⬅ חזרה לאינדקס

דיווח למס הכנסה

🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2019 08:59
ניסיתי לחפש בפורום ולא מצאתי.

נניח ואני אפתח תיק בIB ואעביר לשם חלק מחשבון ההשקעות שלי. האם אצטרך לדווח על כך למס הכנסה?

נניח ואקנה פעם בכמה חודשים בסכום של כמה אלפי דולרים, על כך אצטרך לדווח למס הכנסה?

כלומר, מה יוצר את חובת הדיווח למס הכנסה?

האם נדרשת פעולת מכירה על מנת להידרש לדוח? האם מספיק לקבל דיבידנד בשביל להתחייב בדיווח? האם עצם החזקת החשבון מחייבת? אולי צריך לעבור רף מינימלי?

בקיצור, אשמח להסבר. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2019 09:14
לא יועץ מס ולא רואה חשבון.

להבנתי יש שני סוגים של דברים במצבך שבגינם תצטרך לדווח למס הכנסה.

1. רווחים בIB (ממכירה, ריביות, ודיבידנדים. יש כנראה חוסר הסכמה לגבי מצב של דיבידנדים בלבד)

2. סיבה שלא קשורה ישירות לIB (סך האחזקות מעל X, הכנסה שנתית מעל Y, הגשת דו״ח בשנה שעברה, ועוד).

לגבי 1. אפשר למצוא שרשורים בנושא, לגבי 2. יש פירוט בכלזכות ובעוד מקומות (למשל פקודת מס הכנסה). בכל מקרה נראה לי שכדאי בשנה הראשונה למלא עם רו״ח (או לפחות זה מה שאני מתכנן לעשות בעצמי)
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2019 09:14
רק אם בשנה קלנדרית העברת בשווי של יותר מ-500,000

לא

קבלת הכנסה (דיבידנדים, ריבית וכו)

קיים ויכוח חם בפורום, האם דיבידנד שנוכה ממנו 25% במקור (במקרה של דיבידנד אמריקאי) גורר דיווח או לא.

זה בוודאות גורר חובת דיווח

אם אתה אמריקאי בוודאות כן. אם לא אמריקאי, אז תקרא על הויכוח החם בפורום ותראה למה אתה מתחבר, או שתתייעץ עם מומחה למס (רו"ח/יועץ מס).

לא. מלבד אם יש לך נכסים בחו"ל בשווי של מעל 1.93 מיליון ש"ח.

עוד משהו קטן... גם אם תחליט שאתה לא מדווח בשוטף על הדיבידנדים...

אם קיים לך חובת הגשת דוח שנתי מכל סיבה אחרת (כמו ריבוי הכנסות כשכיר בארץ), אז תהיה חייב לדווח גם על הדיבידנדים. כלומר ברגע שיש לך חובת הגשת דוח שנתי, חייב לדווח על כלל ההכנסות שהיו באותה שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2019 09:21
תודה על התשובות.

הסיבה שאני שואל היא כי אני לא רוצה לדווח למס הכנסה. גם אם זה לא בלאגן גדול מדי, מעדיף כרגע לא לעבוד מול רואה חשבון ולהגיש דוחות. לא אוהב את זה. לכן כרגע אני נשאר בבנק.

אני מנסה להבין מה אני יכול להעביר ל IB ולעשות שם בלי להתחייב בדיווח למס הכנסה.

בנוסף, האם הסכומים משתנים אם אני רושם על החשבון בIB גם את שני הילדים שלי?

כלומר, אם נניח צריך להכניס מעל 1000 שח בשביל להתחייב בדיווח, על שלושה אנשים זה 3000 שח?

האם קיים צד על פיו צריך לדווח על הדיבדינדים לבדם? נניח ואני לא מוכר כלום, האם העובדה שאני מקבל נניח אלף שקל בשנה כדיבדינד מספיקה על מנת לחייב אותי בדיווח?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 10:16
האם מישהו יודע מה רמת הפעילות המקסימלית שאני יכול לעשות דרך IB בלי להיות מחייב בלקיחת רואה חשבון והגשת דוחות?

