⬅ חזרה לאינדקס

שאלות בנושא השקעת נדל״ן בחו״ל

🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 10:42
אהלן חברים,

אני חוקר השקעת נדל״ן בחו״ל והשאלה הראשונה היא באיזה מדינה.

הייתי שמח לשמוע מאנשים שהתנסו בהשקעה בכמה מדינות, מהנסיון שלהם איזו מדינה הם מעדיפים, מבחינת תשואה, נוחות, מיסוי, הגנות לבעלי נכסים, רגולציה וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 10:51
במדינה שאתה מתגורר בה לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 12:14
גם אני הייתי מעדיף אבל עם כמה שנוח פה, הנדל״ן בארץ בעייתי מכמה בחינות לדעתי. הכוונה בשאלה היתה לגבי אפשרויות השקעה בחו״ל :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 12:15
מאילו בחינות הוא בעייתי שאתה מעדיף נדל"ן בחו"ל?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 12:38
התשואה בארץ נמוכה מאוד 1-2% לשנה
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 12:52
מאיפה הנתון הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 13:02
הבה נתמקד בנושא השרשור... למישהו פה יש נסיון בחו״ל ויכול לספר מה הוא מעדיף?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 13:10
מנתוני שכירות בתל אביב שזה שלוש אחוז לפני מס למשל בביצרון בתל אביב
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 13:22
הבנתי. אז התשואה משוק ההון היא 1.5%, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 13:56
התשואה משוק ההון לאורך זמן היא 7-10% אבל תנודתית ואפשר למשוך בשלב המשיכה 2.5% לשנה בלי לפגוע בחסכון אבל אם פורש ברצף תשואות שלילי עדיף להמשיך לעבוד..
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 13:56
אם התשואה מדל"ן בתל אביב היא 1-2% משכירות אז התשואה משוק ההון היא 1.5% מדיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 14:00
בשוק ההון יש תנודתיות שאין כל כך בשכירות דירות בד"כ ויש סכנה לרצף תשואות בפרישה..
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 14:01
את מפספס את הנקודה...

הערך של דיור גם עולה לאורך זמן. לא נכון לחשוב תשואה לפי שכירות בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 14:43
אנשים שמשכירים דירות מתייחסים בד"כ לשכירות כתזרים ולא לערך הדירה למרות שגם בשוק ההון אפשר למשוך בד"כ 2.5%....

בדירה פחות מבהיל לחלק מהאנשים שינוי במחיר הדירה לעומת שוק ההון וזה יותר פסיכולוגי...
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 14:49
מה הקשר לתזרים? תשואה לא מחייבת תזרים כלל.

התשואה כוללת את עליית ערך הקרן. לחשב תשואה על דירה ללא עליית הערך לאורך זמן זה מגוחך...
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 15:43
איזו שאלה עמומה

רוצה שפשוט נתחיל לשפוך?

תתמקד.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 16:34
ואם המטרה היא תזרים מזומנים חודשי קבוע? (לא שאני לא חושב שצריך לחפש את שניהם)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 16:42
??

