⬅ חזרה לאינדקס

הריבית בארה"ב נשארת על כנה

🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 02:30
האמת,

אני קצת מודאג.

נראה כי אין יכולת אמיתית להעלות ריבית וכי כל פעם מוצאים תירוץ חדש למה לא להעלות.

המשמעות בעיניי היא שלכסף פיאט אין ערך.0.

המשבר של 2008 עדיין כאן.מונשם מלאכותית.

בישראל הכלכלה האמיתית חולה.ענק נדל"ן מאיים לחנוק את כולם.

האם עומד בפנינו משבר רציני כדוגמת השפל הגדול ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 02:51
שאלתי היא כזו:

איך התשובה לשאלה הזו יכולה להשפיע על ההתנהלות שלך ועל ההשקעות שלך?

למעט כדור בדולח שאומר לך בדיוק מתי ומה לקנות ואחר כך ממשיך לתפקד בשביל להגיד לך מתי למכור את מה שקנית אז אתה לא יכול לעשות עם המידע הזה שום דבר.

דעתי האישית היא שצריך להיצמד לתוכנית העבודה שלנו באש ובמים ולהבין שהתוכנית שלנו נבנתה בצורה כזו שהיא תוכל להתמודד גם עם מצבים שבהם אנחנו רוכשים דברים מיד לפני שהמחיר שלהם מתרסק.

אני לא מרשה לעצמי לדאוג בגלל דברים שאין לי שליטה עליהם ומסתפק בלדאוג לדברים שאני כן שולט עליהם.

אני מתמקד בתוכנית העבודה שלי שכוללת הזרמת כספים בצורה עקבית למניות דיבידנד ללא קשר למצב המשק ולמחירי המדד.

אני רוכש חברות שמספקות לי את התשואה שאני רוצה לקבל כדיבידנד ואם מחר מחירן יצנח כלפי מטה אז זה ממש לא מעניין אותי... אני קיבלתי את התשואה שרציתי מלכתחילה!

חשוב לציין שרכשתי כמה חברות אנרגיה ממש לפני צניחת מחירי הנפט וראיתי את שוויין מתרסק ביותר מ-30% כל אחת (כמה הגיעו גם ל-50%).

אף אחת מהן לא פגעה בדיבידנד ולכן יכלתי להמשיך לישון בשקט (חלקן אפילו הגדילו את הדיבידנד מאז).

תיזכר בתוכנית שהגדרת לעצמך ותיזכר למה היא אמורה לעבוד לאורך זמן.

אם תצליח לזכור למה התוכנית מגינה עליך במהלך משברים ולמה היא צומחת במהלך צמיחה אז אני ממש לא רואה צורך בלדאוג אם אנחנו לפני משבר או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 03:16
תודה על התגובה ;)

הדאגה נובעת מהמחשבה ש" הפעם זה שונה "

אין לבנקים המרכזיים את כלי הריבית להתמודד עם משבר כלכלי.

אכן התשואה השוטפת מדיבידנד מנחמת....
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 03:26
לדעתי הם לא צריכים להתמודד עם משבר כלכלי.

הם יכולים לתת למשבר להתרחש - למחירי המניות (והנדל"ן ומה לא) להתרסק כלפי מטה ואחר כך הכלכלה תתאושש לבד.

כל עוד אנשים ממשיכים לצרוך (לא כולם הופכים למיני @המשקיעה או מיני מר שפם כסף) אז יהיו חברות שימשיכו לייצר ולמכור ברווח.

כל עוד ימשיכו להיות חברות שמייצרות ומוכרות ברווח יצוצו האנשים שירצו להשתתף ברווחים הללו.

כל עוד יש אנשים שרוצים להשתתף ברווחים של חברות אז יהיה סוג מסויים של מסחר בבורסה.

כל עוד יש מסחר בבורסה היא בשלב מסויים תעלה.

תזכור שמחירי המניות יכולים לרדת מתחת לשווי נכסי החברה אבל כל עוד החברה פעילה ורווחית מחיר המניה לא יכול להיות 0 ובשלב מסויים יעלה לכל הפחות לשווי האמיתי של נכסי החברה.

(אם זה לא יקרה אז יקום המיליונר/מיליארדר התורן - ירכוש את כל המניות של החברה בבורסה ואז ימכור את כל הנכסים ויעשה רווח נאה!)

אם החברה צומחת אז נכסיה צומחים ומכאן נובעת הגדילה האמיתית של מחירי המניות - לא מהזרמת כספים מאולצת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 03:29
צודק, השתכנעתי D:
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 04:21
אם אתה משוכנע שהנה משבר גדול עומד בפתח, אז אני מציע להתרכז בהזדמנויות ולא בחששות. מה תעשה כשיצנחו המחירים? איך מרוויחים בסביבה דובית? אילו סוגי נכסים יעלו בסביבה כזו? ואיך הפוזיציה שלך תושפע ממצב אפשרי שכזה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 07:27
אכן.