זה בעצם תמצית השאלות הקודמות. אם מישהו יכול להרחיב סעיף סעיף אודה לו מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 10:25
1. דיבידנדים - 0 (לפי גישות מסוימות), 334,000 ש"ח לפי גישות אחרות.

2. ריבית - 0 (לפי כל הגישות)

3. רווחי/הפסדי הון - 0

4. סכום מצטבר של נכסים - 1.93 מיליון ש"ח

5. סכום העברות לחו"ל - 500,000 ש"ח

6. סך מכירות - 2.5 מיליון ש"ח

וכמו שכתבתי בהודעתי הקודמת, יכול להיות שהפעילות שלך ב-IB לא תגיע לכדי הגשת דוח, אבל...

אגב, הרוב המוחלט של הדברים כתובים בהודעתי הקודמת.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 10:40
מדבר על סה"כ העברות בשנה קלנדרית? אם כן להעביר 499000 והיתר שנה הבאה למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 10:48
כן. צריך לעקוב אחרי המספר כי הוא משתנה משנה לשנה בהצמדה למדד.

אם תעשה את זה ולא יהיה לך שום סיבה אחרת להגיש דוח שנתי אז רק בגלל ההעברה לא תצטרך להגיש דוח באותה שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 11:01
IB מודיעה לך על זה כי לדעתי יש מלא שמעבירים מעל ולא יודעים על זה בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 11:33
לא מודיעים לך על זה.

IB חברה אמריקאית, ומכירה את חוקי המס האמריקאיים.

הם גם לא מודיעים לך בכל משהו אחר שקשור להגשת דוח שנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 12:01
תודה. אין לי חובת דיווח מסיבות אחרות. לפי מה שאתה אומר כל דיבידנד מחייב אותי בהגשת דוח, לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 12:04
יש גישה כזו, אני דווקא לא חושב כך, וכתבתי אפילו שאילתא למס הכנסה והפקיד הספציפי שענה לי הסכים איתי.

הכל תלוי איך מגדירים "נוכה מלוא המס במקור".

מצד שני, קח בחשבון שאני אמריקאי וגם ככה חייב להגיש דוח שנתי בישראל בגלל הדיבידנדים בIB.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 13:00
יש שרשור בין 24 דפים ותראה בדף 21-23 ששלוש פקידי שומה ענו לשאילתות שהמס נוכה במלואו לאמריקאים ואין מס לישראל, אין מה להגיש דוח כי אין מה לחייב וזה בטוח הגיוני. רק בגישה קיצונית, ביורוקרטית חסרת הגיון ופרשנות לא הגיונית אפשר להגיד שצריך דוח על ניכוי דיבידנדים במקור ממניות אמריקאיות אז אני לא מגיש לפי זה ויש אסמכתאות מפקידי שומה אז יש הגנה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 14:47
לא מדויק בכלל. התשובה של מפקחי המס המדוברים הייתה בסך הכל הגדרה של מי חייב בדוח, לא שלילה על כך שהסיטואציה הספציפית שנשאלה בשאילתה אינה מחוייבת דיווח (כלומר הטענה ש״ויש אסמכתאות מפקידי שומה אז יש הגנה״ היא לא נכונה)

רואה חשבון (שלי) אמר לי כבר שמכיוון שהחוק פוטר דיווח במידה והמס נוכה במקור ע״פי הוראות הפקודה (של מס הכנסה הישראלי), העובדה שהמס נוכה במקור ע״י רשות המיסים האמריקאית איננה ממלא את התנאי לפטור (שהרי ניכוי אמריקאי לא ממלא את הוראות הפקודה בישראל)

ראוי לציין שכל נישום אחראי לעצמו (אישור רו״ח לא מהווה תירוץ), ובמידה ומס הכנסה הישראלי יחליט להתחיל לאכוף מתישהו את החוק הזה הוא רשאי להטיל קנס מנהלי (של אלפי שקלים עם הצמדה למדד כמובן), ובמקרה היותר רע - עונש גדול יותר.