זה לא מסובך. מי שיש לו נסיון בכמה שווקים בחו״ל, מוזמן לשתף איזה מדינות מועדפות עליו, זה מסתכם במילה-שתיים לכל מדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 17:08
אי אפשר אף פעם לדעת מתי למכור את הדירה ומתי היא בשיא ורק מושכים את. השכירות כמו תיק מניות שמושכים כמה אחוזים כל שנה
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 18:03
יותר פשוט זה שתעשה חיפוש בפורום הנדלן ותמצא את כל מה שכתבו אלה שמשקיעים במדינות שונות בחו"ל. בינתיים אתן לך פרומו: לכל מדינה יש את הטוב והרע שלה מכל מיני היבטים והשקעה בנדל"ן משמעה למצוא את הדירה המתאימה בשכונה המתאימה בעיר המתאימה בארץ המתאימה (מתאימה לך).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 20:06
יכול להגיד לך בלב שלם שאתה ממש טועה, יש לי כמה השקעות בארץ שמניבות לא פחות מ 5.3% ואם מסתכלים על התשואה על ההון העצמי אז זה מגיע גם ל 11%+
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 20:07
יכול להגיד לך בלב שלם שאתה ממש טועה, יש לי כמה השקעות בארץ שמניבות לא פחות מ 5.3% ואם מסתכלים על התשואה על ההון העצמי אז זה מגיע גם ל 11%+
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 20:20
איפה בארץ? מחשב את התשואה מהמחיר שרכשת או מהמחיר שהוא עכשיו מחיר השוק?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 21:06
מההון שהוא השקיע מן הסתם
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 21:09
למה מן הסתם? אם זה מההון שהוא השקיע אז אין לזה משמעות, זה חישוב מטופש.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 21:39
את המס משלמים מהרווח, נכון? אז זה לא מטופש...וכן, אני זוכרת שכבר התווכחנו על זה לא פעם :)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 21:52
בדירות למגורים בארץ? לא בהכרח, לפעמים לא משלמים בכלל (פטור) לפעמים משלמים הרבה יותר מהרווח ולפעמים בין לבין, כל מקרה לגופו.

ברור שצריך להתחשב גם במס בחישובי תשואה, על זה אין ויכוח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 21:58
התכוונתי שמדידת תשואה ממחיר הקניה זה לא דבר כל-כך מטופש. עובדה שהמיסים (גם בשוק ההון) מחושבים מתשואה זו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 22:04
המס על השכירות יכול להיות

בד"כ עשר אחוז מקסימום ואחרי עלית מחיר הדירה להוות מעט אחוזים ממחער הדירה הנוכחי אבל נכון שצריך. להתחשב במס שבח אם מוכרים את הדירה ומשקיעים באפיק אחר..
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 22:08
לא רק שכן אלא גם חסר משמעות.

לא נכון, למיסים יש תחשיבים משלהם, אחד הפרמטרים הוא מחיר הקנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 22:10
השקעה לא מחייבת ולא מבטיחה עליית ערך הקרן, זו ספקולציה שלך כמשקיע.

אלא אם כן מצאת עסקה שתאפשר לך להשביח את אותו הנכס.

עדיף ומומלץ שהשקעה תעשה שכל גם ללא עליית ערך "טבעית".

תזרים מזומנים הוא דבר צפוי ובטוח יותר לעומת מעליית ערך,

את רווחי ההון אתה *עשוי* לראות *אם* אכן תמצא קונה שמוכן לשלם לך את מחיר השוק שאתה חוזה שהוא שווה.

בנוסף, בריכת הקונים העתידית שלך משמעותית קטנה יותר אם לנכס הזה יש מאפיינים שמזוהים עם נכס להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 22:55
אם זו המטרה אז זה סיפור אחר. אבל אף אחד לא הזכיר תזרים בתור מטרה עד שלב זה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 23:01
זו ספקולציה שלי כמשקיע גם ששוק ההון יעלה לאורך זמן.

נדל״ן, ברוב המכריע של המקרים - עולה בטווח הארוך, בטח ובטח שבמרכז הארץ.

לא הוא לא.

כפי שמחירי הדיור יכולים לצנוח - כך גם מחירי השכירות. כמו כן, ישנם אלף ואחד תרחישים בהם יהיה אתה תתקע בלי שוכרים בכלל.

הכנסה משכירות היא ספקולציה בדיוק באותה מידה שעליית ערך היא ספקולציה. ואני טוען שברוב האזורים הטובים אתה תרוויח משניהם בטווח הארוך (ומעליית ערך כנראה שיותר).
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 23:17
כנראה שלא בדקת או חקרת איך שוק שכירות מתנהג בתקופות משבר.

ספקולציה זו לא תכנית.

אם ההשקעה שלך עושה שכל רק בהנתן שהשוק יהיה לטובתך אתה מהמר בלי תכנית יציאה.

