסכימה. זה משהו שאפשר לדעת לפני שעושים את הצעד? יצא לנו לעבור כמה דירות בשנים האחרונות והילדים שלנו הסתגלו ממש יפה ורכשו חברים, ואפילו כיף להם להגיד היום: יש לי חברים פה ופה, זוכרים שגרנו שם, איזה כיף היה כשגרנו ב... וכו' וכו'. אבל זאת הארץ שלהם והשפה שלהם... בקיצור, אפשר לדעת לפני איך מעבר כזה משפ...
🕒 10/10/2019 09:30
נראה לי קצת מרחיק לכת, אבל בעיקרון כן....
🕒 07/10/2019 16:40
שליחות דרך הסוכנות היהודית, מדובר בעבודות אמיתיות- הוראה/ ניהול קהילה. מקבלים שכר בצידן, הוא פשוט לא גבוה מספיק בשביל לחסוך ממנו. לא יוצאים ב"הפסד" בדר"כ משנה כזו, אבל זה לא רילוקישיין עם משכורות הייטק. מה באמת מניע אותנו? זה נשמע דבילי, אבל קודם כל הרעיון. בשנים האחרונות אירחנו סטודנטים אמריקאיים ...
🕒 07/10/2019 16:12
ואתם באמת חושבים שזו הייתה שטות לא ללכת על זה? מעניין... זה בדיוק מה שהכי דוחף אותי... שאח"כ כבר לא נוכל לעשות את זה וחבל לפספס את ההזדמנות......
🕒 07/10/2019 12:41
אנחנו חושבים ברצינות על יציאה לשליחות עוד שנתיים, בארה"ב. הקשר והחיבור עם יהודי התפוצות מעניין אותנו מאוד ויש לנו מה לתרום לעניין, וכמובן שקוסמת לנו החוויה המשפחתית של גיבוש המשפחה הגרעינית בארץ זרה. שיפור מיומנויות השפה הוא כמובן בונוס משמעותי. אבל, ויש כמובן אבל גדול, מדובר בהפסקה בקריירה של שנת...
באשכול: עו"ד עובד מדינה מתלבט
🕒 27/03/2019 09:11
אין לי שום עצה חכמה... רק רציתי לציין שאני נמצאת באותו מצב בדיוק (רק שאני עוסקת בנדל"ן- ולא ממש בטוחה שזה מתאים למאה ה-21 כמו שכתבת) בקשר לקטע הטכנולוגי- אצלנו אני לא ממש רואה איך זה יכול להשתלב, זה ממש לא קשור לכלום פה, אז אין לי עצות בנוגע לזה. אבל האם חשבת על מעבר לליטיגציה? יש לי כמה חברים שע...
באשכול: קריירה
🕒 04/07/2018 10:48
וואו תודה לכולכם! נתתם לי הרבה מאוד נקודות למחשבה. והכי חשוב, חיזקתם את המוטיבציה שלי לא לעשות הסבה כרגע לשום דבר אחר לפני שאני ממצה את האפשרויות בתחום שלי. בינתיים דיברתי עם כמה אנשים וקיבלתי כמה הצעות ממקומות אחרים. אני חושבת שכרגע הכיוון שלי הוא לנסות כמה שנים במשרדים פרטיים ואח"כ לצאת לעצמאות. ...
באשכול: קריירה
🕒 18/06/2018 12:41
אני יודעת שיש מצב שקראתם הודעות כאלה כבר מיליון פעמים, אבל לא מצאתי את התשובה בשרשורים הקודמים ואני בכל זאת זקוקה לעזרתכם... בשנה האחרונה אני אכולת ספקות בנוגע לדרך בה בחרתי, ומתלבטת ממש אם לעשות הסבה לתחום ההייטק. למה? כי אני מרגישה שכרגע אני לא מממשת את הפוטנציאל שלי, לא מבחינת יכולת השתכרות ולא...
באשכול: מה הייתם עושים עם סכום כסף פתאומי שנחת עליכם?
🕒 22/10/2017 23:06
אוי תודה רבה! העלית שאלות חשובות מאוד. ועל חלק מהן אני בטוחה שיהיה פה ויכוח סוער... טוב, לפחות נשב על בירה ;)...
🕒 22/10/2017 23:02
קודם כל, תודה רבה על המענה ועל המחמאה, זה מאוד משמח ממישהו שמבין :) לגבי המיחזור- מעניין אותי מאוד למה אתה חושב שכל הלוואה כדאי לנו לסגור. כמובן שיכולות להיות קטסטרופות, אבל האם אי אפשר להניח שמכיוון שאנחנו צעירים יחסית, והצפי להכנסות יעלה מן הסתם, אז נצליח להחזיר את המשכנתא? זה הרי מה שתכננו לפני...
🕒 22/10/2017 10:10
איך אנחנו יודעים אם השקעה ממונפת מתאימה לנו? אני לא בטוחה שהבנתי... לגבי החזרה של המשכנתא- בעיקרון יש שלושה רכיבים במשכנתא שלנו. את הקל"צ (בערך 100K) לא משתלם להחזיר לפני הזמן, כי לפי החישוב שעשינו (אולי צריך לעשות שוב) הקנס גבוה יותר מהריבית שאנחנו משלמים. את הפריים- תגיד לי אתה אם כדאי להחזיר- מד...