⬅ חזרה לאינדקס

התקדמות תעסוקתית אחרי תואר ראשון במתמטיקה

🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 20:44
שלום. אני כרגע בשנה השלישית לתואר ראשון במתמטיקה באוניברסיטה העברית. אני לומד רק מתמטיקה ולא משלב עם מקצוע אחר. הבנתי שבשוק העבודה לא בדיוק מחכים לבוגרי תואר ראשון (או כלשהו) במתמטיקה בזרועות פתוחות, ולכן

אני רוצה לרכוש הכשרה מקצועית נוספת. השאלה שלי היא, איזה אפיק נותן עבודה מכניסה בהכי פחות מאמץ נוסף לאחר התואר. (לקחתי במהלך התואר 3 קורסי תכנות וקורס מבני נתונים). חשבתי על קורס פיתוח תכנה של אינפיניטי לאבס וגם

על קורס data sciense של הטכניון , מישהו מכיר ויכול להמליץ? או אולי מומלץ לעשות תואר שני במשהו?תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 20:56
היתי הולך על תואר שני. תברר אפשרות לתואר שני במדעי המחשב - כניראה תצטרך השלמות אבל אחכ קל למצא עבודה. עוד קורס שקל וכדאי לקחת במהלך התואר (ואולי כבר לקחת) זה הסתברות וסטטיסטיקה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 21:56
1) אם לקחת קורס במבני נתונים אז כבר יש לך סיכוי לעבור ראיון עבודה של מתכנת/אלגוריתמאי. כמובן אם יזמנו אותך לראיון.

וזה משהו שכדאי לך לנסות בוודאות. כלומר גם אם אתה מתכוון ללמוד תואר שני, מומלץ להתנסות בחיפוש עבודה לפני כן כדי להיות שלם יותר אם ההחלטה.

2) תואר שני בלמידת מכונה יביא אותך למצב מעולה בהשקעה לא גדולה של שנתיים בלבד. זה מה שהמעסיקים מחפשים ולא נראה לי שדעתם תשתנה בשנתיים הבאות.

3) אפשרות נוספת היא ללמוד אונליין data science ולנסות להתברג בלי תואר שני, אבל זה נראה קשה יותר. אם יש לך קשרים בתעשייה או ממוצע ממש גבוה שיפיל מעסיקים מהכיסא (95+) אז אולי זה יצליח.

4) לא הייתי מתקרב לקורסים בתשלום (אינפיניטי וכו') עד שחיפשת עבודה בעצמך לפחות 4 חודשים. השוק מאוד חם ויש הזדמנויות גם לאנשים ללא ניסיון, אז שווה לנסות לחפש עבודה לפני שהולכים על אפשרויות אחרות שדורשות הרבה השקעה.

תשלח לי הודעה פרטית אם תרצה להתייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2020 01:55
אני חושב שהכיוון שהרלוונטי כאן הוא BI / BIG DATA DEVELOPER.

הקורס שאתה מדבר עליו אחלה ויתן לך מסגרת טובה. לך על זה (ללמוד לבד, נושא כל כך רחב, *מאוד* מאתגר). אל תשכח להתמקד בPRACTICAL SKILLS שקשורים לתכנות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/01/2020 18:07
נדחף לפוסט ושואל:

כרגע שנה א' במתמטיקה, בסוף השנה בוחרים "מגמות". השיקולים שלי הם בין מגמת מדעי המחשב למגמת סטטיסטיקה.

במגמת מדעי המחשב יוצא שבסוף עושים את כל הקורסים כמו בחד חוגי מדמ"ח למעט שני קורסים בודדים בנוסף לקורסי מתמטיקה מתקדמים

מגמת סטטיסטיקה סתם נשמע סוג של יתרון לתחום של DS/ML

מה הייתם ממליצים?
🕒 פורסם בתאריך: 17/01/2020 15:43
נדחף לפוסט ושואל:

כרגע שנה א' במתמטיקה, בסוף השנה בוחרים "מגמות". השיקולים שלי הם בין מגמת מדעי המחשב למגמת סטטיסטיקה.

במגמת מדעי המחשב יוצא שבסוף עושים את כל הקורסים כמו בחד חוגי מדמ"ח למעט שני קורסים בודדים בנוסף לקורסי מתמטיקה מתקדמים

מגמת סטטיסטיקה סתם נשמע סוג של יתרון לתחום של DS/ML

מה הייתם ממליצים?

(לא מצליח לערוך ולצטט מחדש)
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2020 20:12
מדעי המחשב. סביר שיש קורס ב ML ויהיה יותר קל למצא עבודה או להמשיך לתואר שני במדעי המחשב אם תעדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2020 21:24
אני מסכים עם @AIML .