יכולות תזרים חזקות שיחזיקו לך את הראש מעל המים זה פקטור קריטי, לא בכדי גם דרישה נחרצת מצד נותני קרדיט.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2020 23:42
לא אמרתי שכשמחירי הדירות יורדים מחירי השכירות גם. אמרתי ש

זו לא באמת ספקולציה כפי ש״השוק צומח״ זו לא ממש ספקולציה. מחירי הדיור עולים לאורך זמן.

לא אמרתי רק. אמרתי שלהגיד שהתשואה על דירה בישראל היא 1%-2% ולהתעלם משכירות זו איוולת.

נכון. תזרים זה סופר חשוב בהשקעה בנדל״ן. הוא פשוט לא הדבר היחיד שעל פיו מודדים את התשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 07:02
היי

אני מבטיח לך שתקבל תשובות שונות, תחום השקעות הנדל"ן הוא גדול ויש אסטרטגיות וגישות שונות

בין המשקיעים עצמם.

בגישה שלי אני מתמקד אך ורק בכלכלות גדולות ומפותחות, כאשר השכר הממוצע בהן גבוה מהשכר הממוצע בישראל,

ובעת ההחלטה על ההשקעה רמת מחירי הנכסים אטרקטיבית למשקיעים, כמשקיע אני ממליץ לפעול אך ורק בשוק של קונים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 10:20
מהמחיר שרכשתי את הדירה, איזור הדרום.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:28
נכון. אבל מתי אתה מודד תשואה על עליית הערך בנדלן? רק במכירה. עד שאתה לא מוכר אין עליית ערך (לצורך רווחים). בשוטף אתה מודד את התשואה מהשכירויות.

בשוק ההון, בגלל אופי הנזילות בשוק ההון, התשואה נמדדת הן על פי דיבידנדים והן על פי עליית ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:32
מה פתאום? תמדוד מתי שבא לך! אני מודד פעם בשנה לדוגמא.

כמו כל השקעה אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:40
אתה יכול למדוד מתי שבא לך אבל זה לא אומר שזה נכון. בנדלן אתה לא יודע בכמה תמכור עד שאתם מסכמים וחותמים. אתה יכול להעריך עליית ערך, זה לא אומר שזה הסכום הסופי שתמכור.

מדידת תשואה בשוק ההון היא לא כמו בנדלן. בשוק ההון תלחץ על העכבר ויימכר, נדלן זה ממש לא ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:41
אם זה מה שאתה עושה אז בסדר אבל זה מנותק מהמציאות.

אם רכשת דירה במיליון והיום היא שווה 2 מיליון אתה באמת לא מתיחס לזה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:43
וכמה רחוק אתה חושב שההערכה הזו תהיה רחוקה מהמציאות (אצל בן אדם סביר שיודע לראות עיסקאות של נכסים דומים באזור)?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:44
ברור שאני מתייחס לזה, אבל את התשואה אני מודד מהשכירויות. זה יהווה שיקול למכור. במכירה אני אמדוד את התשואה מעליית הערך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:44
נכון, אז תיקח מקדם ביטחון ראוי לבירתך, זה בכל מקרה יהיה הרבה יותר "נכון" ומדויק מאשר שווי היסטורי.

נכון, אז מה? לנדלן יש שווי X, לא טענתי שהוא נזיל במיוחד.

ב"שיטה" הזו באמת אי אפשר להרוויח בנדל"ן...

נניח וקניתי דירה לפני 15 שנה והיא עמדה ריקה כל השנים, לטענתו אני לא ברווח, אולי אפילו הפסד כי שילמתי ארנונה כל השנים האלה... נו שויין.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:50
לא יודע. אבל בארה"ב הבדל של 10,000 דולר יכולים להשפיע משמעותית על התשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 11:59
לכן זה מגוחך...

