⬅ חזרה לאינדקס

מיומנו של משקיע אקטיבי

🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 14:16
מבין גולשי הפורום אני לא מכיר הרבה משקיעים אקטיביים, למעשה למעט @Edward אני לא בטוח שאני מכיר אף אחד. אבל עדיין יש לא מעט שמקצים חלק מהתיק שלהם למשחקים.

בכל מקרה, אני מסתקרן, מה אתם עושים בימים אלה של תנודתיות אדירה בשווקים?

דרך אגב, לי אין חלק אקטיבי בתיק אז אני יושב בצד ומסתכל על כולם בימים אלה...דיי משעמם...

**עריכה**

האם העובדה ש @daat99 לא נמצא בסביבה היום קשורה לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 14:22
אדום מרגיע :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 14:49
אפשר לאמר שההשקעות שלי באילואן הן החלק האקטיבי, או לפחות ההרפתקני. בשנה האחרונה יצאתי (לפני מס) מורווח בקושי, אבל הן כמובן לא מושפעות מהירידות הנוכחיות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 14:52
עושה רושם לפי התגובות פה בימים האחרונים שגם לפאסיביים כאן הימים האחרונים מדגדג באצבעות.

דווקא @daat99 אמור להיות המשועמם מכולם בימים אלה (למעט החלק הקטן של האופציות אצלו), בדיווידנדים האלה, גובה הקרן לא אמור לשנות דבר..אפילו אם הוא היה עכשיו בפנסיה והיה צריך לקנות לחם ע"י התיק, זה לא היה מגובה הקרן שתיאורטית יכולה, מבחינת מדיניות התיק, לטאטא את הרצפה של הבורסה...
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 15:36
לא - זה רק אומר שיש לי הרבה עבודה לעשות בעבודה :)

+1

על העולם מתהפך ואין אפילו שינוי אחד בדיבידנדים (חוץ מהכרזות והגדלות כמובן)...

זה מספק אקשן מטורף.

הפסד על הנייר של 50% על ההון בסיכון נכון לרגעים אלו :) (מזל שזה הון קטן...)
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 18:09
לי יש פלח אקטיבי אבל אין לי כרגע משהו ספציפי לעשות. אני כמעט ולא עשה תזמוני שוק אלא משקיע במניות ספציפיות.

המניות העיקריות שאני מושקע בהן כבר ספגו ירידות הרבה לפני שסנופי החל ליפול ואז חיזקתי עמדות. ככל שירדו עוד אחזק אותן עוד. אני מחזק אחרי 10-20% נפילה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 20:51
במידה והירידות יימשכו, אתה לא חושש שיהיה מיתון שיגרום לאנשים לאבד את עבודתם ולהפסיק לעמוד בהלוואות?
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 20:58
כרגע אני יותר חושש מכך שבשנה של צמיחה כלכלית לא הרווחתי כלום (:
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 22:37
נשמע כמו עבודה יומיומית במציאו הנוכחית
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2015 23:21
לא יומיומית, אבל היום הוספתי לפוזיציה.

כאשר בכותרת של הכתבה הראשית של כלכליסט מצויין שהנפט מתרסק אני בודק את המצב. חיים קלים.

ג"נ - מושקע בנפט.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2015 17:45
אני הגדלתי את האחוז המנייתי במקצת
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 09:32
לא יודע אם זה נחשב אקטיבי, כי זה נובע משינוי באופק ההשקעה, אבל אני יצאתי מחצי מהפוזיציה שלי במניות, ואני מחכה לקפיצה הקטנה שתהיה בימים הקרובים (לפני התרסקות הענק) לצאת משאר הפוזיציה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 10:24
@נתן

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 10:37
לקרוא לי משקיע אקטיבי מצייר תמונה כאילו אני קונה ומוכר כל היום כשיש איזו תנועה בשוק. בפועל אני עושה השקעה חדשה פעם בחצי שנה ומאזן את התיק בערך פעם בחודשיים. אז בעקבות הירידות איזנתי קצת והעברתי משקל למה שהפך ליותר אטרקטיבי באופן יחסי לשאר התיק.

