⬅ חזרה לאינדקס

עו"ד במצוקה

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 13:57
אני יודעת, אני יודעת... אני לא פתית שלג מיוחד והיו פה כבר הרבה שרשורים כאלה.

אבל זה באמת הפורום הכי שווה ומנקר עיניים שיש, ויש פה אנשים חכמים מאוד- אז מה אכפת לכם להקדיש דקה לעזור לי?

אז אני עו"ד. אמא לארבעה. בת 30. חזרתי לאחרונה מחופשת לידה היישר לעבודה הבינונית שלי ונכנסתי לדכאון עמוק. כבר לפני כן זה היה קשה, אבל עכשיו זה בלתי נסבל. להרגיש חוסר משמעות, להתבאס מהשכר, להרגיש שאין אופק ולדעת שאני לא יכולה להפסיק כי אני חייבת לפרנס את המשפחה.

בבקשה תעזרו לי לחשוב... מה האפשרויות שלי?

מצד אחד, עשיתי את כל המסלול ה"נכון". באמת שהשתדלתי. פסיכומטרי גבוה, לימודים באוניברסיטה הכי טובה, תואר ראשון ושני, ציונים מעולים, התמחות טובה ולבסוף עבודה בשירות המדינה שהיא סמי-שליחות עם אנשים מקסימים (זה הדבר שאני הכי אוהבת שם) בשכר של 15K בממוצע (ברוטו).

מצד שני... זהו. אין לאן. המשכורת לא תעלה בשנים הקרובות, תחומי העניין שלי לא יתפתחו, אני לא אקבל קידום (כי אנשים לא יעזבו לעולם) ובגדול, אם אני לא אזוז לאנשהו אז אני אתנוון. ואח"כ יהיה לי קשה הרבה יותר להתקדם.

אני כבר לא אעשה הסבה לתכנות או כל רעיון אחר דרסטי שפעם עבר לי בראש. גם כי המצב המשפחתי לא מאפשר לי, וגם כי די. אני כבר במקום טוב במקצוע, אני לא יכולה עוד פעם להתחיל מאפס. וגם, כי אני גרה בצפון אז ממילא האפשרויות שלי לא מזהירות.

אבל אתם חושבים שאני יכולה להשתלב בתעשיית ההייטק ככה? אס איז? התחום שלי הוא מקרקעין. תכנון ובנייה, נדל"ן, אנרגיה, תשתיות, תכנון אורבני. יש בכלל תפקיד שיכול להתאים לי?

דווקא לעבור לייעוץ משפטי בחברות זה בעייתי יותר, כי הם בדר"כ לוקחים עו"ד שעבדו מולם במשרדים הפרטיים שהם שוכרים את שירותיהם, אבל אני כמובן לא שוללת.

ואם לא הייטק, אז מה כן? משרד פרטי כרגע זה בעייתי, כי אני עוד בשלב הילודה. מניחה שזה יהיה רלוונטי עוד כמה שנים. אבל לא יודעת עד כמה אני בנויה ללחץ הזה של להיות עצמאית... אין לי גב כלכלי וקשה להישאר קול ככה.

אני באמת לא יודעת מה אני מבקשת. קראתי פה כל כך הרבה סיפורי השראה אבל אני מרגישה ששום דבר לא מתאים לי... מתחילה להתייאש.

בקיצור. אם יש לכם איזה כיוון בשבילי אשמח לשמוע.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 14:31
היי, לצעררי אין לי איזה טיפ פנטסטתי בשבילך

רק יכולה לשתף שאני במצב דומה עם תהיות ממש ממש דומות, ולשלוח חיבוק...

ממש הרגשתי שדיבררת אותי...

מאחלת הצלחה בכל דרך שתיבחרי...

וגם אני אשמח לתגובות מהמומחים פה...
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 14:45
היי,

את צודקת שלרוב חברות לוקחות עורכי דין ממשרדים שמטפלים בהם, אך לא תמיד.