אם יש שני תארים עם בערך אותם קורסים, אז בוחרים לפי התואר עם המיתוג החזק יותר, שזה תואר במדעי המחשב.

מתמטיקה במגמת מדעי המחשב, או תואר משולב מתמטיקה ומדעי המחשב, זה גם אחלה.

לא חושב שמעסיקים יעריכו סטטיסטיקה יותר ממדעי המחשב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 22:05
מחיפושים באינטרנט על התחום הבנתי שמעורבת הרבה סטטיסטיקה לכן שקלתי ללכת לכיוון הסטטיסטיקה,

הבנתי לא נכון או שפשוט הסטטיסטיקה בתחום היא ברמה נמוכה שאין צורך ממש לעשות דו חוגי עם סטטיסטיקה?

תחום מדעי המחשב הוא חלק יותר מרכזי בתחום מאשר המתמטיקה והסטטיסטיקה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 22:42
אתה צריך להפריד בין 2 דברים שונים:

1) דברים שיעזרו לך במקצוע עצמו

2) דברים שיעזרו לך למצוא עבודה

ברור שידע רחב במתמטיקה (ובעיקר בהסתברות וסטטיסטיקה) יעזרו לך בסופו של דבר בעבודה עצמה, אבל זה לא יעזור לך למצוא עבודה.

שמע אנקדוטה, פעם לא היה "מדעי המחשב" - זה פשוט היה תת תחום של מתמטיקה ומתמטיקאים הם האנשים שעבדו בתחום. האם היום זה ככה?

זה בדיוק מה שקורה עם ML. כיום המיתוג נמצא במדעי המחשב...

שוב, זה לא אומר שלא תמצא עבודה, אלא פשוט שהקלפים שלך יהיו חלשים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 15/10/2020 15:55
הי לכולם , שכחתי מהפוסט הזה לגמרי. רציתי להודות לכולם על התשובות והעזרה, אני כרגע מתחיל שנה ד ואחרונה ולכן התשובות עדיין רלוונטיות. תודה רבה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 12:47
כנראה בניגוד לרוב מה שתשמע - לדעתי "לא מחכים למתמטיקאים/פיזיקאים עם תואר ראשון" זו קלישאה שלא נכונה כבר כמה שנים טובות ומין סיפור אימה כזה שרץ באוניברסיטאות ולא כל כך קשור למציאות.

1. אם אתה באמת טוב (ממוצע 90 נגיד + אתה באמת יודע על מה אתה מדבר ולא סתם גירדת ציונים), אתה תצליח לקבל זימונים לראיונות בהרבה תחומים, כאלה שלא קשורים לתכנות פרופר ואולי גם כמה שכן, וגם לעבור אותם ולהתקבל לעבודות מעולות.

2. גם אם אתה לא כזה, יקח לך קצת יותר זמן ועדיין אתה תוכל למצוא יופי של עבודות במשכורות זהות או גבוהות יותר משל בוגר מדמ"ח ממוצע (מהיכרות אישית של לא מעט מקרים).

3. בלי קשר ליכולות שלך - קח בחשבון שאתה מתמטיקאי, תחום שהוא לא טכני, ובהגדרה על כל משרה לא טכנית יש פי כמה יותר משרות טכניות. אתה תשמע שיש טונות של משרות טכניות, וזה נכון, ותשמע הרבה המלצות על משרות כאלה ומסלולים כאלה, פשוט כי תתיקל בהרבה יותר אנשים כאלה. זה לא אומר שאין משרות לא טכניות או שבהכרח קשה יותר להשיג אחת, וזה בטח לא אומר שכדאי לך "לברוח" לאיזה תחום טכני כזה לפני שניסית משהו אחר.

4. אם אתה כן רוצה למצוא משהו פרקטי יותר להתמקצע בו כדי למזער סיכונים, קח תקופה ושב תלמד עצמאית, יש אינסוף מקורות ללמוד מהם וזה לא קשה כמו שזה נראה. אתה גם תתפתח הרבה יותר וגם תוכיח למעסיקים יכולת למידה עצמאית, וחבל על הזמן והכסף שלך בקורסי הסבה כאלה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 21:15
אני לחלוטין לא מהתחום, יש לי הרבה חברים שכן. מכל מה שאני שומע מהם: תואר שני במדעי המחשב שמוכוון DS/ML/DL

משכורות בשמים והרבה עניין
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2020 10:00
אתה טועה. עם תואר במתמטיקה מורחב מהעיברית אתה תקבל הרבה מאוד זימונים לראיונות. ללמוד לתכנת תמיד אפשר, ביחוד למישהוא שמסיים תואר כזה. אנחנו חיפשנו בנרות בוגר מתמטיקה או פיזיקה (שמבין מה שהוא למד) לקח לנו חודשים למצוא. אם אתה רוצה להיות תכנת, הייתי ממשיך לתואר שני במתמטיקה בנושא שמצריך תיכנות , מה שילמד אותך גם לתכנת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2020 11:08
מדוע? מה תואר ראשון במתמטיקה נותן לעומת תואר במדמ"ח?