אדם רוכש דירת 70 מטר בקומה אחרונה בבניין, קונה זכויות בניה על הגג ובונה קומה נוספת, משפץ את כל הדירה שתהיה טיפ טופ. כעת יש לו דופלקס 100 מטר עם מרפסת של 40 מטר והוא בכלל בתשואה שלילית בגלל כל ההוצאות :)

.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:09
הדיון הוא לא האם אתה יכול להעריך פחות או יותר מה שווי הנדלן היום ואת התשואה שלך בדיעבד (בזה אני מסכים). הדיון הוא האם אתה יכול למדוד את התשואה שלך (עליית הערך) מהנדלן בנקודת הרכישה. תשואה משכירויות אפשר (הרבה יותר מעליית ערך עתידית), גם לפליפ אפשר. לb&h קצת יותר קשה לצפות עליית ערך, זו הייתה הכוונה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:09
שלילית? הפסיד את התחתונים.

מה תגיד לגבי כל קרנות הריט? מעניין איך הם שורדות כ"כ הרבה זמן.

אתה יכול להעריך, כמו שאתה לא יודע מה יהיה השכ"ד שלך, גם את זה אתה יכול רק להעריך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:10
הדוגמא שאתה מביא כאן לא מייצגת, אתה מציג מצב בו יש אופציה להשבחה פיזית וזכויות בניה נוספות, קודם דובר על עליית ערך "טבעית", על נכס שמיועד לשכירות (אם הבנתי את עיקר הפוסט נכון)

ומה אם קנית דירה במליון והיום היא שווה 1.2? השתלם לך להחזיק כל הזמן הזה או הייתה אלטרנטיבה טובה יותר לכסף?

חוץ מזה, על פי מה אתה מעריך את היציאה שלך בעוד עשור? למה לא החלטת שהיא תהיה שווה 3 מליון? או 4?

חישוב תשואה מתבססת על רווחים נטו אחריה כל התגמולים שהתקבלו לאורך חיי ההשקעה, לפני מס.

לבסס את הנתון % הזה על בסיס השערה של כמה אתה עשוי למכור זה ספקולציה, לכאן או לכאן - Proforma ולא יותר מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:12
אבל הקורא הותיק אומר להתעלם מהשווי הנוכחי! לא רק העתידי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:18
הכוונה הייתה שכשאתה בוחר אם להיכנס להשקעה כזו או אחרת, אתה בוחן את התשואה. עליית ערך לא יכולה להימדד בנקודת הרכישה, זה הכל.

לא אמרתי שאתה לא יכול למדוד פחות או יותר את השווי הנוכחי. אתה יכול, למרות שגם זה לא מדויק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:19
לא הבנתי את זה מדבריו, תצטט לי?

הבנתי מדבריו שרכישה מוכוונת עליית ערך מתוך הנחה ש"נדלן תמיד עולה" ולא שמה תזרים בעדיפות ראשונה זו ספקולציה, לא ניתן להצביע או להתייחס לתשואה מלבד לבסס proforma שהיא נתונה לפרשנות
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:21
זו היתה דוגמא שמסבירה עד כמה זה מטופש לא להכליל עליית ערך כחלק מהתשואה (אפילו אם הנכס עוד לא נמכר).

איך זה רלבנטי לדיון?

לעשור בדיוק באמת מאוד קשה להעריך. אם לוקחים טווחים ארוכים יותר (15-20 שנה+) אז אפשר להעריך לפי אחוז עליית הערך ההיסטורית. כמובן שזה לא מדויק אבל זה אומדן לא רע.

אם מדובר על ההווה אז אני חולק עלייך.

אם מדובר על העתיד אז אין שום הבדל בין הספקולציה של עליית הערך לספקולציה של הכנסות משכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:21
למעשה - ללא תזרים חיובי+, ההשקעה הופכת להיות פליפ ארוך טווח, לא יכול לחשוב על משהו יותר מסוכן
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:24
כל כך מסוכן שזה בדיוק מה שהפך מאות אלפי ישראלים (ואולי אף מליוני) לבעלי נכסים בשווי של מיליונים.