מאחר שאת בצפון וביקשת טיפ- יש מכרז PQ של הרכבת הקלה בחיפה-נצרת (הוגשו כבר מסמכים). כל מציע מורכב מקבוצת חברות (ישראליות וזרות). לאחר המכרז והודעת זכיה (איזור השנה כנראה), יש סיכוי גבוה שחברות זרות יצטרכו עורכי דין בתחום התשתיות והתכנון. אני יודע שזה הרבה זמן אבל זה כיוון.

בנוסף, יש המון המון מכרזים בתחום הזה (כל מכרז שהחברות הזרות משתתפות בו נע בין עשרות מילונים בפרויקטים הקטנים למילארדים במגה פרויקטים) והולכות לצאת עוד המון המון עבודות (את יכולהלהיכנס לאתרים של החברות הממשלתיות השונות בתחום). חברות זרות בתחום התשתיות מגיעות במטרה להיכנס לשוק כי הן כבר מבינות מה הולך להיות פה, הן בד"כ משלמות משמעותית יותר מחברות וממשרדים (רמת הייטק) וגם כמות השעות נמוכה משמעותית. מציע לך לבדוק באינטרנט עם חיפוש ספציפי של חברות זרות (כמובן שצריך אנגלית ברמה גבוהה).

בהצלחה!

ג.נ- עו"ד בחברה זרה גדולה בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 14:50
1. @גרהם אולי יש לך עצה מועילה?

2. מה דעתך על תחום הפטנטים? משלב הבנה טכנית מסוימת עם התחום המשפטי. יצא לי לעבוד מולם מעט מאד במוסד שלי וסה"כ נראה לי יחסית מגוון מבחינת תחומי ההתעסקות והעבודה מול אנשים יזמים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 14:57
וואו! מה זה הכיוון המטורף הזה? בחיים לא חשבתי על הכיוון וכנראה גם לא היתי יודעת מזה אם לא היית כותב את זה כאן... תודה רבה! אני כמובן צריכה להשתפר באנגלית מקצועית, אבל האנגלית הרגילה שלי מעולה. ואני בטוחה שיש עם מה לעבוד. יש מצב שנדבר על זה בפרטי? יש לי המון המון המון שאלות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 14:59
אני דווקא חושב שאת אחלה פתית שלג. לא יודע לגבי השאר.

איזה אזור? עירוני/מושבים?

אל חשש, אין ייאוש בעולם.

ברשותך, תתחילי מהתחלה:

לא הצלחתי להבין לגמרי בין השורות. אמרת שאת עובדת בעבודה ציבורית והחברה טובה. האם זה הדבר היחידי שטוב שמה ואת ממש "סובלת"? או שסתם משעמם והמשכורת נמוכה.

תפתחי שרשור, נשמח להכיר, לשמוע , לשתות בירה + לחבק [בעתיד]!
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:04
אני רחוק ממך בותק במקצוע ובתחום, אבל גם עורך דין בשרות המדינה.

לא כתבת על האפשרות לעבור לתפקיד אחר בתוך שרות המדינה. יש לא מעט מכרזים בתחומים בהם את עוסקת, הן לעורכי דין והן לתפקידים אחרים.

אני לא אומר שזה פשוט, אבל זה בהחלט מעבר שהרבה עושים. נשמע שאת מרוצה משרות המדינה, מעבר כזה יתן לך את הגיוון לו את זקוקה ולא מהווה בעיה מבחינת היעדר הגב הכלכלי.

לקראת מעבר כזה כדאי לבדוק מהם הממשקים שלך עם גורמים מחוץ למחלקה שלך ואיך את מחזקת קשרים שחשובים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:05
תחום מעולה שדורש התמקצעות רבה. אין סיבה למשרד בתחום לקחת מישהי כמו פותש עם נתונים מעולים אבל ללא זיקה לתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:08
נשמע שיש לך בנזוג, אז איך זה ש-

ולגבי זה:

את בטוחה שהבעיה היא מקצועית?

מה בדיוק? חוסר סיפוק? תגמול נמוך?

