⬅ חזרה לאינדקס

פכ"ם באוניברסיטה העברית

🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2020 15:29
שלום

אני מתלבט האם להרשם לתואר בפכ"ם באוניברסיטה העברית. אשמח לשמוע מאנשים שלמדו /מכירים כאלה שלמדו, על כדאיות התואר מבחינה מקצועית, כלומר האם הוא באמת נותן את הדחיפה שהוא מתיימר לתת על מנת להתברג אחר כך במשרות טובות במשרדים ממשלתיים. ברור לי שהדבר תלוי בהצלחתי בתואר וביכולות שלי, אבל אני מנסה להבין עד כמה הוא באמת מקפצה בתחום הזה. במידה ולא, אשקול לנצל את הפסיכומטרי הגבוה שלי למדעי המחשב על מנת להבטיח עתיד תעסוקתי מוצלח על אף אהבתי הרבה לכלכלה ופוליטיקה (ששניהם יבואו לידי ביטוי בפכ"ם).

תודה מראש למשיבים
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2020 19:10
אני לא למדתי בעצמי, אך אני מכיר מישהו שלמד שנה במסלול ולאחר מכן עבר למדעי המחשב, הוא טען שזה לא אתגר אותו מספיק (הוא אדם ריאלי סך הכל) וש"בעיקר מבלבלים שם את השכל" (הוא אמר, לא אני). לא יודע מספיק על התואר כדי לתת נקודת מבט שלמה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2020 20:18
כן.

חד משמעית, נקודה, סוף.

מה? איך זו התלבטות? "או שאכוון לפקידות הממשלתית בתחומים כלכליים-פוליטיים, או שאלך לתכנת"? אלה שני מסלולי חיים שונים בתכלית, עיסוקים שונים בתכלית, משכורות שונות בתכלית. מציע לך לנסות להבין מה מעניין אותך ומה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול, ולגזור מזה את ההחלטה.

זו הסיבה שאני לא נרשמתי לתכנית בזמנו, לא הייתי שורד קורסים בפילוסופיה. כל אחד צריך לחשוב טוב אם זה מתאים לו. מבחינה אקדמית אגב, זו תכנית לא רצינית בעיניי (למרות שנעשו בה שיפורים מאז שאני הייתי מועמד לתואר ראשון). אבל הדרך משם למגזר הציבורי היא די אוטומטית, וזה הכח שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2020 20:27
טוב אתה סתם תוקף. אני מודע לכך שמדובר בשני מסלולים שונים מאוד ושניהם מרתקים אותי, כל אחד מסיבות שונות. את הדיון הזה פתחתי בכדי לקבל עוד אינדיקציה על פכם שהוא תואר שאין עליו הרבה מידע באופן כללי, ואני רוצה לשמוע דעות של אנשים שלמדו או שמעו. כן, מעניין אותי הייטק כי אני אוהב תכנות ויציבות כלכלית. וכן, אני עוד יותר אוהב כלכלה וממשל וכמו כן לומד פילוסופיה בזמני הפנוי, וחולם לעבוד במשרות בכירות בתחומים הללו. אין פה סתירה
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2020 20:29
אוסיף רק שהחבר שלך פרש אחרי שכל מה שהוא למד בכלכלה היא מבוא למיקרו ומבוא למאקרו, ויכול להיות שאם הוא היה ממשיך עוד שנה לקורסים במחירים הוא היה מרגיש אחרת לגבי התכנית.

או שאני סתם תוקף, או שאתה סתם מתגונן.

ואת זה בדיוק נתתי לך:
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2020 20:32
ואני מודה לך על כך. לא מבין מה הקשר לשאר המלל בהודעה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2020 23:31
לשאלתך- פכ"מ זה התואר האולטימטיבי להשתלבות במגזר הציבורי, באחריות. יש סביבו הילה במגזר הציבורי.

עכשיו נותר רק לשקול את המסלול :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2020 23:06
התואר במהותו לא יותר קשה וברוב השנים היה הרבה יותר קליל מסתם דו חוגי בכלכלה.

עם זאת, להתקבל לפכם זה מעין סיגנל כך שרוב החברה שמה משתלבים במקומות לא רעים אחר כך..