כמובן שמי שחושב שמס הכנסה עוסק בצדקות (לפטור אנשים מעונש בגלל שהוא לא ״הוגן״) - טועה ובגדול. אולי לא תהיה אכיפה על זה עד סוף ימי חיינו, ואולי כן. אני אישית מעדיף לא להתעסק איתם ובמילא צריך להגיש דוח שנתי (בלי קשר לדיבידנדים) - אז בשבילי זה על הדרך.

* אני לא יועץ ולא מייעץ, אין לי שום הסמכה בדיני מיסים ובכל תחום השקעות אחר. כל אחד אחראי לעצמו *
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 15:36
רק להזכירכם:

נתקלתי בתופעה דומה כששאלתי שאלה לגבי עובדת משק בית (שאלתי כי היתה לה עבודה נוספת).

הפקיד התקשר אלי כדי לברר עוד פרטים(!), וענה לי.

בין שאר הדברים שהוא בירר, האם העובדת חוצה את סף המס עבור שתי העבודות ביחד?

השתמע מזה (בניגוד לחוק היבש), שאם היא לא חוצה את סף המס היא לא צריכה לדווח, למרות שבעצם, כל עובדת משק בית שהמעסיק מדווח עליה רק לביטוח לאומי (יש פטור מיוחד מדיווח למס הכנסה), יש לה הכנסת עבודה שלא נוכתה במקור, והיא חייבת להגיש דוח שנתי.

בסופו של דבר, פקידי מס הכנסה יודעים שהם תמיד יכולים להטיל קנסות עצומים על אנשים תמימים כי לא הגישו דוח אפילו שלא היתה השלכה על חובת המס, אבל ביום אחרי שהם יעשו את זה, יונחו על שולחנם עוד הרבה דוחות לאישור, מה שסותר את האינטרס של "לקחת כמה שיותר כסף בכמה שפחות עבודה".
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 17:40
לא סותר, אלא מאשרר
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2019 20:19
תודה. בעצם ההתלבטות היא בין הפקודה היבשה (שמחייבת בדיווח) לבין הניסיון המעשי (שעל פי תיאורכם, מניח שאף אחד לא יתעניין בדג קטן כמוני).

נדמה לי שאוותר כעת ואעדיף לא לקחת סיכון, למרות הניסיון המעשי. תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2019 01:46
למה זה רלוונטי אליך? הם הרי לא מנכים לך במקור, כי אתה אמריקאי, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2019 04:46
נכון. שאלתי לטובת חברי הפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 16:29
@FIYaacov האם במידה ואני מדווח בשנה מסויימת על רווחי הון ב-IB בעקבות מכירה, עלול להיות מצופה ממני להמשיך להגיש דוחות גם בשנים הבאות בכל מקרה? או שזה לגיטימי ונפוץ להגיש דוח רק על שנת מס אחת ספציפית?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 17:04
החוק אומר שמי שמגיש דוח שנתי, חייב להמשיך להגיש אלא אם כן קיבל פטור מפורש ממס הכנסה.

אם אני לא טועה @Yoss מצא החרגה כזו בתקנות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 17:56
אני לא עורך דין. אבל מהבנת הנקרא שלי, זה לא המצב:
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:03
באסה, עשיתי טעות וקניתי מניה לטווח קצר. אין לי רצון לדווח להם כל שנה.

אם אני אדווח על השנה, אמכור הכל, אחזיר את הכסף לארץ ואסגור את החשבון ב-IB, זה יפטור אותי מהדיווחים?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:07
ממה שאני מבין אתה רק חייב לדווח בשנה אחת שאחרי, לא מעבר.

(הסעיף אומר משהו בסגנון: אתה חייב להגיש דוח אם היית חייב להגיש בשנה שעברה, למעט אם החובה הייתה רק בגלל הסעיף הזה)
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:17
לא מדויק.