או שאולי זה ענין של מצברוח?
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:08
עבדתי בחברת הייטק אחת ועשו לנו יום הרצאות מרוכז על פטנטים, זכויות יוצרים וכו׳... וכמובן, איך זה משפיע עלינו בתור אנשי תוכנה.

ממה שהבנתי מהעו״ד שהעביר את ההרצאה, זה תחום מטורף ומאוד חזק עכשיו. כמובן, יתכן והוא דיבר מתוך אינטרס... אבל שווה באמת לבדוק. גם יש שם הרבה נגיעות בינלאומיות, כי מן הסתם זה מתחיל בישראל ונגמר בכל מקום מאמריקה עד סין.

באופן כללי יותר, זה תמיד קשה להחליף סוס באמצע המירוץ - גם לפני שיש ילדים. מתקדמים בזהירות. אני חושב שהסבה להייטק זה משהו שלא כדאי לעשות עכשיו בכלל - גם כי השוק עכשיו לא ממהר לקלוט ג׳וניורים וגם כי זה להתחיל מלמטה כשיש לך ילדים תלויים.

התחנה הבאה לשינויים דרסטיים יותר תהיה איפשהו כשהקטן יגדל לגיל 10-12. זה למה רוב האנשים שמתחילים קריירה שניה, עושים את זה איפשהו בגילאי 40.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:10
הפחד שלך מנוון אנשים בהמון מקצועות כולל בהייטק. את עוד צעירה ולפנייך לפחות 30 שנות עבודה.

יודע שזה נשמע כמו משפט מעוגיית מזל אבל אם לא תעשי משהו דרסטי, לא יקרה משהו דרסטי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:21
בהנחה שאת מוכנה לעבוד - הייתי ממליץ לך לעשות דוקטורט. גם יתן לך עניין בטווח הרחוק אפשר להאמין שיעלה לך את השכר, ובטווח הקצר מכיל בתוכו מגוון אפשריות לשדרג את השכר כמו מלגות, משרות הוראה, עוזר מחקר וכו..
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 15:41
לפני מה שאכתוב, אני חושב שהשקעת הרבה מאמץ בתחום שלך, אז לעזוב אותו צריכה להיות משהו שתשקלי בכובד ראש ולא משהו שיוחלט על פני גבי פורם אינטרנטי כזה או אחר...

אבל רעיונות תמיד טוב לשמוע

דעתי האישית בלבד לא ממליץ ולא יועץ

תעשי הסבה להוראה!

ככל הנראה עם התארים שיש לך והניסיון שיש לך את תתחילי בתור מורה עם ותק משמעותי ושכר גבוה יחסית

מעריך שאפשר להתחיל עם 10 נטו עבור משרה מלאה

ומשרה מלאה של מורה זה בערך 56 אחוז משרה בעולם האמיתי כי:

1. יום עבודה מלא הוא מ8 עד 15 (כלומר מראש 80 אחוז ממשרה רגילה)

2. מורה שיש לה ילדים מתחת לגיל 18 מקבלת משרת אם שזה תוספת 7 אחוז לשכר, או פשוט עובדים פחות שעות באותו שכר (כלומר 93 אחוז מהמשרה)

3. 3 חודשים בשנה בערך לא עובדים ומקבלים שכר (כלומר 75 אחוז משרה)

כלומר 0.8*0.93*0.75 - 0.56 (56 אחוז משרה)

מעבר לזה לדעתי בתור אמא ל4 זה מאוד נוח, כי כל החופשות של הילדים מסוכרנות עם החופשות שלך ובתי ספר זה מקום שמאוד מקבל חופשות לידה ובכלל כל מה שקשור להורות

מבחינת מיקום גיאוגרפי - אצלך זה יתרון דווקא, כי דווקא בצפון יש חוסר במורים טובים אז הם מתקדמים יותר מהר ובדרכ יש הרבה תקנים לא מאויישים אפילו וכנראה תוכלי למצוא עבודה מאוד קרובה הביתה

השלמת שכר - מאוד קל להשלים שכר אם צריך, החל משיעורים פרטים עד בית ספר של החופש הגדול תגבורים וכו

הטבות נוספות - יש היום הרבה הטבות נוספות שאולי הם לא במשכורת אבל בהחלט שווים כסף כמו הנחות משמעותיות, מתנות חג, חברות בארגון המורים מועדות תמורה וכו...

