⬅ חזרה לאינדקס

טפסים במשרד?

🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 12:17
שלום לכם אנשים שטכנולוגיים יותר ממני,

בעבודה יש איזושהיא משימה שאני היחידה בחברה שעושה. כדי להשלים אותה, אני צריכה לקבל הרבה פרטים ממי שמבקש שאעשה אותה.

מה שקורה בפועל זה שפשוט נוצרת תכתובת מייל ארוכה ולא יעילה ביני לבין הרבה אנשים בה אני מבקשת את הפרטים הרלוונטיים.

חשבתי ליצור גוגל פורם, או מייקרוסופט פורם אבל שניהם בעצם אונליין וצריך להיות מחובר לחשבון הרלוונטי.

מההיכרות שלי עם האנשים הנ"ל, ברור לי שהם לא יתחברו לחשבון שלהם ופשוט ישלחו לי עוד מיילים.

האם יש פיתרון אחר לבעיה?

תודה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 12:26
אפשר למלא גוגל פורם אנונימי מבלי להיכנס לחשבון. להכין טופס שבו צריך גם להזין את השם וכמה שיותר בחירות מרובות ולמעט בהזנת טקסט אלא אם חייבים. הנמענים שלך מקבלים מייל ולינק ומזינים את התוכן הרלוונטי - הזנת השם שלהם ידנית תייתר את הצורך בהזדהות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 12:31
לא ידעתי. אבדוק את העניין.

הבעיה בגוגל פורם היא שלא בטוח שהמנהלת שלי תסכים לעבוד מול גוגל.

אני בעצם פותחת לקוחות חדשים ב- crm של החברה ומקבלת מעובדים אחרים פרטים מלאים עליהם

ידוע למישהו על אופציה שמקושרת לאאוטלוק הקלאסי?

עריכה: אאוטלוק 2013
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 12:52
תנסי קודם לדבר עם המנהלת. אם יש מוצר נוח שהוא גם חינמי אין סיבה לעבוד עקום רק כי משתמשים בטכנולוגיות של תחילת שנות ה- 2000.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 13:01
היא באופן כללי נגד הרעיון ואני מנסה לשכנע אותה... (ייעול? חס וחלילה!. חברה הסתדרותית)

ואני כן רוצה לבוא עם כמה אופציות אטרקטיביות

איך אין אפשרויות? איך אנשים חיו בלי טפסים לפני 7 שנים?!
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 13:03
זה מה שמוגדר 'טופסולגיה בין משרדית'. חבל על הזמן, בירוקטיה בזעיר אנפין כשכל אחד מנסה להכשיל את חברו במשרד.

כנסי ישיבת צוות, תציגי את הנושא ולפני כן, תבקשי מהמנהל את הדד-ליין ותנחיתי על האחרים את המשימות להצלחת המשימה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 13:07
הבעיה שזו משימה מתמשכת... זה לא שיש לי דד ליין בזה. זה פשוט איזו משימה שלא חלק מהתפקיד שלי, שהפילו עלי.

אני היחידה בחברה שיכולה לפתוח לקוחות חדשים וזה משהו שקורה על בסיס יומיומי ומתקבל מכל העובדים בחברה, לא רק מהצוות שלי.

רוצה לשמוע משהו עוד יותר מצחיק? אני עושה חצי מהעבודה, צריכה לחכות שהמנהלת שלי תגדיר לי משהו בכרטיס לקוח ורק אז יכולה לעשות את השאר... כי ככה החליטו. אז חוץ מכל ההתכתבות המזעזעת מול שאר העובדים שמעכבת את התהליך משמעותית, אני צריכה לשבת למנהלת שלי על הראש כדי שתגדיר את השטות כדי שאוכל לסיים. פשוט זוועה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 13:19
נשמע כמו מקום לברוח ממנו
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 13:23
עבודת סטודנט+עכשיו עם הקורונה לא בורחים ממקומות עבודה
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 14:01
אם תמצאי פתרון טוב ומקיף ותסבירי לה ולשאר המנהלים איך זה יעל את העבודה יחסוך כסף או ווטאבר אני בטוח שהיא תבין.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 14:18
מחפשת :O
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 19:14
מצטרף. קל ונוח לעשות את זה. דברי איתי בפרטי אם את צריכה עזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 19:55
נשמע כהפרה בוטה של אבטחת מידע.

