⬅ חזרה לאינדקס

הייטק - מה עושים שם ?

🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 12:43
מה עושה מתכנת ? מה עושה מהנדס תוכנה ? מה תכלס העבודה ?

אני רואה שאתם משתמשים במונח לכתוב קוד. אבל מה זה אומר ?

זה אומר שמבקשים ממך תוכנה שתעשה משהו מסוים ? האם מתכנתים נעזרים במשהו בשביל לכתוב תוכנה ?

מי מממן את אותם אנשי הייטק שעלות שכרם למעסיק היא 70000 וצפונה ? שהרי אם קיימת חברת הייטק עם 10 עובדים היא צריכה תזרים חודשים למשכורות של בין 5ל- 7 מיליון ? מאיפה מגיע הכסף לאותה חברה ? מדובר בסכומים אדירים אם משווים לתעשיות אם מקצועות אחרים (לדוגמא משרד עו"ד שמעסיק 10 עובדים עלות השכר נמוכה בהרבה).

האם יכול להיות מצב שבעוד מספר שנים ההייטק לא יהיה מבוקש? הרי אנחנו רואים היום כמה הטכנולוגיה חשובה

למה לא כל המתכנתים עובדים מהבית אם כל היום נדרש לשבת מול המחשב ?

אילו תכונות צריכות להיות למתכנת מצליח ? ואילו טיפוסים לא יצליחו בהייטק ?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 12:52
הגעת למקום הנכון. "המשקיעה" הוא פורום ההייטק הכי טוב בארץ.

אני רק אגיב לחלק אחד ואתן לאחרים להמשיך.

מדובר בקיבעון של המעסיקים שנובע מקונספטים מעולם המפעלים של המאה ה-19.

אותו עולם שהביא לנו את הקונספט של "העברת כרטיס" בכניסה וביציאה.

במאה ה-21 אכן יותר הגיוני שמתכנתים יעבדו מהבית בדיוק כמו שהיה בניסוי הקורונה האחרון.

הרבה אנשים קיוו שהקורונה תגמיש את המעסיקים קצת, אבל החל מהשבוע רוב ההייטק הישראלי חוזר לעולם הישן והלא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 13:06
לדעתי אתה טועה ובגדול, חלק חשוב ממקום העבודה הוא הסביבה והחברה, במיוחד בסטארטאפים ובחברות קטנות / בינוניות. יש אנשים שזה הדבר הכי חשוב להם בבחירת מקום עבודה ומעדיפים לוותר על חלק מהשכר בשביל זה. אנשים לא יוותרו בקלות על שיחות במטבח וארוחות צהריים ביחד עם אנשים שונים ממשפחתם הגרעינית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 13:11
ואין ממשקים בין כותב הקוד לאחרים (ראש צוות, קולגה שעובד על דבר דומה, קולגה שבקיא בתחום, מחלקה אחרת)?

מעניין איך בכל תחום הדברים נראים אחרת. אצלנו כל אחד עובד על התיק שלו וכל היום מתייעצים איך לטעון, מה לטעון וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 13:18
הרבה מהבעיות נפתרו ונשאל עליהם כבר באינטרנט בפורומים כמו stackoverflow , וזה כלי שימושי מאוד

אוטודידקטיות
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 13:42
כי אנחנו בני אדם ולא מכונות ויש עדיין חשיבות לאינטראקציה אנושית, גם חברתית וגם מקצועית.

במקום העבודה שלי מי שרוצה יכול לעבוד מהבית מתי שבא לו אבל רוב האנשים מגיעים לפחות 4 פעמים בשבוע לעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 13:48
עבדתי ב 3 חברות הייטק (היום כבר לא עובד)

ההעבודה בעיקר לקבל דרישות מראש צוות ולממש אותם בעיקר תכנון וכתיבת קוד לפעמים מודולים שלמים לפעמים חלקי קוד אבל לא תוכנית שלמה

אבל גם לפעמים נותנים משימות צד כל מני דברים שקשורים לעבודה אבל הם לא תוכנה סך הכל עבודה שלעצמה מעברי המצומצם בחברות ההיטק היא לרוב מול מחשב דיי נחמדה ומעניינת אבל זה עניין של טעם

לגבי השאלות האחרות, אין לי שמץ
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 16:27
שיחות על נסיעות לחו"ל, צרכניזם, גני ילדים וכו' זה סיוט לרווקים סולידיים.

אין שום דבר שלא ניתן לפתור עם שיחות זום ומערכות source control.

גם אתם יכולים להתייעץ בינכם בזום, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 16:48
אני אמנם לא עובד בהיי טק אבל לא רק בהיי טק עובדים מול המחשב ובכל זאת ברוב התעשיות עובדים במשרדים וזה נובע מכמה סיבות:

1. הרגל של המעסיקים. יש כאלו בכלל לא חשבו על זה אפילו.

2. מעסיקים שכן חשבו על זה אבל מאמינים שזה יוריד מהתפוקה של העובדים.