מעבר להבדל המסויים באופי הבוגרים....
🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2020 23:05
רמת האבסטרקציה וצורת החשיבה שיש בחלק מהקורסים/תתי-תחומים של החוגים מתמטיקה ופיזיקה פשוט לא קיימים בתת-תחומים היותר "תיכנותיים" של מדעי המחשב.

צפיתי בזה ממבט ראשון.

אני לגמרי מבין למה בחלק מהמשרות היותר האלגוריתמיות יעדיפו כיוון כזה של בוגרים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 19:57
בעיברית ספציפית , הדגש הוא על הכשרת בוגרים שמסוגלים לחשוב בצורה מסוימת ועצמאית. ולא על פתרון בעיות ושימוש בכלים שלמדת בכתה או בתרגול. אתה תראה במבחנים שאלות של הוכחות שלא ראית מעולם. ויש הרבה דרכים לפתור אותן. (דרך אגב אתה לא תבין את זה עד שתגיע ללמוד במקום אחר).

ואל נא נישכח את הניפוי של השנה הראשונה. מקבלים הרבה מאוד ורק מי שבאמת מצליח עובר לשנה שניה. לפי דעתי מסנן הרבה יותר טוב מהציונים בבגרות והמבחן הפסיכומטרי.

מלמדים אותך לחשוב בצורה מסויימת, הייתי קורא לזה חשיבה מערכתית או הוליסטית אולי אבסטרקטית ומאוד מאוד מאוד... מדויקת. כל דבר שמישהו אומר לך דרוש הוכחה. ובונים לך את המתמטיקה מאפס. אבל זה ספציפי לעיברית , מהנסיון שלי בטכניון למשל אני לא חושב שזו הגישה. שם סטודנטים יגיעו להתלונן שיש במבחן חומר שהם לא למדו.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 20:26
@yahud

@Zorg

אני חושב, שאתם מכוונים לשילוב של יצירתיות, וחשיבה מופשטת. שזה מה שבאמת צריך בשביל להצליח במתמטיקה (ופיזיקה). כאילו היכולת להבין בראש מבנה עם חוקים, שאין להם שום הקשר, ואז להיות מסוגל לבנות מזה מבנים חדשים, ולהסיק איזה תכונות יהיו להם. וכאילו היכולת לעשות עם זה דברים מעניינים.

מאוד קשה למצוא את זה. ואי אפשר ללמד את זה. אני מניח שזה skill שאפשר לשפר. אבל, אין תואר שיכול להקנות את זה.

אם הייתי צריך לנחש, הייתי אומר, שדווקא אצל המדמחניקים יהיה יותר קל למצוא כאלה. השיעור יהיה יותר נמוך, אבל זה תחום יוקרתי, ורווחי, שמושך אליו אנשים מאוד חכמים.

דווקא תואר במתמטיקה זה הרבה פעמים second choice.

מצד שני, אולי דווקא אצל בוגרי מתמטיקה יהיה יותר קל לראות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 20:29
בכל מקרה, אלא אם אתם מחפשים אנשים בשביל ממש לעשות מחקר, לא פיתוח (הנדסה), אלא ממש יצירה חדשנית, לא בטוח שאנשים כאלה זה מה שאתם צריכים, או שזאת בחירה נכונה ניהולית.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2020 23:23
היי

אם אתה מעוניין להשתלב בהייטק אז יש לך מספר כיוונים שאתה יכול ללכת בהם.

רקע: סיימתי מתמטיקה+מדעי המחשב. אם אין לך רקע והבנה טובה של מחשבים, אני מכיר הרבה אנשים שהצליחו להיכנס לתעשיה דרך קורס של אינפיניטי... למעשה אחוז גדול של האנשים שסיימו איתי מתמטיקה בלבד המשיכו לשם והשתלבו בהייטק...

אם אתה מוצא משהו מעניין בתואר השני - ממליץ לך ללכת על זה וללמוד במקביל שפת תיכנות כלשהי.

1+