אם אנחנו מדברים על מישהו שיש לו תיק (לא מישהו שהגיש החזר מס), אז הוא מקבל בכל שנה מכתב הדורש ממנו להגיש דו"ח.

המכתב הזה, הוא בפני עצמו משהו שמחייב הגשת דו"ח. זה ספציפית רשום דווקא בחוק.

מה שאתה אומר רשום בתקנות ועשוי להיות נכון, במידה ולא מקבלים דרישה ספציפית להגשת דו"ח.

העניין הוא שמי שיש לו תיק פעיל, מקבל את הדרישה באופן אוטומטי.

אם אין עילה אחרת להגשת דו"ח, אפשר לבקש לסגור את התיק ואז לא תהיה חובת הגשת דו"ח.

*יש להסתמך רק על איש מקצוע, וודאי לא על הודעות אנונימיות באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:40
זה משהו אחר. שים לב טוב למה שאמרתי: אם הסיבה היחידה להגיש דוח היא הסעיף בחוק שאומר שאתה חייב להגיש אם הגשת בשנה שעברה, אז בשנה שאחרי אתה לא חייב להגיש.

אם קיבלת מכתב הדורש ממך להגיש דו"ח אז מן הסתם הסיבה להגשה היא לא הסעיף שהזכרתי אלא סעיף אחר (שאומר - אם קיבלת מכתב שדורש ממך להגיש אז אתה חייב להגיש).

כמובן. זה בדיוק מה שאמרתי - כל עוד אין סיבה אחרת לא חייבים. אם יש סיבה אחרת (כמו המכתב) אז ברור שחייבים.

לי יש חשבון בIB (שאני מדווח עליו) כבר כמה שנים. מעולם לא קיבלתי מכתב ממס הכנסה שדורש ממני להגיש דו"ח בגלל זה.

אין משמעות לתיק או לא תיק. לדעתי אתה מתבלבל עם עוסק מורשה/פטור. זה סיפור אחר לגמרי.

אם הגשת דוח בשנה מסויימת באופן חד פעמי (למשל החזר מס בגלל ניכוי במקור גבוהה מידי, או בגלל מכירה חד פעמית בברוקר זר וכו) אין שום צורך להגיש כל השנים אח"כ ולא שולחים לך אוטומית מכתב כזה כל שנה
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:45
אולי אני יוצא מן הכלל.. אבל יש לי חשבון מסחר פעיל בIBKR מ2016 ומעולם לא קיבלתי כזה מכתב.

בלי קשר.. אני כמובן מדווח.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:47
אלה שתי עילות שונות להגשת דו"ח.

העילה להגשת דו"ח הנובעת מדרישת פקיד השומה, לא קשורה לעובדה שהגשת דו"ח בשנה שעברה.

ואין "אם" קיבלת מכתב. אם יש לך תיק פעיל, אתה מקבל מכתב.

הדיווח שלך כל השנים נעשה בצורה מקוונת או ידנית?

אם הייתה לך חובת הגשת דו"ח, היה עליך לפתוח תיק על מנת להגיש דו"ח מקוון. ייתכן שהגשת דו"ח ידני אשר נקלט ומסווג כבקשה להחזר מס. זו הסיבה שלא קיבלת שום מכתב.

בפסקה האחרונה שלך קצת התבלבלת וערבבת בין דו"ח שיש חובה להגישו לבין בקשה להחזר מס עקב ניכוי במקור גבוה.

אין שום קשר לעוסק פטור או מורשה. אלא בכלל הגדרות מעולם המעמ, לא מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:52
חשבון מסחר פעיל עדיין לא יוצר חבות הגשת דו"ח.

נגיד שהיית חייב בהגשת דו"ח.

הגשת אותו בצורה מקוונת או ידנית? נשמע שדנית.

אם הגשת ידנית, והיית חייב במקוון, זו הסיבה שלא קיבלת שום מכתב כי לא נפתח לך תיק. ייתכן והתייחסו לדוחות שלך כבקשה להחזר מס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 18:55
זה בדיוק מה שאני אומר מאז ההודעה הראשונה בנושא הזה.

