⬅ חזרה לאינדקס

אסטרטגית ה"לא למכור בירידה"

🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:31
אהלן חברים,

אני בכנות רוצה להבין את פשר האסטרטגיה הזו, ולמה אנשים לוקחים אותה כשחור ולבן.

אתן דוגמא, אני כמו רבים אחרים בימים אלה, מפסיד אלפי שקלים מדי יום מהתיק.

בזמן שאני רואה את התיק שלי מדמם, ובעודי יודע שתחתית השוק עוד לפנינו, דבקתי באסטרטגיה הנחרצת של לא לממש.

אבל החלטתי לשנות אותה. הרי אנחנו יודעים שהפאניקה רק בתחילתה, ואנחנו יודעים שלארהב יש עוד זמן רב לחוות את הפאניקה של הקורונה, אז אם אתם יודעים שהשוק קורס, לא תצאו לחודש ותחסכו הפסדים רבים?

אז יצאתי, ופסחתי על הנפילה בשני האחרון של 13 אחוז במדד הדאו ג'ינס, דילגתי על הפסד של כמה אלפים טובים, ובכוונתי להיכנס חזרה בעוד חודש,ובכך לדלג על הפסדים רבים שייקח זמן להחזירם!

אז למה להיות ראש בקיר? ולמה להישאר פאסיבי? אתם רואים סיטואציה שבה השוק פורח ומשגשג בחודש הקרוב? לא נראה לי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:39
אנחנו לא יודעים שום דבר, אם אתה יודע, אתה מוזמן למנף ולעשות שורט על השוק ולהרוויח מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:47
סיכוי סביר שהרגע שבו תבין שצריך להיכנס יהיה כשהשוק כבר יהיה מעל המחיר שיצאת
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:51
לא.

אה. אתה גם יודע בדיוק שב18.4 יהיה המינימום. יפה.

שמע אתה בחור חכם ויודע הרבה דברים, אני אישית לא יודע כלום, לכן אני לא סוגר את הפוזיציה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:51
יכול להיות. אבל אם מסתכלים בראיה הסטורית על שוקי דובי, אתה רואה שירידה במדדים נארכה יותר מ6 חודשים. אם אתה יוצא עכשיו וקובע תאריך כניסה בעוד חודש או חודשיים? לא משנה מה? אני מאוד מאוד מאמין שהשוק ימשיך לרדת בעוד חודשיים.

לזה שמעליך, עשיתי שורט Vix ובנתיים אני מורווח 80 אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:55
לא אמרתי את זה, אל תכניס מילים לפה.

אני סובר שהשוק ימשיך לרדת עד אז, ויכול להיות שגם אחרי התאריך שנקבת, אבל בשביל לפסוח על הפסדים רבים( בנתיים מוכיח את עצמו) אני יוצא זמנית ונכנס בתאריך נקוב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:58
מה? אשכרה ציטטתי מתוך הודעה שלך. תגלול למעלה ותראה.

או! כבר שינוי בכיוון הנכון. מאוד שונה מ
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 14:59
כמה זמן לקח בפעם הקודמת, 2018?

או מכיוון אחר, אם מסתכלים היסטורית, כמה זמן לקח לשוק לרדת 30% מהשיא? (רמז: זה לא לקח פחות מחודש)
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:02
איך בשורט על vix אתה מורווח 80%?

הvix על 75.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:04
לדעת להפסיד, זה לא פחות קשה מלדעת להרוויח. בגלל זה לרבים קשה לצאת באמצע. יציאה באמצע משמעותה הודאה בהפסד. ואף אחד לא אוהב להפסיד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:16
התגובות של השוק משתנות עם הזמן, אי אפשר להשוות לעבר, עכשיו התנועות יותר אגרסיביות בגלל שהמסחר באלגו גודל עם הזמן.

כמו שאמרתי בנושא אחר, אם אתה מתעקש לתזמן את השוק הייתי מסתכל רק על גרף חודשי כדי לסנן רעשים ולראות בלימה ואחריה חודש-חודשיים שסגרו חיובי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:19
לא הבנתי, אתה לא סותר את מה שאני אומר..

הירידה ב2008 לקחה 18 חודשים, הירידה ב2000 לקחה הרבה יותר.

בנוסף כל שוק דובי( של משבר רציני כמו שאנחנו בו עכשיו) ירד יותר מ35%, כאשר 2008 היה מדובר בירידה של כמעט 60%.

אנחנו עומדים על ירידה של 25% ו הפאניקה רק התחילה. ירידה נוספת של 20% לפחות, בנוסף למידה מההיסטוריה, היא אינה אירוע דמיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:20
אני כבר תקופה בפנים... זה בסה"כ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:24
אתה לא בכנות רוצה להבין את האסטרטגיה הזאת. רק בשבוע האחרון היא הובהרה והוסברה ב2 כתבות בבלוג, ובאין ספור דיונים בפורום. זה, בנוסף לאין ספור חפירות עוד מלפני המשבר. דרכים להבין את האסטרטגיה יש למכביר. אם אתה שלם עם החלטתך זה באמת הכי חשוב, בין כל הצרות והדאגות אין טעם להוסיף גם לחץ בבורסה.

ברכה והצלחה, אבל בעיקר בריאות טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2020 15:38
לדעתי ההבדל העיקרי הוא שאתה שואף להיות "הכי טוב", בזמן שמי שנוקט ב buy and hold שואף להיות הממוצע. כשאתה שואף לממוצע אתה לא מנסה להשיג מעבר למה שהשוק עושה, אתה משלים עם זה שאתה = השוק, מתוך הבנה שאם תנסה להיות יותר טוב מהשוק יש מצב שבסופו של דבר תהיה פחות טוב ממנו.