3. (וזו הסיבה העיקרית לפני דעתי) כי יש הרבה עובדים שלא רוצים את זה. זה טוב בעיקר להורים וגם הם לא נראה לי ירצו לעבוד מהבית אם בן הזוג השני עושה את זה.

רב בני האדם זקוקים לאינרקציה עם אנשים ולעבוד 6-8 שעות ביום, לבד בבית, זה קשה מאוד. אין הרבה שבאמת מסוגלים לזה. זו הסיבה לפי דעתי שאנשים גם תמיד יעדיפו ללמוד באונ' מאשר דרך הרשת. שאלו פעם עצמאים שעובדים מהבית מה הקושי הכי גדול בעבודה שלהם והתשובה הכי נפוצה הייתה בדידות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 17:19
תיאורטית כן.

מעשית, בכל העולם ממשלות מתכנסות פנים מול פנים, סגירת משאים ומתנים פנים מול פנים וכו'. יש משהו בזום שמרדד את האינטרקציה, אבל אני מבין שזה הכיוון ואולי עוד דור או שניים אנשים ירגישו שהמפגשים בו יעילים בדיוק כמו מפגש פנים מול פנים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 18:24
אני מתכת. אני פותר בעיות. נניח וצריך ש2 מחשבים יעבירו מידע בינהם. אני מכיר מספר פתרונות, אז אני בוחור את הפתרון האופטימלי ומיישם אותו ("כותב קוד").

לרוב זה תמיד אותה נוסחה - יש בעיה, יש פתרונות צריך להעביר בינהם קו. לפעמים צריך לחקור יותר את הבעיה או את הפתרונות, שזה גם אפשר לעשות ע"י כתיבת קוד. (האם פתרון לחיבור מחשבים שאני מכיר, מתאים גם לרשתות WIFI וגם לרשתות סלולריות).

עולם הבעיות, עולם הפתרונות ועולם ההעברת קוים הם ענקיים. אתה יכול להתעסק בזה כל החיים שלך וכל יום לילמוד משהו חדש.

המשכורות כ"כ גבוהות, כי יש המון עבודה ומעט מתכנתים טובים. הייצע ביקוש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 18:35
כי הבעיות הכי מסובכות תמיד נפתרות בהפסקת קפה\צהריים\סיגריה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 19:22
בתיאוריה: ללמד את המחשב לעשות משהו = תכנון קוד וכתיבת קוד.

בפועל: לשבור את הראשון למה המחשב לא עושה את מה שהיה אמור לעשות = לדבג.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 20:01
לא לזלזל גם ברעיונות מהמקלחת
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 20:34
בשלבים המוקדמים משקיעי הון-סיכון קונים חלקים מהחברה בתמורה למימון. זה נע בין מיליון-שניים לחברה קטנה מאוד (שני אנשים ורעיון) ועד למאות מיליונים לסטארט אפ יותר מבוסס. אם תחפש בגוגל "הסטארטאפ גייס" או משהו בסגנון תראה את הסכומים. חברות קטנות בתחילת הדרך נוטות גם לשלם פחות לעובדים מהסיבה הזו, וחיות על זמן שאול כשהכסף שברשותן מספיק לפעמים רק לכמה חודשים של פעילות.

בשלב המאוחר יותר הסטראטאפ הופך להיות רווחי, ואז הכספים מגיעים מהלקוחות.

יש עוד מקורות אפשריים, כמו הנפקה בבורסה (לחברות יותר ותיקות) או חוב בנקאי, אבל כמובן שהכל נובע מזה שבקצה יש (או יהיו בעתיד) לקוחות משלמים שיכסו על הכל. בעסקי הB2B, מפתיע כמה שאפשר לגבות מלקוחות עסקיים בשביל תוכנה שפותרת להם בעיה משמעותית. אם אתה פותר את בעיית הנייר במדפסות, וזה רלוונטי לגוגל או לקוקה קולה לא יהיה להם אכפת לשלם גם מיליון דולר בשנה כי ההתעסקות עם ניירות חסרים עולה להן יותר. בעסקי הB2C אם תהיה רלוונטי לעשרה מיליון אנשים שמשלמים לך דולר בחודש, זה ייצא מספיק לכמה וכמה משכורות כאלה. והעולם הוא מקום די גדול אז יש לך סיכוי להגיע לזה.

ואם לא, תהיה חלק מהסטטיסטיקה של 90% מסטארטאפים שנכשלים. לא נורא.

נ.ב. לא בטוח שמשרד עורכי דין הוא השוואה טובה כשמדובר בעלות שכר
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 20:36
מה? מתיי? כל כך נח לי מהבית והרבה יותר פרודקטיבי, זה וודאי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 21:08
תלוי בחברה שלך.

בחברות הטובות ממשיכים לעבוד מהבית כי זה טוב יותר לכולם.

בחברות אחרות אנשים התחילו להגיע לעבודה כבר השבוע.