לא מבין על מה הויכוח.

אתה חוזר על הטענה הזאת ואני מסביר לך שוב שמעולם לא קיבלתי מכתב כזה, ושהגשה חד פעמית של דו"ח לא הופכת את התיק שלך ל"פעיל" (מה שהמשמעות של זה לא תיהיה).
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 19:00
הויכוח (בוא נקרא לזה דיון) הוא שאתה מערבב מספר דברים בלי לשים לב.

ספציפית לגביך, ייתכן שמה שקרה זה שהגשת דוחות ידניים ולא מקוונים, אשר נקלטו כבקשות להחזר מס, וזו הסיבה שלא קיבלת מכתב על פתיחת תיק, ועל דרישות להגיש דו"ח בשנים העוקבות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 19:01
מדובר על מזומן בלבד או גם על ניירות ערך ששוויים עולה על ערך זה ביום ההעברה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 19:08
להיפך - אתה זה שמערבב בין דברים לא קשורים.

זה מה שאני מנסה להסביר לך כבר כמה הודעות.

ואתה חושב שהדוח החד פעמי ש @keen הגיש כן גרם לו לפתיחת תיק?

נו באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 19:12
אני לא יודע מה הוא הגיש או לא הגיש.

נראה שאנחנו לא מסכימים בגלל פערי מידע מסויימים הקשורים למהו דו"ח, מתי מגישים דו"ח מקוון או ידני, וכד'.

בכל מקרה, אפשר לסיים את זה פה. :-)
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 19:45
@roneng אם אפשר לשאול - אתה חייב בהגשת דו"ח או מגיש למרות שאינך חייב? אם חייב - למה (כמדומני שאתה לא מוכר ניירות ערך מתיק ההשקעות שלך)? והאם יש לך אפשרות להגיש דו"ח מקוון?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 20:07
חייב להגיש, מסיבות שלא קשורות לתיק המניות.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 20:16
אני מחויב להגיש מפאת זאת שבתור אמריקאי אין לי ניכוי מס במקור על הדיבידנדים (ויש שיגידו שגם עם ניכוי 25% יש חובת הגשת).

ועדיין הסטטוס שלי בתיק מס הכנסה הוא שאני לא מחויב להגיש.

בכל מקרה עד היום היו לי רק החזרי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 20:20
ויש לך אפשרות להגיש מקוון במערכת של מס הכנסה (לא דרך רו"ח)?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 20:21
אין לי מושג, מעולם לא ניסיתי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 20:32
צדקתי בהימור שלי.

הגשת דו"ח ידני בעוד שסביר להניח שאתה חייב במקוון.

מה שאתה קורא לו דו"ח*, נקלט במערכת כבקשה להחזר מס ולכן לא נפתח לך תיק, ולכן אתה לא מקבל מכתב בכל שנה.

*מי שחייב בדוח מקוון והגיש דו"ח ידני, לא נחשב כמי שהגיש דו"ח. ראה סעיף 131ג(ו) לפקודת מס הכנסה.

אני הכי בעד לעשות דברים באופן עצמאי, אבל רצוי להכיר את החובות בחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 20:41
לא, דוקא טעית בהימור שלך באופן טוטאלי. לי באמת היה תיק בעבר כי הייתי עוסק מורשה.

שוב, איך כל זה קשור למשפט שאמרתי שהתחיל את הדיון?

תסביר לי מה לא נכון בו:

אתה טוען שהסעיף הזה לא קיים, או שאתה טוען שהמכתב שאתה מדבר עליו הוא לא סיבה אחרת להגיש דוח?

אני אנסה אולי להסביר לך שוב ולאט את מה שכתבתי:

אם יש סיבה כלשהי להגיש דוח (בשבילך - קבלת מכתב כמו שאמרת היא סיבה להגיש דוח. ויש עוד הרבה סיבות אחרות) אז אתה חייב להגיש דוח.

