🕒 פורסם בתאריך: 15/12/2019 16:12
שלום לחברי הפורום,
בשעה טובה ולאחר תקופה לא מבוטלת של מחשבה ושקילת אפשרויות שונות, החלטתי על תמונת תיק ההשקעות הכולל שלי מנקודה זו ואילך וההקצאות שהחלטתי ליישם בתיק.
אני משתף כדי לקבל עליו פידבק, דעות, הערות, הארות, חיזוקים, התנגדויות ומחשבות בכלל לפני יישום סופי.
*לא מחפש המלצות ולא אקח דברים שירשמו כאן שהמלצות, רק כנקודות לדיון כללי להרהור עם עצמי.
קצת רקע עלי:
בן 38,
רווק (מקווה לזוגיות וילדים בשנים הקרובות בהחלט),
עצמאי,
התיק הוא לטווח של כ20 שנה מהיום והוא מיועד להגדלת ההון העצמי ולפרישה מעט מוקדמת.
מנהל עצמאית את כספי ואת תיק ההשקעות שלי עד כה מזה כ-5 שנים,
חפרן די רציני בבלוג ובפורום,
משתמש ב-2 פלטפורמות ליישום השקעות בני"ע: מיטב בשביל קרנה"ש IRA (עד התקרה 18,480 ש"ח) ו-IB בשביל כל השאר.
בגדול ולאחר למידה, מחשבה וצבירת הנסיון שלי עד כה, זוהי החלוקה האידיאלית מבחינתי בתיק ההוליסטי:
50% נדל"ן - בחודשים הקרובים ארכוש דירת 3 חדרים להשקעה (במסגרת מחיר למשתכן)
39% מניות - IWDA
7% זהב - IAU (או SGLN)
3% אג"ח - IGLA
1% מזומן
כמה הערות לתיק הנ"ל:
- הרעיון הוא לרכוש את הדירה ולא להמשיך להשקיע מעבר לכך בתחום הנדל"ן אלא להמשיך ולהרחיב את שאר ההשקעות (בעצם פלח הנדל"ן יילך ויצטמק ככל ששאר הפלחים יגדלו ).
- אני מעדיף איריות מטעמי מס ירושה (לילדים העתידיים) ומטעמי צבירת דיבידנדים.
- אני מאמין בזהב כמאזן למניות יותר מאשר באג"ח.
- איני רואה צורך להחזיק הרבה מזומן. במקרה חירום שהמזומן הנוכחי לא יספיק לו, אוכל לקחת הלוואה כנגד קרנה"ש. בנוסף, אני מבוטח לא מעט דרך ביטוח בריאות פרטי לקטסטרופות וביטוח לעסק + אובדן כושר מקצועי.
ממש אשמח לתגובות,
חיוביות, שליליות, נייטרליות - כולן יתקבלו בברכה!
@adamshalev אם תוכל להוסיף את השרשור לגלריית התיקים, זה יהיה נהדר :)
תודה מראש.
בשעה טובה ולאחר תקופה לא מבוטלת של מחשבה ושקילת אפשרויות שונות, החלטתי על תמונת תיק ההשקעות הכולל שלי מנקודה זו ואילך וההקצאות שהחלטתי ליישם בתיק.
אני משתף כדי לקבל עליו פידבק, דעות, הערות, הארות, חיזוקים, התנגדויות ומחשבות בכלל לפני יישום סופי.
*לא מחפש המלצות ולא אקח דברים שירשמו כאן שהמלצות, רק כנקודות לדיון כללי להרהור עם עצמי.
קצת רקע עלי:
בן 38,
רווק (מקווה לזוגיות וילדים בשנים הקרובות בהחלט),
עצמאי,
התיק הוא לטווח של כ20 שנה מהיום והוא מיועד להגדלת ההון העצמי ולפרישה מעט מוקדמת.
מנהל עצמאית את כספי ואת תיק ההשקעות שלי עד כה מזה כ-5 שנים,
חפרן די רציני בבלוג ובפורום,
משתמש ב-2 פלטפורמות ליישום השקעות בני"ע: מיטב בשביל קרנה"ש IRA (עד התקרה 18,480 ש"ח) ו-IB בשביל כל השאר.
בגדול ולאחר למידה, מחשבה וצבירת הנסיון שלי עד כה, זוהי החלוקה האידיאלית מבחינתי בתיק ההוליסטי:
50% נדל"ן - בחודשים הקרובים ארכוש דירת 3 חדרים להשקעה (במסגרת מחיר למשתכן)
39% מניות - IWDA
7% זהב - IAU (או SGLN)
3% אג"ח - IGLA
1% מזומן
כמה הערות לתיק הנ"ל:
- הרעיון הוא לרכוש את הדירה ולא להמשיך להשקיע מעבר לכך בתחום הנדל"ן אלא להמשיך ולהרחיב את שאר ההשקעות (בעצם פלח הנדל"ן יילך ויצטמק ככל ששאר הפלחים יגדלו ).
- אני מעדיף איריות מטעמי מס ירושה (לילדים העתידיים) ומטעמי צבירת דיבידנדים.
- אני מאמין בזהב כמאזן למניות יותר מאשר באג"ח.
- איני רואה צורך להחזיק הרבה מזומן. במקרה חירום שהמזומן הנוכחי לא יספיק לו, אוכל לקחת הלוואה כנגד קרנה"ש. בנוסף, אני מבוטח לא מעט דרך ביטוח בריאות פרטי לקטסטרופות וביטוח לעסק + אובדן כושר מקצועי.
ממש אשמח לתגובות,
חיוביות, שליליות, נייטרליות - כולן יתקבלו בברכה!
@adamshalev אם תוכל להוסיף את השרשור לגלריית התיקים, זה יהיה נהדר :)
תודה מראש.