⬅ חזרה לאינדקס

קמצן מורשה

🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 03:32
היי לכולם :)

די חדש פה בפורום וקורא די ותיק של הבלוג

בן 24

רציתי לשתף אתכם במשהו שמטריד אותי כבר תקופה די ארוכה

מאז שאני זוכר את עצמי אני די סולידי

תמיד מסתפק במועט , לא קונה בצורה אימפולסיבית , עושה השוואות מחירים ,מבשל לעצמי,לא מחזיק רכב

חוסך 70 אחוז מהמשכורת !!

טוב לא חכמה עדיין גר אצל ההורים ;)

למרות זה אני ממש לא מגדיר את עצמי כקמצן.

טסתי כמה פעמים לחול בצורה די סולידית השנה

פעמיים בחודש יוצא עם החברה לבלות

קונה בגדים בסיילים,השנה החלטתי שלא כי חלאס לא צריך יותר מ4 גינסים

הסביבה הכי קרובה אליי (משפחה,חברים,חברה ?!) מתייגים אותי כקמצן

לרוב זה בא בצורה של עקיצות לשם הצחוק ועדיין זה מציק ומוריד את המוטיבציה ואפילו מערער אותי

לפעמים אני נשבר מזה ונופל להוצאות צרכניסטיות

כשאני מנסה לדבר איתם על זה אני מרגיש שאני נתקע ולא מצליח להוציא מה שאני מאמין בו בפנים!

שזאת הדרך הנכונה בשבילי כי אני רוצה להגיע לעצמאות כלכלית חלקית כמה שיותר מהר (בתכנון עד גיל 31 )

כשאני מסביר למה אני עושה את הדברים אני נתקל במבוי סתום ובשלל ההתנגדויות הנפוצות: "איך אפשר לחיות ככה" , "תפסיק להתקמצן ובוא תצא איתנו קצת" ועוד ועוד.

אני מבין שהבעיה היא איפשהו אצלי בבטחון העצמי

רציתי לשמוע מחברי הפורום

האם חוויתם משהו דומה ?

איך הצלחתם להתמודד עם זה ?

האם הצלחתם ליצור שינוי אצל אותם קרובים ? ואם כן ,איך ?

נ.ב אוהב את האתר ומודה כל כך על היום שהכרתי אותו !!!!!!
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 09:21
לצאת רק פעמיים בחודש לבילוי בגילך זה אכן די מעט ביחס לנורמה אבל יכול להיות שבכלל הסיבה לתיוג נובעת מזה שכל סירוב שלך להוצאה כספית מוסבר על ידך כחוסר רצון להוציא כסף ולא כחוסר רצון /צורך בבילוי, בגד או כל דבר אחר. אז אני שואלת אותך - האם אתה באמת לא רוצה את הבילוי המסוים או שאתה רק סובל מהוצאת הכסף? אם זה היה בחינם, כן היית שמח לצאת לבילוי הזה או לקבל את הבגד במתנה? זה הקו המפריד שבין קמצנות (כאשר יש לך יכולת לממן את זה) לבין חוסר עניין בבילוי או בבגד.

אתה נמצא במצב דומה לטבעוני בחברת קרניבורים, או לדתי בחברת חילונים. לא סתם דומה מתחבר לדומה.

אני כבר לא זוכרת, אולי לא אומרים לי בפנים ואולי התרגלו אלי. יש לי חברים שאוהבים להוציא הרבה כספים על בילויים וחפצים אבל הם לא עושים את זה איתי :)

אין צורך להתמודד, רק להגיד שזה פחות מעניין אותך מאשר לחסוך כסף לדברים בעתיד שחשובים לך יותר.

רגע, אתה מנסה לשנות אותם? חשבתי שההיפך...

אתה מנסה להחזיר בתשובה כמו הטבעונים או הדתיים? זה ביג נו נו!
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 09:22
אגב, השם שבחרת לפוסט? יש חבר פורום בשם הזה :) @קמצן מורשה
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 09:57
אם הייתי צריך לקטלג אותך מההקדמה שלך הייתי אומר שאתה בעל חשיבה ביקורתית ויחסית מופנם מה שחוסך ממך הוצאות מיותרות ולא גורם לך להרגיש שאתה מפספס משהו כשאתה מוותר על יציאות\קנייה אימפולסיבית אלה אם כן מי שקרוב אליך לוחץ עליך.