אני לא מבין מה הטענה שלך - שמחירי הנדל"ן בערים מרכזיות של מדינות מפותחות לא עולים בטווח הארוך?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:26
מעניין כמה הפכו לעניים/פושטי רגל כי התבססו על עליית ערך... יש לי הרגשה שזה נתון שלא מספרים לך/לנו
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:28
לא מספרים לי כלום - אני בודק בעצמי.

כמה לדעתך יש כאלו שקנו דירה במרכז הארץ ופשטו את הרגל בגלל הדירה? כמה כאלו יש לעומת כאלו שקנו דירה במאות אלפים וכיום היא שווה יותר מ2 מיליון?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:30
שאלה טובה, לא יודע.

לא יודע, לא מכיר את השוק, ברמת מחירים היום אין סיכוי גם שאכנס. מתי הם קנו במאות אלפים?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:32
קודם דובר על עליית ערך (עליית מחירים) טבעית בשוק - לא פעילות פיזית שלקחת / זכויות שרכשת במעמד הרכישה שעשו את הרווח (גידרו אותך עד מכירה), יש הבדל מהותי.

לטענתך - נדלן תמיד עלה - העבר לא תמיד מייצג את העתיד, מה יהיה תוצאת התרחיש ההשקעה שלך תהיה אם השקעת מליון ובועד עשור שווי השוק יהיה 1.2?

עליית ערך זו הטבה - לא תכנית עסקית, לא תוכל לתכנן אותה או לחזות אותה לא בעוד עשור או שניים.

תזרים הוא אמיתי, הוא נכנס לך לבנק ותפקידו להציף אותך עד אשר ואם תוכל לממש את הספקולציה שלך.

אם זאת - התזרים חייב להיות חיובי ועדיף שמעל ההמוצע מול השקעות אחרות בשוק.

לא נראה לי שהבנת כיצד תשואה עובדת..

יש הבדל בין צפי תשואה לתשואה.

שכירות ניתן לעמוד בו ביום - ורווחי הון מתווספים לכך, במעמד המכירה במבט שנתי לאורך כל חיי ההחזקה.

לגישתך, זה בסדר לספוג תשואה שלילית נטו כל שנה רק בגלל האפשרות שבעוד עשור, god willing, אדפוק קופה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:40
אשאל אותך מתי הם קנו, מה כח ההשתכרות היחסי במשק אז, ומה היכולת שלך לחזות שאותו תרחיש יחזור על על עצמו בעוד עשור?

אם תוכל - אשמח לדעת היכן ניתן להשיג את כדור הבדולח שקנית
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:48
מתי אתה מחליט למכור נכס ומתי להשאיר בשכירות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:49
מתי אתה מחליט למכור נכס ומתי להשאיר בשכירות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:56
זו לא היתה הטענה שלי בשום מקום. אמרתי שנדל"ן בערים מרכזיות של מדינות מפותחות תמיד עלה בטווח הארוך.

ואיך אתה חוזה תזרים?

הכללה גסה - לא כל ההשקעות הן אותו דבר.

יש מקרים בהם עדיף אפילו תזרים שלילי בתקופה מסוימת בכדי להשיג ריביות יותר טובות על המימון (ועוד כל מיני סיבות).

מה בדיוק לא הבנתי?

ברור. ולך יש צפי תשואה מתזרים עתידי שאתה חוזה שיהיה.

מאוד תלוי בעיסקה.

עכשיו תענה לי על השאלה הבאה -

לפי שיטת מדידת התשואה שלך, במידה ורכשת נכס שמניב לך 10% תשואה שנתית ריאלית נטו משכירות, אתה בעצם מתחיל את ההשקעה מ 100%- ולאחר עשור מגיע ל0% תשואה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 12:57
בבקשה:

ברור, ככה עובד נדל"ן יזמי, אולי לא עשר שנים אבל 5 שנים כן, כמו כלום, לפעמים גם עשר.

אני מחזיק נכס עם תזרים שלילי כבר 7 שנים, אני לא ממהר לשום מקום ובסוף אדפוק קופה של החיים שלי.

