⬅ חזרה לאינדקס

הקמת קרן/חברת נדל"ן

🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 14:48
חברי הפורום היקרים,

אנחנו כ-20 חברי ילדות שחושבים על שיתוף פעולה בעולם הנדל"ן על מנת שנוכל למנף את כספנו בצורה נרחבת יותר ונוכל לעשות השקעות שאדם בודד לא יכל לעשות. חשבנו תחילה על השקעה של כ-400K לבנאדם ובנוסף תשלום לקרן/חברה בהוראת קבע מכל אדם על סך של 3000 ש"ח, ברור לי ולשאר החברים שצריך שיהיה בנאדם יחיד שהוא יהיה זה שיקבל את ההחלטות וכמובן לעשות תכנית עסקית מפורטת עם נקודות יציאה במידה ומישהו מעוניין לצאת.

השאלה שלי לחברי הפורום זה מה הפרוצדורה של הקמת מערכת כזאת, עם אלו גורמים שווה להתייעץ לפני,מבחינת המיסוי המלצות במידה ומישהו ניהל קרן/חברה דומה..

תודה רבה לכולם על המענה והמשך שבוע טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 14:56
בגדול או שמקימים חברה לכל דבר ועניין או שותפות.

הקמה כמה אלפי שקלים.

מיסוי ברמת השותפות זה שקוף לצכרכי מס, אם חברה אז מיסוי חברות רגיל + מיסוי דו שלבי.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 15:41
תודה רבה רבה אורי, יש לך אולי המלצה למדוע שווה לפתוח קרן או חברה ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 17:53
אני מניח שזה תלוי במה בדיוק רוצים לעשות, הדרך הנפוצה והמקובלת זה עם חברה בע"מ.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 19:44
אתה קורא לזה "קרן" כל הזמן. קרן (במידה ומדובר על קרן השקעות) זה יצור אחר שמצריך רגולציה רבות ולא תהליך פשוט יחסית כמו הקמת חברה / שותפות.

אתה צריך להבין מה מתווה הפעילות שלכם יחד, מה הצפי לרווחים, האם רוצים למשוך רווחים או להמשיך להשקיע, מה המשמעות של לרכוש נכס פרטי / מסחרי כחברה בע''מ וכו'.

בכל מקרה, ממליץ לך להתייעץ עם רואה חשבון המתמחה בנדל"ן.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 20:11
מסכים ובנוסף באיזה סוגי נכסים בדיוק אתם מתכוונים להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 20:42
איך עם 800 אלף שקל תבצעו 'השקעות בעולם הנדלן', מקסימום תוכלו לקנות דירה בלוד
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 20:46
חשבתי 2 ...

סליחה..
🕒 פורסם בתאריך: 23/02/2020 21:14
ודברו איתי, אולי אצטרף :)
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 10:50
מתווה הפעילות שלנו די ברור, אנחנו כרגע רוצים להמשיך להשקיע כמו שרשמתי בלי צפי לרווחים בכמה שנים הקרובות..

( המטרה שלנו זה לבנות קיבוץ בעתיד הרחוק :) )

המשמעויות של קניית הנכס דרך חברה בע"מ ברורה לנו ( מס רכישה, מס שבח, מיסים על רווחים אך עם זאת הקיזוז שמתאפשר דרך חברה בע"מ ).

אשמח שתסביר לי במידה ותוכל מה ההבדל בין קרן השקעות לחברה בע"מ שמתמחה בנדלן.

ללא ספק אנחנו נמשיך ונתייעץ עם רואה חשבון ועו"ד שמתמחים בנושא.

בכל מקרה תודה רבה !

חשבנו תחילה על 6 נכסים מניבים באיזור מצפה רמון, ועוד קרקע של שני דונם על מנת לבנות בתים דו משפחתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:06
אוי ויי :(

מה זאת אומרת נכסים מניבים? חנויות ומשרדים? בעלות על מפעלים? מזה הקיבוץ אמור להתפרנס? אם לא - ממה כן? מצפה רמון זה אזור קשוח מהרבה בחינות (אף על פי שאני מתה עליו).

שני דונם לבניה דו-משפחתית של עשר יחידות (אמרת שאתם 20 חבר'ה) נשמע לי מעט מדי אפילו לסגפנים מקצועיים. מה עם מדרכות, גינון, מגרש משחקים, מבנה לאירועי הקהילה?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:27
מאד תלוי בסוג הנכס, דירות למגורים או משהו אחר?

כמה בתים?

מי המוכר? המדינה? חברה בע"מ? אדם פרטי?

אני די בטוח שהיא לא ברורה לכם.

מה זה קרן? אין למילה הזו משמעות, זה יכול להיות כל דבר.

אתה שואל שאלות פרטניות, מאד מומלץ לכם יעוץ מסודר, השלכות המס של צורות ההתאגדות (אם בכלל) ומבנה העסקה יכולות להיות עצומות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:32
אורי אתה במקרה תוכל להמליץ לי עם מי עלי לדבר חוץ מרואה חשבון ועו"ד ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 12:54
זה לא מספיק?
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2020 16:05
למיטב הבנתי הצנועה, אחד הנקודות שהכי חשוב לשים עליהם את הדגש, הוא מנגנון היציאה ויישוב סכסוכים, 20 איש זה עשרים דעות