שנת שבתון! כל 7 שנים שנה חופש!

סיפוק אישי - זה כבר מאוד אינדבדואלי לבן אדם עצמו, אבל נראה לי שזה מקום שמאוד אפשר למצוא סיפוק ולהכניס את ה"אני מאמין שלך"

מעבר לזה שזה מאוד דינמי ובכל שנה אפשר לעשות משהו קצת אחר (חינוך כיתה, ריכוז מקצוע, החלפת כיתות שנתונים וכו)

העלאה קבועה בשכר, כל שנה את מקבלת יותר כסף כי הותק עולה, ללא קשר לגמולי השתלמות, השתלמויות, הכשרות ועוד דברים שמעלים את השכר

אולי זה לא בהכרח יכניס לך יותר כסף בסוף החודש

אבל זה בהחלט עבודה שונה, משמעותית ומאוד נוחה עם גידול משפחה צעירה

מבחינת הכשרה, יש דבר שנקרא הסבת הוראה לאקדמאים שזה לוקח בערך 8 חודשים תכלס

אבל גם בהרבה מקומות אפשר להתחיל בלי תעודת הוראה ואז להשלים בהמשך

מבחינת מקצוע מתאים ללימוד, מניח שיש הרבה בתי ספר שמלמדים משפטים אז זה יכול להתאים לך ולקצר את ההכשרה

אבל אולי גם זה הזדמנות ללמד משהו אחר שמושך אותך

גילוי נאות: אישתי עשתה הסבת הוראה לאקדמאים אחרי שנולד לנו הילד הראשון ולא ראינו באמת איך אפשר לשלב זמן סביר איתו עם עבודה מלא של שנינו

היא מאוד נהנת ולה זה מאוד מתאים והיא גם ממש טובה בזה

לי אישית למרות כל מה שכתבתי זה רחוק ממני לעמוד מול כיתה אז זה פחות מתאים אבל כל אחד וכשרונו
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 16:01
- מה שמטריד אותך זה הלחץ הכלכלי ? או ההנאה מהעבודה עצמה?

כי צבירת נכסים יכולה לעזור עם לחץ כלכלי - אני כל החיים צברתי נכסים כדי להצליח לעבוד באקדמיה בשכר נמוך ממה שאני יודעת להרוויח בהייטק (שהזכרת כאפשרות). למרות התגמול המאוד נדיב בהייטק לא הייתי מסוגלת להתמיד בעבודה כזאת בגלל מבנה האישיות שלי. בודד לי מידי בהייטק ואני מרגישה שקוצצים לי את הכנפיים כשאני חייבת לעבוד רק על פרוייקט ספציפי אחד ולהקדיש לו אינסוף זמן. זה מעניין אותי כשהפרוייקט בשלבים התחלתיים ויש החלטות גדולות לעשות או חוסר וודאות לגבי ההיתכנות. אבל זה מהר מאוד נהיה מחזורי ומשעמם לטעמי. הרגשתי שמיציתי את התחום עוד לפני שסיימתי את התואר הראשון, ולמרות שהתמדתי עוד כמה שנים בפיתוח תוכנה כעצמאית (בעיקר כי זה כסף טוב) היה ברור לי שאין שום סיכוי שאני אצליח להתמיד, (כנראה למדתי מקצוע שלא ממש מתאים לאישיות שלי) אז הלכתי על אקמדיה ונתתי את הכל כדי למצוא משרה במסלול לקביעות.

המשכורת נמוכה משמעותית, אבל יש לי שליטה מוחלטת בזמן שלי ואני יודעת לנצל אותו טוב. אני נחשפת להמון תחומי דעת, חלקם כלל לא קשורים למדעי המחשב - לדוגמא אנרגיה מתחדשת שהתחלתי להתעניין ולעבוד על מיזם בתחום. ואפילו העיסוק בהוראה שרוב חברי הסגל מתייחסים אליו כחטוטרת עדיף בעיני על הבדידות שחשתי בעבודות הייטק.