אני לא אייל נדל"ן ואין לי הרבה נכסים (רק 2), את דירת המגורים שלי אני לא אמכור אא"כ יבוא מישהו ויציע לי מחיר הזוי, את הנכס השני אין לי תוכניות למכור אבל שמע עוד הפעם, יבוא מישהו עם הצעה הזויה אני אמכור.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:04
לא, אני מגיע לאינסוף תשואה, השבתי את ההשקעה שלי חזרה ואני לא מושקע בנכס

אם ארצה אמכור או אמנף כנגד ההון שבנכס.

בריכת הצרכני שכירות לא משתווה לבריכה הפוטנציאלית של קונים, לכן אני טוען שרמת הסיכון של הגישה שלך גבוהה פי כמה וכמה.

מציע לך לבדוק איך שוק שכירות מגיב בשעת משבר..

אלא אם כן יש הצפה מטורפת של נכסים בשוק, או התערבות חוקתית ירידה לא תהיה גם לא ובעיקר לא בעת משבר
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:07
הדיון לא מדבר על נדלן יזמי

אשער שאתה מחזיק אותו ככ הרבה זמן לא מתוך רצון אלא צורך וסחבת, אחרת היית מוכר אתמול וחוגג
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:11
אז אתה ב0% תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:13
ככה נשמעת ספקולציה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:14
מתי אמרתי מה הגישה לי?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:15
היי

בגדול אם יש בבעלותי נכס טוב וסולידי, העולה לאורך זמן, וגם השכירות עולה, אין כל סיבה למכור אותו,

אפשר למשכן ולמשוך כסף להשקעות נוספות.

כן אמכור נכס אם אני רוצה לממש רווח ואני לא רוצה או לא יכול להגדיל חשיפה למימון.

כן אמכור נכס אם הוא מאכזב.

סיבה נוספת למכירה נובעת מתכנון מס, כאשר מחיר הנכס עולה לעורך השנים, ולא ניתן לקזז פחת מבנה

כנגדו לאחר שאופציה זו הסתיימה, בהחלט ניתן לשקול מכירה של הנכס לצורך רכישת נכס אחר,

וכאן ליהנות שוב משנים ארוכות של קיזוז פחת מבנה (גבוה יותר לפי מחיר רכישת הנכס החדש).
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:15
אוקיי....

לכן בדיוק אני טוען שאתה לא סגור על איך תשואה עובדת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:17
לא, מתוך צפי להשבחה משמעותית תוך כמה שנים, 4-5 שנים בתקווה.

לגבי עליית ערך שמע עם כל הכבוד אליך אתה טועה, ואתן דוגמא פשוטה מאד:

אם אתה קונה דירה להשקעה למטרת תשואה, לא יזמי ולא עם אפשרויות השבחה אקטיביות.

בערד התשואה היא כ5%

בב"ש סביב ה4%

בת"א פחות מ3%

(מספרים לא מדוייקים, אל תתפוס אותי במילה)

האם הקנייה הטובה ביותר היא בערד? ברור לכל בר דעת שלא, כי בערד אתה לא תצפה לעליית ערך, בת"א אתה בהחלט כן תצפה לעליית ערך.

האם זה ספקולציה? כן. גם שתמשיך להשכיר דירה באותו המחיר עד אחרית הימים זה ספקולציה והשכ"ד יכול לרדת, אתה כן יכול לצפות (לא לדעת!) שלאורך זמן השכ"ד יעלה, בטח ובטח אם זה באיזור ביקוש.

אתה פעיל בנדל"ן בארה"ב, אתה משקיע במקומות עם התשואות הגבוהות ביותר משכ"ד? אני מניח (ומקווה) שלא.