המשמעות של להיות משקיע "אקטיבי" היא לא רמת האקטיביות אלא מידת הסלקטיביות - עד כמה אתה בררן במה שאתה קונה, לעומת סתם לקנות את כל מה שיש בשוק באופן עיוור (שזה בסדר כשיטה).
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 10:48
@adward אתה משקיע רק במניות, נכון? אם אני זוכר נכון יש לך 100% מניות ובצד קרן חרום של 3-5 שנות מחיה במזומן. אז מה משמעות האיזון בעצם? קניית ממניות שירדו יותר ע"ח מניות שירדו פחות או עלו, או קניית מניות מכספי קרן החירום?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 10:55
@c881 נראה לי שב -3 ומחכה לשפיץ הקטן כלפי מעלה.( ברור לי שאין באמת דרך לדעת איפה אני..)
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 11:20
אני לא משקיע רק במניות אלא אני מוכן להשקיע בכל דבר שמייצר תשואה טובה בסיכון נמוך. מבחינתי אני גם מוכן לקנות נדל"ן, אג"ח או חלק בעסק פרטי.

בשנים האחרונות זה היה 100% מניות אבל אולי בעתיד זה ישתנה.

קרן החירום שלי היא לא 3-5 שנים כי אני צעיר יחסית ולא מחוסר הכנסה. אני מחזיק שנה אחת. 3-5 שנים זה לאנשים שכבר לא עובדים ותלויים כמעט לחלוטין בהכנסה מהתיק שלהם.

משמעות האיזון היא, שאם משהו שאני מחזיק ירד באופן משמעותי ומשהו אחר עלה באופן משמעותי ביחס לערך שלו, אני מוכר חלק מהשני וקונה עוד מהראשון. אני תמיד מחזיק חצי שנה-שנה במזומן ללא קשר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 11:20
מתי קנית את המניות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 12:05
אני מסכים וכך גם נכתב בויקי (פחות או יותר)

השפה העברית היא די עשירה אבל לפעמים מלה יכולה להתפרש בצורה שונה ע"פ תוכן המשפט.

כך למשל אנשים שלא מתעמקים בהשקעות יפרשו את המילה "אקטיבי" כ "פעיל" (מלשון פעילות שמתורגמת לכמות), ז"א שכול יום צופה במסך וקונה/מוכר.

המבינים יותר מפרשים את זה כמשקיע עם יד על הדופק, בודק מה קורה בשוק, מאזן כאשר דברים משתנים בשוק ולא מתאים לאסטארטגית ההשקעה שלו.

ז"א התיק עצמו יכול להיות די פאסיבי (אני לא מתכוון לתיק מנוהל שבו בית ההשקעות אקטיבי והמשקיע בו הו פאסיבי, וואי, וואי, כמה משחקי מילים כאן...) אבל עדיין עוקבים תקופתית ומאזנים ופעם ב, תופסים הזדמנות שוק וקונים או מוכרים למשל כשהגיע הזמן ליצור מגן מס וכו'.

אישית - אני כמעט לא קונה/מוכר למעט מכירה פעמיים בשנה כדי למלא את רזרוות המזומנים כדי שיספיק לי לפחות ל 12-24 חודשי מחייה (אני לא עובד).

בשבוע האחרון נוצרה לי הזדמנות פז ליצור מגן מס ממכירת מניה אחת בהפסד לא מבוטל ולאזן ע"י מכירה חלקית של מניה אחרת שכמעט ולא הושפעה "מהקריסה". אלו שתי מניות דואליות ולכן אמתין עד סוף המסחר בוול סטריט ביום שישי כדי לבדוק פערי מחירים ואריץ בסימולטור כדי להגיע ככול האפשר למס 0.