אל תצפה שאנשים עם אופי שונה יצליחו להבין אותך או מאיפה שאתה בא, במקום לשכנע אותם בהיגיון שמאחורי המעשים שלך תנסה להרגיל אותם למציאות שלך, אם נגיד אתה מרגיש מותש אחרי יציאות ולצאת פעמיים בחודש זה מה שגורם לך להנות יותר בסביבת החברים שלך ולא להרגיש סחוט אחרי יציאה (ככה זה במקרה שלי) אז לצאת עם חברים יותר ממה שאתה מרגיש שאתה יכול רק יפגע בך ובאיך שאתה רואה את הזמן שבו אתה מעביר עם החברים שלך.

מניסיון שלי אסרטיביות וחוסר רצון להתפשר על הדברים שבאמת קריטים לך זה מה שמאפיין אותי (במקרה הזה אני מסרב לצאת שבוע אחרי שבוע או כמה פעמים בשבוע ב99% מהמקרים וגם לא מוכן ליציאות ספונטניות לרב) ואין לאנשים הסובבים אותי יותר מידי ברירה אלה לקבל את זה או לנתק איתי קשר.. ככה מי שמעוניין להיות בחברתי לא ינסה לשנות אותי כמו שאני לא מנסה לשנות אותו.

חוץ מזה שלקחת אחריות על עצמך ועל ההוצאות שלך זה דבר חיובי ומי שמנסה להוציא את הפעולה הזאת כפסולה ולגרום לך להרגיש רע עם זה לא משפיע עליך בצורה חיובית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 10:31
@ליעד הכל טוב, אין ממה להילחץ, הגישה שלך היא הנכונה, ולטעמי התנהלות זו ממש לא קמצנות.

בעוד כמה שנים, כשאפקט הריבית דרבית יגיע לתוצאות משמעותיות, שיאפשרו לך לחיות ברווחה, לקנות דירה טובה באזור שתבחר, לשלב טיולים ולתכנן פרישה מוקדמת/עצמאות כלכלית.. חבריך הבזבזנים כבר ידברו אחרת, ובעיקר יקנאו מנטל החובות שהם סוחבים על גבם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 11:04
אז מה אם הם מבקרים אותך? ואנחנו פה מפרגנים לך ואומרים לך שאתה בדרך הנכונה.

תחשוב - מה הניע אותך מההתחלה לעשות את הדברים האלה כמו לחסוך? יש לך מטרה, יעד.

תחשוב על זה שאתה עושה את מה שנכון בשבילך בשביל להשיג את היעד הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 11:33
עד החתונה זה יעבור :roll:

וברצינות,

לדעתי הקמצנות שלך נובעת מחוסר מטרות.

מהידיעה שאתה צריך להוציא כמה שפחות , כדי שיהיה לך הרבה אחר כך.

לדעתי אתה צריך לשרטט לעצמך מפת יעדים, ואז את ה"עודף" יהיה לך יותר קל להוציא ולהשקיע אותו בחברה,טיסות ובילויים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 01:07
תודה על התגובה !

אני מתחבר מאוד למה שאמרת

באמת יש המון בילויים בבר לדוגמה שאני יוצא ואומר wtf 30 שקל על כולה כוס בירה

אני בהחלט לא מוצא עניין בלשלם הרבה על בגד או יציאה

בגדול מה שאני מנסה זה למצוא דרך להעביר את האמת שלי בצורה שיקבלו אותה בהבנה יחסית ולא יקטלו/יתבאסו כשאני אומר לא
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 01:12
מסכים עם כל מילה

מקווה ליישם את מה שאמרת כאן בדרך משלי
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 01:13
שלא יתבע אותי ;)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 01:22
חברים תודה על התגובות המעולות

עכשיו יותר ברור לי מה אני צריך לעשות

אני אשב על המטרות שלי יותר לעומק
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 11:44
את האמת, אני לא מבין איך אפשר לומר שאתה קמצן... טסת השנה "כמה" פעמים לחו"ל. יש לך יותר מ-4 ג'ינסים, קונה בגדים כל שנה (לפחות ככה הסקתי)... לא נראה שאתה כל כך קמצן.