אני מחזקת את מה שאמרו על עריכת פטנטים! פטנטים הם חלק מהשגרה שלי (מהצד של הממציא כמובן אין לי שום ידע במשפטים). עורך דין טוב זה ההבדל בין פטנט שאין לי מושג מה הוא אומר למרות שאני כביכול המצאתי אותו. לפטנט שאני מרגישה שאני יודעת לקרוא והוא נוגע בדיוק בנקודה החשובה וכנראה מאוד איכותי ושווה הרבה יותר כסף. עורכי פטנטים רעים מסתמכים רק על חיפוש טכני של מילות מפתח ולא מבינים כלל מה ההמצאה עושה ובמה היא מקדמת את הידע האנושי (מבחינת עורכי דין חשוב רק מה אני עושה אחרת מהמתחרים ולמצוא משהו שרק אני עושה ואף אחד אחר לא - אבל לא חשוב להם שיהיה ערך להמצאה עצמה). הם מצליחים גם לדבר את השפה שלי וזה מצריך מהם ידע נרחב בהמון תחומים על מנת להצליח להבין לפחות באופן שטחי מה ההמצאות עושות. מהנסיון שלי יש מעט מאוד עורכי דין שמצליחים לדבר עם מדענים (ובהכרת המגבלות שלי זה לא קל) - אבל כשאני פוגשת אחד כזה זו חוויה. אז אם יש לך סקרנות תמידית ורצון ללמוד נשמע לי שעריכת פטנטים זה כיוון מצויין. עם באמת אינסוף נושאים שתחשפי אליהם לאורך השנים והמון מקום לגדול ולהתפתח.

בכל מקרה אם אקדח לרכה ואני חייבת לוותר על האקדמיה ולעסוק בעריכת פטנטים או בהייטק אני בוחרת עריכת פטנטים. מבחינת הגישה שלי לחיים הייתי בוחרת גם להיות מורה בתיכון על הייטק אבל רק במצב בו צברנו מספיק נכסים כדי להצדיק את הירידה בהכנסה. מבחינת הגישה שלי בחיים משכורת מעבודה היא כלל לא העיקר, העיקר זה למצוא עבודה שאני אהנה ממנה. משכורת זה כמו רמת קושי של העבודה. המשפחה תמיד יכולה להרשות לעצמה שאקבל משכורת גבוהה מאוד, אבל ככל שהמצב הכלכלי שלנו משתפר ואנחנו תלויים פחות בהכנסות מייגעת כפיים אנחנו מסוגלים לאפשר אחד לשניה לעבוד בעבודות יותר מהנות גם אם השכר בהן יותר נמוך. אחת הפריווילגיות שלנו כרגע זה להתקיים ממשכורת אחת בלבד והחצי השני יכול להתמסר ללימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 16:09
מסכים לכל מה שכתבת, רק חשוב להדגיש שעורך פטנטים ועורך דין לדיני פטנטים אלו שני מקצועות שונים לגמרי זה מזה.

עורך פטנטים הוא אדם עם הכשרה מדעית (בפעם האחרונה שבדקתי נדרש תואר שני ואחריו הכשרה נוספת).

עורך דין לדיני פטנטים צריך רק רישיון עריכת דין.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 16:11
כן נכון, אתה צודק. למרות שבכל ההתנסות שלי בחברה גדולה תמיד עבדתי ישירות עם עורך דין פטנטים. שמעתי על עורכי פטנטים עם דוקטורט אבל אף פעם לא עבדתי מול אחד כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 16:13
תפקידו של עורך הפטנטים הוא סוג של תיווך בין הממציא לעורך הדין. הוא צריך הבנה מדעית כדי להבין את הפטנט (לכל תחום מדעי עורכי פטנטים אחרים) וסוג של הבנה משפטית כדי לדעת איך לתרגם את החדשנות לפטנט שיש לו דרישות מוגדרות.