הנקודות שלך נכונות אבל המסקנות שלך לא כל כך. המדיניות המוניטרית של 7 השנים האחרונות בעולם הביאה לנו הרבה עיוותים בכלכלה - בועות נדל"ן (בכל העולם בערים הגדולות. זה לא משהו מיוחד לישראל), בועות בשווקי המניות כבר מעבר לרמות של 1999 ו-2007, האג"חים בשיאים, הסחורות בשפל...

והפד לגמרי מבלף בסוגיה הזאת. כל פעם יעד העלאת הריבית נדחה עוד קצת ועוד קצת וברור לכל מי שמסתכל לאמת בעיניים שברגע שהריבית קצת תעלה אולי לאו דווקא ב-0.25% אבל בטוח ל-1% אז זה הכל יתמוטט ובסך הכל נחזור ל-2008 (טוב, זה לא שבאמת הכלכלה העולמית זזה לאנשהו מאז...)
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 16:17
כשמישהו אומר לי "הפעם זה שונה"... אז אני מתחיל לחשוש
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 16:22
הפד לא יכל לעלות ריבית כי אז הוא מגדיל את החוב עוד יותר, הם לא מוכנים לקצץ בחוב כי הציבור האמריקאי רוצה לחיות בסבבה, והדרך היחידה לשחוק את החוב הוא באינפלציה אבל לרוע המזל היא לא מגיעה ולא מתקשרת :-)

כך שכרגע העלאת ריבית תיצור כנראה מיתון והגדלת החוב

פתרון אין באופק
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 19:35
שכחת שאלה אחת – מה תעשה אם תאבד את מקום העבודה שלך ובגלל מיתון לא תוכל למצוא משהו אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2015 22:36
סליחה, אבל לא הבנתי איך ההערה שלך רלוונטית לזו שלי. דיברנו על מה לעשות עם תיק ההשקעות בסביבה כלכלית מסויימת. אבל אם כבר, אם אתה חושב שעליית הריבית תוביל למיתון ואיתו רבים יאבדו את מקום עבודתם, איך אתה יכול לעזור להם ולשרת את המטרות שלך בו זמנית? אולי, למשל, כדאי להשקיע בדיור זול ובר השגה, בין אם ישירות ובין אם בעקיפין דרך הבורסה? אולי תשקיע, למשל, בחברת קלייטון של ווארן באפט שהיא השולטת בשוק הבתים הייבילים בארה״ב? אולי במניות של רשתות שמוכרות לשכבות הנמוכות, כמו וואלמארט או the dollar tree? ואם עבודתך שלך מאויימת מסביבה שכזו, אז הדיון איננו עוד על השקעות, ואז צריך לדבר על מיומנויות ותחליפים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2015 09:22
אני בכלל לא חושב על עלית הריבית. אני מהאזור הפאסיבי של הפורום הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2015 13:56
עכשיו אני מבין את הודעתך עוד פחות. הרי השרשור השה עוסק בסביבת הריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2015 14:00
אני התמקדתי בחלק הזה של התגובה שלך

מכיוון שפותח השרשור דיבר על "משבר גדול", אחת התוצאות האפשריות של משברים כאלה היא איבוד עבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2015 14:09
כל עוד לא עשית שינויים בתיק בגלל שהיא אמרה שהיא תעלה את הריבית אז מה זה משנה?

אם עשית שינויים רק בגלל ההצהרות שלה אז מקווה שתבין שהיא מבלפת כבר שנים. גם הפעם היא משקרת כשהיא אמרה שהריבית תעלה עוד השנה. אם היא תעלה אז למה לא להעלות אותה עכשיו למה לחכות לפעם הבאה? זו סתם דרך לעבוד על ההמון.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2015 14:33
מאחר והאמריקאים מתקשים להעלות את הריבית זה מעורר דאגה, מצד אחד גידול בגרעון של קרנות הפנסיה ומהצד השני יצירת בועה של נכסים(בעיקר נדל"ן) ובועה של חובות ברמת הפרט והמדינה, מה יקרה כשהמצב ישתנה ? הריבית הנמוכה הסטורית נמשכת לאורך זמן, ועדיין הצמיחה בפעילות העיסקית לא חזקה מספיק כדי להעלות את הריבית. האם מדינות מסויימות בעולם בדרך לדיפלציה ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2015 22:01
לדעתי אנחנו במצב דומה לשפל הגדול בשנות ה-30. 1929 = 2008. גם בשפל הגדול הריבית קצרת הטווח הייתה קרובה ל-0.

ישראל אגב מזכירה לי את צרפת בשנות ה-30. גם צרפת לא נפגעה כל כך מהקריסה של 1929 אבל הכלכלה שלה התחילה להחלש לקראת אמצע שנות ה-30.