אבל העובדים ייסגרו את החשבון עם המעסיקים הפחות טובים. כמו שכתב יאיר זסלבסק מ"צרות בהייטק":

הספר cracking the coding interview כבר נפתח על שולחנות רבים של עובדים בתעשייה:
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 21:10
אני בחברה גדולה ואנחנו עדיין עובדים מהבית, לא הודיעו לנו כלום בנתיים, אבל זו חברה שכן בנויה על עבודה במשרד...מקווה שנמשיך מהבית...אני לא רוצה לחזור למדגרת קורונה וגם אני לא מסוגל להתרכז בכלל במשרד....בבית התפוקה שלי עלתה באיזה 200%.

איך בכלל נותנים לאנשים שיכולים לעבוד מהבית לחזור לעבוד כרגיל כשיש וירוס שעדיין משתולל בחוץ ואין חיסון או התקדמות כלשהי? מה העניין? רוצים שהתהיה התפרצות נוספת גרועה יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 21:16
גם אצלי זה ככה.

תקרא את המשך התגובה שלי (ערכתי אותה).

העובדים כבר נערכים לסגור חשבונות לאחר הקורונה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 21:53
אני בסה"כ נהנה מהשיחות עם האנשים שאני עובד איתם, חלק מחברי הטובים הם אנשים שעבדתי איתם בעבר.

אולי זה קשור לעובדה שאני אב לילדים שאותם אני משתדל לקחת לחו"ל כל אוגוסט ;)
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 22:43
הסיבה הפשוטה למשכורות הגבוהות בהייטק לעומת תחומים אחרים הם ששולי הרווח גבוהים מאוד ביחס לתחומים אחרים.

בעניין העבודה מהבית, מלבד ההרגלים של המעסיקים והצורך הפסיכולוגי לא להיות בודד, העבודה בצוותים לעתים פרודקטיבית יותר, בעיקר כשיש ישיבות ותיאומים שנדרש לעשות בין חברי צוות שונים וצוותים שונים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2020 22:56
ההודעה שציטטת לא מייצגת את רוב האנשים הנורמטיביים בהייטק (או בכלל?). בוודאי שיש ממשקים בין אנשים שעובדים הרבה פחות טוב מאשר פנים מול פנים. זה לא ייחודי להייטק, אני מתאר לעצמי שזה נכון לכל תחום.

אני עובד מהבית כבר חודשיים וכרגע אין צפי לחזרה למשרד (גם מי שרוצה, יכול להגיע רק פעמיים בשבוע וכפוף להרבה מגבלות).

האם אני מספיק לעשות יותר דברים מאשר במשרד? לרוב כן. האם אני נהנה מהעבודה באותה מידה? חד משמעית לא.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 00:08
@minimizer

גם ההודעה שלך לא מייצגת את כולם. עובדה שגם אני וגם @1337justme מרגישים שהתפוקה גדלה במאות אחוזים.

זה לא יכול לקרות בלי שהממשקים האינטרנטיים יעבדו טוב יותר מאשר פנים מול פנים.

לא הבנתי את העקיצה על הנורמטיביות. אני לא המצאתי את העבודה מהבית בהייטק, זה התחיל בתחילת עידן האינטרנט. כמו הרבה דברים חדשים, יכול להיות שלאנשים מהדור הישן זה לא נראה נורמטיבי, אז מה?

גם לקרוא חדשות באינטרנט או לעשות קניות און ליין לא היה נורמטיבי פעם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 09:51
התכוונתי לניסוחים שלך ש"עובדים הולכים להתנקם במעסיקים", שזה כנראה המשך מדיון אחר שבו אתה מפתח תאוריות קונספירציה על חברות שמבזבזות את הזמן והכסף שלהן על ראיונות פיקטיביים.

יכול להיות שיש אנשים שעבורם ממשקים בלתי אמצעיים עובדים פחות טוב, כנראה שזה לא המצב לרוב האנשים.

עובדה שהרוב המוחלט של חברות ההייטק לא עובדות מהבית, למרות שהן לא "אנשים מהדור הישן".
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 21:58
אני לא היחיד שחושב שראיונות פיקטיביים קורים. מה גם שזה לא "קונספירציה" של כל המעורבים בחברה לעשות את זה. בדרך כלל הבוס למעלה יודע שהוא לא רוצה לגייס. הצוותים למטה לא ידעו את זה, אז הם מסננים מועמדים עד שצריך לחתום על חוזים. ואז הבוס "נזכר" שיש משבר והכל מתבטל.

אבל החברה נשארה עם המוניטין של "חברה שמגייסת במשבר" והם לא שכחו לפרסם פוסטים על הגיוס (שלא התקיים בסוף) בלינקדין במהלך ה"הצגה".

ציטטתי מישהו מאוד מקושר בתעשייה. מסיפורים ועדויות של אנשים רבים, הוא "סידר" עבודה למאות אנשי הייטק ישראלים.