קודם כל דלף של מידע עסקי לחשבון גוגל אישי שלך. יותר חמור, העברת מידע אישי מוגן (של עובדים) מחוץ לארגון (שוב לחשבון שלך), ובמקרה של גוגל, לשרתים שנמצאים בחו"ל, ושוב במקרה של גוגל, לא במדינות האיחוד האירופי, בניגוד להוראות חוק הגנת הפרטיות.

בארגונים רבים מדובר באירוע משמעת חמור ואף עילה לפיטורים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:07
למה שלא תשלחי להם למלא טבלת אקסל וזהו?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:26
היום אפשר לבצע אינטגרציה לכל מערכת CRM בעזרת Google Form או כל טופס.

הפתרון הכי טוב הוא ליצור מן טופס (אפילו דף נחיתה אם צריך) שניתן לשלוח אותו רק לאחר שכל הפרטים מולו - לאחר מכן יפתח בCRM משתמש חדש באופן אוטומטי.

ג.נ - פריק של אוטומציות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:31
כן, זה גם מה שחשבתי. בגלל זה אני רוצה פיתרון שיותר קשור לאאוטלוק של החברה. משהו שישאר בפנים.

יש קצר מלל שצריך למלא ובסך הכל זה מסתכם בזה שעובד מסויים שולח לי אחד/שניים בשבוע, אבל בגלל שאני מקבלת הכל אלי זה מתאסף...

אז לשלוח להם טבלת אקסל בשביל למלא שורה אחת?

כמו שכבר כתבו, בגלל שצריך למלא פרטים של לקוחות, יש סיכון אבטחת מידע...

חוץ מזה, אני לא אחראית על המערכת בחברה ואין סיכוי שיסכימו לעשות את זה כדי לחסוך עבודה של סטודנטית זולה...

גם אני פריקית של אוטומציה ותמיד מנסה לייעל תהליכים אבל מלא התנגדות o_o

מצד שני... הסמנכלית של המחלקה שמה לב לכל השטויות שאני מבקשת ושוקלת להעביר אותי לתפקיד יותר מקצועי :lol: אז לפחות יאי לזה
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 20:50
אם זה שורה אחת, אז אולי SharePoint?
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 21:02
הכוונה היא שיש הרבה נתונים שצריך לקבל מהם, אז זה יהיה שורה אחת, וכמה טורים.

בכל מקרה, לפי מה שאני מבינה sharepoint זה גם דרך מיקרוסופט 365, אז לא פותר לי את הבעיה שציינתי בהודעה הראשית- צריך להתחבר למשתמש בווב והם לא יעשו את זה
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2020 21:27
דף נחיתה על שרתי החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2020 18:33
למה אתה רע אליה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 11:37
עדכון-

הייתי אמורה לקבל קידום מקצועי+עליית שכר משמעותית איתו.

הסמנכלית של הענף והמנהלת של המחלקה הרלוונטית רצו שאעבור ואתחיל את ההתלמדות בתחום החדש, כבר משבוע הבא (בשכר החדש ומשודרג).

הסתבר לי היום שהמנהלת הישירה שלי עוצרת את הקידום בצורה אקטיבית ומדברת עם כולם כדי שישאירו אותי איתה עוד חודשיים...

אפילו אמרה למנהלת של המחלקה הרלוונטית "לא להכניס לי רעיונות לראש"

קיצר- אכזבה עצומה. עזרתי לה לבנות את המחלקה בשלושה חודשים שאני פה והיא אשכרה שמה לי רגל.

כל רעיונות על ייעול- הולכים לפח. אני עושה את המינימום מפה.

תודה לכולם על התגובות
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 11:48
הגיע הזמן לעשות שני דברים.

לדבר עם המנהל/ת שלה או להתחיל לחפש מקום עבודה אחר, כמובן אחרי הקורונה אבל להתחיל למשש את הדופק ולהפיץ את קו"ח שלך עכשיו.

הרעיונות שלך לא הולכים לפח, הבוסית שלך תיקח קרדיט על כל פיפס...
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 11:57
המנהלת שלה נכנסה למשרד ביום שני ואמרה שאני עוברת והמנהלת שלי- ישר ניסתה להשתיק אותה. כנראה שהמנהלת שלי מפעילה לחץ גדול שאשאר כדי להדריך אנשים שחוזרים מחל"ת ועובדים חדשים. המחלקה כרגע בתהליך של שינויים עצומים.