מחירי הנדל"ן יודעים לרדת ויודעים לעלות, אתה מוזמן לבדוק מה קורה ב5 שנים האחרונות במנהטן או במיאמי. הכל ספקולציה בסוף, כשאתה בא להשקיע בנדל"ן, בעסק במניות או בכל דבר אחר הדרך היחידה לחשב את התשואה העתידית היא ע"י לקחת הנחות, ברור שהעתיד אינו ידוע, בגלל זה קוראים לזה הנחות, אתה כן יכול לומר "אני משקיע שמרן ולפיכך אני מעריך/מניח את עליית הערך העתידית ב0" שזה בסדר גמור ואולי אפילו צעד חכם אבל זה לא אומר שמשקיע אחר שמעריך 1% או 2% עלייה שנתית טועה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:17
לא, ככה נשמע אדם שלקח סיכון מחושב

כך נשמעת ספקולציה

"כמה כאלו יש לעומת כאלו שקנו דירה במאות אלפים וכיום היא שווה יותר מ2 מיליון.."
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:18
בסדר. אז הרווח שלך הוא 0.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:20
לא, זו שאלה שניתן לתת עליה תשובה חד משמעית (אני לא אומר שיש לי את התשובה לשאלה הזו).
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:20
אני מבסס רכישות על שילוב של השניים, תמיד.

אם אין בזה תזרים, אני לא אקנה, אלא אם כן אני מתכנן למכור יום למחרת.

הגישה שהוצגה פה היא רכישה במחיר שוק הוגן מתוך הנחה שמה שנעשה לפני עשרים שנה יעשה בעוד עשרים שנה,

לזה אני מתנגד ומייעץ כנגד
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:21
לעולם לא הוצגה פה גישה כזו.

כל מה שאמרתי זה שלא ניתן להתעלם מעליית ערך.

אתה זה שמציג גישה וטוען שאם לא הולכים לפי הגישה שלך זו טעות.

בדיוק באותו אופן שאתה מעריך את השכירות שתקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:22
על מה אתה מדבר? אני באמת שלא מבין
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:23
קיזוז פחת מבנה יש רק בחו"ל או שווה לעשות את זה גם בארץ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:26
יש לך מיליון שקל בבנק.

רכשת דירה במיליון.

עכשיו יש לך 0 שקל בבנק.

קיבלת שכירות שנתית של 100 אש"ח בשנה במשך עשור.

עכשיו יש לך מיליון ש"ח בבנק.

מה הרווח שלך על ההשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:29
לכל אורך התקופה עשיתי 10% בשנה.

משם והלאה אינסוף תשואה.

ביום שארצה למכור, אוסיף את רווחי המכירה ואפרוש את כל ההכנסות מהנכס לאורך התקופה, אחלק במשך ההחזקה והעלויות -> זו התשואה

זה שכיסתי את ההשקעה בעשור לא אומר שהדייר מפסיק לשלם
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:31
אמרתי ששיניתי את המושג לרווח.

אחרי עשור אתה ב0% רווח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:34
אז אתה טוען שלהחזיק את הנכס שמניב זה להפסיד כסף ? שאתה לא מרוויח כלום אחרי השנה ה10?

לא מצליח להבין את הטענה שלך

אחרי עשור אתה ברווח של 100 אלף בשנה כל שנה עד שתמכור
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:36
אני לא טוען את זה.

אני טוען שאם אתה לא מתיחס כלל למחיר הנכס ומבחינתך זו ספקולציה מוחלטת אז זה הרווח שלך אחרי עשור הוא כלום. הרעיון היה להראות שאי התיחסות למחיר הנכס היא טיפשית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:39
מי אמר שאני לא מתייחס למחיר הנכס?

מחיר הנכס יקבע לי את ההחזר משכירות שנתית, שצריכה להיות מעל הממוצע.

בנוסף, אני קונה תמיד מתחת למחיר השוק הנוכחי כאמצעי גידור.

לא אבסס קניה כי אני מצפה שזה יתן לי תשואה טובה בעוד עשור.

ההשקעה צריכה להיות מסוגלת לספוג משברים ועדיין להחזיק ראש מעל המים מבלי תלות בשוויו בשוק.

ערך נכס לא ייתן לך את זה, כי זה לא משלם הוצאות. שכירות כן.