אם הוא אומר שאנשים פונים אליו כדי להיערך לנקמה שלאחר הקורונה, אז אני מאמין לו.

אגב, זה לא המשך של הדיון על הגיוסים הפיקטיביים אלא זו תופעה בפני עצמה. אתה מנסה למצב אותי בתור משתמש שמפיץ פייק?

עד עכשיו, יש לי מוניטין טוב באתר ואני בסך הכל עומד מאחורי דברים שכתבתי לאורך השנים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 22:00
יש להם את זה ביותר ילד בכיתה ג'?

אף פעם לא יוצא שום דבר טוב ב"נקמה".

היום אתה על הגל מחר אתה טובע...
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 22:05
נקמה זה מונח ש- @minimizer השתמש בו. יאיר זסלבסקי כתב שפונים אליו במסגרת "ההערכות ליום שאחרי״.

בסך הכל יהיו מהנדסים טובים שיעברו מחברה לחברה, זה לא משהו שלא קורה בזמנים רגילים ואף אחד לא יידע שזו בעצם "נקמה".
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2020 22:52
או שאין רווח בכלל ושורפים מלא כסף אז מה זה משנה עוד כמה מליונים :)

בתחום הזה יש את החברות הכי רווחיות והכי בזבזניות ביחד :)
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2020 12:34
עוד סיבה למשכורות הגבוהות בהייטק: בהייטק , ברוב החברות, או שהחברה שלך היא בן ה2-3 המובילות בעולם בתחומה, ועושה/תעשה הרבה כסף, או שהיא תיסגר.

ועובדי החברה הם גורם קריטי בהצלחה או בכישלון, והביקוש להם גדול.

וכל זה כמובן משפיע על כל הענף, גם על חברות המתמודדות עם תחרות פחות חזקה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2020 18:57
אכן, לא השלמתי את התמונה המלאה - גם מי שלא מרוויח סנט ושורף מאות מיליוני דולרים נאלץ ליישר קו עם המשכורות של שאר התעשייה.

מפתיע אותי שאתה שב ומצטט את האיש הזה. בחור תמוה מאוד שכנראה מקדיש 2-3 שעות ביום לשרשורים בצרות בהייטק, רובם המוחלט הטרלות (שהיו מצחיקות בהתחלה, עכשיו די חוזרות על עצמן). אתה מאמין למה שהוא כותב?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2020 19:31
אני דווקא מאמין לרוב הדברים שהוא כותב, אבל:

א) ברור שמדובר באדם עם הפרעה כלשהי

ב) כל מה שהוא כותב לא באמת מעניין אותי, או אף אחד שאני מכיר
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2020 21:29
אם יהיו מהנדסים טובים שיעברו מחברה לחברה וזה לא משהו שלא קורה בזמנים רגילים, אז למעשה אתה אומר שיהיו מעברים של מהנדסים טובים כמו שתמיד יש. כלומר אנשים יעברו מסיבות X ו Y כמו תמיד, רק שהפעם אתה מחליט שזאת "נקמה" נסתרת שאף אחד לא יידע עליה.

ממש טיעון הגיוני, מקווה שלא הוכחת ככה טענות במבחנים במתמטיקה. :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 20:37
כשמהנדס עובר מחברה X לחברה Y, האם אתה יכול לדעת מדוע הוא עשה את זה? לא.

האם צופה מן הצד יכול לראות שזה "נקמה"? לא.

לזה התכוונתי בתגובה שלי. עבור צופה מן הצד, זה סתם מעברים מחברה לחברה, בגלל סיבות הזויות כמו עוד 20 ש"ח בתן ביס, אבל עבור אנשים שמכירים את הנפשות הפועלות הסיבה (של חלקם) היא חוסר הגמישות של החברה במשבר הקורונה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 20:39
כנראה שיש לו איזו טראומה ממלחמת לבנון, אבל מה זה קשור לתוכן שלו, שהוא איכותי ברובו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 20:58
התוכן שלו איכותי כמו ערוץ 24.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2020 21:11
אבל אתה מבלי לדעת את הסיבה החלטת שזה נקמה בעקבות הקורונה.

אם כמות המעברים תהיה זהה לתקופות אחרות, למה שנסיק שזה דווקא מהקורונה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 11:53
ההסקה לא מתבצעת מהמעברים, אלא מדיווח עצמאי של אנשים.

במקרה הספציפי שלנו, יאיר זסלבסקי דיווח שפנו אליו אנשים לקראת המעבר. מכאן (ומעוד מקורות) ניתן להסיק שיש מספיק אנשים שמתכוונים לפעול.

מקור נוסף לחוסר שביעות רצון של אנשים הוא פוסטים (לפחות 2 ביומיים האחרונים ב"צרות בהייטק") של אנשים שרוצים להמשיך לעבוד מהבית.

אתה אולי תניח שהאנשים האלה לא ייפעלו, אבל אני חושב שחלקם ייסגרו חשבונות לאחר המשבר.