עכשיו חזרתי למשרד אחרי הפסקה והמנהלת שלי אמרה ככה מול כולם שיש דיבורים על להעביר אותי אבל שהיא "רוצה להנות ממני עוד קצת אז בינתיים לא"

לגבי לקיחת הקרדיט... על מה שסיפרתי לה, היא לא יודעת לבצע בעצמה. אם תמצא מישהו שיעשה את זה בשבילה- שיהיה לה בכיף, אבל בספק.

לגבי דברים אחרים שחשבתי עליהם, כמו מה שדיברנו עליו בשרשור- היא לא תשמע.

היא תרצה שאדריך אנשים אחרים? לא תודה. פוגע לי בנתונים. שתמצא מישהו אחר.

מהיום תקבל את המינימום עבודה שאפשר לתת, וכל הדברים שהיא "נהנית מהם", כבר לא יהיו.

עריכה: כנראה אתן לזה עוד איזה חודש כי גם ככה אני נכנסת לתקופת מבחנים ועבודה מועטה, אבל אחר כך- אלחץ על זה בשיא הכוח

עריכה 2: באמת בשוק מכל המצב. מתפארת כולה בכמה שמהמחלקה שלה כולם מתקדמים לתפקידים אחרים בחברה ופשוט דופקת אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 12:19
זה הזמן לשיחה 'מעל לראש' של המנהלת היישירה שלך.

תקשיבי לזקנים עם נסיון חיים.

המנהלת שלך מנסה לגמד אותך ונצל את כישורייך ולנכס לעצמה את הידע שלך.

אל תקני את הלוקשים של

1. החל"תניקים לא צריכים הדרכה, הם היו ועבדו בחברה ושיחת צוות של 15 דקות תבהיר להם מה קורה ומה מעמדם ותפקידם עכשיו ברה-אירגון.

2. עובדים חדשים? אני לא חושב, אף חברה, לעניות דעתי, לא מגייסת עדיין עובדים חדשים.

בזמן שינויים מהותיים בחברה, זה הזמן להפעיל את המרפקים ולעלות בסולם, ותלוי באופי שלך, גם לדרוך על גוויות וחיסול חשבונות.

נשמע קר ולא הוגן? אבל c'est la vie
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 12:23
אחשוב על מה שאתה אומר. העניין שאני פה רק שלושה חודשים, לא בטוחה שזה ראוי שאעקוף אותה ככה בשביל לדרוש קידום.

מזל שסופש, עכשיו אני סתם יושבת במשרד, לא עושה כלום וזועמת מבפנים על כל השיט שואו הזה.

(אגב, אצלנו דווקא כן מעסיקים אנשים חדשים. העסיקו גם בתקופת הקורונה- המשרה תחת תחום חיוני, לא באמת הפסקנו לעבוד. אני עבדתי גם בכל תקופת הקורונה והסגר וככה בעצם בניתי דברים עם המנהלת שלי-שהיא גם חדשה במחלקה. החלתניקים צריכים הדרכה- שינינו בינתיים את נהלי העבודה מקצה לקצה )
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 12:32
טוב, זה משנה מעט את התמונה בגלל הוותק.

אבל תרשמי ותזכרי את מה שכתבתי לעתיד ותשלפי כשהמצב יתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 12:46
לגמרי. לא הייתה לי בעיה להישאר בתפקיד הנוכחי עוד.

אבל הידיעה שמלמעלה רוצים לקדם אותי והיא עוצרת את זה אקטיבית- מרתיחה אותי.

במיוחד שהיא יודעת שאני רוצה את התפקיד החדש מאוד ושהוא יתרום לי בפן המקצועי (לעומת התפקיד הנוכחי שנותן לי כלום) .

מנהל טוב אמור לעודד את הגדילה וההתפתחות של העובדים שלו, לא לתקוע אותם.

פשוט... הוציאה לי את הרוח מהמפרשים.

גם כל הטרמינולוגיה שלה... כשהיא אומרת למנהלת השנייה "וואי וואי אל תכניסי לה רעיונות לראש"

מכעיס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 12:52
@kerenX

באמת שכיף לעקוב אחר ההתקדמות והמאמץ שלך

עלי והצליחי
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2020 13:41
לגבי פתיחת ספק?

ונהפוך הוא.