כל עורכי הפטנטים שאני מכיר הם עם תואר מדעי שני ומעלה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 20:43
במשפט אחד ארוך שילבת סוגיות שונות בתכלית. כדאי להפריד ולחשוב עליהן בנפרד, ולו כדי לחדד לעצמך את הדברים.

מה חסר לך בשכר? מה ציפיות השכר שלך? האם יש לך/למשפחה יעדים כלכליים ברורים? או שאת רוצה "להרוויח כמה שיותר"? אולי תגלי שאת יכולה להגיע לאותם היעדים שלא באמצעות תוספת שכר.

מה הכוונה בהרגשת חוסר משמעות? חשבת ליזום פרויקטים עצמאים שיתנו לך תחושת משמעות? להתנדב לוועדה מקצועית בתחומים שלך, בלשכה? יש גם פרויקטים מצולמים של מחוזות, של הדרכות וימי עיון. זה יופי של דבר לתת הרצאות כאלה. גם נותן לך משהו להתעסק בו שלא מחייב התחייבות ארוכת טווח. וגם תכירי עו"ד נוספים וגם תיחשפי לציבור עוד יותר גדול של עו"ד. ומי יודע, אולי גם הצעות עבודה מעניינות.

האם יש לך זמן פנוי בעבודה, זמן שאת יכולה לנצל ללימוד עצמי? לימוד שגם יכול לקדם אותך מקצועית וגם לימוד שיכול לשפר/לפתוח בפני עצמך יכולות לייצר הכנסה, שלא רק באמצעות עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2021 19:41
אומנם פרשתי מהתחום ישר אחרי ההתמחות, אבל אני מבינה ומחזקת אותך.

ראשית, יש הרבה משרות בהייטק שהן לא טכנולוגיות ויכולות משפטיות כמו ניתוח מידע, יכולות המשא ומתן וניהול הן קריטיות. כמובן שתצטרכי לעבוד על האנגלית אבל זה אפשרי להתקדם וללמוד דברים חדשים. יש את הקורס של ג'ולט להסבה להייטק למקצועות שאינם טכנולוגיים ויכול לסייע לך ( מכירה מספר אנשים שעשו אבל לא מניסיון אישי).

כמו כן, באמת חברות בניה, עיריות וחברות נוספות יכולות להשתמש בידע הרגולטורי שלך (אני מניחה שזה התחום לפי התיאור שלך) לתפקידים משפטיים בחברות. חשוב שכן יהיה ידע בתחומי החוזים אבל זה משהו שאפשר לעבוד עליו.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 06/02/2021 19:54
את לא הכי ספציפית לגבי מה מפריע לך , עניין בעבודה? כסף?

את יועצת משפטית של וועדת תכנון במקרה ? כי זה נשמע כמו אחלה תפקיד בתחומים שציינת. ומשם אפשר לקפץ למשרה מעולה במשרדים פרטיים.

לדעתי זה תחום מאוד מאוד מעניין עם פוטנציאל כספי מאוד גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 00:34
אין לי שמץ של ניסיון בתחום, כדי לתת לך עצות במקצוע שלך. אבל משהו אחד בלט לי מאד ותשימי לב אליו...

אחד הדברים הכי קשים שחוויתי בחיים היה לחזור מחופשת לידה. כל לידה.

זה קשה נפשית (עברת חוויה חזקה מאד)

זה קשה ביולוגית (ההורמונים מהלידה שמקשרים בין אמא לתינוק רק חוזרים לנורמה אחרי כשנתיים מהלידה)

זה קשה טכנית (אירגונים וכו)

יש סיכוי טוב שאת לא ישנה טוב בלילה כי התינוק מתעורר...

בקיצור, זה קשה מאד, יודעת מעצמי ומהרבה אימהות.

אז סתם ממליצה לפני שאת עושה שינויים דרסטיים, חכי חודשיים שלוש ותראי אם הדיכאון ותחושת הריקנות עברו. (לא סותר לחפש עוד אופציות, אבל הפרופורציות יכולות להיות לא טבעיות כרגע)