אני לא מבין למה אתה "מחפש אותי" ומנסה לתפוס אותי על שטויות.

אני בטוח שאתה הבנת בדיוק למה התכוונתי ושלא מדובר כאן במדע מדוייק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 12:09
הבנתי אותך, אני פשוט לא מסכים איתך ועם הסקת המסקנות שלך.

האם יהיו מספר אנשים שלא היו מרוצים בתקופה האחרונה מהתנהלות כלשהי בחברה ויחליטו לחפש עבודה אחרת? בוודאי. כמו שקורה כל הזמן בהייטק. כל ההגדרות האלה של נקמות וסגירת חשבונות נשמעות לי מופרכות, סוג של לעשות פיל מעכבר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 13:25
האם לדעתך, התקופה הנ"ל היא Leverage של המעסיקים להרעות את התנאים של העובדים או שזה Leverage של העובדים לשפר את תנאיהם?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 13:44
דעתי לא חייבת להיות אחת משתי אפשרויות שאתה מחליט עליהן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 13:47
אני לא בטוח אם האמירה הסמויה היא שרווקים לא רוצים לעבוד במשרד ולא מעוניינים בשיחות חולין על קפה, אבל אם כן, בעיני זה רחוק מהמציאות

הרעת תנאים משמעותית לעובדים לא תהיה עבורם חרב פיפיות? אני מניח שמאזן הביקוש-הצע לא יהיה שונה משמעותית בין לפני שנה לבין עוד שנה, וכל החברות ישארו עם עובדים שיפזלו מהר מידי לאלטרנטיבות
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 13:47
זאת בדיוק הנקודה שלי.

תורת המשחקים קלאסית
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 13:49
לא הבנתי את הנקודה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 14:01
יש מספר משתתפים במשחק הזה

המשחק הוא להרוויח יותר כסף

בכל אירגון, יש תמיד את המשחק הזה ולרוב יש "ועד" או "הסתדרות" כלשהי שהיא מובילה את המשחק

בכל רגע נתון, כאשר כל התנאים כבר נקבעו מראש

מגיעה "הזדמנות", להתמקם באופן יותר טוב כלכלית

או המעסיק יפטר ויקצץ בשכר וכך ירוויח יותר

או שהעובד יעבור למשרה אחרת אצל מעסיק אחר בשכר או תנאים שהיו פעם או אפילו יותר טובים

ככל ששני הצדדים יתעקשו וינסו הם יפילו את עצמם יותר עמוק

וזה בדיוק מתחבר לשאלה של @תרנגול קקה

יש כאן גורמים שכנראה יפצעו אחד את השני כי יש להם את התיכנון שלהם ואת דעותייהם

אני מציע, לכל מי שלא מבין מה קורה בחברה שלו או בחברות אחרות, על פני השטח ומתחת לפני השטח

אז הוא בטוח לא עם האוזן על הקרקע

ושוב עולה השאלה, האם זה מצב שאפשר לנצל? ואיך עושים זאת שלא "אנוצל" בעצמי

להתעלם זאת הבעיה, לצבור מידע אמיתי זה כבר כוח מיקוח
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 14:07
הנקודה עדיין לא לגמרי ברורה, במיוחד הדוגמה עם הוועד כשאנחנו מדברים על הייטק.

בכל אופן, ברור שיש כמה חברות שפיטרו לאור המצב, ברור שיש כמה עובדים שאולי נפגעו מהיחס ויעזבו כשתהיה להם הזדמנות טובה. זה קורה תמיד, בטח בשוק דינמי כמו הייטק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 19:14
אני יכול להבין איך זה נכון , בעסקים עם מעט צמיחה, או אצל בוסים עם חשיבה כזאת. זה משחק סכום אפס וזה די מוביל לתוצאה שתיארתי.

אבל לגבי ההייטק , זה פחות נכון - יש מקום להרבה צמיחה, ויש עוד אסטרטגיות להתקדם.

אז האם באמת זה מה שקורה בהייטק?
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2020 19:58
בכלליות אני מניח שלא

השאלה כמה כסף חדש נכנס לתחום

כי אם חברה סיימה את התקציב שלה ואין עוד איך לשלם לעובדים, העובדים הללו יתפסו מקום בעבודה חדשה

כך שחברות שנסגרות מפעילות לחץ, שמשתחרר ע"י אותו כסף חדש בהשקעות טריות

במקום כלשהו בתקופה הזאת, אותו כסף, או התחייבות של המממן יכולה להתקצר

משמע אי-חידושי חוזה הינם אי וודאיים, מה שוודאי זה החוזה הנוכחי ואת זה מעסיק ינסה לא לשבור עד הדקה האחרונה, כמו שעובד לא יעזוב לפני שיש לו חוזה חתום בעבודה חדשה
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2020 19:48
אם זה הבחור שהכרתי לפני מיליון שנה הוא היה כבר אז מוזר.