אם השנה אין סיבה להגיש דוח (לא קיבלת מכתב ואין סיבה אחרת), אבל בשנה שעברה היית חייב בהגשת דוח אז אתה חייב להגיש דוח גם השנה.

אם שנה שעברה לא הייתה סיבה להגיש דוח והגשת אותו רק בגלל שהגשת בשנה שלפני, אז השנה אתה כבר לא חייב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 22:25
נראה שלא טעיתי.

מה זה רלוונטי שהיית עוסק מורשה?

כש- @Yoss שאל אותך אם הגשת דו"ח מקוון, וענית שלא. כלומר הגשת דו"ח ידני.

דו"ח ידני, למי שחייב מקוון, הוא לא דו"ח.

הסיבה שלא קיבלת שום מכתב, היא שלא הגשת שום דו"ח.

אבל שמע, זה לא נראה שאתה כל כך מעוניין לשמוע, או לפחות זה הוויב שאני מרגיש. אבל הכל טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 22:33
או דרך רו"ח? (אין לי מושג)
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 22:34
כי בתור עוסק מורשה פותחים לך תיק במס הכנסה.

מעולם לא רשמתי שלא הגשת דוח מקוון (גם לא רשמתי שכן. אין לי מושג מה הרו"ח עושה).

הזיכרון שלך באמת כזה גרוע שאתה חייב להכניס לי מילים לפה? אומנם זה דף שלם אחורה, אבל לא מסובך לדפדף.

בוא אני אעזור לך אפילו:

הוויב שלי ממך הוא שאתה מנסה בכוח להתווכח על שטויות לא רלונטיות.

אני חוזר שוב - מה לא נכון במשפט המקורי שכתבתי?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 22:35
אכן רו"ח
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 22:39
כשרשמת "מעולם לא ניסיתי", אני לא הבנתי מזה שהגשת דרך רואה חשבון.

אם הנחתי לא נכון, אז אני חוזר בי מדבריי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2020 22:43
מעולם לא ניסיתי להגיש שלא דרך רו"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 11:10
בזמנו, כשעדיין לא הייתי חייב להגיש דוח, ובשנים מסוימות הייתי מגיש ביוזמתי כדי לקבל החזר, אז – לפי מה שהבנתי מהרו"ח שהגישו עבורי את הדוחות – הם היו פותחים עבורי את התיק ומגישים את הדוח, ולאחר שהטיפול הסתיים וההחזר התקבל, הם היו מגישים בקשה לסגור את התיק, והבקשה הייתה מתקבלת.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2020 11:33
מעניין. @roneng יתכן שלכן אתה לא מקבל מכתב? כי אני ורבים אחרים, שמגישים לבד, כן מקבלים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 16:00
היי! שאלה קטנה לגבי זה: הבנתי שברוקר אמריקאי לא מנכה מס במקור על דיבידנדים של תושב ישראל אזרח ארה"ב, ושלכן יש לדווח אותם למס הכנסה בישראל. למי המשקיע משלם בפועל את המס על אותם דיבידנדים? ישראל או ארה"ב?

ראיתי פוסטים שעוסיקם בדיווח, לא ממש מצאתי התייחסות למי משלמים בפועל, אם יש כזו, אשמח אם תפנו אותי. תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 17:51
קודם לארה"ב, ואם זה היה פחות מ25% אז את היתרה לישראל.

אבל יש מצבים בהם תצטרך למלא את הדוחות כדי לגלות כמה אתה חייב לכל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2020 02:25
נדחף לדיון לשאלה שקשורה לנושא,

האם צריך לנהל מעקב מסוים אחר הרווחים בתיק בשביל היום המיוחל שבו תרצה למשוך את הכסף?

שמעתי שיש אנשים שמנהלים מעקב בטבלאות אקסל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2020 08:31
לא חובה אבל זה מקל.

אני עושה זאת כדי לראות אם יש לי שכבות בהפסד שאני יכול לנצל.