הסיבה שאני קונה מתחת למחיר שוק זה בכדי שאוכל להנזילך מהר, במחיר מציאה ומבלי להפסיד את הקרן ועדיין להגיד שהרווחי x % בשנה ללא תלות
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:43
אם אתה קונה מתחת למחיר השוק אז למה אתה לא מוכר יום אחרי?

לא חבל להתעסק בכל הקשקוש הזה כשיש לך רווח בטוח?

בכל מקרה, נראה לי שהדיון מיצא את עצמו.

אני מבין שיש לך אג'נדה מאוד ספציפית באיך השקעה בנדלן "צריכה" להיעשות וזה בסדר גמור ואני מאוד שמח (מכל הלב) שאתה מצליח להרוויח ומאחל לך שתרוויח עוד המון.

כל מה שניסיתי להגיד זה שיש עוד המון אפשרויות השקעה בנדל"ן ולא כולן מובססות על תזרים משכירות בלבד. זכותך לחלוק עלי וזה בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 13:49
לא מוכר כי על זה משלמים מס..

יש יתרון גדול יותר לשכירות בעיניי, גם בשקט הנפשי וגם כלכלי

מעדיף למנף כנגד ו/או להמיר נכסים כנגד אחרים

לא מתנגד לשום גישה, ומקבל כל אחת,

חשוב היה לי להדגיש שאלמנטים שלא ניתן לחזות אותם בתכנית עסקית יגדירו אותה כספקולטיבית יותר מאחרות,

לא בכדי יש הגדרות מאוד ספציפיות לגבי היכולת שלך לקבל הלוואה טובה כנגד כנכס השקעה עם תזרים לא מספק

נסה לשכנע כל נותן קרדיט על בסיס התכנית שהצגת וסביר שתקבל דחיה או ריבית דו ספרתית,

זה לא עלבון, זה פשוט risk management 101
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 14:52
אפשר גם בארץ, אין שווה או לא שווה, כל מקרה לגופו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 17:10
גם בארץ ניתן לקזז פחת, אני עושה זאת בדירה שאני משכיר בתל אביב, זה רלוונטי

לדירות המושכרות מעל ל 5,100 ש"ח בחודש (תקרת הפטור ממס).
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 17:20
ולא עדיף לך עשר אחוז קבוע?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 19:22
מותר להתקזז על הפחת בנכס שמיועד למגורים גם אם אתה לא חברה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 19:43
בוודאי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2020 20:32
אז אתה משלם לפי המס השולי שלך שזה יותר מעשר אחוז...
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 08:04
לחלוטין לא, 10% יוצא 7,800 ש"ח מס בשנה,

באופציה השנייה אני מקזז הוצאות שונות בנוסף לפחת מבנה, ולכן אני משלם פחות מ 2,000 ש"ח מס בשנה,

במידה והדירה הייתה נרכשת עם מימון, לא הייתי משלם מס, מאחר וניתן לקזז את עלויות הריבית השנתיות.

במידה ואחליט למכור את הדירה, לא אשלם מס רווחי הון, מאחר ומדובר בדירה יחידה בבעלותי בישראל,

ואם זו הייתה דירה שנייה בבעלותי בישראל, הייתי שוקל לקחת מימון כנגדה במקום למכור ולשלם מס רווחי הון.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 08:05
כן, זו הדירה היחידה בבעלותי בישראל כיום, והיא מוגדרת דירת מגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 14:03
איזה הוצאות יש לך על הדירה שאוכלות את כל הרווח?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 17:23
אין הוצאות גדולות מלבד מעט תיקונים וביטוח,

עיקר ההפחתה זה בזכות פחת המבנה בסביבות 64,000 ש"ח מדי שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 19:15
פחת. מבנה ניתן לקזז רק מדירה יחידה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 19:47
מכמה שאתה רק רוצה רק שמעבר לרף דירות מסוים מ"ה יראה באחזקה שלך אחזקה עסקית עם כל המשתמע.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2020 19:56
אין מגבלה, אני מקזז פחת כנגד כל הנכסים שלי הנמצאים בחו"ל, כאשר אני מחשב את המס לרשויות המס בישראל.