לעניות דעתי בכלל היה ג'ובניק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 17:42
אני חוזר לפוסט המקורי, ועונה לשאלה האמצעית, באופן כללי יותר.

הדרג *הטכני* הבכיר יותר, זה שעלות שכרו $300,000 וצפונה, בחברות ענק (אפל/גוגל/אמאזון/אינטל/...), מקבל את השכר כי:

1. הבנה עמוקה של איך המערכת הקיימת עובדת, לפרטי פרטים. דברים לא משתנים כל כך מהר, ומי שמכיר/ה את הארכיטרטורה של התוכנה או החומרה כשזה ״היה קטן״, נגיד לפני 10 שנים, ומלווה את הגדילה לאורך השנים, יכול/ה להבין בצורה יותר אינטואיטיבית מה כדאי לעשות, מה לא כדאי, איזה כוונים יגרמו לבעיות, ומה יהיו הבעיות האלה. ואז כשמצטרפים מהנדסים נוספים, גם מנוסים אבל חדשים במוצר, העברת הידע הזה מקטינה את כמות הבעיות, ומאפשרת לפיתוח להתקדם. זה כולל הבנה של איזה קבוצות נוגעות בדבר, כי התלויות הטכניות לא מובנות מאליהן. אני לא מדבר על תלויות ניהוליות, כי זה נעשה ע״י מנהלים ובעלי תפקידים יעודיים לזה.

2. יש פיסות קוד קריטיות, ראה קרנל (kernel) של מערכת הפעלה, שלא יתנו לאף אחד לגעת אם לא בדרג הזה. הקוד נראה פשוט לכאורה, אבל כמות התלויות וכמות ההשפעות הלא רצויות גדולה באופן מטורף. רק המון ניסיון והמון ״צלקות״ מאפשרות את ההבנה. וגם אז טועים, וכשזה מגיע לתקשורת, פעם בכמה שנים, אז מנכ״ל החברה צריך להסביר למה זה לא נעשה בזדון, למשל, למה דור ישן של טלפון פתאום מתחמם יותר / רץ לאט יותר / בטריה מחזיקה פחות. זה *תמיד* סידרה של כוונות טובות שמגיעות למצב הזה. לא דיון תיאורטי.

3. הבנה בתחום נדרש ספציפי. תתפלאו כמה תחומים קריטיים יש, שאף טלפון או מחשב לא יצא בלעדיהם, ושאין אפילו 100 אנשים מומחים בתחום בכל העולם יחד. מי שיש לו ידע כזה, והוא מבין את זה, והחברה מבינה את זה (בד״כ לא מבינה), ויש לו/לה אפשרות לניידות (לפעמים זה חשוב רק לחברה הספציפית), יתוגמל בהתאם.

4. רצון לשמור על האנשים, גם כדי שלא יעברו עם הידע, וגם כדי שלא תהיה תחושת עזיבה. החוק בארה״ב לא מאפשר שנתיים צינון או משהו כזה, וכ״א יכול לעבור בין החברות, תוך כדי זה שהוא יודע המון דברים בתחומו, ורואדמפ (roadmap) סודי ל-3-4 שנים קדימה. נכון, לא שואלים ולא מעבירים רואדמפ, אבל טכנולוגיות ורעיונות כן יכולים לזלוג. טפטוף קבוע של כמה עשרות אנשים בשנה בין מרכזי פיתוח של 2 חברות גדולות עלול לאפשר מעבר ידע לא רצוי. לכן המשכורות והבונוסים טסו לשמיים, לנסות לחסום את זה. לא בטוח שזה משיג את המטרה (כנראה הפוך).

מה שתארתי זה לא ״תכנות״, גם אם ביום יום האנשים מתכנתים בפועל. הם בד״כ לא יקראו ״מתכנת״, אלא ארכיטקט, גורו, מהנדס מערכת, או, הכי נפוץ, בלי שום תפקיד מוגדר, מחוברים גבוה בעץ הניהול הטכני, ולא מנהלים אף אחד. אני מתאר מהנדסים ״רגילים״, לא כאלו שתקראו עליהם בעיתונים כלכליים/טכניים כאשר הם עוברים חברה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 21:02
עכשיו כשאתה אומר אז זה, אני נזכר שהוא רשם שהוא שירת ביחידת מחשבים ולכן היה לו קל יותר ללמוד בטכניון.

יש לך מושג למה הוא מדבר כל הזמן על כפרים בדרום לבנון?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 21:20
זה אותו zaske מפורום עבודה בהייטק בתפוז?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 08:16
אין לי מושג ולא ידעתי את זה. אני לא עוקב אחריו ולא נמצא בצרות בהייטק. פשוט השם היה לי מוכר מהעבר ולפני כמה שנים נתקלתי בו בפייסבוק. ראיתי שיש לו דעות קיצוניות בנושאים מסוימים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 09:36
חברת הייטק גדולה מעסיקה עוד הרבה אנשים אשר הם לא מתכנתים בצורה ישירה וגם דרך קבלן, מנקות, טבחים, מאבטחים וכו'. מספקים המון מקומות עבודה למשק. אם נגיד גוגל היו מחליטים שכולם עובדים מהבית היו מתפנים להם מילארדים של דולרים אשר מה היו עושים עימם? חייב הוצאות לצד הכנסות.