לאנשים תמיד יהיה מה להגיד ותמיד יימצאו איפה לבקר אותך, במיוחד אם אתה עושה משהו שלא בהתאם ל"נהוג" ולא לפי העדר...אני אתן לך דוגמה על עצמי: אני שואף להגיע לעצמאות כלכלית עד גיל 35 ( הכנסות פסיביות לא בדיוק סולידיות, איזור 30-40)(יש לי עוד כמה שנים בודדות להגיע, אני קרוב :) )... כשאני מדבר על הנושא של עצמאות כלכלית (מגיל 20 בערך), כולם צוחקים ואף אחד לא מאמין, זו כבר נהייתה בדיחה ידועה ומוכרת אצל החבר'ה, ואני שמח, זה נותן לי עוד מוטיבציה להגיע, זה נותן לי עוד פוש... (אני אגיע לזה בלי קשר לחברים כן?)...כשאני הולך לפאב, אני בא עם טרנינג וקפוצ'ון (לפעמים גם קיפי) כי ככה הכי נוח לי וצורת הלבוש שלי לא צריכה להעיד מי אני ומה אני, אני לא קונה בגדים כל שנה וגם לא כל שנתיים, אני מוציא על מה שאני מרגיש שאני באמת צריך (גם לא בהכרח טס לחו"ל כל שנה, הייתה תקופה של 6 שנים שלא טסתי לחו"ל חוץ מלעבודה)... 99% מהחברים שלי (שנוסעים כל שנה לחו"ל, מזמינם מלא דברים מהאינטרנט ומוציאים המון המון כספים) שווים (שווי אישי כן?) פחות מ-10% ממני אבל מוציאים פי כמה ממני.. זה לא בגלל שאני קמצן, אלא זה בגלל שיש לי מטרות, יש לי יעדים שאליהם אני שואף להגיע, ואני מוכן "להקריב" בשביל להגיע אל היעד. אני חי טוב מאוד ולא חוסך על עצמי כשאני באמת רוצה...

אז כפי שחלק הציעו, אל תתייחס, תחשוב ותכתוב לעצמך את המטרות והיעדים שלך, תן להם לצחוק, קח את זה בכיף, תתעל את הצחוקים ותשתמש בזה בשביל המוטיבציה, בסוף אתה זה שתצחק כשהם יצטרכו כנראה כל בוקר לקום לעבודה ולתת דין וחשבון למעסיק שלהם (כי הם חייבים, לא כי הם רוצים).

מאחל לך המון בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 29/01/2020 19:26
@בת העמק תודה על התיוג.

אתה לא קמצן ולא מורשה, אתה בסך הכל צרכן נבון שיודע להעריך כסף.

עכשיו לדעתי (אם שאלת?), זה בסדר גמור לצאת עם החברה להשקיע קצת כסף בחוויות. אין ספק שלהתמודד עם סביבה לא תומכת זה אתגר בפני עצמו ואני מאוד מזדהה איתך. מצד שני בסוף זה מי שאתה, אלו העקרונות שלך ויש לך מטרות ואתה (אולי בניגוד לסביבה) כן מוכן לדחות סיפוקים בשביל להגיע למטרות שלך.

שאל את עצמך האם אתה מרגיש מאושר יותר אחרי הוצאה "צרכניסטית" או אחרי בילוי "מבוזבז" ואז תחליט אם להמשיך באותו הקו.

אוכל לספר לך על עצמי שנתקלתי בתגובות זהות מהסביבה הקרובה אבל בסוף החלטתי שזה מי שאני, אלו העקרונות שלי ו"האני מאמין שלי" ונחש מה, דווקא ההשלמה שלי עם עצמי גרמה לכולם להעריך אותי עוד יותר.

לא אכנס לפילוסופיות כמו לעצב לעצמך את הסביבה שאתה רוצה, כזאת שתתמוך במטרות ובאידאליים שלך כי זה כבר נושא אחר, אבל כשאתה בן 24, רוב החבר'ה מתגלגלים ומגלגלים מבירה לבירה ובלוג המשקיעה לצערי פחות מדבר אליהם.

אבל היי, מזל שיש קמצנים מורשים בדרך ;)
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 01:50
אנסה לתרום מניסיוני כבחור בגילך במצב דומה:

1. תבחר את המלחמות שלך - אם זורם לך לשתות בירה או להוציא מעט כסף על משהו/זה ישמח את מי שאיתך/זה ימנע ממך לפגוע ביחסים שלך עם אנשים, לפעמים שווה לשים את העקרונות בצד למען מטרות מסויימות. כשמדובר במעט כסף וזה לא משהו שאתה ממש נגדו, אתה יכול לשחרר לדעתי.