בעודף המזומן ארכוש משהו שמחלק דיבידנדים @daat99 :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 12:17
בערך חצי שנה, מורווח כמעט 10% נכון לעכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 12:46
עניינך הפרטי כמובן, אבל סתם מעניין אותי, ברשותך, מה בעצם השתנה מלפני חצי שנה שבחרת להכנס לשוק לכיום שאתה מעוניין לצאת מהשוק? או שבעצם החלטת מראש להשקיע (להמר) על חצי שנה?

גם לא ברור לי איך הרווחת 10% בחצי שנה האחרונה, למיטב ידיעתי כל המדדים המובילים ירדו בפרק הזמן הזה. אולי במניות ספציפיות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 12:49
אה, עכשו ראיתי שכתבת את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 13:30
@yossik

אני מכיר איזון לפי:

1 לשנה - עקב יום הולדת - נגיד והלכת לפי גיל% לאגח/100-גיל% מניות.

X פעמים בשנה - חודש/רבעון/חציון עקב סכום מוגדר מראש שנכנס - בדרך כלל ישמש לשמירה על % בתיק של כל מניה/ענף.

ברגע שיש תזוזה של X% במשקל של כל מניה/ענף בתיק -

הגדרתי שאני מוכן לתזוזה של 30% במשקל של כל ענף.

נניח ומדברים על תיק הארי בראון... בעצם מרקוביץ' יהיה קל יותר להדגים.

כלומר בתיק של 50/50 אני מוכן שכל ענף ינוע עד 15% לכל כיוון ממשקל התיק, מעבר לכך שהאם פעם בשנה אני אחליט להחזיר את החלוקה ל-50/50.

עכשיו... דוגמה -

נתחיל ב-אגח 50,000/מניות 50,000.

מניות עלו ב-15,000 והאגח לא זז.

החלוקה כרגע היא 65,000/50,000 - כלומר המניות כרגע הן 56% ממשקל התיק... ממתין.

המניות עלו ב-30,000 והאגח לא זז

החלוקה היא 80,000/50,000 - כלומר המניות הן כרגע 61% ממשקל התיק... ממתין.

לעומת זאת אם המניות אכן עלו ב-30,000 והאגח ירד ב-10,000

החלוקה היא 80,000/40,000 כלומר המניות הן 66% ממשקל התיק ויש לאזן.

עכשיו להחליט - לאזן ל-50/50 בפעם אחת? או רק להחזיר ל"גבולות גזרה"?

כמובן, אם כל X חודשים נכנס כסף, רוב הסיכויים שאפשר לאזן את התיק בקניה כל פעם ולשמור על הגזרה.

נ.ב.

אבא של בת זוגתי, צחק איתי אתמול ושאל איך הבת שלו מתמודדת עם הנפילות?

היא מתמודדת נפלא.

היא לא יודעת את השם/סיסמה להכנס לאתר ולראות את התיק.

מבחינתה יש כסף בחשבון ומעבר לכך, זבש"ו של @c881 איך הוא מביא לה את יתר הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 16:51
ז"א אתה המנפיק מבחינתה? ומה קורה אם אתה מגיע לחדלות פרעון? היא הופכת לנושה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2015 20:30
אני מניח שתשמע על זה במהדורת החדשות של אותו ערב.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 11:59
שאלה למשקיעי הערך שם בחוץ: האם, כאשר לפני קניית מנייה של חברה, אתם לוקחים בחשבון היקפי מסחר? אני שואלת משום שבאפט בזמנו אמר שהוא מתעניין בחברות שכולם מתעלמים ממנה - אני מניחה שזה אומר משהו לגבי היקפי מסחר (נמוכים?) אני לא מוצא תשובה לעניין ואודה למענה ממי שמבין יותר ממני
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 12:21
גמני לא מוצא תשובה, אבל עבורי יש חשיבות לנזילות ולכן אני משקיע בניירות עם היקף מסחר גדול. אין לי את הכיס העמוק של באפט שגם יכול לקנות את החברות הקטנות... אני לא מבין יותר ממך :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 12:31
אני לא "משקיע ערך" אבל השקעה במניות דיבידנד דומה במהותה להשקעת ערך ולכן אני אענה גם.