להגדיל את המשכורות של המתכנתים? לאן? שהפער ימתח עוד?

מדינה אשר מכניסה חברה בינלואמית מצפה מחברה זו לספק כמה שיותר מקומות עבודה ולהשכיר נדל"ן מקומי
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 13:29
מאותה סיבה שהוא שם ע' בכל מקום, כי הוא טרול וחושב שזה מצחיק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 13:44
הטיעון מגוחך,כאילו מטרת החברה היא לספק עבודה.

חסר לחברה מסחרית שמטרתה להרוויח כסף מה לעשות איתו?

להשקיע בפרויקטים חדשים?

לחלק רווחים לבעלי המניות?

אחרי הכול הם הבעלים של החברה ומטרת החברה היא לספק להם רווח ולא לשלם משכורות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 14:39
איך הציטוט מגוחך אם אינטרס של מדינה להכניס חברה זרה הוא גם הכלכלה שלה ולא רק של החברה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 15:00
הקונטקסט,המדינות מתחרות בתנאים שהם נותנים לחברה כדי שהיא תפתח אצלם ויש להם מטרות שונות.

אבל היעוד והמטרות של החברה עצמה זה לא לספק עבודה אלה ליצר רווח(בצורת דיבידנדים או עליית ערך).
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 17:11
המדינה מרוויחה מהקיום הרגיל של החברה. אם המדינה תגדיר לחברה איזה עובדים לקחת ותטיל עליה יותר מדי רגולציות, לחברה יהיה עדיף לקחת את הרגליים שלה ולעבור למדינה אחרת.

ברגע שהרגולציה נמוכה ולחברה משתלם להיות כאן, המדינה תרוויח גם מהמיסים שהחברה תשלם וגם משיעור מועסקים גבוה יותר במשק.

המדינה צריכה את גוגל וחברות דומות הרבה יותר ממה שגוגל צריכה את המדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 17:28
ברגע שאתה אומר את זה על מדינה אחת זה נכון אבל אם תשליך את זה על כל מדינה, גוגל צריכה מדינות בכדי להתקיים מן הסתם.

לא יודע לאן לקחתם את זה, חברות נותנות שירותים לעובדים שלהם, ניקיון, אוכל וכדומה, השירותים האלו גורמים להעסקות של עובדים חיצונים וכך גם המדינה מרוויחה, גם העובדים החיצונים מרווחים, וגם העובדים של החברה נהנים משירותים.

אולי לא ניסחתי נכון בהתחלה, דעתי שההייטקיסטים בחברות הגדולות אשר מתלוננים שהם נאלצים להגיע למשרד לעבוד במשרדי 5 כוכבים שלהם היא קצת ראיה צרה. כי המשרדים מעסיקים עשרות, מאות ואלפי עובדי מעטפת אשר מפרנסים עשרות, מאות ואלפי משפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 17:46
ההעסקה עצמה זה בונוס, אבל הרווח העיקרי של המדינה הוא מהמיסים שהחברה משלמת, וגם המיסים שהעובדים ה"יקרים" משלמים זה בונוס.

יש הרבה יתרונות לעבודה מהמשרד, מה שאתה מדבר עליו זה לא השיקול.

ההעסקה למנקים/טבחים וכו' זה תוצר חיובי של הקפיטליזם שמשפר את המצב גם של החלשים יותר בחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 21:58
ההחלטות החשובות בחברה מתקבלות ליד מכונת הקפה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2020 11:08
אני חוזרת רגע לנושא השרשור ומרשה לעצמי להזכיר שהייטק זה לא רק קוד.

בהייטק יש אנשי מוצר, שיווק, מכירות (שהם אגב שיאני השכר כנראה אם מסתכלים על הבונוסים שלהם), אנשי חווית משתמש וגרפיקאים, אנשי מחקר ואנשים שעוסקים באסטרטגיה, בביזנס, יש עניינים משפטיים וענייני שתדלנות, יש מומחי רגולציה ואנשי כספים ויש סתם לוגיסטיקה - אז לשאול מה עושים בהייטק, זו שאלה עם תשובה מאוד רחבה מעבר ללשבת מול מחשב ולכתוב קוד.

לגבי השאלה:

אנשי הייטק (ולא רק מתכנתים) בטוחים שאם הם מרוויחים שכר יותר גבוה מאנשי הלואו-טק זה מוכיח שהם איכותיים יותר. בתכלס, ההייטק, כולל סטארטאפים מאוד נחשבים ונוצצים, מלא באנשים בינוניים כמו כל מקום. בסוף, גם עבודת קוד וגם עבודת הייטק היא שונה ומגווונת, לפעמים יש ציפייה ליצירתיות והגדלת ראש, לפעמים צריך זריזות, לפעמים צריך סבלנות, לפעמים הכי חשוב יחסי אנוש או התאמה לתרבות ארגונית וכל מיני שילובים של הדברים.