2. תרגיל את האנשים שסביבך שזה מה שאתה מאמין בו - זה אולי נוגד את הסעיף הקודם, אבל הכוונה שלי היא שתסביר לאנשים הקרובים אלייך באופן הגיוני מהי האג'נדה שלך ואל תיסוג ממנה לאורך זמן כדי להבהיר שאתה לא מבולבל ולא מטומטם, אלא שככה אתה בוחר לחיות. אחרי זמן מה אף אחד כבר לא יציק לך, הם יתרגלו. חשוב לעשות את זה רק עם אנשים שמסוגלים להבין אותך ומספיק קרובים אלייך.

3. לפעמים, עדיף להיות סולידי במסווה - לא תמיד צריך להכניס את האגנ'דות שלנו לכל דבר. לפעמים, אפשר למנוע הרבה בלבולי שכל עם "לא בא לי", "כבר אכלתי" או "אני לא ממש אוהב X". בסופו של דבר הרגלי ההוצאות שלך לא צריכים להיות מרכז השיחה והדרך הזו יכולה למנוע מזה לקרות.

4. אל תשכח למה אתה עושה את מה שאתה עושה - האנשים האלו שמורידים אותך בגלל שאתה מתנהג בצורה שונה? הם בסדר גמור, אבל הם חושבים אחרת ממך ואתה חייב להפנים את זה. אין מה להתווכח איתם כי הם בדרך כלל לא מבינים את המשמעות של הוצאת כסף באופן פזרני, ולא מאמינים שאתה באמת יכול להיות עצמאי כלכלית אם תוותר על הוצאות שטותיות. בבקשה ממך, אל תשכח שמה שחשוב לך הוא מה שחשוב לך וזה שהם לא מבינים את זה לא אומר שאתה צריך ליסוג מהעקרונות שלך כל כך בקלות ולפגוע במטרות שלך.

5. תתרגל סטואיזם - אני מאוד מאוד ממליץ לך לתרגל סטואיזם ולקרוא על הנושא. בתור אדם רגיש ומרצה בעצמי, הסטואיזם עזר לי מאוד להתמודד עם ביקורת חיצונית ולשמור על התנהגות שתואמת את הערכים והעקרונות שלי. וכן, אני עדיין שמח שהתחלתי ב"תבחר את המלחמות שלך" כי זה לקח שלמדתי בזמן האחרון והוא חשוב מאוד. לפעמים עדיף להיות חכם.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 12:48
לא בושה להיות חכם כלכלית, כמו שאמרו לך תשקיע במה שאתה אוהב ומוכן להשקיע בו, לשלם 20 שח על שוט בבר שאפשר לקנות בקבוק שלם ב80 ולשבת אצל מישהו בדירה/בגינה(מקומות שאני מעדיף בהרבה מברים אישית) זה לא חכם במקרה הטוב, לעומת זאת לקנות גלשן מקצועי ב10 אלף שח(סתם מחיר) כי אתה מאוד אוהב את התחום ונהנה לגלוש כבר שנים זה מעולה, שכל אחד יבחר מהדבר שהוא רוצה להשקיע בו וישקיע בהם ולא בסתם דברים שגורמים לשמחה ל20 שניות לסטורי וזהו.

טיפ אישי שאני מיישם תמיד, אם אני רוצה לצאת עם חברים לשבת אבל הם כולם רוצים לבית קפה/משהו ואני לא רוצה אני אלך איתם, פשוט לא אזמין שום דבר, הרי זה לא בחוקי המקום לא לאפשר לאנשים שבאים ביחד ולא מזמינים משהו לא לשבת איתם, אם שואלים תגיד שאתה בתפריט קפדני ואסור לך וזהו.

גם עניין ביטחון וסבלנות בא כאן למשחק, אתה צריך את הביטחון להגיד אני חוסך את הכסף לX, אולי ברגע ההוא אף אחד לא יבין ויחשוב שאתה מוזר, אבל אם תחכה קצת זמן תגלה שהרבה אנשים מסתכלים עליך ויחשבו שהם רוצים להגיע למה שיש לך(אחזקות, מניות, ביטקוין, מה שזה לא יהיה), ההבדל שלך יש את המשמעת העצמית להגיע לשם ולהם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2020 15:53
הבעיה היא שאכפת לך מה הם חושבים.

תלך בדרך שבחרת ומי שלא טוב לו יום טוב לו...
🕒 פורסם בתאריך: 01/02/2020 18:20
תחתונים ? - צוק איתן !
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2020 23:53
מזכיר לי את האמרה

"איך יודעים שמישהו הוא טבעוני?

תוך חמש דקות הוא יגיד את זה"