אני לא מתייחס כלל לנפח המסחר וסופג את פער המחירים בקנייה בכוונה לא למכור את המניה בעתיד.

כשבאפט אומר שמתעלמים מחברה מסויימת הוא מתכוון שהעיתונות מתעלמת ממנה ולא מפרסמת הרבה כתבות שלה - במילים אחרות שמדובר בחברה "משעממת".

חברות משעממות לא בהכרח לא נזילות כך שהדברים לא קשורים אחד לשני.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 13:40
הדעות חלוקות. אני עצמי לא מתחשב בזה, אבל מודה שסחירות גבוהה הופכת את החיים לנוחים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 15:27
בתור משקיע דיבידנדים, האם חברה "משעממת" לא בהכרח אומר שהדיבידנדים שלה נמוכים?
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 16:14
לא.

הדיבידנדים המחולקים נובעים מרווחיות החברה וחברה משעממת יכולה להיות רווחית בדיוק כמו שחברה לא משעממת יכולה להיות רווחית.

תחשבי כמה חברות יש בעולם שמרוויחות כספים אבל לא קראת עליהם עשרות כתבות בעיתונות.

חברה משעממת זו חברה שדברים לא משתנים בה יותר מידיי.

מתי בפעם האחרונה קראת כתבה (לא פירסומית) על קולגייט, קוקה קולה, ג'ונסון אנג ג'ונסון, דובר וכו'?

לעומת זאת מתי בפעם האחרונה קראת כתבה על אפל? פייסבוק?
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 20:44
קוקה קולה מתומחרת די גבוה 42.79 למרות ש"משעממת".
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 20:48
למה את חושבת שמחיר של 42.79 הוא גבוה?

על סמך מה את קובעת שזה תמחור יקר?

המחיר לכשעצמו אינו אומר דבר על אם החברה מתומחרת יקר או בזול.

כמו כן לא כל חברה משעממת חייבת להיות מתומחרת בזול בכל רגע נתון.

גם חברה משעממת כמו כל חברה אחרת לפעמים מתומחרת ביוקר ולפעמים בזול.

נ.ב.

בהחלט יכול להיות שקוקה קולה מתומחרת יקר אבל זה לא מחייב לפי המידע שאת הצגת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 21:36
התמחור של קוקה קולה "יקר" מפני שמחיר המניה משקף באופן מלא (או קרוב למלא) את ערכה הפנימי כמו גם בגלל המכפיל הגבוה (25).

אם עובדים לפי גרהאם צריך לקחת בחשבון safety margin של לפחות 30% על מחיר המניה ביחס לערכה הפנימי - תנאי שלא מתקיים פה (מניה נמצאת בערכה המלא).

הדיבידנד סביר למדי (3%) והחברה בטוחה מבחינה כספית כך שכהשקעת דיבידנד מדובר על חברה אידיאלית (קלאסית למעשה).

אם המשקיע מעוניין בסיכוי גבוה לשימור הקרן, הבטא של KO היא 0.48, כחצי מתנודתיות השוק כולו (מחיר המניה נע בין 36 ל-45 והדיבידנד מובלע שם).
🕒 פורסם בתאריך: 25/10/2015 22:05
איפה המידע הזה נמצא בהודעה שלה שבה היא קבעה שמחיר 42.79 הוא יקר?

אני לא אמרתי שקוקה קולה לא מתומחרת יקר - אני רק אמרתי שהמחיר לבדו לא אומר לנו כלום על התמחור שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2015 08:34
הסתכלתי על הp/e וגם על היסטוריית המחיר של המניה. אני יודעת שלא רק על זה אמורים להסתכל ויש עוד גורמים, אני עוד לא שם מבחינת הידע. תודה לשניכם על המענה. זה מלמד המון