במקומות כאלו הייתי יוצרת טופס בוורד/ pdf שאפשר למלא ולשלוח לך (גם בוורד וגם בpdf את יכולה להגביל את ההרשאות כך שהם רק יכולים למלא המקומות המסומנים) ולא מקבלת יותר בקשות במייל אלא על גבי טופס.

בקיצור: עם חכם תתחכם ועם עיקש תתפתל...

לענין הקידום:

עזבי את הבוסית שלך.

מתוך ראיה צרה ופחד משינוי היא מעדיפה שתשארי לחפיפה. כאילו יהיה בעתיד איזשהו יום שיהיה לה קל יותר לשחרר. כאילו.

את יכולה להיכנס לבוסית שמעליה?

לסגור את הדלת ולבקש ממנה לשתף אותה ברגשותיך?

פשוט להניח יד על הלב, לתאר את התסכול. להסכים שזה לא טוב לאף צד, ולבקש שיגבילו את החפיפה לשבןעיים, נניח.

באופן כללי, אף פעם לא כדאי לדרוש קידום, אלא לבקש.

ובנימה אישית:

הייתי בסיטואציה דומה בה בגוף בירוקרטי 2 מחלקות התגושששו עלי ודחו את הסדרת הענין.

עד שהן הסתדרו מצאתי עבודה אחרת ועפתי משם.

הם ההמשיכו להתגושש מי אשם שאיבדו אותי.

אני אוהבת את האנשים שם אבל פשוט סולדת מהבירוקטיה המטומטמת. בסך הכל זה עשה לי רעה אז מצאתי משהו טוב יותר
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2020 17:23
כבר עפת משם?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 14:47
לצערי הרב לא.

הובטח לי מעבר אחרי תקופת המבחנים (סוף יולי), אחר כך נדחה לסוף אוגוסט ועכשיו אחרי שיחת חתך עם הסמנכלית והסגן שלה, דובר על סוף אוקטובר.

אני סובלת בתפקיד הזה קשות לצערי, נשארתי רק כי חשבתי שיש אופציה ממשית לקידום והתפתחות וצבירת ידע בתחום שלי, במקום זה- טלמרקטינג.

אני מחפשת עבודה חדשה בינתיים, שולחת קורות חיים וכו (אם למישהו יש הצעה שווה באיזור המרכז... ;) )

אבל די קשה עם הקורונה עכשיו, ולא רוצה להישאר בלי כלום...

ברגע שתהיה לי הצעה אחרת- כנראה אשתמש בה גם כמנוף לחץ.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 15:08
@kerenX

איזו אכפתיות בשביל משרת סטודנט...
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 15:14
אוהבת את החברה עצמה, אוהבת את התחום שהם מתעסקים בו, רציתי מאוד להתפתח שם מקצועית (כי יש שם לאיפה, מבחינתי)

נתנו לי את המחשבה שזה אפשרי, מתברר לי כרגע שכנראה שלא (לא רק מהמקרה שלי, אלא מעוד מקרים מסביבי). אז כן, טיפה מאוכזבת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 15:19
1. כל עוד את סטודנטית, הייתי משקיע את מירב המאמצים בלימודים. אם את רוצה להתפתח מקצועית, אז המקום זה בלימודים. שום דבר שתעשי בעבודה לא ילך איתך אח"כ באמת (לא בתור שכירה במשרת סטודנט, לפחות).

2. כשאת רוצה משהו בעבודה, מה שאת צריכה לעשות, זה ללכת למנהל הכי בכיר שרלוונטי, ופשוט לבקש. בצורה מאוד אסרטיבית. תתפלאי עד כמה זה יכול לעשות פלאים.

* רק דעתי, ואני לא מבין כלום בשום דבר....
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 18:39
טוב מאוד. נראה שאת פועלת ברוגע ומתוך שיקול דעת. זה טוב. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 22:30
עקום, לא ממש טכנולוגי, אך. ליצור פורם "טקסטי" רגיל ולשלוח אותו למילוי

שם:

טלפון:

מייל:

וכו.

לאחר קבלת תשובה דוחפים כל אחד לאקסל - מפרידים לפי ":" וממלאים טבלה סמוכה על ידי macros או לא יודע מה (ייתכן ואפשר גם ללא, וגם לדחוף את הפורמים לטבלה רצה + להוסיף עליה נוסחאות).

אפשר לדחוף טבלה מוכנה למייל.

אולי pivot יעזור :)

יתרונות: קל לטפעול לאנשים פשוטים, הם רואים את כל המידע הנדרש מול האיניים...