אני לא חושבת שקיים טיפוס שיצליח או לא יצליח בהייטק, זה פשוט תלוי באיזה תפקיד ובאיזו חברה.

ומשהו לגבי העבודה מהבית - זה נכון שזה אפשרי, וכשאין ילדים בין הרגליים הפרודוקטיביות מצויינת, אבל המפגש האישי והאינטרקציה הבלתי רשמית היא באמת זו שמביאה את ההברקות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2020 03:09
מה נחשב לואוטק ומה נחשב הייטק?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2020 05:05
מעולם הרכב: גלגל זה לואו-טק. מערכת מניעת סטיה מנתיב זה היי-טק.

לואו-טק לרוב:

מעט פיצ'רים

וותיקה

לא מתוחכמת

טיפשה

אנלוגית

היי-טק לרוב:

רבת פיצ'רים

חדישה

מתוחכמת

חכמה

דיגיטלית
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2020 20:04
מה זה עוזר לעובד מן המניין?

אתה מציע לצותת לצותת לשיחות של בכירים ליד מכונת הקפה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2020 21:59
נסיון להגדרה, מוזמנים לתקן:

עבודה בהייטק פירושה עבודה בפיתוח של דברים אשר יעבדו באופן אוטומטי.

לואו טק - כל השאר. או שלא עוסק בפיתוח או שאין אוטמציה במוצר המוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 00:08
לא, אני מציע להיות חלק מהדיון. היו פעמים שלא הצלחנו להבין במשך חודשים פערי תפיסה מול קבוצת אחות בארהב, ובנסיעה של שבוע הבנתי הכל. פנים מול פנים, בקפה, או בפאב, יספרו לך מה ששנה לא תבין בשיחות פורמליות רבות משתתפים. היו פעמים שלקח לי חצי שנה להבין מה ראיתי בכלל, בגלל פערי תפיסה.

מבחינת השפעה, לפעמים לתקן נזק שהוא עדיין קטן, בשיחה מקרית, הרבה יותר קל מלעצור את זה בהמשך, אחרי שכוון לא נכון מתוקשר.

אני לא רואה איך חברה יכולה לעבוד *לאורך זמן* בצורה כזו של עבודה מהבית. הכל יתפרק. כבר עכשיו רואים את זה עם גיוס עובדים, שאי אפשר להדריך אותם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 08:14
אצלנו גייסו מישהו בתחילת מרץ והוא עשה תהליך הכשרה בזום. זה לא אידיאלי, אבל אפשרי. יש גם הרבה חברות שעובדות בצורה מבוזרת בלי קשר לקורונה.

אני מסכים שחברה שלא היה נהוג בה לעבוד מרחוק תתקשה עם זה מאוד לאורך זמן, אבל אם חברה כבר מורגלת לכך, והתקשורת מרחוק מתנהלת באותה רמה של פתיחות כמו שיחה במסדרון, זה אפשרי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2020 14:12
שיחות חולין זה נחמד, אבל רשימת הנושאים מאכזבת (לפחות במקום עבודה שלי).

מה דעתך על שיחות קפה וירטואליות בזום? האם עד כדי כך קשה לייצר פתרון טכנולוגי מהסוג הזה?

אפשר גם לאכול מול המסך עם כל הצוות, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2020 14:51
הבוס האמריקאי שלי ניסה. באמת. איזה 20 איש בצוות (לא flat), בכלל לא פותחים וידאו. זה נהיה הסטנדרט שם בפועל. אני פותח, מנסה להכניס קצת עניין. ועוד 15 בלי וידאו ב mute. ושיהיה ברור, זה שעות העבודה שלהם, לילה שלי. כמו דגים. אולי עם ישראלים עובד, לא יודע, איתם לא.
🕒 פורסם בתאריך: 24/05/2020 21:38
הערה יחידה,

אנשי מכירות (בהייטק, אבל לא רק) לא מקבלים בונוסים אלא *עמלה* על הצלחתם.

בדרך כלל משכורות של אנשי מכירות היא עם בסיס נמוך (בוודאי יחסית ל-R&D) אבל התקרה שלהם הרבה יותר גבוהה, כתלות בביצועים שלהם.

ולכן כמאמר הקלישאה: יש 2 סוגים של אנשי מכירות1

1. טובים

2. חדשים

(ג. נאות, הכותב עוסק במכירות בהייטק אחרי לא מעט שנים "בצד השני" כבודק תוכנה או מפתח).
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2020 12:14
לא עובד. לא אצלנו לפחות (יושבים בגרמניה אבל צוות מאוד מגוון תרבותית. ויותר ישראלים מגרמנים :D )